Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

nowoczesne telewizory - fakty, mity, co kupic?

Collapse
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

Zamieszczone przez Pawel S. Zobacz posta
    aha - raty 0% to sciema!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
    Zamieszczone przez Yoshi_80 Zobacz posta
    Acha raty w euro nigdy nie działały na 0% .
    Działały, kupowałem lodówke na 10rat, zapłaciłem dokładnie tyle samo co bym zapłacicł płacąc jednorazowo gotówka. Jakieś 3 lata temu.

przeciez to mi polowe sciany zajmuje! to jest CHORE!
    z kolei dla innych chore jest aby stawiac w pokoju 100cm kolumny co waza 30kg i wiecej , dlatego wola postawic kino LG albo pierdziawki Creatiwa itp.
    Podobnie z samochodami itp.

---------- Post dodany o 17:35 ---------- Poprzedni post o 17:20 ----------

http://www.youtube.com/watch?v=4GgAOF1vZWI szczegolnia chyba 3 czesc, niegdy nie bierz kredytu, pozyczki, rat.

Skomentuj

Raty 0% nie sa sciema ale trzeba dokladnie czytac regulamin.

Oczywiscie nikt nikomu nie pozyczy kasy za darmo, wiec koszty kredytu przerzucane sa na sklep. Sklep moze wybrac towary, na ktore udzieli kredytu 0%, ale nie na wszystko co jest w sklepie. Sprzedawca ma za zadanie tak macic w glowie klientowi, zeby wzial kredyt jak najdluzszy i jak najbardziej nieoplacalny dla klienta. Sprzedawca ma sprzedawac, a nie mowic prawde.
      Z reguly wciska sie raty ( zerowe czy zwykle ) na produkty, ktore maja najwieksza prowizje, przez co sklep moze sobie powolic na zaplacenie odsetek dla banku, a klient zadowolony, to klient, ktory przyjdzie jeszcze raz i do tego namowi na to samo pol rodziny i swoich znajomych.

Skomentuj

Zamieszczone przez brencik Zobacz posta
        z kolei dla innych chore jest aby stawiac w pokoju 100cm kolumny co waza 30kg i wiecej , dlatego wola postawic kino LG albo pierdziawki Creatiwa itp.
        juz planuje gdzie rozmieszcze kino :p
        niestety beda wisialy...

codo kredytu - bardzo chcialbym tyle zarabiac zeby bylo mnie stac odlozyc :(

---------- Post dodany o 17:51 ---------- Poprzedni post o 17:48 ----------

Zamieszczone przez Pogromca mitow Zobacz posta
        Sprzedawca ma sprzedawac, a nie mowic prawde.
        no widzisz - kolejny powod zeby opieprzyc ta pania ktora mnie skutecznie zniechecila do zakupu! :p

co ciekawe, przesymulowalem sobie kredyt na wieksza kwote w zaglu (bralem tam wczesniej na raty). wieksza kwota splacana w 10 ratach to jedynie 250zl wiecej!
        zapewne dolicza jeszcze jakies koszta, ale to i tak mniej niz te 1kPLN wiecej co mi babka chciala wcisnac

Skomentuj

Może sprawdź czy nie dadzą Ci gotówkowego?

Jak możesz nadpłacić 250 to jest to do przyjęcia.

Skomentuj

mam taki zamiar - pojde w poniedzialek

jak dadza mi tyle ile chce to nic mi sie obecnie nie zmieni poza terminem splaty kredytu... no i starczy na nowy "stolik" RTVK (polaczenie biurka na kompa + miejsce na wzmacniacze, cd itp itd)

jak nie to biore 28" baniak i mam wszsytko w dupie az sie nie popsuje

Skomentuj

jak nie to biore 28" baniak i mam wszsytko w dupie az sie nie popsuje
              Aj tam. Bierz panasa plazme 42 i zapomnij o reszcie szitu :)

Skomentuj

chyba nie czytales tematu

Skomentuj

Chyba nie czytałeś naszych delikatnych i zawoalowanych podpowiedzi :lol:

Skomentuj

Ludzie, jak mnie nie stac to nie kupuje. Jak chce to odkladam i kupuje. Nie rzucac sie z motyka na ksiezyc.
                    Druga sprawa jak mozna brac na raty tak drobne rzeczy? Rozumiem samochod czy mieszkanie ale telewizor? To tlyko napedza kase zlodziejom.

Skomentuj

Co cie interesuje co kto i za ile?

