Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

nowoczesne telewizory - fakty, mity, co kupic?

Collapse
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

Zamieszczone przez Pawel S. Zobacz posta
    jeden problem rozwiazany - brak tego philipsa na miejscu :(
    to jest tegoroczny model wiec trzeba troszke poczekac ,btw dla ambi warto;D

Skomentuj

Zamieszczone przez konradzik88 Zobacz posta
      bo barek duzy jest
      :thumbsup:

Skomentuj

kupilem tv
        i zgadnijcie co?
        oczywiscie jednya ostatnia sztuka jest uszkodzona!!!!! :mad:

Skomentuj

Pochwal się, co to za model?

Skomentuj

skopiowalem tresc tematu z hdtv

witam

Skuszony reklamami postanowilem skorzystać z rat 40x0% i kupilem tv philipsa.
            http://www.euro.com.pl/telewizory-le...509.bhtml#opis
            jak na zlosc ostatnia sztuka w sklepie okazala sie wadliwa!
            tak wiec czekam do piatku na odbior tv...

dlaczego wiec zakladam temat?
            otoz mojej dziewczynie sie nie spodobal philips bo wg niej lg jest lepszy...

tak wiec do piatku musze podjac decyzje czy odbierac philipsa czy zamieniac na lg
            http://www.euro.com.pl/telewizory-le...41s.bhtml#opis

prosze o szybkie i powazne argumenty za jednym i drugim

jak wyglada gwarancja/reklamacja w przypadku tych marek?

tv bedzie w jasnym pokoju z oknem na wschod
            sygnal z kablowki analogowej + ogladanie filmow z komputera
            zalezy mi glownie na jakosci obrazu (bede ustawial na naturalne kolory) oraz na wygodzie.
            bardzo wazna jest dla mnie cisza - jezeli ktorys z nich ma piszczacy zasilacz to prosze o takie info.

ja jestem za philipsem mimo kilku jego wad
            za LG przemawia:
            -System Resolution Upscaler poprawiający rozdzielczość oryginalnej treści pochodzące z sieci lub z urządzeń zewnętrznych.
            - wiecej aplikacji smart tv

prosze o szybka pomoc w podieciu decyzji. niestety nie mam czasu tym razem na dokladne porownywanie ich w sklepie.

z gory dziekuje za odpowiedzi
            pozdrawiam
            Pawel S - DIYaudio.pl

Skomentuj

sygnal z kablowki analogowej
              Od razu pomyśl jak to usprawnić. Przy ledzie jakość obrazu będzie zbliżona do starego kineskopowca.

Skomentuj

Zamieszczone przez Marios Zobacz posta
                Od razu pomyśl jak to usprawnić.
                wynajmuje mieszkanie - nic z tym nie zrobie
                nie zapominaj ze po tym kablu tez idzie sygnal cyfrowy!
                zamiast dokupic dekoder kupilem nowy tv
                Przy ledzie jakość obrazu będzie zbliżona do starego kineskopowca.
                na obecnym grundigu 28" jakosc obrazu jest bardzo dobra

Skomentuj

Od razu pomyśl jak to usprawnić. Przy ledzie jakość obrazu będzie zbliżona do starego kineskopowca.
                  Z TV jest trochę jak z audio. Dobry sprzęt wyciąga wady źródła bezlitośnie. A dobry CRT nie jest zły - jak vintydżowe głośniki

Skomentuj

nie zapominaj ze po tym kablu tez idzie sygnal cyfrowy!
                    Wiem ale do tego jest potrzebny dekoder. Po tym samym kablu może również iść bardzo szybki internet. Jednym słowem, porządny kabel :-)

na obecnym grundigu 28" jakosc obrazu jest bardzo dobra
                    I na nowym tv jakość będzie porównywalna w tej konfiguracji. Zaineestujesz w dekoder szybciej niż Ci się wydaje.

Skomentuj

Wiem ale do tego jest potrzebny dekoder.
                      przeciez jest wbudowany w tv

Zaineestujesz w dekoder szybciej niż Ci się wydaje.
                      gdyby nie dali kredytu 0% na duza ilosc rat to bym nie kupil tv bo go nie potrzebuje
                      ale 40-60zl/miesiac to nie tragedia (wyszlo mi dokladnie 30x66,7zl)

Skomentuj

A jak z gwarancją? Tzn. jak długo?

Skomentuj

gdyby nie dali kredytu 0% na duza ilosc rat to bym nie kupil tv bo go nie potrzebuje
                          Gdyby rozdawali na ulicy za darmo różowe spódniczki, to też byś wziął, bo za darmo? Jak ja tego nie kumam Ale wiele ludzi tak ma, że jak coś za darmo, to nie pomyślą, że mają w domu np. 10 długopisów, ale jak za darmo to trzeba brać

Poza tym masz Paweł strasznego pecha... Kupiłeś rower, to z rowerem były problemy, wypadki, kupiłeś telefon, to samo, teraz telewizor

Skomentuj

Zamieszczone przez infinity Zobacz posta
                            A jak z gwarancją? Tzn. jak długo?
                            oczywiscie na sile wciskaja rozszerzona gwarancje. stanowczo odmowilem

