Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Spam Post :)

Collapse
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

https://www.google.com/url?sa=i&sour...34092903069456 . Całkiem nieźle kontroluje głośnik. Do tego jakąś przetwornicę step up i po temacie .

Skomentuj

Zamieszczone przez Oskar29 Zobacz posta
      Zastanawiam się nad rozmiarem...Takie 8" by starczyło...? Oczywiście granie jakościowe a nie na dB
      8-10". wiekszy dla mnie to dudnienie a nie granie basem

nie boj sie 8". spokojnie potrafia zapelnic basem auto

Skomentuj

No to szału mnie ma;/ do tego jeszcze przetwornica potrzebna żeby ten max uzyskać.
        Przy zasilaniu 24V będziesz miał tylko 95W/2ohm.

Paweł jak już zabrałeś głos w temacie to przypomnij mi jeśli możesz jakie dokładnie tańsze Pionki miały Direct Sub Drive?

Co do 8" sam mam MDS-08 w skrzyni BR w sedanie i w zupełności wystarcza.
        Last edited by Adzik94; 11.08.2018, 19:04.

Skomentuj

A czym się różni niby ta końcówka od tej w tym radiu Pioneera :) ? Zawsze przy większych mocach będziesz miał przetwornicę. Choćby wzmacniacz miał i sprawność 100% to z 12V wysokiej mocy nie będzie więc nie rozumiem czemu nie może być przetwornica?

Skomentuj

Przetwornica może być czemu nie, tylko to już kolejny element do zestawu.
            Końcówka w pionierze nie różni się zbytni niczym ale ma niezaprzeczalną zaletę w postaci filtrów, odwracania fazy i regulacji suba z radia.
            Piszesz że nie chcesz dokładać do auta a sam proponujesz coraz więcej gadżetów.
            Last edited by Adzik94; 11.08.2018, 19:08.

Skomentuj

Przetwornica kosztuje 10-20zl...bez przesady.

Skomentuj

Ok, nie będę Cię do niczego przekonywał.
                Wracając do pytania o głośnik.
                Żeby wykorzystać max moc z wzmacniacza potrzebujesz przetwornicy do 12/24V, i głośnika o impedancji 2ohm.
                MDS-08 odpada.
                Do głowy przychodzi mi tylko ten STX 8" spięty równolegle do 2ohm.

Skomentuj

Ten wzmak z Ali przecież też ma filtr dolnoprzepustowy?

- - - - - aktualizacja - - - - -

Chce po prostu wykorzystać to co mam. Na serio . Już za dużo wydałem na ten samochód i tak :p .

Skomentuj

Ma filtr owszem, a czy ma regulację fazy?
                    Chcąc sterować subem musiałbyś zamontować wzmak w zasięgu ręki.
                    Ale możesz też ustawić raz i się w czasie jazdy nie bawić. Ja osobiście lubię móc coś poregulować podczas słuchania muzyki. Kto co woli:)

Masz już upatrzoną przetwornicę?
                    Zastanów się nad tym STX. Naprawdę fajny głośnik z możliwością spięcia do 2ohm.
                    Last edited by Adzik94; 11.08.2018, 19:19.

Skomentuj

A ja wolę raczej zająć się prowadzeniem niż regulacją suba :) . Nie mam upatrzonej przetwornicy ale to mały problem bo wybór jest ogromny. Bardziej się zastanawiam nad głośnikiem. A nie lepszy by był zamiast tego stx'a jakiś używany alpine, ravemaster itd?

Skomentuj

Może jakiś byłby lepszy ale czy znajdziesz taki 2ohm?

Skomentuj

A te 100w to jest serio takie minimum? Mniej nie może być? To w końcu nie jest taki wielki głośnik jeszcze...i samochód też jest mały i hatchback .
                          Last edited by Oskar29; 11.08.2018, 19:35.

Skomentuj

Raczej Okolice tej 100W w aucie na suba to takie minimum żeby cokolwiek ruszyć.

Skomentuj

Zamieszczone przez Oskar29 Zobacz posta
                              https://www.google.com/url?sa=i&sour...34092903069456 . Całkiem nieźle kontroluje głośnik. Do tego jakąś przetwornicę step up i po temacie .
                              zapomnij!
                              za 100-150zl kup normalny wzmacniacz 4 kanalowy i po zabawie

Skomentuj

A czemu zapomnij? Przecież ta końcówka w tym radiu pioneera to jedno i to samo jak ten wzmak, a ta końcówka niby jest ok? Coraz drożej się robi...chyba zrezygnuje w takim razie. To nie ma być nic wybitnego tylko ma dopełnić pasmo od 100Hz w dół. Nie wymagam łupania nie wiadomo jakiego...

Mam wrażenie że nie słuchałeś tego wzmacniacza i oceniasz na podstawie rozmiarów...
                                Last edited by Oskar29; 11.08.2018, 20:34.

Skomentuj

Oskar połącz ten wzmacniacz z przetwornicą, dobierz głośnik. Posłuchasz jak to gra basem i za jakiś czas założysz nowy temat z zapytaniem o nowy głośnik bo będziesz myślał że to głośnik jest zły, zmienisz głośnik i okaże się że to wzmacniacz, założysz temat o wzmacniacz.
                                  Z tego wszystkiego wcale nie wyjdzie taniej takie kombinowanie.

Skomentuj

Proponowałeś mi coś (radio pioneera) co ma jeszcze mniej mocy niż ten wzmacniacz...

Skomentuj

A skąd wiesz czy ten wzmacniacz osiągnie taką moc jak na papierze? Nie jest podane nawet jakie ma zniekształcenia przy tych mocach.

Skomentuj

Tak samo nie wiesz czy ten wzmacniacz w radiu pioneera osiągnie taką moc czy to marketingowa bajka.

- - - - - aktualizacja - - - - -

Dobra nie ma co dyskutować. Na razie rezygnuje bo nie mam tyle wolnej kasy na zachcianki (wzmak i głośnik) a później zobaczę.

Skomentuj

Zostaw już to radio. Nie namawiam Cię przecież bo się zapierasz.
                                          Zbuduj swój wzmacniacz.
                                          Już nie szukasz głośnika tylko się spierasz o wzmacniacz i przetwornicę.
                                          Pokaż w takim razie jaką przetwornice dobierzesz do tego wzmacniacza.

Skomentuj

Czaruję...
                                          X