Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

nowoczesne telewizory - fakty, mity, co kupic?

Collapse
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

A jak Panowie sprawdzają się smarty jeśli chodzi o różne firmy?
    Słyszałem, że samsung nie ma problemu z przeglądarką, philips sony potrafi mieć (stream z www).

Skomentuj

nie tykaj philipsa!
      mam i narzekam bo jest strasznie powolne! :(
      nie chodzi o samego smart
      tylko o caly tv!
      przyklad. po wlaczeniu tv jakies dobre 15-20s nie mozesz NIC zrobic! np jest za glosno i nie sciszysz puki sie nie "wgra" soft :(

Skomentuj

Sonego na androidzie nie polecam. Strasznie zamulony.
        Nie wiem jak inne androidy.
        Mam teraz smarta Panasonica na firmowym systemie i chodzi bardzo fajnie.
        Mogę się tylko przyczepić do opcji nagrywania programów.
        Panasonic nie akceptuje pendrive. Mozliwość nagrywania na tylko na dysk zewnętrzny minimum 160Gb i najlepiej z zewnętrznym zasilaniem.

Skomentuj

Ten moj LG ma web os czy jakoś tak.. z plusów chodzi szybko.. i jak dla mnie bardzo intuicyjny jest... świetny pilot z żyroskopami... youtuby miracast dziala super... ale niestety np. Nie ma miracasta via lan.. tylko wifi... no ale tak ten protokol powstal..

minusy jakie zobaczylem..

Czesc aplikacji troche trwa aż dostaną nowsze wersje... mam hbo go.. i tam aplikacja potrafi sie przycinac przy zmianie sciezki dzwiekowej. Player tez ma jakies problemy z reklamami.. ale tego nie uzywam za wiele...

Nie dziala przegladanie plikow po sambie... ale to chyba żaden normalny smart nie obsluguje.

Dlna nie chcialo mi sie robić. Odpaliłem plex i ta apka dziala fajnie... nawet bardzo.. ale serwer mnie denerwuje. Wymusza cały czas prace dysków...

Wysłane z mojego telefonu

Skomentuj

- - - - - aktualizacja - - - - -

Zamieszczone przez Pawel S. Zobacz posta
            nie tykaj philipsa!
            mam i narzekam bo jest strasznie powolne! :(
            nie chodzi o samego smart
            tylko o caly tv!
            przyklad. po wlaczeniu tv jakies dobre 15-20s nie mozesz NIC zrobic! np jest za glosno i nie sciszysz puki sie nie "wgra" soft :(
            Mam od roku Philipsa i nie mam takich problemów mam 55PUS7303
            Last edited by toopcool; 24.12.2019, 16:22.

Skomentuj

W domu mam TV Philips Android 2016 (mój), LG OLED 2017 (szwagra), Panasonic 2017 (taty) wszystkie w 4k wiec moge troche napisac o systemach , Android wbudowane w TV przewarznie sa powolne w moim philips działa tak to srednio ale jakos barzdo nie narzekam choc nie urzywam przegladarki tylko apki pokroju HBG GO czy Netflix,
              Co do panasonic to system działa dosyc fajnie wmiare stabilnie choc ma dwa minusy ograniczona ilość aplikacji jakie mozna zainstalować (minus własnego systemu) oraz brak wsparcia DTS , niestety panasonic nie ma licencji na ten kodek wiec jak puszczam przez wbudowany odtwarzacz to pokazuje brak sciezki dzwiękowej.
              LG chyba ma najpłynniejszy system który wspiera praktycznie wszystkie kodeki w zaleznosci od modelu jakosc wykonania tez jest niezła.
              Osobiście najbardziej podoba mi sie obraz z Panasonica w stokowych ustawienach i gdybym miał dzis kupic tv to pewnie oled z panasonica + przystawka np xiaomi mi box s
              lub LG . Z LCD miałbym problem bo Panasonic w tym roku nie wypuscił zadnego LCD z 120HZ philips za LCD 120HZ woła chyba 5tys wiec w tej cenie mozna kupić OLED.

Skomentuj

Czytam i czytam, troche pochodzilem po sklepach i kilku kompetentnych sprzedawców spotkałem ( najczesciej to ja zawsze ich wszystkiego uczę :) ). Z recenzji i porównań jakie obejrzałem chyba najbardziej przypasowałby mi się nie oledowy Sony xf9005. Ma wszystko czego bym potrzebował- androida, 100hz i direct led z local dimming.

Skomentuj

Propsuje! Kupiłem rodzicom i jestem zadowolony. Jedyny minus przycinają się film na YT 4k (mi nie przeszkadza bo netflix i inne platformy działają super).
                  DAC .3lite AD1865 | Accuclone E450 | BMS 4524 + 18sound XT120 horn + Sonido SFR 175 AlNiCo + Eminence Alpha 15a - 99% progress… | SBA TW29BN-B + 15M4531 + 2x 18W8531 - 1% progres...

Skomentuj

Zamieszczone przez toopcool Zobacz posta
                    fakt, ja mam nieco starszego. 6 lat ma
                    wszystko chodzi tylko wlasnie powolny jest :/

modelu teraz nie podam

Skomentuj

Zamieszczone przez Pteterycz Zobacz posta
                      Propsuje! Kupiłem rodzicom i jestem zadowolony. Jedyny minus przycinają się film na YT 4k (mi nie przeszkadza bo netflix i inne platformy działają super).
                      Jak masz podłączone do sieci? Po WiFi mi też się przycinało 4k z dysku sieciowego ale kabelek załatwia sprawę.

