Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Spam Post :)

Collapse
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

Zamieszczone przez ir0nhide Zobacz posta
    Ostanie pyt. Jest jakiś średniotonowy max 4", do okł. stówki godny uwagi, który można uciąć na ~ 150Hz ? (3Way)
    FR88EX ? :)
    http://loudspeakershop.eu/glosnik-fo...ex-p-2199.html
    lub FM135
    http://loudspeakershop.eu/glosnik-fo...35-p-2418.html

Skomentuj

A ten FR88EX gra wysokimi ? czy raczej kwalifikuje się tylko jako średniak ?

Skomentuj

Gra ale nie tak wysoko jakbym chciał. W sumie ciężko o taki głośnik, szerokopasmowiec zawsze na górze będzie kompromisem.
        Nie mniej jednak jako średniaka bym go chętnie użył w jakimś niewielkim 3drożnym monitorze poziomym z 18cm wooferem na dole :)

Skomentuj

Mam zapakowane w budki FR88EX u córki w pokoiku i uważam że słuchu jej nie " kaleczą".

Skomentuj

Marian!
            Mam propozycję. Robię listę głośników, które posiadam, Ty wybierasz zestawienie, robisz mi pod to testowe fronty z frezami, ja wrzucam projekt na forum. Gra? :)

Skomentuj

Zamieszczone przez dolphin123 Zobacz posta
              Nie mniej jednak jako średniaka bym go chętnie użył w jakimś niewielkim 3drożnym monitorze poziomym z 18cm wooferem
              Takie coś mam w planach, ale kontynuując to co wcześniej napisałem, czyli do auta...

Skomentuj

Powiem tak, zrobił bym, ale nie za bardzo interesuje mnie wydawanie kasy na rzeczy które mnie nie interesują, takie jak np. monitorki na głośnikach których bym nigdy nie użył (choć jeszcze nie wiem co posiadasz, może będzie inaczej).
                Wolał bym te pieniądze dołożyć do własnego sprzętu pomiarowego i robić projekty na głośnikach które mnie osobiście interesują... być z tego po prostu zadowolony.

Skomentuj

Nie masz wydawać kasy, tylko mi wykonać fronty pod dane głośniki. Dwie deski to chyba nie majątek? Ok, oddam Ci za nie, tylko mi frezy zrób :)

Skomentuj

Same fronty?
                    A reszta?

Skomentuj

Resztę złożę. Nie mam frezarki i pola na frezowanie na ten czas :)

Skomentuj

No to przedstaw co tam masz, pomyślimy.

Skomentuj

Ostanie pyt. Jest jakiś średniotonowy max 4", do okł. stówki godny uwagi, który można uciąć na ~ 150Hz ? (3Way)
                          W przypadku samochodowego zastosowania bedzie ci cieżko jakikolwiek glosnik wyciąć tak nisko
                          Realnie, technicznie i poprawnie dla brzmienia bedzie to przedział 400-900Hz

Mam jeden ktory mi juz długo chodzi po głowie ale nie mam aktualnie nikogo w USA, zeby go ściągnąć
                          Tang bang w3-1364
                          Ten moze grać bez wysokotonowki choc ja bym dołożył infinity Emit k... Dlaczego? Bo mam :)

- - - - - aktualizacja - - - - -

To fronty ja wam zalatwie
                          For free i wysyłka tez

Tylko rysunek techniczny poproszę
                          Last edited by lklukasz; 25.11.2014, 01:48.
                          Juz mi sie nie chce...

Skomentuj

Czyli zasadniczo średnie pasmo ma być w nogach ?
                            A jak by dać nie w słupki średniaka tylko na górze drzwi ?

Bambus ? W polinku jest ale W4 ...

A to małe srebrne 2-calowe w "pluto" Linkwitza co rzekomo gra wysokimi i ma "liniową" ch-ke do 200Hz i gra z seasem (L16 chyba) to co to ?

Skomentuj

Czyli zasadniczo średnie pasmo ma być w nogach ?
                              A jak by dać nie w słupki średniaka tylko na górze drzwi ?
                              Zdecydowanie w słupku
                              Tylko problem jest z zejściem poniżej 400Hz
                              A te wyższe ciecia to dla średniaków kopulkowych

Bambus ? W polinku jest ale W4 ...
                              4" nie chce
                              Tylko 3"
                              Juz mi sie nie chce...

Skomentuj

Pisać jeszcze nie umie, więc się na forum udzielał nie będzie, ale z tatą siedzi i lutuje :)

Skomentuj

Na podłodze? Nie szkoda pleców i oczu?

Skomentuj

I to jest ten pozytywny feedback na forum Jak we dwóch to na podłodze bo inaczej miejsca nie mam.

Skomentuj

Pozytywny czy nie...uczysz chłopaka złych nawyków :)

Skomentuj

To chyba nie twoja sprawa aby takie rzeczy oceniać.

Skomentuj

Swoje zdanie mam, forum jest po aby dyskutować.
                                          Ostatnio nie można napisać na forum nic negatywnego, nawet jeśli widać, że to negatywne.
                                          Fajnie, że chłopak tak mały uczy się lutować, ale w mojej opinii powinno się mu zapewnić lepsze warunki.

Skomentuj

Czaruję...
                                          X