Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Spam Post :)

Collapse
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

Założ wątek w odpowiednim dziale, co jakis czas bedziesz opisywal postepy. Bedzie czas na dyskusje w międzyczasie

Skomentuj

Nie trzeba kolejnego wątku. Można kontynuować ten: http://diyaudio.pl/showthread.php/21...l=1#post338957 .

Skomentuj

Zamieszczone przez Branża Zobacz posta
        5. Przy okazji powstaną zapewne dwa projekty filtracji jeden do udostępnienia drugi droższy zostanie u Mnie.
        Tzn 'gorszy' ma pójść na forum a lepszy się sprzedawać? Nie wiem czy to dobre podejście tu na forum... Ludzie robią zwrotki, pomagają jak mogą, ale jak wstawiają coś na forum to i się tego nie wstydzą.

Skomentuj

Zamieszczone przez dolphin123 Zobacz posta
          Tzn 'gorszy' ma pójść na forum a lepszy się sprzedawać?
          Nie, ta lepsza to będzie zwrotka widmo :)

Skomentuj

http://muzyka.onet.pl/rock/joe-cocke...l-70-lat/wp5v5

Skomentuj

Nie ma żadnego problemu ale:
              2. Jeśli mam to zrobić to chciałbym zobaczyć że więcej osób jest tym zainteresowanych.
              3. Projekt nie będzie budżetowy ale też nie drogi.
              4. Projekt będzie wykonany najprościej jak można wykonać aby grało dobrze. Nikt nie skopiuje kolumn gdzie same obudowy to koszt kilku tysięcy a zwrotnice drugie tyle.
              5. Przy okazji powstaną zapewne dwa projekty filtracji jeden do udostępnienia drugi droższy zostanie u Mnie.
              6. Chciałbym abyście wybrali przynajmniej zarys konstrukcji i konfiguracji.
              7. Jeśli projekt powstanie i będzie kopiowany nie wykluczam ze udostępnię następny. ( zależy od czynników o których nie wspomnę )
              2. Nie spodziewaj się, że teraz każdy napisze wiadomość "tak czekam na Twój projekt" ale z pewnością jak każdy projekt udostępniony na forum będzie przyciągał zainteresowanie, zwłaszcza jeśli zostaną użyte przetworniki dostępne na polskim rynku, bez szoku cenowego i które się jeszcze nie pojawiły w innym projekcie
              3 i 7. Jeśli cena za monitory wyjdzie 1,5tys. zł to zainteresowania do kopiowania nie będzie. Do 800zł myślę, że spokojnie nie jednej osobie przejdzie to przez myśl
              4. Dokładnie tak
              5. Rób jak uważasz
              6. Stwórz temat, na pewno będziemy się udzielać przykład kolumny Plotera

Skomentuj

Niestety słyszałem :( [i]
                Juz mi sie nie chce...

Skomentuj

Zamieszczone przez Jacek Zieliński Zobacz posta
                  Nie trzeba kolejnego wątku. Można kontynuować ten: http://diyaudio.pl/showthread.php/21...l=1#post338957
                  nie będę kontynuował wątku Tak nazwanego - sorry ale nie.

- - - - - aktualizacja - - - - -

Zamieszczone przez dolphin123 Zobacz posta
                  Tzn 'gorszy' ma pójść na forum a lepszy się sprzedawać?
                  - tańszy pójdzie na forum. Z reguły przy projektowaniu jakieś konstrukcji powstaje kilka koncepcji i każda jest technicznie poprawna ale różnią się brzmieniowo niekiedy bardziej niekiedy mniej ale bardzo często różnią się ceną ( ilość i wartości użytych elementów ). Na forum chciałbym dać ten projekt zwrotnicy który będzie tańszy w wykonaniu ale w pełni poprawny. A różnicę mogą niekiedy sięgać 200% ( 80zł i 240zł ) i nic w tym dziwnego.

Zamieszczone przez marian Zobacz posta
                  Nie, ta lepsza to będzie zwrotka widmo
                  - :)

Zamieszczone przez malikowy Zobacz posta
                  Do 800zł myślę
                  - odpada projekt na pewno będzie droższy.

