Staram się być tolerancyjny względem wszelakiej muzyki, ale ten kawałek (nie słyszałem wcześniej o tym artyście) strasznie i przeraźliwie ciężki i męczący do słuchania
Musialem przesluchac pare razy, zeby sie wciagnac, ale od 8 minuty juz dzieje sie duzo fajnego :)
Mam taki "problem" - są 2 kolumny, te same przetworniki, te same zwrotnice i jedna gra "basem" , a druga nie . Co ciekawe - obie membrany drgają praktycznie tak samo.
Nawet po podbiciu "bas" na wzmacniaczu w jednej praktycznie go nie słychać. Obudowy mają przegrody - czy możliwe jest że jedna z przegród jest źle sklejona i przez to zwiększyła się objętość obudowy ? Czy mogło ulec uszkodzeniu zawieszenie głośnika. Nie mam kolumn u siebie, są ok. 300km od Poznania - stąd nie wszystko jestem w stanie sprawdzić sam. Czy taki efekt mógłby być przy źle podłączonym głośniku tzn. źle podłączonym w fazie ?
btw. mowa o układzie mtm , więc mamy w każdej kolumnie po 2 takie głośniki.
Jak co roku ostrzegam, uważajcie przy odpalaniu petard... zwłaszcza po alkoholu:
Za małolata robiło się różne rzeczy z materiałami wybuchowymi (i nie tylko ze zwykłym prochem)... teraz inaczej się na to patrzy, im człowiek starszy i bardziej doświadczony, tym bardziej zdaje sobie sprawę, że to co się robiło za małolata było śmiertelnie groźne.
U mnie są na testach kolumienki od mini wieży Panasonica...
Mam takie w domu, dudnią okropnie...zwrotka to jakieś chyba 2 kondy czyli nie ma, woofer musi być cięty aktywnie co było realizowane przez miniwieżę. Miałeś to puszczone pełnym pasmem czy jakoś to ogarnąłeś ?
Skomentuj