Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Spam Post :)

Collapse
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

http://www.youtube.com/watch?v=VmfI75LOzE0
    Sansui AU-α 907MR, Sony CDP-557ESD, T+A Criterion TCI 3R

youtube.com/user/Mr1Raziel

Skomentuj

Zamieszczone przez Racjonalny Zobacz posta
      Nie myślałeś o tym, żeby wybrać głośnik o jednak mniejszej wartości Qts?
      No wlasnie mysle caly czas i biore pod uwage chocby Bete. Alpha to sprawdzony glosnik jesli chodzi o dipole, gra basem praktycznie bez odgrody, choc niektorzy maja maja watpliwosci co do jakosci tego basu. Natomiast Beta moze wymagac wiekszej korekcji i nie wiem czy ich wyzsza sprawnosc nie bedzie problemem przy doborze szerokopasmowca.

Zamieszczone przez Racjonalny Zobacz posta
      Tak swoją drogą, to kilka dni temu sam postawiłem dipole na dwóch TVM ARN-312-00/8 .
      No i jak? Z czym to laczysz? I pasywnie czy aktywnie?

Skomentuj

Zamieszczone przez Pogromca mitow Zobacz posta
        No i jak? Z czym to laczysz? I pasywnie czy aktywnie?
        Pasywnie. Robiłem póki co prowizoryczne próby, bo nie będzie to u mnie na stałe, łącząc te sekcje z paczkami B&W DS1. Problemem była konieczność każdorazowego dopasowania efektywności w zależności od ustawienia dipoli, bo tutaj jednak ten rodzaj obudowy jest dość kapryśny. Najlepiej pod względem zejścia grały mi ustawione blisko naroży pomieszczeń, tyle, że wtedy brakowało efektywności monitorkom, ale to naturalne. Znam te głośniki (ARN 312) na wylot, miałem je w innych rodzajach obudów i dipol ma to "coś" czego nie mają inne. A raczej nie ma, podbarwień od obudowy i lawiny modów pomieszczenia . Ustawienie jednak w dalszej odległości od naroży zmusza do mocniejszej korekcji filtrem do uzyskania początkowego zejścia i sporego obcięcia efektywności, a przynajmniej przy tych odgrodach, w które ja je włożyłem (ścianka przednia 35cm, boczne 60cm). Za każdym jednak razem słychać, że bas pozbawiony jest naleciałości typowych skrzynek, niestety ilościowo i mocowo nawet takie dwie miednice nie dadzą trzęsienia ziemi. Tutaj bardzo boleśnie czuć "coś za coś" .
        Last edited by Racjonalny; 28.12.2013, 17:31.

Skomentuj

Wlasnie, to granie bez pudla slychac od pierwszych dzwiekow, ale faktycznie, trzeba sporego Sd zeby to wszystko sensownie gralo.
          Ja jestem w nieco innej sytuacji. Szwagier zobaczyl przypadkiem projekt dipoli i powiedzial, ze chce to miec. Wczesniej byla opcja budowy normalnych paczek. Aktualnie wykancza swoj domek i w salonie wymyslil sobie dipole w wielkim kawalku naturalnego drewna. Nie wiem ile ma tam metrow, ale bez mierzenia wiem, ze musza byc dwie 15 na strone. Zeby to uproscic i nie szalec z kosztami na gore puszcze jakiegos szerokopasmowca.

Alpha to sprawdzony tluczek i wiadomo, ze to zagra. Z innymi moga byc tance z gwiazdami i inne cuda.

Skomentuj

Bardzo chwalone dipole Ardento Alter są bodajże na Betach 15, cenowo to chyba 20 zł różnicy Alpha a Beta.

Skomentuj

Jeszcze jedna uwaga. Owe dipole ustawione w narożach potrafiły zamruczeć naprawdę bardzo nisko i w tym ustawieniu ich potencjał natężeniowy również był niezły. Gdyby były to głośniki o większej wartość Qts (ARN 312 mają Qts=0,4 przy fs=24Hz) to i wypełnienie w najniższej oktawie byłoby jeszcze lepsze. Ale to można załatwić szeregowym rezystorem .
              Zamieszczone przez Pogromca mitow Zobacz posta
              Zeby to uproscic i nie szalec z kosztami na gore puszcze jakiegos szerokopasmowca.
              W tej sprawie zgłoś się do LuSzTi-ego .

Skomentuj

PM jak chcesz to moze bedą do oddania po kosztach sonido 145
                Idealnie by sie zgraly z 15" ka
                Juz mi sie nie chce...

Skomentuj

lklukasz, to który z was w końcu ma teraz te Sonido? .

Skomentuj

Zasadniczo są moje, ale stoją u Łukasza :) PM już ofertę na PW dostał. Starczy naganiania :)
                    Asustor AS-5002T z MPD + konwerter USB .3lite + DAC PCM1704 by olog + autorskie PRE z PVC + Monobloki Ravlus Amplifilo + kolumny Tatami Audio Hudba

Skomentuj

Szkoda, ze w hornie sa takie duże
                      Bo napewno by u mnie zostały
                      Juz mi sie nie chce...

Skomentuj

a co to za rozmiar ? 15cm ?

Skomentuj

146mm :)
                          Asustor AS-5002T z MPD + konwerter USB .3lite + DAC PCM1704 by olog + autorskie PRE z PVC + Monobloki Ravlus Amplifilo + kolumny Tatami Audio Hudba

Skomentuj

Jak sie ma to Sonido do F155 ?

Skomentuj

Czy ktoś posiada w swojej kolekcji utwór Michel Jonasz - "le temps passé" w dobrej jakości i chciał by się podzielić?

Skomentuj

https://dl.dropboxusercontent.com/u/...0pass%20e.flac
                                Wystarczy?

Skomentuj

320 kbps - MPtrzyposzło na maila

Skomentuj

Super, dzięki wszystkim :)

A jak tam przygotowania do sylwestra?
                                    U mnie są na testach kolumienki od mini wieży Panasonica...

Już je sprawdzałem, to łupanki w sam raz

Skomentuj

Lepsze na wystawkę oddałem

Dudnią jak studnia.

Skomentuj

Michel Jonasz

http://www.youtube.com/watch?v=hWZ9Y3MHynI

Skomentuj

Staram się być tolerancyjny względem wszelakiej muzyki, ale ten kawałek (nie słyszałem wcześniej o tym artyście) strasznie i przeraźliwie ciężki i męczący do słuchania :glare:

Skomentuj

Czaruję...
                                          X