Stwórz temat, na pewno będziemy się udzielać przykład kolumny Plotera
                  - Nie będę otwierał tematu ( taka moja zasada uczestnictwa na waszym forum )

Skomentuj

Jasne. Masz rację. Nie pewności czy można zmienić jego nazwę i np. usunąć znak zapytania.

Skomentuj

Zamieszczone przez malikowy Zobacz posta
                      Nie spodziewaj się, że teraz każdy napisze wiadomość "tak czekam na Twój projekt"
                      - Wybacz ale jak nie będzie aprobaty stałych bywalców Nic nie zrobię. Złośliwości są niepotrzebne. Niczego się nie spodziewam.

Zamieszczone przez Jacek Zieliński Zobacz posta
                      Jasne. Masz rację. Nie pewności czy można zmienić jego nazwę i np. usunąć znak zapytania.
                      Jak się usunie znak zapytania zdanie dalej będzie ironią w Moją stronę i nie będe w tym uczestniczył. Zostawcie Ten temat w spokoju niech sobie będzie. Mi nie przeszkadza.

Niestety słyszałem [i]
                      - niestety .... :(

Skomentuj

- Wybacz ale jak nie będzie aprobaty stałych bywalców Nic nie zrobię. Złośliwości są niepotrzebne. Niczego się nie spodziewam.
                        To ja pierwszy: chetnie zobaczę jakis twoj projekt dla naszego forum

To tez moze byc promocja dla ciebie.
                        Potem beda potrzebne głośniki i ew gotowe zwrotnice
                        Wiec to tez jest w twoim interesie
                        Juz mi sie nie chce...

Skomentuj

Jako, że swoim wpisem wywołałem kolegę Adama (wolę tak się zwracać po znalezieniu imienia na stronie ) do deklaracji wykonania darmowego projektu, z chęcią bym go zobaczył na naszym forum ale nie kosztem zaniedbywania pracy zawodowej. Wiele projektów tutaj rodzi się w bólach, czasami i wiele miesięcy, więc kiedy go zrobisz będzie zależało tylko i wyłącznie od Twoich możliwości czasowych i chęci.

Skomentuj

Zamieszczone przez KAPRINT Zobacz posta
                            Wiele projektów tutaj rodzi się w bólach, czasami i wiele miesięcy
                            Będzie szybciej

L18RNX ??
                            Nie na temat...
                            http://audio.com.pl/testy/joseph-audio-rm7xl:1 - Joseph robi zwrotnice nieskończone 120dB na oktave :)Ja wam zrobię nieskończone do kwadratu :) aż kalkulator mi się skończy buhaha

Zamieszczone przez KAPRINT Zobacz posta
                            kolegę Adama
                            Tak jest wzorowo :)

Skomentuj

- tańszy pójdzie na forum. Z reguły przy projektowaniu jakieś konstrukcji powstaje kilka koncepcji i każda jest technicznie poprawna ale różnią się brzmieniowo niekiedy bardziej niekiedy mniej ale bardzo często różnią się ceną ( ilość i wartości użytych elementów ). Na forum chciałbym dać ten projekt zwrotnicy który będzie tańszy w wykonaniu ale w pełni poprawny. A różnicę mogą niekiedy sięgać 200% ( 80zł i 240zł ) i nic w tym dziwnego.
                              Po prostu napisz że jest Tobie to nie na rękę finansowo i tyle.

Ten tańszy będzie z dzwonami a ten droższy bez nich?
                              Bo nie rozumiem.
                              Zwłaszcza że:

- odpada projekt na pewno będzie droższy.
                              Albo się robi całkowicie poprawną zwrotnicę albo nie poprawną, lub nie do końca poprawną oszczędzając na elementach.
                              Dwie poprawne mogą się różnić drobnymi poprawkami, modyfikacjami już na ucho, pod siebie... ale żeby różnica w cenie była aż 200%?
                              Jeśli ta różnica wynika z użytych elementów, ich "jakości", to przepraszam, ale gdzie tu jakaś tajemnica? przecież każdy może sobie kupić co chce, STX-a albo srebrnego Jantzena.

Ja tu widzę wymówkę z powodów finansowych:
                              Aby coś zrobić trzeba poświęcić na to czas = pieniądze.
                              Jeśli już się coś zrobi, będzie to wystawione za darmo = brak przychodu z tego tytułu = pieniądze.

