Zamieszczone przez Pawel S.
Zobacz posta
Ogłoszenie
Collapse
No announcement yet.
nowoczesne telewizory - fakty, mity, co kupic?
Collapse
X
-
skopiowalem tresc tematu z hdtv
witam
Skuszony reklamami postanowilem skorzystać z rat 40x0% i kupilem tv philipsa.
http://www.euro.com.pl/telewizory-le...509.bhtml#opis
jak na zlosc ostatnia sztuka w sklepie okazala sie wadliwa!
tak wiec czekam do piatku na odbior tv...
dlaczego wiec zakladam temat?
otoz mojej dziewczynie sie nie spodobal philips bo wg niej lg jest lepszy...
tak wiec do piatku musze podjac decyzje czy odbierac philipsa czy zamieniac na lg
http://www.euro.com.pl/telewizory-le...41s.bhtml#opis
prosze o szybkie i powazne argumenty za jednym i drugim
jak wyglada gwarancja/reklamacja w przypadku tych marek?
tv bedzie w jasnym pokoju z oknem na wschod
sygnal z kablowki analogowej + ogladanie filmow z komputera
zalezy mi glownie na jakosci obrazu (bede ustawial na naturalne kolory) oraz na wygodzie.
bardzo wazna jest dla mnie cisza - jezeli ktorys z nich ma piszczacy zasilacz to prosze o takie info.
ja jestem za philipsem mimo kilku jego wad
za LG przemawia:
-System Resolution Upscaler poprawiający rozdzielczość oryginalnej treści pochodzące z sieci lub z urządzeń zewnętrznych.
- wiecej aplikacji smart tv
prosze o szybka pomoc w podieciu decyzji. niestety nie mam czasu tym razem na dokladne porownywanie ich w sklepie.
z gory dziekuje za odpowiedzi
pozdrawiam
Pawel S - DIYaudio.pl
Skomentuj
-
Zamieszczone przez Pawel S. Zobacz postasygnal z kablowki analogowej
Skomentuj
-
Zamieszczone przez Marios Zobacz postaOd razu pomyśl jak to usprawnić.
nie zapominaj ze po tym kablu tez idzie sygnal cyfrowy!
zamiast dokupic dekoder kupilem nowy tv
Zamieszczone przez Marios Zobacz postaPrzy ledzie jakość obrazu będzie zbliżona do starego kineskopowca.
Skomentuj
-
Zamieszczone przez Marios Zobacz postaOd razu pomyśl jak to usprawnić. Przy ledzie jakość obrazu będzie zbliżona do starego kineskopowca.
Skomentuj
-
Zamieszczone przez Pawel S. Zobacz postanie zapominaj ze po tym kablu tez idzie sygnal cyfrowy!
Zamieszczone przez Pawel S. Zobacz postana obecnym grundigu 28" jakosc obrazu jest bardzo dobra
Skomentuj
-
Zamieszczone przez Marios Zobacz postaWiem ale do tego jest potrzebny dekoder.
Zamieszczone przez Marios Zobacz postaZaineestujesz w dekoder szybciej niż Ci się wydaje.
ale 40-60zl/miesiac to nie tragedia (wyszlo mi dokladnie 30x66,7zl)
Skomentuj
-
Zamieszczone przez Pawel S. Zobacz postagdyby nie dali kredytu 0% na duza ilosc rat to bym nie kupil tv bo go nie potrzebujeAle wiele ludzi tak ma, że jak coś za darmo, to nie pomyślą, że mają w domu np. 10 długopisów, ale jak za darmo to trzeba brać
Poza tym masz Paweł strasznego pecha... Kupiłeś rower, to z rowerem były problemy, wypadki, kupiłeś telefon, to samo, teraz telewizor
Skomentuj
-
Zamieszczone przez infinity Zobacz postaA jak z gwarancją? Tzn. jak długo?
Zamieszczone przez cudny90 Zobacz postaGdyby rozdawali na ulicy za darmo różowe spódniczki, to też byś wziął, bo za darmo? Jak ja tego nie kumam
a jak splace obecny kredyt to bede placil po wiecej rat
Zamieszczone przez cudny90 Zobacz postaPoza tym masz Paweł strasznego pecha... Kupiłeś rower, to z rowerem były problemy, wypadki, kupiłeś telefon, to samo, teraz telewizor
Skomentuj
-
Zamieszczone przez Pawel S. Zobacz postaskopiowalem tresc tematu z hdtv
witam
Skuszony reklamami postanowilem skorzystać z rat 40x0% i kupilem tv philipsa.
http://www.euro.com.pl/telewizory-le...509.bhtml#opis
jak na zlosc ostatnia sztuka w sklepie okazala sie wadliwa!
tak wiec czekam do piatku na odbior tv...
dlaczego wiec zakladam temat?
otoz mojej dziewczynie sie nie spodobal philips bo wg niej lg jest lepszy...
tak wiec do piatku musze podjac decyzje czy odbierac philipsa czy zamieniac na lg
http://www.euro.com.pl/telewizory-le...41s.bhtml#opis
prosze o szybkie i powazne argumenty za jednym i drugim
jak wyglada gwarancja/reklamacja w przypadku tych marek?
tv bedzie w jasnym pokoju z oknem na wschod
sygnal z kablowki analogowej + ogladanie filmow z komputera
zalezy mi glownie na jakosci obrazu (bede ustawial na naturalne kolory) oraz na wygodzie.
bardzo wazna jest dla mnie cisza - jezeli ktorys z nich ma piszczacy zasilacz to prosze o takie info.
ja jestem za philipsem mimo kilku jego wad
za LG przemawia:
-System Resolution Upscaler poprawiający rozdzielczość oryginalnej treści pochodzące z sieci lub z urządzeń zewnętrznych.
- wiecej aplikacji smart tv
prosze o szybka pomoc w podieciu decyzji. niestety nie mam czasu tym razem na dokladne porownywanie ich w sklepie.
z gory dziekuje za odpowiedzi
pozdrawiam
Pawel S - DIYaudio.pl
Skomentuj
-
Zamieszczone przez dabyl Zobacz postaTelewizor całkiem padł i nie daje znaku życia. Wg opinii znajomego zajmującego się naprawą sprzętu agd/rtv (pracuje w serwisie), prawdopodobnie będzie to zasilacz - a dokładniej jakiś kondek w zasilaczu - wspomniał, że nie jest to odosobniony przypadek.
Nie na temat...Lekkie zastrzeżenie mam do obsługi serwowanej przez gościa w Auchan. Na każde pytanie reaguje agresją; odpowiada z wielką łachą wywalając przy tym gałami na lewo i prawo. Gdy poinformowałem, że przed odbiorem i podpisaniem papierów chcę sprawdzić, czy działa - przez moment naszła mnie obawa, że dostanę strzała w papę. No ja rozumiem, że może mało mu płaca i ogólnie sytuację życiową może mieć nieciekawą, ale, jasna cholera, jak ta robota w hipermarkeciaku jest dla niego problemem, to niech ją zmieni, albo niech upomni się o swoje u kierownika - skoro przy kliencie potrafi być taki hojrak. Nie potrafię zrozumieć ludzi, którzy swoją prywatną frustrację wylewają na w sumie Bogu ducha winnego klienta, którego mają przecież obowiązek obsłużyć - obowiązek, którego się podjęli biorąc tę pracę. Sprzęt oddawałem u jakiejś kobiety - miła, uśmiechnięta - komp się jej zawiesił, to zagadała dla zabicia czasu oczekiwania i rozładowania sytuacji. A tutaj? No trudno... TV działa :)
Skomentuj
Skomentuj