Ta a jak bierzesz mieszkanie to oddają po kosztach?

Chyba ci się w głowie pomieszało.

Skomentuj

Druga sprawa jak mozna brac na raty tak drobne rzeczy? Rozumiem samochod czy mieszkanie ale telewizor? To tlyko napedza kase zlodziejom.
                        gratuluje dobrej sytuacji finansowej. ja nawet bylem zmuszony kupic frezarke na raty!

Skomentuj

Zamieszczone przez dan124 Zobacz posta
                          Co cie interesuje co kto i za ile?
                          Gila mnie to. Wg mnie mozesz sobie nawet w prowidencie brac.

Ta a jak bierzesz mieszkanie to oddają po kosztach?
                          Nie, tylko raczej malo kto ma wylozyc kilka stów na mieszkanie od reki, a telewizor to co innego, roznica jak 100:1

Wlasnie nie mam dobrej! Dlatego nie biore na raty.

Skomentuj

Nie na temat...

gratuluje dobrej sytuacji finansowej. ja nawet bylem zmuszony kupic frezarke na raty!
                            Szacun za podejście Paweł.

Skomentuj

Nie na temat...
                              Wlasnie nie mam dobrej! Dlatego nie biore na raty.
                              w takim razie wyobraz sobie co sie dzieje u mnie ;]

Skomentuj

Więc po co od razu naskakujesz na Pawła?

Skomentuj

codo kredytu - bardzo chcialbym tyle zarabiac zeby bylo mnie stac odlozyc
                                  Bzdura . Kupno na raty jest właśnie odkładaniem od którego dodatkowo płacisz prowizje . Jeżeli coś jest niezbędne a brak gotówki to trudno bierze sie na raty ale jeżeli możesz sie obyć bez tego przez parę miesięcy, to jak można nie odłożyć skoro jest się w stanie płacić raty .

Te kalkulacje jakie pozkazałeś to w ogóle jakieś złodziejskie raty są. Zwykle było tak, że koszt kredytu to była jedna rata czyli ok 10% przy rozłożeniu na rok. U Ciebie widze ze wyliczyli 500zł wiecej czyli 20% !!

Skomentuj

Co do rat 0% to one istnieją. Ponad 3 lata temu tato kupił TV Samsunga 40" własnie z MediaMarktu na raty 0%. Były to prawdziwe raty ZERO. Cena samego TV nie odbiegała od "standardowych" cen. TV kosztował 3300zł podzielili na 36 rat i tyle płacił:) Fakt niektóre towary w sklepach dla idiotów sa droższe inne wcale nie.

Skomentuj

Zamieszczone przez Pogromca mitow Zobacz posta
                                      Aj tam. Bierz panasa plazme 42 i zapomnij o reszcie szitu :)
                                      Chyba nie czytałeś naszych delikatnych i zawoalowanych podpowiedzi :lol:
                                      Też bym w plazmach Panasa tylko przebierał ale sami widzicie, że Paweł na inne marki patrzy i co innego ogląda.

Ja bym kupił przez neta po uzbieraniu kwoty wcześniej szukając możliwości obejrzenia danej plazmy Panasa. No ale to jest moje zdanie i zapewne musiałbym argumentów na pół strony wypisać by przekonać zainteresowanego, że jednak tak powinien zrobić. I w dodatku nie wiadomo czy bym go przekonał

@PAweł
                                      Sensownych TV z serii S, ST, G i GT obecnie nie dostaniesz za 2000zł ale jest odświeżona seria UT z numerkiem 50 za nieco ponad 2000zł, więc od biedy można go brać. Na tego Tv bym zbierał. A jak nie on to P42ST50E, który kosztuje kilka groszy więcej niestety.
                                      Last edited by gooralesko; 31.12.2012, 17:29.

Skomentuj

Mi się marzy teraz VT50 55"....
                                        Plazma rulez.
                                        http://www.hdtv.com.pl/forum/inne/16...ma-vs-lcd.html
                                        Wpisz w google plazma kontra lcd i nastanie światłość w Twoim umyśle.
                                        JAk nie teraz to za jakis czas dojdziesz sam do podobnych wniosków, lepiej uczyc sie na cudzych bledach.

Skomentuj

Nie na temat...
                                          Paweł, każdy coś smęci o tych telewizorach i nic z tego nie wynika, może zamiast TV taka inwestycja http://www.elektronarzedzia.ive.pl/i...e_proddet.html

Skomentuj

Czaruję...
                                          X