Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Spam Post :)

Collapse
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

Moje odżywianie pokazują dokładnie wyniki
    Pracowałem na to kilka ostatnich lat
    Teraz przez 2 miesiące mam dietę i leki
    Potem kolejne badania i zobaczymy
    Juz mi sie nie chce...

Skomentuj

Zamieszczone przez lklukasz Zobacz posta
      Teraz przez 2 miesiące mam dietę i leki
      Szkoda że człowiek jest tak nauczony że odżywia się nieprawidłowo i niezdrowo, do tego takie czasy że człowiek zalatany, nie ma czasu i je cokolwiek byle zaspokoić głód. Warto wybierać świadomie i zaczynać małymi krokami zmieniać sposób odżywiania na zdrowszy rezygnując po trochu z rzeczy niezdrowych. Ja tam właśnie robię, już sporo zmieniłem, odrzuciłem większość produktów przetworzonych, zakupiłem wyciskarkę do soków i co prawda nie pijam ich codziennie ale staram się tak ze dwa razy w tygodniu zrobić porządny sok warzywno owocowy. Do tego więcej warzyw w diecie, praktycznie już nie jem smażonych rzeczy tylko z piekarnika. Całkowicie wywaliłem masło i olej zastępując oliwą z oliwek i tłuszczem kokosowym.

W każdym razie chodzi mi o to że sama dieta na 2 miesiące to dobry początek i masz szanse na stałe zmienić nawyki żywieniowe a do tego konkretny powód. Życzę powrotu do zdrowia!
      Last edited by Rfck; 16.05.2015, 17:03.

Skomentuj

odmładzający newsletter 2015.pdf
        Zamieszczone przez Rfck Zobacz posta
        Całkowicie wywaliłem masło i olej
        Bład. Masło jest o wiele lepsze i zdrowsze od np. margaryny, olej rzepakowy bardzo dobry.
        Zdrowia życzę !

Przeczytaj zanim zapragniesz zjeść LODA
        Zamawiając loda bananowego, wierzysz, że będą w nim kawałeczki tych owoców. A w waniliowym pokruszona laska wanilii. w orzechowym cząsteczki orzechów włoskich...
        Nic bardziej mylnego!
        Może w cukierniach, gdzie bardzo drogie lody robi się ręcznie, coś takiego się zdarza.
        Stare przepisy mówią, że naturalny lód powinien składać się z niekonserwowanego mleka i śmietany, cukru i naturalnych składników nadających mu smak, zapach i kolor. Ale niektórzy producenci od tej receptury uciekają niczym diabeł przed święconą wodą. Powód: takie lody nie nadają się do długiego przechowywania, a i cena ich wytworzenia jest zbyt wysoka.
        To dlatego lody faszeruje się chemią.
        Dlatego lody waniliowe robi się nie z wanilii, tylko piperonalu, środka, którego używa się także do tępienia wszy.
        Lista chemikaliów używanych do produkcji współczesnych lodów jest bardzo długa. A i tak, nieuczciwi producenci wciąż omijają przepisy i stosują niedozwoloną chemię jak np. E-127, czyli czerwony barwnik, który może skutkować nowotworem tarczycy.
        "Zgodnie z polskimi przepisami, producent lodów nie ma obowiązku zamieszczania na opakowaniu nazw wszystkich dodatków użytych do produkcji lodów. Na opakowaniu nie przeczytamy więc m.in. o zastosowaniu propanu butanu, octanu etylu, etanolu, dwutlenku węgla, acetonu, podtlenku azotu i wielu innych" - mówi Ewelina Suska z poznańskiego Sanepidu
        Jak więc kupić dobrego loda?
        Warto wybierać małe lodziarnie, a nie tylko kierować się niską ceną. Te, które znamy od dziecka, gdzie jedli nasi rodzice. w Polsce wciąż działają małe zakłady, które produkcję opierają o dawne, sprawdzone receptury.
        Zobacz, jakie substancje udają lodowe smaki:
        1. Aldehyd C-17. w przemyśle stosowany jest do produkcji gumy i barwników. Nadaje smak wiśniowy
        2. Piperonal. Stosowany w przemyśle perfumeryjnym i jako środek do zwalczania wszy. Nadaje smak waniliowy
        3. Octan etylu. Jest używany do czyszczenia skór, lodom nadaje smak ananasowy
        4. Aldehyd masłowy. Używany jest do produkcji klejów kauczukowych, lodom nadaje smak orzechowy
        5. Octan anylu. Lodom nadaje smak bananowy, używany jest jako rozpuszczalnik farb olejnych
        6. Octan benzylu. Używany jest jako rozpuszczalnik azotanów, lodom nadaje smak truskawkowy
        7. Aldehyd C-18. Używany jest do produkcji detergentów, lodom nadaje smak czekoladowy

