Zamieszczone przez marian
Zobacz posta
Ogłoszenie
Collapse
No announcement yet.
Spam Post :)
Collapse
X
-
Zamieszczone przez dolphin123 Zobacz posta27 metalowy seas i 15AWX - 8900zł
głośniki 600
terminale, kable, br-y 300
zwrotki 300
30% bierze salon
zostaje 3500
z tego trzeba odliczyć koszty opakowania transportu podatki , reklamę (też np koszty audio show) , płace pracownikom , prąd ...
Będziesz się z tym bawił jak wyjdzie z tego zysk 5 stów na głowę ?
a dobrze będzie jak sprzedasz parkę w miesiącu .
wilson wkłada głośnik za 200pln na średnie :)
Skomentuj
-
Raven, pełna zgoda co do wyliczeń ale jak widać po innych firmach no studio 16Hz można mieć dużo lepszy sprzęt w tej kwocie:) Czyli się da. Dałbyś za nie tyle kasy jakby nie chciało Ci się tego budować?
Zamieszczone przez raven1985 Zobacz postawilson wkłada głośnik za 200pln na średnie
Skomentuj
-
Zamieszczone przez raven1985 Zobacz postabudki 1500
głośniki 600
terminale, kable, br-y 300
zwrotki 300
30% bierze salon
zostaje 3500
z tego trzeba odliczyć koszty opakowania transportu podatki , reklamę (też np koszty audio show) , płace pracownikom , prąd ...
Będziesz się z tym bawił jak wyjdzie z tego zysk 5 stów na głowę ?
a dobrze będzie jak sprzedasz parkę w miesiącu .
co innego jak ktoś to buduje dla zarobku a nie traktuje jako hobby/zabawę
Skomentuj
-
Zamieszczone przez dolphin123 Zobacz postaCzyli się da
No właśnie .
Zamieszczone przez dolphin123 Zobacz postaO jakim modelu piszesz kolumn i głośnika?
Kolumn chyba we wszystkich stosują jeden poza tymi największymi Maxx i alexandria .
Zamieszczone przez dolphin123 Zobacz postaDałbyś za nie tyle kasy jakby nie chciało Ci się tego budować?
Niestety się trochę orientuje i nie dam
- - - - - aktualizacja - - - - -
Zamieszczone przez marian Zobacz postaA powiedz mi Panie moderatorze, czy osoba która miała usunięte konto może je założyć ponownie pod innym nikiem?
Regulamin zabrania posiadania 2 aktywnych kont .
Skomentuj
-
Zamieszczone przez raven1985 Zobacz postaSBA 17cm .
Kolumn chyba we wszystkich stosują jeden poza tymi największymi Maxx i alexandria .
Skomentuj
-
Ok, po kodzie faktycznie może być to SB17,ale kosz i membranę raczej ma od satori. :)
Zamieszczone przez CASHpirovski Zobacz posta200zł to on kosztuje u nas w detalu, Wilson płaci za niego pewnie nie więcej niż równowartość naszych 100zł
Skomentuj
-
Kosz na fotce z wierzchu jest typowo OEMowy, z tyłu napęd wygląda identycznie. Kosz też.
Membrana też raczej jest OEMowa, ale to nie membrana od Satori (niby z papirusem :P). Bardziej wygląda jak zwykła membrana papierowa SBA bez wybarwienia wierzchu na czarno.
W zwykłym SBA membrana od frontu jest czarna, ale już od tyłu też widać włókna.Last edited by CASHpirovski; 24.01.2015, 21:37.
Skomentuj
-
Ok, może nie sprecyzowałem. Kosz po stronie zewnętrznej ma mocowania bliżej satori(plus podfrezowania pod śruby)i membrana też bardziej przypomina satori niż SB17. Nie mniej może to właśnie na tym polega modyfikacja wilsonowych midwooferów.
http://www.audiowitowa.pl/pl/p/SB17NRXC35-8/85
http://www.audiowitowa.pl/pl/p/6-12-SATORI-MW16P-8/125
Skomentuj
-
Zamieszczone przez raven1985 Zobacz postaRegulamin zabrania posiadania 2 aktywnych kont .
Skomentuj
-
Przeciez glosniki dla Wilsona robia inzynierowie od rewelatora, ktorzy siedza w SBA i dziwicie sie, czemu kosz jest podobny do glosnikow SB? :)
Membrana w Wilsonach jest podobna do tej z vify NE oraz seasa ER18.
Ale brzmienie to firma SBA
Dziwi mnie tylko, dlaczego do tej pory nie przeszli na neodymowa wersje, czyzby koszta?
Skomentuj
-
Zamieszczone przez dragon Zobacz postaale przeglądam zdjęcia i jak widze prawie wszystkie cewki gęsiego obok siebie... to nie wiem co o tym wszystkim sądzić.
"Przyznam szczerze że nawet nie wiedziałem że te przetworniki to ceramika"
Kupił, ale nie wie co...
Tym bardziej chce zobaczyć te pomiary które niby gdzieś wsiąkły.
Skomentuj
Skomentuj