Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Spam Post :)

Collapse
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

Zapewne jakaś estradówka 8 cali, takie 2 way oversized chodzi mi po głowie. Efektywnie, closed z korekcją na basie oczywiście. Tylko brak opinii zbytnio na temat tej Beymy a droga nie jest. Chyba, że tak gra jak kosztuje.
    Last edited by Vigoss; 12.04.2015, 23:25.

Skomentuj

To chyba lepiej dolozyc do driverow BMS 4524, choc jak dobrze poszukasz to kupisz parke w tej cenie co Beymy.

Skomentuj

Nie ukrywam, że kusi mnie po prostu ta oferta:

http://allegro.pl/2x-beyma-t2030-nowe-i5261724183.html

Tylko projektów jakoś nie ma zbytnio na tej Beymie niestety.

Skomentuj

Mozesz sprobowac. Jak Ci sie znudza, to moge odkupic.

Skomentuj

Szczerze ? To bez kogoś pomocy nic sensownego z nich nie sklece.

A cena bardzo dobra to może ktoś w ogóle wykorzysta ich potencjał o ile takowy mają właśnie

Skomentuj

napisz do simona :) http://www.audiostereo.pl/dwudrozne-...0#entry3449470

Skomentuj

Dzięki za linka, jednak odpuszczam i dozbieram do czegoś lepszego.

Skomentuj

Ktoś mierzył Altusy 110 ?
                  Ja modyfikowałem jedną parę:
                  słuchać się tego nie dało ( już chyba zapomniałem jak ta kultowa seria gra.
                  Albo było coś z nimi nie tak bo ciężko po tylu latach o 100% oryginały. Odnotowałem pewne ślady modyfikacji i napraw

pomiary przed modyfikacją poniżej:

Last edited by Zap Projekt; 13.04.2015, 20:16.

Skomentuj

+- 20dB

Skomentuj

Tani głośnik ( około 50zł ) 4 ohm, najlepiej z wysoką efektywnością rozmiar około 5 cali midwoofer do pracy w br? Istnieje takie ustrojstwo ? Ewentualnie mógłby być szerokopasmowiec (ok. 80zł), byleby sobie radził z niskimi tonami przy mocach do 10-15W(max)

Skomentuj

Zamieszczone przez Branża Zobacz posta
                        Ktoś mierzył Altusy 110 ?
                        Ja modyfikowałem jedną parę:
                        słuchać się tego nie dało ( już chyba zapomniałem jak ta kultowa seria gra.
                        Albo było coś z nimi nie tak bo ciężko po tylu latach o 100% oryginały. Odnotowałem pewne ślady modyfikacji i napraw

pomiary przed modyfikacją poniżej:

Nie wiem co napisać Pięknie Charka wygląda jak equalizer młodocianego amatora dźwięku
                        Co zamierzasz z nimi zrobić ?
                        Last edited by Rfck; 14.04.2015, 01:22.

Skomentuj

juz zrobilem ... ... strasznie niewiarygodnie to wyglądało ... nie miałem czasu sprawdzać ... rozebrałem kolumny do pustych pudeł i do modyfikacji.

z oryginału został tylko GDN

Skomentuj

Adamie,te kolumny z Tonsilem mają niewiele wspólnego.
                            Piszę o czasach gdy tonsil był tonsilem,bo później to już nie wiadomo,co ,kto i z czego produkował kolumny i głośniki.

Skomentuj

Zamieszczone przez Branża Zobacz posta
                              juz zrobilem ... ... strasznie niewiarygodnie to wyglądało ... nie miałem czasu sprawdzać ... rozebrałem kolumny do pustych pudeł i do modyfikacji.

z oryginału został tylko GDN
                              Opiszesz co zmieniłeś ? Pokażesz pomiary ? Bo szczerze mówiąc jedyne modyfikacje Altusów jakie widziałem to zmiana basu na 888 albo inne cudo oraz czasem jakaś przypadkowa kopółka.
                              Pytanie tylko czy taki upgrade altusów się opłaca ?

Skomentuj

Zamieszczone przez Rfck Zobacz posta
                                Pytanie tylko czy taki upgrade altusów się opłaca ?
                                - pisałem już kiedyś o tym... takie modyfikacje "vintage" to tylko dla miłośników i sentymentalistów.
                                SEAS 19TAF/G , STX M.12.100.8.MC i GDN. Nowe zwrotnice , strojenie , tłumienie . okablowanie i kolce. O dziwo pierścienie głośników bardzo mocno nie nabruździły w paśmie :).
                                Poza kopułkami reszta robiona najtańszym ale przyzwoitym kosztem:). " słuchacz" to osoba starsza
                                Na czerwowo wpływ pierścieni ...
                                Last edited by Zap Projekt; 14.04.2015, 08:54.

Skomentuj

Jak osoba starsza to pewnie nie słyszał zbyt dobrze wysokich tonów i takie podbicie mu pasowało Teraz posłucha i się zdziwi gdzie są wysokie ? Ten wpływ pierścieni to nic w porównaniu do oryginalnej charki :)

Skomentuj

"Tani głośnik ( około 50zł ) 4 ohm, najlepiej z wysoką efektywnością rozmiar około 5 cali midwoofer do pracy w br? Istnieje takie ustrojstwo ? Ewentualnie mógłby być szerokopasmowiec (ok. 80zł), byleby sobie radził z niskimi tonami przy mocach do 10-15W(max) "

Nikt takich nie zna ? :p

Skomentuj

Zamieszczone przez David853 Zobacz posta
                                      Nikt takich nie zna ?
                                      Tesla/TVM.
                                      Ciężko dostępne ale najlepsze w swojej cenie głośniki które nie potrzebują dużo prądu.

A do czego to ma być?

Skomentuj

Do bardzo taniego sprzętu na TDA1558 i zasilane 12V. Załóżmy, że komplet głośników do 100 zł a najlepiej do 80

Skomentuj

Jak cos to mam parke ARN 150 8ohm do "oddania". Te glosniki w obudowie BR naprawde zadziwiaja basem, sam sie w glowe drapalem jak to mozliwe.

Skomentuj

Czaruję...
                                          X