Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

nowoczesne telewizory - fakty, mity, co kupic?

Collapse
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

Zamieszczone przez brencik Zobacz posta
    Najwazniejsza jest wygoda obsługi, szybkie przelaczanie kanałów (!!!)
    To w dużej mierze zależy od dekodera.

Zamieszczone przez Pogromca mitow Zobacz posta
    bierii plazme 42 cale ale nie full hd
    Co ty gadasz, to podstawa tym bardziej w tym rozmiarze.. zdecydowanie się nie zgadzam.

Oj Panie, niezły masz mętlik w głowie, też tak miałem przed zakupem a tu jeszcze każdy jakąś mądrość "wrzuci"..

Skomentuj

Zamieszczone przez ruffpl Zobacz posta
      Monitor do kompa to minimum 32
      po###lo was? :/
      ja mam monitor 17" i mi sie wydaje wystarczajaco duzy... a ci jeszcze pisza ze 32" to MINIMUM?!

Lan jest bardzo przydatny do oglądania filmów-kup serwer chociaż 2 dyskowy i zawał go filmami.
      wiec u mnie narazie zbedne. ogladam ostatnio glownie seriale online. predzej kupie sobie dvd lub b-r i zestaw kina dla efektow dzwiekowych

Zamieszczone przez Pawel_ Zobacz posta
      Jakie wentylatory ? Owszem wentylatory miały miejsce w palzmie ale ok 10 lat temu...
      napewno juz ich nie ma? nie bede tolerowal zadnego szumienia, buczenia czy piszczenia!

Zamieszczone przez Pawel_ Zobacz posta
      konkretnie jakiegoś Aquosa ze względu na 4 zółty piksel który znacznie poszerza gamut.
      nowe info

Skomentuj

Zamieszczone przez Pawel S. Zobacz posta
        po###lo was? :/
        ja mam monitor 17" i mi sie wydaje wystarczajaco duzy... a ci jeszcze pisza ze 32" to MINIMUM?!
        Ja mam obecnie 42 i wydaje mi się to odpowiednie jak przeszedłem z 28 cali/ o wiele większa wygoda użytkowania.

Jak oglądasz seriale online to kup telewizor z netem i zainstaluj sobie Iple lub coś innego. Ja przez blu-ray samsunga od kilku dni męczę rodzinkę oglądając Chłopaki do wzięcia- zajeb.. serial dokumentalny o kawalerach ze wsi.

Jak chcesz kupić dvd lub jakiś zestaw kina to mam dużo tego na sprzedaż. Jak będę miał czas to wrzucę w ogłoszenia z fotami. :thumbup: U mnie to tylko zalega.

Skomentuj

Jak chcesz kupić dvd lub jakiś zestaw kina to mam dużo tego na sprzedaż.
          jak masz cos co obsluzy 4r to wezme kredyt i kupie uzywany tv od brata + amplituner

---------- Post dodany o 11:31 ---------- Poprzedni post o 10:55 ----------

panowie, mala prosba. mozecie mi sprawdzic jakosc sygnalu na wyjsciu sluchawkowym?
          bo mam narazie info ze jakos nie najlepsza

Skomentuj

Zamieszczone przez Marios Zobacz posta
            Co ty gadasz, to podstawa tym bardziej w tym rozmiarze.. zdecydowanie się nie zgadzam.
            Jesli nie bedzie ogladal niczego z pelna rozdzialka full hd, to takiego telewizora nie potrzebuje. Jesli 95% obrazu to bedzie telewizja cyfrowa to na co mu telewizor full hd? Po co kupowac cos, co uzyje kilka razy do roku? No chyba, ze go na to stac.

Skomentuj

Mówiąc krótko panas lub lg w plaźmie.

Skomentuj

Jesli nie bedzie ogladal niczego z pelna rozdzialka full hd, to takiego telewizora nie potrzebuje. Jesli 95% obrazu to bedzie telewizja cyfrowa to na co mu telewizor full hd? Po co kupowac cos, co uzyje kilka razy do roku? No chyba, ze go na to stac.
                Za chwilę większość będzie w HD (powiedzmy HD...) wystarczy najniższy pakiet jakiejkolwiek telewizji cyfrowej i już masz kilkanaście programów, więc dlaczego nie skorzystać nawet z podstawowych TVP itd.
                http://n.pl/nsklep/promocje/komforthd

Skomentuj

Zadna telewizja nie nadaje pelnego sygnalu 1080p tylko 1080i. Nie mozna wiec w tym przypadku mowic o obrazie fullhd.