Skomentuj

Zamieszczone przez brencik Zobacz posta
          Bład. Masło jest o wiele lepsze i zdrowsze od np. margaryny, olej rzepakowy bardzo dobry.
          To jest zbyt ogolnie powiedziane. Jest tak wiele roznych smarowidel pochodzenia roslinnego, ze nie mozna tak uogolniac. Generalnie od malej ilosci masla nic wielkiego sie nie stanie. Moze jest tluste, ale smak daje lepszy od roslinnych. A jak ktos nie moze zrezygnowac ze smarowania pieczywa, to moze warto sie przekonac do uzywania olejow na chlebie zamiast smarowidel.

Skomentuj

Zamieszczone przez brencik Zobacz posta
            Zdrowia życzę !

Przeczytaj zanim zapragniesz zjeść LODA
            Przecież napisałem ze używam tłuszczu kokosowego i oliwy.
            A lodów nie jadam prawie wcale i zamiast zwykłych lodów polecam lody na mleczku kokosowym.
            Poza tym dla mnie żadna nowość że smaki w lodach są sztucznie stworzone i lody bananowe np. w zasadzie banana zawierać nie muszą :)

Zamieszczone przez Pogromca mitow Zobacz posta
            To jest zbyt ogolnie powiedziane. Jest tak wiele roznych smarowidel pochodzenia roslinnego, ze nie mozna tak uogolniac
            Zgadzam się bo sam używam.

Zamieszczone przez Pogromca mitow Zobacz posta
            A jak ktos nie moze zrezygnowac ze smarowania pieczywa, to moze warto sie przekonac do uzywania olejow na chlebie zamiast smarowidel.
            Otóż to np. z oliwą z oliwek.
            Last edited by Rfck; 16.05.2015, 19:30.

Skomentuj

Skomentuj

Prezydent Bronisław Komorowski pojechał z wizytą do Wielkiej Brytanii. Pyta się królowej Elżbiety:
                -Jak to u was jest, że wszędzie panuje taki porządek?
                Królowa Elżbieta odpowiada:
                -To dzięki temu, że mam bardzo inteligentnych podwładnych. Zademonstruję
                Bierze za telefon i dzwoni do premiera Davida Camerona, i zadaje mu pytanie:
                - David? Proszę Cię o szybką odpowiedź! Kto to jest? Jest dzieckiem twojego ojca, ale nie jest, ani twoim bratem, ani twoją siostrą? Na to Cameron bez zastanowienia odpowiada:
                - To ja królowo!
                Komorowski jest pod wrażeniem:
                -Będę to musiał wypróbować u nas!
                Wraca do Polski, bierze za telefon i dzwoni do Kopacz:
                -Słuchaj Ewa, odpowiedz mi na jedno pytanie. Kto to jest? Jest dzieckiem twojego ojca, ale nie jest ani twoim bratem, ani twoją siostrą?
                Kopacz się poci, ale nie jest w stanie odpowiedzieć. Zwołuje Radę Ministrów i zadaje ministrom to samo pytanie. Konsternacja, nikt nie zna odpowiedzi. Wreszcie Sikorski wpada na genialny pomysł:
                -Zadzwoń do Dudy!
                Kopacz bierze telefon, dzwoni do Dudy i zadaje mu pytanie:
                -Kto to jest: jest dzieckiem twojego ojca, ale nie jest, ani twoim bratem, ani twoją siostrą?
                Duda bez wahania odpowiada odpowiada: -To ja.
                Kopacz dzwoni do Komorowskiego i wrzeszczy do telefonu:
                -Już wiem! To Andrzej Duda!
                Na to Komorowski rechocze i mówi:
                -Nie zgadłaś Ewka. To David Cameron.

Skomentuj

Bronek prezentuje poziom intelektualne dzisiejszej gimbazy.

Skomentuj

I tak Bronek to mniejsze zło niż dudek...
                    marcinsywala.pl
                    Cambridge Audio Stream Magic 6 | Power Amplifier Class D Hypex 2x Ncore NC2k | T29MF001 + MW16P-4 + 2xTIW 200 XS

Skomentuj

Skomentuj

Oj Marcin Marcin...
                        marcinsywala.pl
                        Cambridge Audio Stream Magic 6 | Power Amplifier Class D Hypex 2x Ncore NC2k | T29MF001 + MW16P-4 + 2xTIW 200 XS

Skomentuj

Ale co?
                          Źle rozrysowane?

Skomentuj

Zamieszczone przez Hermes Zobacz posta
                            I tak Bronek to mniejsze zło niż dudek...
                            A czego tak myślisz?