Zamieszczone przez cudny90 Zobacz posta
                            Gdyby rozdawali na ulicy za darmo różowe spódniczki, to też byś wziął, bo za darmo? Jak ja tego nie kumam
                            chodzi o to ze obecnie mam kredyt. a jak widzialem w reklamie 40x40zl to pomyslalem sobie ze 40zl miesiecznie to zadne obciazenie a jest nowy tv i wiecej kanalow...
                            a jak splace obecny kredyt to bede placil po wiecej rat

Zamieszczone przez cudny90 Zobacz posta
                            Poza tym masz Paweł strasznego pecha... Kupiłeś rower, to z rowerem były problemy, wypadki, kupiłeś telefon, to samo, teraz telewizor
                            do kobiet tez szczescia nie mam :(

Skomentuj

aha - skoro juz mam dobry tv to jest motywacja zeby zlozyc kino domowe i dokupic amplituner :thumbsup:

Skomentuj

skopiowalem tresc tematu z hdtv

witam

Skuszony reklamami postanowilem skorzystać z rat 40x0% i kupilem tv philipsa.
                                http://www.euro.com.pl/telewizory-le...509.bhtml#opis
                                jak na zlosc ostatnia sztuka w sklepie okazala sie wadliwa!
                                tak wiec czekam do piatku na odbior tv...

dlaczego wiec zakladam temat?
                                otoz mojej dziewczynie sie nie spodobal philips bo wg niej lg jest lepszy...

tak wiec do piatku musze podjac decyzje czy odbierac philipsa czy zamieniac na lg
                                http://www.euro.com.pl/telewizory-le...41s.bhtml#opis

prosze o szybkie i powazne argumenty za jednym i drugim

jak wyglada gwarancja/reklamacja w przypadku tych marek?

tv bedzie w jasnym pokoju z oknem na wschod
                                sygnal z kablowki analogowej + ogladanie filmow z komputera
                                zalezy mi glownie na jakosci obrazu (bede ustawial na naturalne kolory) oraz na wygodzie.
                                bardzo wazna jest dla mnie cisza - jezeli ktorys z nich ma piszczacy zasilacz to prosze o takie info.

ja jestem za philipsem mimo kilku jego wad
                                za LG przemawia:
                                -System Resolution Upscaler poprawiający rozdzielczość oryginalnej treści pochodzące z sieci lub z urządzeń zewnętrznych.
                                - wiecej aplikacji smart tv

prosze o szybka pomoc w podieciu decyzji. niestety nie mam czasu tym razem na dokladne porownywanie ich w sklepie.

z gory dziekuje za odpowiedzi
                                pozdrawiam
                                Pawel S - DIYaudio.pl
                                bierz lgika ten philips jest slaby ogolnie nie rozgladal bym sie za seria ponizej 5xxx

Skomentuj

okazalo sie ze bracia maja wyzszy model tego LG - odradzali tansze model
                                  odebralem dzisiaj philipsa i jest ciekawie

wracam bawic sie ustawieniami i pozniej opisze wrazenia

Skomentuj

w szoku jestem jaka jest roznica miedzy kanalami cyfrowymi w HD a analogiem - nigdzie wczesniej nie widzialem tego tak wyraznie
                                    kolumny podlaczone pod TV

Skomentuj

jakbys wzial wyzsza serie to bys szczeke z podlogi zbieral ,a po ambilight to bys jej nie podniusl

Skomentuj

Ale nie bylo sensu - i tak nie wiem kiedy bede to uzywal :P

Skomentuj

Zamieszczone przez dabyl Zobacz posta
                                          Telewizor całkiem padł i nie daje znaku życia. Wg opinii znajomego zajmującego się naprawą sprzętu agd/rtv (pracuje w serwisie), prawdopodobnie będzie to zasilacz - a dokładniej jakiś kondek w zasilaczu - wspomniał, że nie jest to odosobniony przypadek.
                                          Odebrałem wczoraj TV z serwisu. Wszystko działa OK; w karcie gwarancyjnej adnotacja "Wymiana zasilacza"

Nie na temat...
                                          Lekkie zastrzeżenie mam do obsługi serwowanej przez gościa w Auchan. Na każde pytanie reaguje agresją; odpowiada z wielką łachą wywalając przy tym gałami na lewo i prawo. Gdy poinformowałem, że przed odbiorem i podpisaniem papierów chcę sprawdzić, czy działa - przez moment naszła mnie obawa, że dostanę strzała w papę. No ja rozumiem, że może mało mu płaca i ogólnie sytuację życiową może mieć nieciekawą, ale, jasna cholera, jak ta robota w hipermarkeciaku jest dla niego problemem, to niech ją zmieni, albo niech upomni się o swoje u kierownika - skoro przy kliencie potrafi być taki hojrak. Nie potrafię zrozumieć ludzi, którzy swoją prywatną frustrację wylewają na w sumie Bogu ducha winnego klienta, którego mają przecież obowiązek obsłużyć - obowiązek, którego się podjęli biorąc tę pracę. Sprzęt oddawałem u jakiejś kobiety - miła, uśmiechnięta - komp się jej zawiesił, to zagadała dla zabicia czasu oczekiwania i rozładowania sytuacji. A tutaj? No trudno... TV działa :)

Skomentuj

Czaruję...