Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Spam Post :)

Collapse
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

Daj linkę może pomogę.

Skomentuj

http://www.diy-audio.ro/boxe/commodu...-pe-2-cai.html czy ktoś z was testował zwrotke w jej strony ??i

Skomentuj

Ta zwrotnica uwzględnia ten "fikuśny" front
        Jak zrobisz taki sam to moze byc
        Juz mi sie nie chce...

Skomentuj

Panowie ( tudzież Panie ) może ktoś się wypowiedzieć na temat Wavecor TW022WA05 vs. Vifa DX25TG09-04
          Vifę znam natomiast nie wiem czego się spodziewać po tym Wavecorze . Różnica cenowa nieznaczna.

http://audiotransducers.com/pl/104mm...tw022wa05.html
          http://audiotransducers.com/pl/104mm...25tg09-04.html

Skomentuj

Fajnie słychać poprawę akustyki po adaptacji :) Efekty dźwiękowe od ok 4.35 :)
            Asustor AS-5002T z MPD + konwerter USB .3lite + DAC PCM1704 by olog + autorskie PRE z PVC + Monobloki Ravlus Amplifilo + kolumny Tatami Audio Hudba

Skomentuj

Zamieszczone przez LuSzTi Zobacz posta
              Fajnie słychać poprawę akustyki po adaptacji Efekty dźwiękowe od ok 4.35
              A ze mnie to sie smiali, jak sluchalem kolumn na jutubie :|

Skomentuj

Różnica jest na tyle duża, że słychać poprawę lub jej brak, nie oceniamy tu kolumn po filmikach :)
                Asustor AS-5002T z MPD + konwerter USB .3lite + DAC PCM1704 by olog + autorskie PRE z PVC + Monobloki Ravlus Amplifilo + kolumny Tatami Audio Hudba

Skomentuj

Fajna sprawa, na pewno na żywo brzmi to zdecydowanie lepiej niż przez kompa, jednak ja chciałbym zobaczyć różnicę pomiędzy normalnie umeblowanym pokojem a tym z ustrojami. Nikt nie stawia klocków między czterema pustymi ścianami, albo są w normalnym pokoju albo w specjalnym odsłuchowym, a zakładam że jak ktoś taki przewidział to zna się na akustyce i nie zostawi go pustym.
                  A tak swoją drogą to ciekawe ile kosztowało go to urządzenie pokoju, jak się spojrzy w LS na ceny tych dyfuzorów to pewnie tanio nie było :)

Skomentuj

Dyfuzory i rozpraszacze to nie jest nie wiadomo jaka technologia. A to forum DIY. Ja do siebie będę robił, może nawet poprę to pomiarami żeby zaobrazować zmiany :)

Skomentuj

Owszem adaptacja akustyczna jest zwykle ze swej istoty pożyteczna, ale ten filmik to szczytowa tendencyjność. Porównanie całkowicie pustego pokoju do umeblowanego czymkolwiek, szczególnie pólkami na książki, z zasłonami, wykładziną, fotelem czy sofą a nawet doniczką z fikusem jest manipulacją. Mój łazienkosraczyk też o dziwo brzmi lepiej jak mam w nim rozwieszone pranie niż kiedy pozostaje pusty, a adaptacją tego bym nie nazwał.

Skomentuj

Różnica jest na tyle duża, że słychać poprawę lub jej brak, nie oceniamy tu kolumn po filmikach
                        Tak, ale ja pisalem o roznicy dzwieku kolumn w tym samym pomieszczeniu i z tym samym systemem nagrywajacym. Rowniez bylo slychac duze roznice, raz na plus raz na minus, ale widocznie zostalo to interpretowane inaczej ;]

Skomentuj

Dyfuzory i rozpraszacze to nie jest nie wiadomo jaka technologia.
                          A to fakt, sam chętnie zrobiłbym do swojego pokoju coś takiego. Jednak mój pokój wyjątkowo nieustawny jest, duże balkonowe okno plus mało imponujące wymiary robią swoje. Dodatkowo DIYaudio poznałem już po gruntownym remoncie i wszystko jest urządzone w niezbyt przyjazny akustyce sposób.

Daleko mi od negowania wpływu takich ustrojów, jednak ta różnica na wyrost jest, bo jak Comandante W powiedział wystarczy prania nawieszać w pusty pokój i już pogłosy znikają :) Każdy kto robił remont i miał wywalone wszystko z pokoju, następnie wniósł meble i np jeszcze położył tapetę odczują znaczną różnicę.

Skomentuj

https://www.facebook.com/photo.php?f...type=1&theater niezla sciana zlomodzwieku u jakiegos giercmana :P

Skomentuj

Nie na temat...
                              Te małe brązowe monitorki na biurku to chyba Technicsy. Mam taką parkę na szafie, czekają na odbudowę (może w białym połysku:)) super to one nie grają ale jako monitorki do odsłuchu są ok.

Skomentuj

Panowie mam pytanie odnosnie bi-ampingu. Wiem że są wśród nas przeciwnicy i zwolennicy ale nie oto chodzi. Mój szwagier w instrukcji do Denona AVR3312 na stronie 65, znalazł takie coś.

"Połączenie w bi-ampingu zabezpiecza przed siłami elektromotorycznymi (moc odbita) od głośników niskotonowych przesylanymi do głośników wysoko tonowych, znieksztalcajacych dźwięk. Co zapewnia wyższą jakość dźwięku"
                                Proszę o przetłumaczenie na język polski.

Skomentuj

Tego to chyba na żaden język sie nie da przetłumaczyć
                                  Juz mi sie nie chce...

Skomentuj

To co nikt mi nie wytlumaczy? Bo się biję że coś popsuje w moich kolumnach :) , bo mam podpięte jednym kablem.

Skomentuj

Skomentuj

potrzebuję pdf z kartą techniczną do GDN-22-200-4-SC, ewentualnie odezwę się do STX ale obawiam się że to trochę potrwa zanim otrzymam odpowiedź.
                                        Jeśli ktoś ma to prośba o kontakt.

Skomentuj

http://archiwumallegro.pl/gdn_222004...903597631.html ten?

Skomentuj

Czaruję...
                                          X