Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

nowoczesne telewizory - fakty, mity, co kupic?

Collapse
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

Zamieszczone przez gooralesko Zobacz posta
    Też bym w plazmach Panasa tylko przebierał ale sami widzicie, że Paweł na inne marki patrzy i co innego ogląda.
    przeciez pisalem ze w lokalnych sklepach nie ma plazm spelniajacych moje oczekiwania
    no i nie patrzalem tylko na marke

Zamieszczone przez gooralesko Zobacz posta
    @PAweł
    Sensownych TV z serii S, ST, G i GT obecnie nie dostaniesz za 2000zł ale jest odświeżona seria UT z numerkiem 50 za nieco ponad 2000zł, więc od biedy można go brać. Na tego Tv bym zbierał. A jak nie on to P42ST50E, który kosztuje kilka groszy więcej niestety.
    juz nic nie bede zmienial bo znowu zmarnuje kilka dni na porownywanie.

Zamieszczone przez brencik Zobacz posta
    Wpisz w google plazma kontra lcd i nastanie światłość w Twoim umyśle.
    i ten szum wentylatorow w 50" zajmujacych pol sciany :p

Skomentuj

Ja w mojej plazmie chyba mam chlodzenie pasywne bo nigdy zadnego wentylatora nie slyszalem.Jedyne co to slychac delikatne bzyczenie jak sie przyklei ucho do tv. Normalnie to nie slychac nic.

Skomentuj

podawali wyzej modele bez wentylatorow - niestety za drogie

Skomentuj

Mam plazmę lg i lekko piszczy.\

Ale zero szumu wiatraczka.

Zresztą panasa tez mam i nie brzęczy.
          Last edited by dan124; 01.01.2013, 22:29.

Skomentuj

PIerwsze słysze o wentylatorach (nie wiatrakach) w telewizorach.

Skomentuj

A to wiatraki widziales w tv? i nie chodzi mi o to ze bylo je widac na ekranie :P

---------- Post dodany o 20:14 ---------- Poprzedni post o 20:11 ----------

Przepraszam - te wiatraczki byly do dana

Skomentuj

WIdzialem ale tylko na ekranie w jakims holenderskim filmie "Fafluchten donerwter"

Skomentuj

Dowcipasy :flapper:

Właśnie sprawdziłem w panasie wentylatorków brak ( w tym który mam )

Skomentuj

Czyli tylko ja mam takie szczescie i trafiam na modele z aktywnym chlodzeniem?
                    Az specjalnie wroce do sklepu i zrobie zdjecie! :p

Skomentuj

Ja mam stary model.

Ma już rok

Sprawdzę w lg

Skomentuj

Panowie, że się tak zapytam, co powiecie o telewizorach Panasa ale LED?

Chodzi mi o ten model:

http://www.agito.pl/telewizor-panaso...76,1433-176244

Nie potrzebuję do pokoju telewizora większego jak 32", wolałbym LED, ze względu na mniejszą prądożerność. Nie będzie na nim nikt oglądal filmów HD, tylko DVB-T, nie mam żadnej satelity ani kablówki. Nie oglądam nawet filmów na DVD, ani z kompa, ani z pendrajwa, ani z niczego :) Tylko DVB-T.

Będzie ok? Czy coś lepszego w podobnych piniondzach? Mógłbym nawet trochę dołożyć (do powiedzmy 1500zł) gdyby rzeczywiście było warto.

EDIT: Dodam, że aktualnie oglądam telewizję na telewizorze Panasonic kineskopowym 29" format 4:3, 100Hz i jestem baaaardzo zadowolony. Gdy przejdę na DVB-T to wydaje mi się, że będą mi przeszkadzać czarne pasy (u góry i dołu ekranu), chyba, że telewizja DVB-T umożliwia oglądanie w formacie 4:3? Chociaż wątpie to, bo teraz co nowsze programy i filmy to wszystko leci na 16:9...

Skomentuj

Nie kupuj tego bo bedziesz zalowal. Szczegolnie ze ogladasz nadal na CRT. Radze pomyslec o plazmie 42 cale. Wbrew pozorom to nie jest az tak wielki telewizor, a obraz bedzie git.

Byc moze gdzies jeszcze bys znalazl plazmy 37 cali.

Skomentuj

Będzie ciężko.

Skomentuj

Format możesz zawsze przestawić ale jak trochę pooglądasz 16:9 to nie wrócisz do 4:3 :-)

Rozumiem że masz zwykłą siatkę na dachu, pamiętaj że jakieś programu HD (nie dyskutujmy już nad definicją) tam masz dostępne w jakości lepszej niż reszta. http://cyfryzacja.gov.pl/TVP1,HD,i,T...DVB-T,598.html

Na wymagania które podałeś nic więcej nie trzeba.

---------- Post dodany o 23:56 ---------- Poprzedni post o 23:51 ----------

Cudny pisze że zależy mu na energii nie na wielkości obrazu.

http://www.benchmark.pl/testy_i_rece...ona/12452.html

Jak siedzi blisko to na te 42 cale przy tej antenie nie będzie mógł patrzeć.

Skomentuj

Znalazłem takie 2 plazmy panasa:

http://www.agito.pl/telewizor-panaso...tr=1433-131256

http://www.morele.net/telewizor-plaz...p42x50-478492/

W oczy rzuciła mi się różnica w rozdzielczości... O co z tym chodzi? Oczywiste, że im lepsza rozdzielczość tym lepszy obraz, ale jak telewizor panoramiczny 42" może mieć rozdzielczość 1024x768, czyli tyle ile mój stary monitor LCD 17"? :( Widzę też, że ten tańszy TV ma tylko HD ready, a nie full HD... To dlatego mniejsza rozdzielczość?

Antenę mam dokładnie nie siatkową, ale kierunkową i o zasięg się nie boję, bo jest to dobra antena, w miarę nowa.

Wiem, że obraz z DVBT ten zwykły SD będzie wyglądał może trochę gorzej niż na CRT, ale może nie będzie tak źle?

Telewizor ma iść do zwykłego pokoju gościnnego 12m^2.

Skomentuj

nie martw sie ze nizsza rozdzielczosc - to sie bardzo ladnie rozmazuje
                                  dlatego przed zakupem warto zobaczyc dany tv

Skomentuj

A jak puścisz film w FullHD? Troche bez sensu " nie martw sie ze nizsza rozdzielczosc - to sie bardzo ladnie rozmazuje "
                                    marcinsywala.pl
                                    Cambridge Audio Stream Magic 6 | Power Amplifier Class D Hypex 2x Ncore NC2k | T29MF001 + MW16P-4 + 2xTIW 200 XS

Skomentuj

Zamieszczone przez cudny90 Zobacz posta
                                      Wiem, że obraz z DVBT ten zwykły SD będzie wyglądał może trochę gorzej niż na CRT
                                      tym ma sie nie martwic

full HD nie pokaze swoich mozliwosci

Skomentuj

Może to go trochę zachęci do full HD.

Zamieszczone przez Marios Zobacz posta
                                        Rozumiem że masz zwykłą siatkę na dachu, pamiętaj że jakieś programu HD (nie dyskutujmy już nad definicją) tam masz dostępne w jakości lepszej niż reszta. http://cyfryzacja.gov.pl/TVP1,HD,i,T...DVB-T,598.html

Skomentuj

Panowie, najlepsza propozycja dla Was. Tylko coś ilość zer się nie zgadza
                                          http://technologie.gazeta.pl/interne...a_OLED_LG.html
                                          Dayton RS270S + Fountek FW146 + CD3.0

Skomentuj

Czaruję...