Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Spam Post :)

Collapse
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

Ale ten basik na początku (0:24min) niezły :)
    Porównywałem przed chwilą go na dwóch konstrukcjach, BR i TL...
    TL wygrało bez dwóch zdań

Skomentuj

Zamieszczone przez dabyl Zobacz posta
      Staram się być tolerancyjny względem wszelakiej muzyki, ale ten kawałek (nie słyszałem wcześniej o tym artyście) strasznie i przeraźliwie ciężki i męczący do słuchania
      Musialem przesluchac pare razy, zeby sie wciagnac, ale od 8 minuty juz dzieje sie duzo fajnego :)

Skomentuj

Mam taki "problem" - są 2 kolumny, te same przetworniki, te same zwrotnice i jedna gra "basem" , a druga nie . Co ciekawe - obie membrany drgają praktycznie tak samo.
        Nawet po podbiciu "bas" na wzmacniaczu w jednej praktycznie go nie słychać. Obudowy mają przegrody - czy możliwe jest że jedna z przegród jest źle sklejona i przez to zwiększyła się objętość obudowy ? Czy mogło ulec uszkodzeniu zawieszenie głośnika. Nie mam kolumn u siebie, są ok. 300km od Poznania - stąd nie wszystko jestem w stanie sprawdzić sam. Czy taki efekt mógłby być przy źle podłączonym głośniku tzn. źle podłączonym w fazie ?
        btw. mowa o układzie mtm , więc mamy w każdej kolumnie po 2 takie głośniki.

Skomentuj

Może jeden z nich pracuje w przeciwfazie?
          Jeden M jest podpiety odwrotnie
          Juz mi sie nie chce...

Skomentuj

poprosiłem kolegę żeby je zamienił miejscami , jutro będę coś więcej wiedział

Skomentuj

Jak co roku ostrzegam, uważajcie przy odpalaniu petard... zwłaszcza po alkoholu:

Za małolata robiło się różne rzeczy z materiałami wybuchowymi (i nie tylko ze zwykłym prochem)... teraz inaczej się na to patrzy, im człowiek starszy i bardziej doświadczony, tym bardziej zdaje sobie sprawę, że to co się robiło za małolata było śmiertelnie groźne.

Skomentuj

Zamieszczone przez lklukasz Zobacz posta
                Może jeden z nich pracuje w przeciwfazie?
                Jeden M jest podpiety odwrotnie
                kolega wspomina iż, po dotknięciu dolnej membrany bas jakby się pojawiał, i jest lepiej słyszalny po zdjęciu górnego głośnika ?

Skomentuj

pierwszy....

Skomentuj

Drugi:)
                    Asustor AS-5002T z MPD + konwerter USB .3lite + DAC PCM1704 by olog + autorskie PRE z PVC + Monobloki Ravlus Amplifilo + kolumny Tatami Audio Hudba

Skomentuj

Jestem i ja
                      Juz mi sie nie chce...

Skomentuj

Normalnie jak jakieś no-life'y :P
                        Asustor AS-5002T z MPD + konwerter USB .3lite + DAC PCM1704 by olog + autorskie PRE z PVC + Monobloki Ravlus Amplifilo + kolumny Tatami Audio Hudba

Skomentuj

wszystkiego dobrze brzmiącego !

Skomentuj

Zerowy...

Wygrałem :flapper:

Skomentuj

Zamieszczone przez marian Zobacz posta
                              Wygrałem
                              Nie sądzę :P

Skomentuj

Zamieszczone przez marian Zobacz posta
                                U mnie są na testach kolumienki od mini wieży Panasonica...
                                Mam takie w domu, dudnią okropnie...zwrotka to jakieś chyba 2 kondy czyli nie ma, woofer musi być cięty aktywnie co było realizowane przez miniwieżę. Miałeś to puszczone pełnym pasmem czy jakoś to ogarnąłeś ?

Skomentuj

Marian robisz testy dla media markt?
                                  Juz mi sie nie chce...

Skomentuj

Wszystkiego najlepiej grającego w nowym roku 2014!
                                    Pozdrowienia z Belgii.

Skomentuj

No proszę :)

http://nauka.newsweek.pl/lewitacja-a...,278045,1.html

Skomentuj

Głośniki pewnie w linii były
                                        Juz mi sie nie chce...

Skomentuj

Zamieszczone przez lklukasz Zobacz posta
                                          Głośniki pewnie w linii były
                                          I pewnie 8 sztuk mieli

Skomentuj

Czaruję...
                                          X