A czym się różni niby ta końcówka od tej w tym radiu Pioneera :) ? Zawsze przy większych mocach będziesz miał przetwornicę. Choćby wzmacniacz miał i sprawność 100% to z 12V wysokiej mocy nie będzie więc nie rozumiem czemu nie może być przetwornica?
Przetwornica może być czemu nie, tylko to już kolejny element do zestawu.
Końcówka w pionierze nie różni się zbytni niczym ale ma niezaprzeczalną zaletę w postaci filtrów, odwracania fazy i regulacji suba z radia.
Piszesz że nie chcesz dokładać do auta a sam proponujesz coraz więcej gadżetów.
Ok, nie będę Cię do niczego przekonywał.
Wracając do pytania o głośnik.
Żeby wykorzystać max moc z wzmacniacza potrzebujesz przetwornicy do 12/24V, i głośnika o impedancji 2ohm.
MDS-08 odpada.
Do głowy przychodzi mi tylko ten STX 8" spięty równolegle do 2ohm.
Ma filtr owszem, a czy ma regulację fazy?
Chcąc sterować subem musiałbyś zamontować wzmak w zasięgu ręki.
Ale możesz też ustawić raz i się w czasie jazdy nie bawić. Ja osobiście lubię móc coś poregulować podczas słuchania muzyki. Kto co woli:)
Masz już upatrzoną przetwornicę?
Zastanów się nad tym STX. Naprawdę fajny głośnik z możliwością spięcia do 2ohm.
A ja wolę raczej zająć się prowadzeniem niż regulacją suba :) . Nie mam upatrzonej przetwornicy ale to mały problem bo wybór jest ogromny. Bardziej się zastanawiam nad głośnikiem. A nie lepszy by był zamiast tego stx'a jakiś używany alpine, ravemaster itd?
A czemu zapomnij? Przecież ta końcówka w tym radiu pioneera to jedno i to samo jak ten wzmak, a ta końcówka niby jest ok? Coraz drożej się robi...chyba zrezygnuje w takim razie. To nie ma być nic wybitnego tylko ma dopełnić pasmo od 100Hz w dół. Nie wymagam łupania nie wiadomo jakiego...
Mam wrażenie że nie słuchałeś tego wzmacniacza i oceniasz na podstawie rozmiarów...
Oskar połącz ten wzmacniacz z przetwornicą, dobierz głośnik. Posłuchasz jak to gra basem i za jakiś czas założysz nowy temat z zapytaniem o nowy głośnik bo będziesz myślał że to głośnik jest zły, zmienisz głośnik i okaże się że to wzmacniacz, założysz temat o wzmacniacz.
Z tego wszystkiego wcale nie wyjdzie taniej takie kombinowanie.
Zostaw już to radio. Nie namawiam Cię przecież bo się zapierasz.
Zbuduj swój wzmacniacz.
Już nie szukasz głośnika tylko się spierasz o wzmacniacz i przetwornicę.
Pokaż w takim razie jaką przetwornice dobierzesz do tego wzmacniacza.
Skomentuj