Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Spam Post :)

Collapse
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

Zamieszczone przez dj_zibi Zobacz posta
    Znacie kogoś z forum kto wykonuje PCb na zamówienie pojedynczych sztuk?
    Nie lepiej kupić chlorek i laminat za 10-20zł i pobawić się samemu?

Skomentuj

Zamieszczone przez Marios Zobacz posta
      Nie lepiej kupić chlorek i laminat za 10-20zł i pobawić się samemu?
      Czasami czas jest cenniejszy:) Juz znalazłem stary kontakt:)

Skomentuj

Ładne ? w razie co mogę ci pomóc.

Skomentuj

Czym pokrywasz płytki na opisie że są takie ładne czarne? Mi zawsze zostaje biały nalot z kredy.
          Jak stosowałem plastik 70 to otrzymywałem podobny efekt, ale w sumie to gra nie warta świeczki na dłuższa mete.

Skomentuj

Patent banalnie prosty ,zwykły lakier bezbarwny w sprayu. dość gruba warstwa żeby tuner 'napił sie'

Skomentuj

_NATAN_5064 , co mogę od siebie dodać nt Twoich PCB. Przy opisówce za dużo warstw w Eaglu masz zaznaczonych. Po moich zabawach z opisówką zauważyłem, że najlepiej wychodzi jeśli we właściwościach drukarki ustawi się 'prawie' najmniejsze krycie/czernienie (nie pamiętam jak to się dokładnie nazywało). Dzięki czemu napisy są wyraźne.

Odnośnie białego nalotu - po zrobieniu opisówki > odmoczeniu PCB > zdjęciu papieru > bierzemy gąbkę/szczoteczkę + płyn do mycia naczyń/mydło i myjemy dokładnie płytkę. Gwarantuje, że napisy będą idealnie czarne, bez żadnego nalotu.

http://www.gavron04.diyaudio.pl

Skomentuj

Tak wiem, tu mi sie nie udało. Ale już doszedłem do ładu.

Skomentuj

Zamieszczone przez Chilihead Zobacz posta
                  Czym pokrywasz płytki na opisie że są takie ładne czarne? Mi zawsze zostaje biały nalot z kredy.
                  do napisow nie musi byc az tak gruba warstwa, dlatego nie czekaj az wystygnie tylko natychmiast zdejmuj papier
                  wystarczajaco dobry napis bez bialego nalotu

Skomentuj

Poszukiwane dobre głośniki 6,5 cala które zagrają w zamkniętej obudowie ok 45L (2 głośniki na kolumne) dobry bas i średnica (nie gorsze niż z tesli 165-61/8) efektywność oraz moc na poziomie tych tesli, chce zrobić krok w przód ale pod żadnym z wymienionych względów nie może byc gorzej, wysokotonówka Visaton DSM 25 FFL. Cena myślę ze ok 700zł z wysyłką za 4 głośniki.
                    Sansui AU-α 907MR, Sony CDP-557ESD, T+A Criterion TCI 3R

youtube.com/user/Mr1Raziel

Skomentuj

Ja bym olał 4 głośniki a brał 2 takie: http://audiotransducers.com/pl/22cm/...-h1471-08.html

Skomentuj

Kolega, który raczkuje w DIY zapytał mnie o jedną kwestię i nie wiem jak mu do końca odpowiedzieć na zadane pytanie.

Zrobił klona podłogówek, które miały projektowaną zwrotnicę na front ze skosami i to nie wąskimi ;] użył tych samych przetworników i zwrotnic, wykończył całość, ale zapomniał o czymś bardzo istotnym... zrobił fronty płaskie jak stół, bez skosów.

Pyta, czy to aż tak bardzo wpływa na jakość dźwięku, bo nie wie czy robić domki od nowa ?

Skomentuj

Roznica napewno bedzie, ale mi by sie nie chcialo robic paczek od nowa. Skoro jest amatorem, to i tak by wielkiej roznicy nie uslyszal.

Skomentuj

Zamieszczone przez Pogromca mitow Zobacz posta
                            Skoro jest amatorem, to i tak by wielkiej roznicy nie uslyszal.
                            szczegolnie bez bezposredniego porownania

Skomentuj

Dzięki uprzejmości znajomego udało mi się wypożyczyć na weekend DACa USB :)

Do zintegrowanego Realteka ALC892 to nawet nie ma co porównywać. Z minusów jakie zauważyłem to długość dołączonego kabla USB, mógłby być co najmniej dwa razy dłuższy.
                              Arcam CD17 + Denon TU580RD + I-amp + W18E001 + T25CF002
                              Grado SR125i

Skomentuj

No jest to porządne urządzenie, CA ma porządne DAC'e i sam używam bebechów Magic DAC Plus (Stream Magic 6) bo bardzo sobie cenię :)

Skomentuj

Przy swojej cenie myślę że warto, a jak ktoś ma starszy cd z marnym DACiem/częścią analogową to mozna powaznie rozważyć taki zakup. W zasadzie po niecałych 4h użytkowania tej zabawki mam pewność że sam muszę zakupić coś podobnego. Na ten moment najpoważniejszym kandydatem jest Audiotrak DrDac3. Czasem używam sluchawek i stosowne wyjście jest mi potrzebne.
                                  Grado SR125i

Skomentuj

Pewnie, że warto :)

Audiotrak DR.DAC jest nawet niezły, na pewno dobry wybór dla osób ze słuchawkami ponieważ posiada takowy wzmacniacz.
                                    Last edited by .3lite; 07.03.2014, 21:25.

Skomentuj

Zamieszczone przez taz Zobacz posta
                                      Dzięki uprzejmości znajomego udało mi się wypożyczyć na weekend DACa USB :)

Do zintegrowanego Realteka ALC892 to nawet nie ma co porównywać. Z minusów jakie zauważyłem to długość dołączonego kabla USB, mógłby być co najmniej dwa razy dłuższy.

Jak bas w tym dacu? Nie mowie o audio voodoo czy cos, ponoc nie schodzi nisko.

---------- Post dodany o 22:25 ---------- Poprzedni post o 22:23 ----------

DACow sporo na rynku, jest w czym wybierac.

Skomentuj

Tomek w niedziele pod wieczór spróbuję napisać parę słów o dźwięku. Na ten moment nie mogę narzekać o bas na moich kolumnach :)
                                        Grado SR125i

Skomentuj

Spoko, tak pytam z ciekawosci gdyz akurat jestem w trakcie bawienia sie DACami bo.... przesiadlem sie ze stacjonarki na lapa i xonar ST is gone.

Skomentuj

Czaruję...
                                          X