Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Spam Post :)

Collapse
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

Zamieszczone przez raven1985 Zobacz posta
    normalnie spr.
    O wibracjach to ja wiem, ale po co świrować?
    Nie lepiej od razu dać grubą płytę lub porządne wzmocnienia?
    MDF 30mm lub kanapka ze wzmocnieniami w środku (+ wytłumienie z mat bitumicznych) załatwi sprawę i nic więcej do szczęścia nie potrzeba.
    Takie sprawdzanie kojarzy mi się z oszczędzaniem na materiale, coś w stylu "a sprawdźmy czy MDF 22mm wystarczy"...
    Jak chce nie mieć wibracji materiału, to niech robi obudowy z granitu, a jeśli daje bardzo gruby MDF + wzmocnienia, to po co sprawdzać to jeszcze stetoskopem?

Przepraszam, ale to zdjęcie wywołało we mnie negatywne emocje :unsure:

Skomentuj

stereophile ma taką samą komorę bezechową jak ja
      Tylko w zime trochę w niej mniej przyjemnie

Skomentuj

Marian, te Magico w calosci sa wykonane z aluminium, zarowno kratownica jak i panele zewnetrzne. Porownywanie tego do jakies tam obudowy z mdf to nieporozumienie. Wcale sie nie dziwie, ze badal to stetoskopem, bo to niezykla obudowa. Zbudowanie czegos takiego z drewna byloby niemozliwe, szczegolnie zachowujac te same wymiary zew jak i pojemnosc obudowy. To po prostu wyzszy level. Nie chce zeby wypadalo, ze sie czepiam, ale Ty robisz obudowy z plyty cienkiej plyt mfp i wydaje sie, ze to Ci wystarczy...

Skomentuj

No ja też nie chcę się czepiać, ale był tu taki który słyszał grubość ścianek obudowy.
          Chciałem nawet zrobić specjalnie dwie obudowy do "testów".
          Niestety nic z tych testów nie wypaliło, i to nie z mojej winy :)

Ok, niech sobie i będzie z aluminium... tfuuu, z amelinium... ale po co to sprawdzać stetoskopem?
          Niech da więcej amelinium...

A tak dla relaksu, kolejna parodia

Skomentuj

Niestety licha obudowe slychac. Nie mowiac o tym ile energi sie marnuje, kiedy obudowa pulsuje jak balon. Zrobienie naprawde sztywnej i porzadnej obudowy to kupa roboty i nie male pieniadze. Ja jestem zdania, ze jak juz robimy obudowe, to powinna byc najbardziej solidna jak to tylko mozliwe.

Skomentuj

I dlatego pytam, po co sprawdzać to stetoskopem, skoro od razu można dać grubsze ścianki.

Chyba że gość ma od ciula kasy i taka obudowa "testowa" to dla niego pikuś.

Skomentuj

Zamieszczone przez marian Zobacz posta
                O wibracjach to ja wiem, ale po co świrować?
                Nie lepiej od razu dać grubą płytę lub porządne wzmocnienia?
                To są marianie fabryczne kolumny :)
                Oni mierzą wibrację obudowy każdej recenzowanej kolumny :)
                Tym stetoskopem wychwycił jakiś wibrację na 418Hz hehe

A to że dasz nawet 30mm MDF + w ciula wzmocnień nie zagwarantuje od razu że obudowa nie będzie "grała"
                Jak wzmocnienia nie będą w odpowiednich miejscach

Skomentuj

To są marianie fabryczne kolumny
                  Oni mierzą wibrację obudowy każdej recenzowanej kolumny
                  Aaa...
                  Ja myślałem że On je buduje

- - - - - aktualizacja - - - - -

Tym stetoskopem wychwycił jakiś wibrację na 418Hz hehe
                  Ciekawe czy na gołe ucho też słyszy.

Skomentuj

Probowal ktos robic pomiary na win 8.1 i emu 0202 ?

