Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

ktory telefon?

Collapse
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

Zamiast s pomysl s plus cenowo to samo ale procesor wydajniejszy i bateria pojemna. Tylko problem bo 4 androida musisz wgrać przerobionego. Ja myślę o grand x in jako następcę s plus. Jak coś mam swojego na handel i myślę mogli byśmy się dogadać jak coś pisz na pw

Wysyłane z mojego GT-I9001 za pomocą Tapatalk 2

Skomentuj

No ja używam serii E głównie ze względu na baterię, obecna E71 kupiłem używaną i mam ją chyba 3 lata już a bateria nadal trzyma prawie tydzień:) galaxy S2 miałem z niecały miesiąc i codzienne ładowanie tel wyprowadzało mnie z równowagi

Skomentuj

Deker, no nie wiem czy galaxy s, a galaxy s plus to "cenowo to samo" :)

csbiczek, tak sobie właśnie myślę, że galaxy S nie jest mi potrzebny... Nie potrzebuję efektów wizualnych, nie potrzebuję gier, czy jakiś programików.

Na E72 też włączę facebooka, youtube, sprawdzę maila, zrobię dobre zdjęcie, bateria długo trzyma, gps dobry.

Jednak telefony biznesowe to biznesowe - niezniszczalne. Mój samsung i600 to też tel biznesowy i jest naprawdę solidnie wykonany i miał w standardzie bogate wyposażenie.

Skomentuj

Zamieszczone przez cudny90 Zobacz posta
          Na E72 też włączę facebooka, youtube, sprawdzę maila, zrobię dobre zdjęcie, bateria długo trzyma, gps dobry.
          Dokładnie.

Jednak telefony biznesowe to biznesowe - niezniszczalne.
          Oj ile razy spadła mi ta nokia na beton to uuu, a nawet obdrapana specjalnie nie jest, jedynie przez ostatnie miesiące dostała w tyłek trochę jak z 2 tel ją razem nosiłem bez pokrowców ale i tak się ładnie trzyma:) A Galaxy jak się bawiłem czy coś to czułem stres, no i szkoda było mi 1000zł na s2 jak za 300zł mam e72 i wystarcza do tego co potrzebuję:P

Skomentuj

mialem e72 przez 3 lata ( w sumie nigdy jej nie sprzedam ) bo wciaz sporadycznie jej uzywam, dzwonienie i smsy sa wygodniejsze niz w najnowyszych smartach. Mialem raz awarie - mikrofon do wymiany

Skomentuj

Zamieszczone przez DeKeR Zobacz posta
              Zamiast s pomysl s plus cenowo to samo ale procesor wydajniejszy i bateria pojemna. Tylko problem bo 4 androida musisz wgrać przerobionego. Ja myślę o grand x in jako następcę s plus. Jak coś mam swojego na handel i myślę mogli byśmy się dogadać jak coś pisz na pw

Wysyłane z mojego GT-I9001 za pomocą Tapatalk 2
              Raczej nie...
              Patrząc na to, że telefony są już stare od razu musimy liczyc sie z tym ze wgrywamy tzw. ROMy. Galaxy S mozna wyrwac juz za ok. 500zł dobrą używke. Wgrywamy 4.1-4.2 romik + kernel semaphore i cieszymy sie wydajnoscia telefonu na poziomie stockowego s2. Posiadałem s1 , lecz padł mi ekran. Telefonik ani razu mnie nie zawiodl, bateria dlugo trzyma, w miare dobra jakosc muzyki. Najlepszy tel do ~500zł = Galaxy S . Nie kupuj zadnych s+ , ponieważ maja słabe wsparcie od developerów, a gadanie ze wydajniejszy procek itp. to bzdury :) Co do nokii, mialem w klasie kolege ktory nie chciał zmienić swojej e51(chyba) na zadna inny tel. . Wybór padł na s1 i mówi , że jest o niebo lepszy :)

Skomentuj

sm0k0, a co powiesz o HTC HD2? Duże wsparcie na xda-developers, android 4.0.4 hula. Cenowo podobnie jak Galaxy S, ale jakościowo chyba lepszy?
                Znowu zaczynam się skłaniać ku HD2...

Skomentuj

Wsparcie fajne, ale to juz dosyc stary tel, bedzie raczej mulil. Ale nic nie obiecuje

Skomentuj

Ee jak ktoś nie potrzebuje grać w najnowsze gierki i miliona widżetów to będzie latał. Za to napewno wadą HD2 w stosunku do galaxy jest mała ilość kolorów wyświetlacza.