Jeśli nie masz czasu, napisz że nie masz czasu.
                              Jeśli nie chcesz pokazać czegoś w całości, bo masz ku temu powody, to napisz o tym.
                              Jeśli zaś chcesz nawijać makaron na uszy, że masz jeszcze jakąś super hiper zwrotkę do tego samego projektu, kosztującą 200% więcej od tej niby już poprawnej (która to oczywiście jest lepsza bez dwóch zdań) ale jej nie pokażesz bo to tajemnica, to sobie daruj.

Skomentuj

pany chciałbym zrobić taki analogowy termometr mam jakieś stare wycieraczki chodzi o to żeby pokazywał np temp radiatorów albo wew obudowy macie jakieś pomysły??

Skomentuj

Zwykly woltomierz analogowy tylko tarcze zmienić.

Skomentuj

heh dzięki na to nie wpadłem :) faktycznie tylko to ma być do e450 i chodzi o to żeby tam nie pakować np całej płytki z woltomierza tylko zminimalizować i ograniczyć to tylko do termometru

Skomentuj

Albo się robi całkowicie poprawną zwrotnicę albo nie poprawną, lub nie do końca poprawną oszczędzając na elementach.
                                      mylisz sie mozna zrobic kilka calkowicie innych i kazda bedzie calkowicie poprawna

modyfikacjami już na ucho, pod siebie...
                                      - na sluch mozna wybrac pod siebie z kilku poprawnych jak wyzej. Ale nie modyfikowac - to blad, przynajmniej dla Mnie

ale jej nie pokażesz bo to tajemnica, to sobie daruj.
                                      przemawia przez Ciebie zlosliwosc , niepotrzebnie. Nie napisalem nic co by nie bylo oczywiste i normalne. Moze ktos inny ci tonwyjasni bo co bym nie napisal mi nie uwierzysz

Ale miales prawo wyrazic swoja opinie. przeczytalem - dziekuje.

Czy masz jakies sugestie co do samego projektu a nie sposobu jego wykonania ?

projekt bedzie drozszy niż 800 bo szkoda mi zachodu na cos niskobudzetowego. wiecej zaplace za propotypowe obudowy i zniszcone wytlumienientestowe niz to warte

No i jesli ktos ma kopiowac cos podpisanego przezemnie to chcialbym zeby to gralo przyzwoicie a nie ledwie poprawnie

Skomentuj

Czy masz jakies sugestie co do samego projektu a nie sposobu jego wykonania ?
                                        Mam:

projekt bedzie drozszy niż 800 bo szkoda mi zachodu na cos niskobudzetowego.
                                        I bardzo dobrze.
                                        Tak naprawdę na forum (mówię tu o czasie teraźniejszym) mało jest "konkretnych" konstrukcji (mam na myśli 3way, większość to pierdziawki 2way... bez urazu).

No i jesli ktos ma kopiowac cos podpisanego przezemnie to chcialbym zeby to gralo przyzwoicie a nie ledwie poprawnie
                                        Właśnie dlatego nie rozumiem kwestii dwóch zwrotnic.

wiecej zaplace za propotypowe obudowy i zniszcone wytlumienientestowe niz to warte
                                        W takim razie masz drogiego znajomego stolarza.
                                        Testowe obudowy (podłogowe) można wykonać za max 100zł.
                                        Wytłumienie się nie zniszczy. Wytłumienie się wkłada do gotowej (sklejonej) konstrukcji testowej, więc jeśli można było je w niej umieścić to można będzie również wyciągnąć.
                                        Spójrz jak inni robią testowe obudowy, niekiedy ze "śmieci"... i jakoś gra.

Skomentuj

No właśnie. Nie to że chciałbym naciągać na robotę koszty i tak dalej, ale z tego co piszesz, masz lepsze warunki do pomierzenia 3w niż większość forumowiczów. To grzech byłoby nie wykorzystać do takiej prezentacji. W dodatku większych 3w na forum jak na lekarstwo.
                                          Raven robi teraz na metalowych membranach, jest jeden czy dwa projekty na węglowych stxach, to może coś papierowego tym razem?

Skomentuj

Czaruję...
                                          X