Skomentuj

Ciekawe czy na gołe ucho też słyszy.
                      A jeżeli nie to już mu pomiar niepotrzebny aby udoskonalić konstrukcję?:)

Skomentuj

Zamieszczone przez dolphin123 Zobacz posta
                        A jeżeli nie to już mu pomiar niepotrzebny aby udoskonalić konstrukcję?
                        Ten "pomiar" stetoskopem? (bo o nim mówię)
                        Moim zdaniem jest lekko śmieszny.

Skomentuj

A moim zdaniem nie :) Jeżeli celem jest sztywność obudowy to w jakiś sposób trzeba zbadać czy cel został osiągnięty czy nie. Są ludzie, którzy nie słyszą odbicia dźwięku od liści, ale słyszą gadającą obudowę :)

Skomentuj

Zamieszczone przez CASHpirovski Zobacz posta
                            Są ludzie, którzy nie słyszą odbicia dźwięku od liści...
                            Widzę że masz dobrą pamięć

...ale słyszą gadającą obudowę
                            Był tu taki, jak zaproponowałem zbudować dwie konstrukcje do odsłuchu to spasował :)
                            Z rezystorami też jeden spasował... albo udaje że nie widział propozycji testu :)

Skomentuj

To, że Ty nie słyszysz....to nie znaczy, że ktoś inny nie może słyszeć :)
                              Zastanawiałeś się może na tym, że negowanie czegoś tylko dlatego, że samemu nie można tego doświadczyć jest dość dziwne?
                              Jaką masz pewność, że Twoja percepcja pewnych spraw nie jest słabsza niż innych wybranych jednostek.
                              Gdyby tak myśleć ze wszystkim, to dalej ziemia byłaby płaska :)

Skomentuj

To, że Ty nie słyszysz....to nie znaczy, że ktoś inny nie może słyszeć :)
                                Zastanawiałeś się może na tym, że negowanie czegoś tylko dlatego, że samemu nie można tego doświadczyć jest dość dziwne?
                                Jaką masz pewność, że Twoja percepcja pewnych spraw nie jest słabsza niż innych wybranych jednostek.
                                Gdyby tak myśleć ze wszystkim, to dalej ziemia byłaby płaska :)
                                A bezpieczniki oraz wtyki w kablach sieciowych też słyszysz?

Chciaż zgadzam się, że perfekcyjne kolumny powinny byc dopracowane w absolutnie każdym calu. Bez wyjątku. Niech je mierzą nawet technologia kosmitów.
                                Last edited by kapelli; 30.12.2014, 17:39.

Skomentuj

To, że Ty nie słyszysz....to nie znaczy, że ktoś inny nie może słyszeć
                                  Spoko, tylko po co mu stetoskop skoro ma taki super słuch?

Skomentuj

To jest tak samo jak w watku o awx na AS pojawiła się opinia o 3sm, zupełnie jak bym innych głośników słuchał, każdy inaczej widocznie to postrzega

Skomentuj

A po co komu szklo powiekszajace czy mikroskop jesli ma dobry wzrok? Zeby wiecej zobaczyc. Tak samo dzieki stetoskopowi uslyszysz wiecej niz golym uchem. To po prostu narzedzie do okreslonego celu.

Skomentuj

Ty dalej nie łapiesz - gość po prostu sprawdza czy inżynierowie projektujący tę konstrukcję rzeczywiście się spisali, czy też nie. Użył do tego mega czułego urządzenia i w zasadzie OK.

Zamieszczone przez kapelli Zobacz posta
                                        A bezpieczniki oraz wtyki w kablach sieciowych też słyszysz?
                                        Nie, nie słyszę, ale w zasadzie jaką masz pewność, że to, że nie słyszymy to czasem nie ułomność naszego słuchu/systemu? Być może na dziś nie potrafimy tego zmierzyć i zdefiniować własności fizycznej, która za to odpowiada, ale za jakiś być może się uda i będzie to definicją naszej ułomności :)

Skomentuj

Musisz posłuchać moich kabli spawalniczych.

Skomentuj

Czaruję...
                                          X