Skomentuj

Mialem na mysli mulenie na pierwszym lepszym launcherze nie wspominajac o grach :d jednak te 300 iles ramu jak dobrze pamietam to jest dosyc malo ;/

Skomentuj

HD2 ma ponad 400mb ramu

Skomentuj

Tak, HD2 ma około 500mb ramu. Oglądałem filmiki na youtube aby zobaczyć jak działa android 2.3.7, a jak 4.0.4 i muszę powiedzieć, że oba działają spoko. Najnowszego Jelly Bean też można odpalić, ale w sumie to nie ma potrzeby.

Gadałem też z jednym forumowiczem (z innego forum), który miał HD2 z androidem i chwalił sobie. Mówił, że wszystko latało płynnie, wraz z automapą itp. więc sądzę, że nie ma się czego obawiać. Najwyżej sprzedam jak mi się coś nie będzie podobać

Ktoś mi powie czym w praktyce różnią się android 2.3.7 i 4.0.4? Wikipedia wie tylko to, co "zostało poprawione".. A to mi dużo nie mówi. Chodzi mi o to czy np. jakiś programów nie można na nowszym andku odpalić czy co?

Skomentuj

Jeszcze zupełnie nawiasem, zobacz LG L7, jest stosunkowo tani a ma wszystko co potrzeba :)

Skomentuj

Gadałem też z jednym forumowiczem (z innego forum), który miał HD2 z androidem i chwalił sobie. Mówił, że wszystko latało płynnie, wraz z automapą itp. więc sądzę, że nie ma się czego obawiać. Najwyżej sprzedam jak mi się coś nie będzie podobać
                              Android to najbardziej mulący system na komórce jaki może być, jak wierzysz w takie bzdury to potem się gorzko przekonasz jak naprawdę jest, no chyba, że też będziesz tym zaślepiony.

Miałem HTC Desire HD, który jest lepszy niż HD2 i mogę powiedzieć, że nawet super mega czysty ROM (z xda dev jakiś podobno najszybszy bo najlżejszy) potrafi mulić w menu bez powodu.

I niestety nie dam Ci lepszego wyboru za te pieniądze bo raczej nie ma ale nie lubię gdy ktoś bzdury pisze o rzekomej płynności tego systemu.

Skomentuj

.3lite, a mogę wiedzieć jakiego telefonu obecnie używasz na co dzień?

Może ktoś coś jeszcze doradzi?

Albo android i wtedy słaba bateria

albo nie android i wtedy mocna bateria (ale też wifi i gps)

Shiver, nie chcę LG ... :/

Skomentuj

.3lite, a mogę wiedzieć jakiego telefonu obecnie używasz na co dzień?
                                  No niestety telefon z androidem (HTC Droid DNA) z tego powodu, że jest niezwykle mały wybór na rynku i gdybym miał tylko możliwość mieć ten telefon z systemem iOS albo Windows Phone 8 to byłbym w siódmym niebie.

Skomentuj

Zamieszczone przez Shiver Zobacz posta
                                    Jeszcze zupełnie nawiasem, zobacz LG L7, jest stosunkowo tani a ma wszystko co potrzeba
                                    Ma niby wszysystko, ale HTC Desire S jest od niego gorszy a dużo, dużo lepiej śmiga, więc darowałbym sobie eLdżika...

Skomentuj

Znowu ma wyswietlacz o ponad pół cala mniejszy, co np. dla mnie do internetu ma priorytetowe znaczenie :) Jak ktos nie potrzebuje wodotryskow to sobie może androida tak skonfigurowac że nawet słabszy tel bedzie wystarczająco szybki. Sam mam żółwia w postaci motki milestone i jak sie pokombinuje do da sie jej sprawnie używać. Ino wyświetlacz za mały więc chyba dorzuce do zestawu tablet :)

Skomentuj

Panowie a co powiecie o telefonach Blackberry? :) Może jest sens kupić sobie takiego np. 9600 Bold?

Skomentuj

Panowie a co powiecie o telefonach Blackberry? Może jest sens kupić sobie takiego np. 9600 Bold?
                                          Posiadam słuzbowego Bold 9790. IMO telefon do tej roli sprawuje się idealnie, czyli mail live, pisanie SMS etc... Ma słabą baterie jak na typowo menagerski telefon(2-3dni). Fajna sprawa połączenie klawiatury QWERTY + dotykowy wyświetlacz. Ułatwia przeglądanie i pisanie maili. Na codzien uzywam mojego WAVE III czyli środek z Galaxy S+ z systemem Bada. I na odzien jako telefon "multimedialny" czyli głównie internet wyświetlanie zdjęć dzwonienie i pisanie sms etc. wole Smartfona:)

Skomentuj

Czaruję...