Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

nowoczesne telewizory - fakty, mity, co kupic?

Collapse
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

A czy ten LG ni ma zaawansowanych funkcji kalibracji ekranu? Może wystarczy poszukać na forach gotowych ustawień do tego modelu.

Skomentuj

A baw się fotografią trochę i idź do sklepu kupić TV, w którym podobają Ci sie kolory i plastyka... Masakra.. :) Siedzisz godzine nad danym modelem, mieszasz w kolorach i nici..

Skomentuj

Ma tam jakieś "inteligentne sensory", do tego był ustawiany manualnie na wszelkie możliwe sposoby i konfiguracje. W nocy - OK, wszystko wygląda super. Niestety przy mocniejszym oświetleniu jest po prostu blady; kolory ma niemrawe - i to raczej nie kwestia ich percepcji. Jak coś jest blade i mało intensywne w ocenie wielu osób, to można zgadywać, że takie właśnie jest w rzeczywistości. W momencie "szukania" telewizora ten model był dostępny w ofercie kilku sklepów - w jednym sklepie był eksponowany w sąsiedztwie dwóch innych plazm - jednej w podobnej cenie i drugiej jakieś dwa razy droższej. I ta droga plazma wyglądała świetnie nawet przy mocnym sklepowym oświetleniu. Usprawiedliwianie bladego, pozbawionego "życia" telewizora tym, że przynajmniej nie męczy oczu, jest w mojej ocenie nieco... no śmieszne. Ja nie twierdzę, że to dziad - jest ogromny i to jego niepodważalny plus, w nocy ogląda się świetnie - nie będę jednak twierdził, że jest w stu procentach trafnym zakupem, bo jeśli ma to być telewizor do oglądania telewizji, a nie tylko do nocnych seansów filmowych, to nie jest. Jasne, dzienne oświetlenie tłumaczy jego dziwnie niską w porównaniu z konkurencją cenę. Moim zdaniem duża plazma, jeśli ma być naprawdę dobra, to trzeba na nią wydać odpowiednie pieniądze.

Skomentuj

A co wy w tych marketach się naogladacie
          Każdy tv trzeba ustawiać kalibrowac i to w warunkach domowych

Skomentuj

Do mnie to o bronieniu?

Skomentuj

Panowie a macie jakieś opinie o plazmach samsunga w stosunku do panasonica?

Skomentuj

Ja mam samsunga ok. 3 letniego, a mój wuja ma panasonica co ma dobre 5 lat/ żadnego neta, smart tv itp. Gdy jestem u niego w domu to od razu telewizor przyciąga uwagę tym, że obraz jest głaciutki i ostry ( nie mowiąc o tym jak dobre ma odświeżanie). Gdybym mial wybierać nowy telewizor to bym wolal doplacić do panasa.

Skomentuj

J.w w 100%

Skomentuj

Dzięki Panowie, zamówiony teraz uchwyt i inne pierdoły:)
                    http://www.panasonic.pl/html/pl_PL/P...002/index.html

Skomentuj

potrzebuję małej porady Rodzice chcą sobie zakupić tv, 42" lub więcej najlepiej 46". Mają do wydania ok 3500zł ale jak by można kupić fajny tv za lekko ponad 2000zł to nie chcą przepłacać. Do czego będzie służył: 90% telewizja z dekoderu cp po hdmi, czasem jakiś film z kompa po hdmi i ogólnie fajnie jak bym miał neta tj głównie chodzi o skype bo do tego tylko używają obecnego laptopa. Możecie coś polecić? Jakoś nakierować?

Skomentuj

Mi pomogli tutaj > http://www.hdtv.com.pl/ , warto tam napisać temat :)
                        http://www.gavron04.diyaudio.pl

Skomentuj

Naczytałem się o tych plazmach panasa, obrazie, sam widziałem w sklepie na co je stać i wszystko ładnie pięknie nawet skłonny byłem iść kupić TX-P50X60E (1800zł teraz) lecz gdy usłyszałem 250W To podziękowałem! - To już wolał bym chyba jednak projektor kupić....

Skomentuj

A ogladasz cały czas biel, ja mam TX P42ST60 i jestem bardzo zadowolony.

Skomentuj

Oglądałem dziś Samsunga UE42F5500 i wstępnie myślę że to by było to, mam takiego na miejscu za 2200zł z uchwytem na ścianę w zestawie. Jest też opcja dopłaty 570zł za 5lat gw i ubezpieczenie tj po 4 latach i 11msc wale w niego z kopa i dostaje nowy pewnie lepszy model bo tego nie będzie:)

Skomentuj

Walenie z kopa to objaw agresji a tego ubezpieczenie typu gwarancja komfort nie obejmuje. Dziecko, zwierzak, zona zachaczyła suszarka - to prawidłowe zgłoszenie szkody, ale mniejsza o to bo w 5lat i tak zdąży się popsuć :-)

Skomentuj

Zamieszczone przez DIGIPROCOMP Zobacz posta
                                  Walenie z kopa to objaw agresji a tego ubezpieczenie typu gwarancja komfort nie obejmuje. Dziecko, zwierzak, zona zachaczyła suszarka - to prawidłowe zgłoszenie szkody, ale mniejsza o to bo w 5lat i tak zdąży się popsuć :-)
                                  No dokładnie sam fakt gw 5lat:) chyba warto dopłacić te 570zł

Skomentuj

Ja mam Panasonic TX-L42ET50E i złego słowa na niego nie powiem.
                                    marcinsywala.pl
                                    Cambridge Audio Stream Magic 6 | Power Amplifier Class D Hypex 2x Ncore NC2k | T29MF001 + MW16P-4 + 2xTIW 200 XS

Skomentuj

Oby nie było jak z gwarancją w Kia, musi ulec uszkodzeniu w okresie letnim w słoneczny dzień od poniedziałku do piątku
                                      Ciekawe co wzamian gdy po czterech latach padnie, nowy TV?

Skomentuj

Zamieszczone przez Krystian Markow Zobacz posta
                                        Ciekawe co wzamian gdy po czterech latach padnie, nowy TV?
                                        Jeśli nei mają tego modelu to podobnej w obecnym momencie w podobnej cenie co ten w zakupie, tak mi dzis powiedzieli:) Np ostatnio jakiś gość przyszedł z tabletem bo mu spadł i lekko pekła obudowa w rogu, wyslali foty, dostał nowy lepszy model i tego starego w gratisie bo nie chcieli bawisc sie w utylizacje:)

Skomentuj

Zamieszczone przez Krystian Markow Zobacz posta
                                          A ogladasz cały czas biel
                                          A co biel najwięcej obciąża TV ?
                                          Tak jak by, bo ja telewizji raczej nie oglądam. Wykorzystywał by go tylko do oglądania filmów (HD) czasami zagrania w jakąś grę (być może) a resztę czyli 50% jeśli już to właśnie internet WWW/youtobe itp. - tu jest od groma bieli :/ Ew. jeśli zainwestuje w laptopa to internet praktycznie odpada i zostają filmy i gry. Wychodziło by na to że i tak do takiego zastosowania to projektor wypadał by chyba lepiej. Z drugiej str. mniej korzystania mniej poboru prądu......
                                          Dylemat jest.

Skomentuj

Czaruję...
                                          X