Skomentuj

Fakt nie sprawdzałem czy po ethernecie będzie lepiej :)
                        DAC .3lite AD1865 | Accuclone E450 | BMS 4524 + 18sound XT120 horn + Sonido SFR 175 AlNiCo + Eminence Alpha 15a - 99% progress… | SBA TW29BN-B + 15M4531 + 2x 18W8531 - 1% progres...

Skomentuj

Zamieszczone przez toopcool Zobacz posta
                          Zamieszczone przez ruffpl Zobacz posta
                          Z recenzji i porównań jakie obejrzałem chyba najbardziej przypasowałby mi się nie oledowy Sony xf9005. Ma wszystko czego bym potrzebował- androida, 100hz i direct led z local dimming.
                          Zamieszczone przez Pteterycz Zobacz posta
                          Brat ma właśnie 55PUS7303 i ma problem ze streamami, bo jest problem z normalną przeglądarką w philipsach.
                          Sam osobiście na oku miałem Sony 55 lub 65 właśnie z serii xf9005 (sam obraz jest na prawdę ok w porównaniu do konkurencji), ale po brata przebojach z philipsem, muszę doczytać jak jest z tymi smartami.
                          Z tego co on sam mówi, najmniejsze problemy ma samsung, bo najbardziej jest wspierany jeśli chodzi o androida. Na ile to fakt nie wiem, muszę doczytać.
                          No i ten kompromis.. Docelowo będzie projektor i tam się skupię na obrazie. W TV bardziej zależy mi na funkcjonalności smarta.
                          Ostatnio wpadł mi też qled w oko Samsung QE55Q60RA i muszę go przetrzepać.

Zamieszczone przez Pawel S. Zobacz posta
                          fakt, ja mam nieco starszego. 6 lat ma
                          wszystko chodzi tylko wlasnie powolny jest :/
                          Paweł... :) Kto by Ci 6lat temu w popularność sb uwierzył... Ten sprzęt idzie tak do przodu, że za pół roku możemy odświeżyć wątek telewizorów tyle będzie niusów i poprawek.. :)

Skomentuj

Zamieszczone przez dolphin123 Zobacz posta
                            Brat ma właśnie 55PUS7303 i ma problem ze streamami, bo jest problem z normalną przeglądarką w philipsach.
                            Sam osobiście na oku miałem Sony 55 lub 65 właśnie z serii xf9005 (sam obraz jest na prawdę ok w porównaniu do konkurencji), ale po brata przebojach z philipsem, muszę doczytać jak jest z tymi smartami.
                            Z tego co on sam mówi, najmniejsze problemy ma samsung, bo najbardziej jest wspierany jeśli chodzi o androida. Na ile to fakt nie wiem, muszę doczytać.
                            No i ten kompromis.. Docelowo będzie projektor i tam się skupię na obrazie. W TV bardziej zależy mi na funkcjonalności smarta.
                            Ostatnio wpadł mi też qled w oko Samsung QE55Q60RA i muszę go przetrzepać.

Paweł... :) Kto by Ci 6lat temu w popularność sb uwierzył... Ten sprzęt idzie tak do przodu, że za pół roku możemy odświeżyć wątek telewizorów tyle będzie niusów i poprawek.. :)
                            Nie wiem jak w droższych ale ojcu po gwarancji oczywiście na ekranie pojawił się clouding czyli podświetlenie jest nie równomierne. Tel kosztował z 4 lata temu jakieś 2500zł.
                            Jeśli chodzi o Smart YouTube spoko, natomiast przeglądarka słabo, jedne strony ok, a innych nie idzie oglądać tak się rozjeżdżają itp.

Wysłane z mojego SM-A530F przy użyciu Tapatalka
                            Wszędzie był, wszytko widział, na wszystkim się zna...
                            Wulgarny, przemądrzały to właśnie ja.

Skomentuj

Mam Samsunga 6series i jeśli chodzi o interfejs to lepszego nie widziałem. Obraz ok, ale do OLED a nie ma startu

Skomentuj

Zamieszczone przez ruffpl Zobacz posta
                                Czytam i czytam, troche pochodzilem po sklepach i kilku kompetentnych sprzedawców spotkałem ( najczesciej to ja zawsze ich wszystkiego uczę :) ). Z recenzji i porównań jakie obejrzałem chyba najbardziej przypasowałby mi się nie oledowy Sony xf9005. Ma wszystko czego bym potrzebował- androida, 100hz i direct led z local dimming.
                                mam od roku i jestem mega zadowolony ...choć był moment z którąś tam aktualizacją OREO że miałem taki dziwny efekt - po wyłączeniu "całkowitym" (mam taką manię, że jak idę spać albo do pracy to wyłączam listwę "pstryczkiem") i włączeniu co ok 3 włączenia uruchamiał się ...po czym robił restart. Trochę mnie to zastanawiało ale wytrzymałem psychicznie do następnej aktualizacji androida i poprawili to. Na zrzucie wersja oreo którą trzeba pobrać "ręcznie" - nie pobierze jej sam trzeba ściągnąć i wgrac z USB.
                                Last edited by bawolek; 02.01.2020, 20:03.

Skomentuj

Czaruję...
                                X