Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

ktory telefon?

Collapse
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

Teściu wpadł do wody jak był z moimi dzieciakami na łódce. Jego stary majfon mc hammer zamókł i całkowicie umarł... Wpada do mnie wieczorem i mówi, że potrzebował coś na szybko a tam honor 8x którego oczywiście nie umie obsłużyć.... a ja z moim starym pozbijanym notem 3. Kiedyś się ze mnie śmiali, że noszę paletkę do ping ponga a teraz mój wygląda jak krasnoludek do telefonu teścia :razz:

Skomentuj

Wymieniłem już baterię w moim K&M Mist. Faktycznie idealnie pasuje od Samsunga Galaxy Ace 2. Kupiłem Maximus 1950mAh. Wystarczy dolutować kabelki do styków baterii i zaizolować taśmą. Może potrzyma parę lat.

Skomentuj

Czas działania Kruger&Matz Mist z wymienioną baterią. Od lewej dwa screeny w stanie czuwania przy braku aktywności, zrobiłem tylko kilka zdjęć i sms. Trzeci screen przy stale włączonym ekranie, na którym wyświetlało się zdjęcie. Telefon leżał w tym samym miejscu.

Skomentuj

Jeżeli ktoś by był zainteresowany to chyba będę mieć do sprzedania nową motorolę one action.

Telefon ten kupiłem w t-mobile z przedłużeniem umowy i prawdę mówiąc nie przypadł mi do gustu. Używałem go dosłownie 1 dzień. Niestety przy zakupie w salonie zwrot jest niemożliwy jak w przypadku przez internet ale może spróbuję jeszcze do nich napisać czy by mi jednak tego nie wymienili na coś innego. Ale jakby ktoś był zainteresowany to proszę pisać.

Skomentuj

Nie wiem czy się tyczy androidów, ale iPhonów z t-mobile na trwającej umowie kijem ruszyć nie chcą na skupach.
            Podobno t-mobile ma prawo do zablokowania takiego telefonu jak abonament jest nieopłacany.

Ja bym walczył o wymianę.

Skomentuj

Zamieszczone przez Marcin V Zobacz posta
              Podobno t-mobile ma prawo do zablokowania takiego telefonu jak abonament jest nieopłacany.
              T-mobile jak i plus GSM ma prawo to zrobić z wszystkimi ich urządzeniami posiadającymi numer IMEI gdy umowy które były z nimi zawierane nie są spłacane w terminie .
              Tylko tych dwóch operatorów prowadzi takie praktyki , Orange i Play z nich nie korzysta .
              Jednym słowem można bardzo szybko stać się posiadaczem cegły bez zasięgu sieci w całej UE :)
              Oczywiście nie twierdze że Yoshi mógł by wywinąć taki numer , nawet przez myśl mi to nie przeszło ale jak już o tym mowa to wole wszystkich nieświadomych ostrzec aby nie obudzili się z ręką w nocniku i bez zasięgu

Skomentuj

No ja też właśnie słyszałem o tym.

Skomentuj

O, o plusie nie wiedziałem.
                  Nie mówię że Yoshi będzie tu numery wywijał, chodzi o to że z góry taki telefon ma trudniej.

Skomentuj

Takie telefony w skupach są spalone od dawna na całej linii , już były przypadki że na samym początku tego incydentu chłopaki z salonów GSM z centrum Sosnowca oddawali pieniądze ludziom bo telefony nagle przestawały logować się do sieci...
                    Przykra sprawa bo takich przypadków było sporo i sporo stracili pieniędzy .
                    Od tamtego czasu nie biorą sprzętu od tych operatorów z resztą nie tylko oni bo ogarnięty sprzedawca raczej nie będzie popadał w niepotrzebne ryzyko .

Skomentuj

Prawdę mówiąc nie wiedziałem, że są prowadzone takie praktyki :-). Spoko spróbuję go wymienić a jak nie to nie wiem, dam go komuś albo poużywam jakiś czas nim kupię coś co mi będzie bardziej pasować.

Skomentuj

Pewnie proporcje ekranu ci nie pasują?

Skomentuj

Czy ktoś posiada jakieś modele Xiaomi? Co teraz można fajnego dostać w cenie do 800 zł?

Skomentuj

Redmi Note 7. To z xiaomi. Jak możesz to poczekaj bo ma niedługo wychodzić redmi 8 i Note 8 więc ceny poprzedniej generacji spadną. Będzie też wiadomo czy warto dołożyć czy nie (pewnie jak to u xiaomi bywa nie będzie się opłacało :p ).

Skomentuj

Moja żona ma od roku mia1 i jest zadowolona, wymiana ekreanu w razie "W" banalnie prosta (sprawdzone :P)

Skomentuj

Zamieszczone przez Oskar29 Zobacz posta
                                Redmi Note 7. To z xiaomi. Jak możesz to poczekaj bo ma niedługo wychodzić redmi 8 i Note 8 więc ceny poprzedniej generacji spadną. Będzie też wiadomo czy warto dołożyć czy nie (pewnie jak to u xiaomi bywa nie będzie się opłacało :p ).
                                No właśnie zastanawiam się czy note 7 to na pewno doby wybór bo gdzieś widziałem, że ma plastikową ramkę i łatwo go "złamać".

Skomentuj

Będziesz jeździł po nim samochodem że na takie rzeczy uwagę zwracasz :) ?
                                  Last edited by Oskar29; 19.09.2019, 12:51.

Skomentuj

Nokia 3310 też była cała plastikowa... Kwestia konstrukcji a nie materiału, pewnie wkładka jest magnezowa czy jakiś inny metal.
                                    Wolę plastik na plecach niż obecne szkło.

Skomentuj

Ja mam nadal Redmi 4A, też sam plastik, ale bez takich "udogodnień" jak zakrzywiony ekran, walało się to po kamieniach, po betonie i jedyne co się pojawiło to trochę rysek i czasem szkło za kilka złotych zmieniam, w momencie gdy sporo droższych telefonów widzę po ludziach porozwalane...

Skomentuj

ja mam redmi note 7 i jestem bardzo zadowolony
                                        zwlaszcza z baterii. trzyma 2 doby!

Skomentuj

A ja napisze, że chyba najlepszym telefonem jaki do tej pory miałem jest właśnie Galaxy S8. Jest to w sumie pierwszy telefon z którego jestem w pełni zadowolony. Bateria trzyma około 2 dni. Zdjęcia robi bajka. Nie brakuje mu mocy i ma fajne propozycję. Mam drugi Hujajej P20 lite i to co wyrabia ten telefon po roku czasu ma szansę być materiałem na film. Ile to już razy sam zadzwonił do kogoś z listy o 2-3 w nocy to nie policzę. Był już kilka razy w serwisie i niby wszystko ok :) Taki towarzyski telefon. Z Xiaomi to na pewno Mi 9 i Redmi Note 7 i wyższy jak napisał Paweł S. Świetnym telefonem jest też seria Redmi K20 Pro i zwykła. Na Gearbest lub aliexpress można wyrwać, za naprawdę śmieszne pieniądze.

Skomentuj

Czaruję...
                                          X