A czy ten LG ni ma zaawansowanych funkcji kalibracji ekranu? Może wystarczy poszukać na forach gotowych ustawień do tego modelu.
Ogłoszenie
Collapse
No announcement yet.
nowoczesne telewizory - fakty, mity, co kupic?
Collapse
X
-
Ma tam jakieś "inteligentne sensory", do tego był ustawiany manualnie na wszelkie możliwe sposoby i konfiguracje. W nocy - OK, wszystko wygląda super. Niestety przy mocniejszym oświetleniu jest po prostu blady; kolory ma niemrawe - i to raczej nie kwestia ich percepcji. Jak coś jest blade i mało intensywne w ocenie wielu osób, to można zgadywać, że takie właśnie jest w rzeczywistości. W momencie "szukania" telewizora ten model był dostępny w ofercie kilku sklepów - w jednym sklepie był eksponowany w sąsiedztwie dwóch innych plazm - jednej w podobnej cenie i drugiej jakieś dwa razy droższej. I ta droga plazma wyglądała świetnie nawet przy mocnym sklepowym oświetleniu. Usprawiedliwianie bladego, pozbawionego "życia" telewizora tym, że przynajmniej nie męczy oczu, jest w mojej ocenie nieco... no śmieszne. Ja nie twierdzę, że to dziad - jest ogromny i to jego niepodważalny plus, w nocy ogląda się świetnie - nie będę jednak twierdził, że jest w stu procentach trafnym zakupem, bo jeśli ma to być telewizor do oglądania telewizji, a nie tylko do nocnych seansów filmowych, to nie jest. Jasne, dzienne oświetlenie tłumaczy jego dziwnie niską w porównaniu z konkurencją cenę. Moim zdaniem duża plazma, jeśli ma być naprawdę dobra, to trzeba na nią wydać odpowiednie pieniądze.
Skomentuj
-
Ja mam samsunga ok. 3 letniego, a mój wuja ma panasonica co ma dobre 5 lat/ żadnego neta, smart tv itp. Gdy jestem u niego w domu to od razu telewizor przyciąga uwagę tym, że obraz jest głaciutki i ostry ( nie mowiąc o tym jak dobre ma odświeżanie). Gdybym mial wybierać nowy telewizor to bym wolal doplacić do panasa.
Skomentuj
-
Dzięki Panowie, zamówiony teraz uchwyt i inne pierdoły:)
http://www.panasonic.pl/html/pl_PL/P...002/index.html
Skomentuj
-
potrzebuję małej poradyRodzice chcą sobie zakupić tv, 42" lub więcej najlepiej 46". Mają do wydania ok 3500zł ale jak by można kupić fajny tv za lekko ponad 2000zł to nie chcą przepłacać. Do czego będzie służył: 90% telewizja z dekoderu cp po hdmi, czasem jakiś film z kompa po hdmi i ogólnie fajnie jak bym miał neta tj głównie chodzi o skype bo do tego tylko używają obecnego laptopa. Możecie coś polecić? Jakoś nakierować?
Skomentuj
-
-
Zamieszczone przez DIGIPROCOMP Zobacz postaWalenie z kopa to objaw agresji a tego ubezpieczenie typu gwarancja komfort nie obejmuje. Dziecko, zwierzak, zona zachaczyła suszarka - to prawidłowe zgłoszenie szkody, ale mniejsza o to bo w 5lat i tak zdąży się popsuć :-)
Skomentuj
-
Zamieszczone przez Krystian Markow Zobacz postaCiekawe co wzamian gdy po czterech latach padnie, nowy TV?
Skomentuj
-
Zamieszczone przez Krystian Markow Zobacz postaA ogladasz cały czas biel
Tak jak by, bo ja telewizji raczej nie oglądam. Wykorzystywał by go tylko do oglądania filmów (HD) czasami zagrania w jakąś grę (być może) a resztę czyli 50% jeśli już to właśnie internet WWW/youtobe itp. - tu jest od groma bieli :/ Ew. jeśli zainwestuje w laptopa to internet praktycznie odpada i zostają filmy i gry. Wychodziło by na to że i tak do takiego zastosowania to projektor wypadał by chyba lepiej. Z drugiej str. mniej korzystania mniej poboru prądu......
Dylemat jest.
Skomentuj
Skomentuj