- - - - - aktualizacja - - - - -

Nie zagłosuje na kogoś kto potrzebuje suflera, do podpowiedzi,
                            który boi się debaty na "nie udeptanym gruncie" mam tu na myśli spotkanie " u Kukiza" (na przygotowane pytania w tvp1 może i przedszkolak odpowiadać)
                            Na kogoś kto chce wprowadzić euro
                            Na kogoś kto chce wprowadzić podatek katastralny
                            i wreszcie na kogoś przez kogo będę musiał pracować dłużej (emerytura)
                            O pakiecie klimatycznym nie wspomnę (np Wielkiej Brytanii pakiet nie obowiązuje)
                            Ile firm przez to upadnie.
                            Dlaczego zamówienia na helikoptery dla armii nie można złożyć w polskiej firmie i dać zarobić polskim pracownikom?

O jakim mniejszym źle piszesz?
                            Nie namawiam nikogo żeby głosował na tego albo tamtego, to moje zdanie, ale trzeba też troszkę myśleć.
                            Masz osobę która rządziła już Polską, podsumuj jego pracę i rządu do którego należał i zastanów się czy zasługuje na twój głos, na mój na pewno nie zasługuje.

Skomentuj

Pakiet klimatyczny to chciał wprowadzić duda
                              Miał to w programie jak kandydował na euro posła
                              Juz mi sie nie chce...

Skomentuj

ok, a kto ustalił i podpisał umowę?

Skomentuj

A na czyj wniosek?
                                  Kto był pomysłodawca?

Nawet jakby wysłał do tk i by wróciła jako zgodna to co mógłby zrobic?
                                  Juz mi sie nie chce...

Skomentuj

Zamieszczone przez thomas Zobacz posta
                                    A czego tak myślisz?
                                    Ustami dudy porusza kaczor. Ciekawe dlaczego on i macierewicz nie są od dawna w tv...
                                    Chcąc zrealizować wszystkie obietnice dudy potrzeba bardzo dużo $$$ których nie ma.
                                    Najbardziej wkurza mnie jego pomysł pomocy frankowiczom.

Głosując na BK wybieram mniejsze zło...
                                    marcinsywala.pl

Skomentuj

Hermes , jest jeszcze czas , przeczytaj sobie "Niebezpieczne związki Bronisława Komorowskiego" Sumlińskiego , dziękuje za takiego prezydenta . Poczytaj sobie o Fundacji Pro Civili , Nie rozumie jak można na takiego człowieka zagłosować.

http://wpolityce.pl/polityka/244692-...rp-nasz-wywiad

A co do kaczora to nie bój , Kukiz rozwali to wszystko w parlamentarnych.
                                      Last edited by awaria; 17.05.2015, 23:52.

Skomentuj

kolego Hermes, ja napisałem dlaczego nie chcę na Bronisława głosować.
                                        Po wysłuchaniu debaty jeszcze bardziej się umocniłem w moim wyborze.

Skomentuj

Zamieszczone przez Rfck Zobacz posta
                                          Całkowicie wywaliłem masło i olej zastępując oliwą z oliwek i tłuszczem kokosowym.
                                          Tutaj jest pewna pułapka. Oliwa z oliwek, którą nawiasem mówiąc uwielbiam i spożywam w dość dużych ilościach, jest bogata w kwasy omega 6. Ich spożywanie w dużej ilości z równoczesnym ograniczeniem kwasów omega 3, których większe ilości znajdują się min w tłuszczach rybnych, jest dla organizmu zjawiskiem niekorzystnym - podobno niektóre badania dowodzą, że kwasy omega 6 sprzyjają powstawaniu raka (np piersi, głównie w okresie po menopauzie u kobiet), ograniczają zawartość "złego cholesterolu" ale przy okazji degradują również ten "dobry cholesterol". Omega 3 w jakiś tam sposób hamują działanie kwasów omega 6 i w zbilansowanej diecie powinien być zachowany jakiś tam stosunek tych kwasów - z tego co pamiętam 4:5 (omega 3 : omega 6) - ale tę informację trzeba by sprawdzić. Najlepiej zorganizowaną pod tym względem dietą jest bodajże ta śródziemnomorska.

Zapewne sprawa jest dużo bardziej skomplikowana - ale generalnie chodzi o to, aby nie popadać w skrajność i np nie przerzucać się tylko na oliwę z oliwek z równoczesnym ekstremalnym ograniczeniem innych tłuszczów, a chyba najlepszym podejściem jest po prostu ograniczenie spożycia tłuszczów przetworzonych - a resztę jeść, tylko się nie przejadać :)
                                          Last edited by dabyl; 18.05.2015, 11:42.

Skomentuj

Czaruję...
                                          X