Poza tam Pawel jasno okresil ramy cenowe urzadzenia. Warto dodac, ze plazmy hd ready doskonale radza sobie sygnalem gorzej jakosci/rozdzielczosci. Praktycznie wszystkie gry na konsolach to 720, rowniez podlaczenie starych komputerow i konsol daje najlepszy obraz na plazmie hd ready.
                  Ja wolalbym teraz wydac mniej na tv z bajerami, choc niekoniecznie HD, a za kilka lat kupic kolejny w lepszej technologi. Kupowanie "na zapas" to zwykla rozrzutnosc i szpan niz faktycznie koniecznosc i potrzeba.

---------- Post dodany o 20:01 ---------- Poprzedni post o 19:58 ----------

Dodam jeszcze, ze aktualnie mam plazme full hd panasonica 46 cali oraz cyfrowy polsat z kanalami hd i nie widze tej super jakosci hd. Ten tv odzylby dopiero po podpieciu blureja, jakosc obrazu telewizji cfrowych to nadal smiech na sali wg mnie oczywiscie.

Skomentuj

jakosc obrazu telewizji cfrowych to nadal smiech na sali wg mnie oczywiscie.
                    Ja uważam że są lepsze i gorsze. Eurosport czy National Geo HD dostarcza naprawdę niezłą jakość jak na dekoder telewizyjny. Zresztą zależy to również od tego co nadają w danej chwili. Co do Blue Raya nie podnosiłbym rangi tego urządzenia bo przepaści pomiędzy DVD a nim ogromnej niema, przynajmniej ja nie widzę.

Co warto bez wątpienia wziąć pod uwagę to odległość od telewizora i do tego dobierać jego wielkość.

Skomentuj

kazdy pisze co innego wiec przestudiowalem troche polecanych tv i jutro bede biegal po sklepach

pod uwage bede bral:

PHILIPS 42PFL4007H/12 lub model 32"
                      bardzo dobre opinie o obrazie i troche bajerow. miusy - odblaski i brak kilku zlacz

w/w Sharp LC-40LE540E - plus: divx, nagrywanie usb, przelaczniki na widoku. minus: nienajlepsze opinie uzytkownikow - 1999zl w euro

philips 40 PFL5507K/12 - nastepca w/w modelu. wiekszy imput lag (40ms). brak problemu z polskimi znakami. szkoda ze ma 3d i kosztuje juz 2400zl :/

z tanich a dobrych modeli polecaja jeszcze

TOSHIBA 32RL938 - 32" z bajerami - 1500zl
                      TOSHIBA 40RL938G - j/w - 2000-2100zl - tutaj zdecydowanie bym wolal philipsa

toshiba 40rl939 - to polecal tez jeden forumowicz. ale nie widze zadnej opinii o tym modelu. chociaz na hdtv tez go polecaja

najbardziej jestem napalony na pierwszego philipsa

Skomentuj

Przetestuj w sklepach philipsy czy szybko przelaczaja programy i ich ogolna reakcje na pilota. Niektore modele tak mula, ze nacisniesz na pilocie kanal a po kilku sekundach tv reaguje/ nie pamietam jakie ale pracowalem w jednym hotelu gdzie wszedzie byly philipsy i jak trzeba bylo wgrac programy przez usb to mozna bylo w tym czasie wypic spokojnie kawe zanim tv zalapal o co chodzi.

Skomentuj

My sobie Ty sobie

Skomentuj

Przetestuj w sklepach philipsy czy szybko przelaczaja programy i ich ogolna reakcje na pilota.
                            no widzisz, na to bym uwagi nie zwracal

Zamieszczone przez dan124 Zobacz posta
                            My sobie Ty sobie
                            doslownie KAZDY pisze co innego!

jeden brat wychwala plazme z wszelkimi bajerami
                            drugi krytykuje wszystko i radzi kupic najtansze no-name

zobacz nawet kilka postow tutaj - jeden radzi hd ready, reszta full hd. a yoshi jeszcze zacheca do pozbycia sie pudla :p

sam postaram sie zobaczyc czy widze roznice
                            jak nie widze to kupie najtanszy

Skomentuj

Duży i tani telewizor to tylko plasma.

Są łaskawe na sygnał który dostają.

Skomentuj

zauwazylem to przed chwila w sklepie
                                bylem narazie tylko w media expert. wszystkie drogie TV na ktorych leciala telewizja lub reklamy wygladaly paskudnie!
                                jedynie avatar w HD wygladal dobrze (z wyjatkiem jednego TV)
                                tylko na tanich tv wygladalo to znosnie. i nawet mimo ze plazma ma 1024x768pix to nie widac tego z bliska

Skomentuj

Moim zdaniem opłaca się kupić przyzwoitego LEDa bo zauważyłem zdecydowanie oszczędność energii: )

Skomentuj

Tak to już jest duży tel to plazma.

Inne to nadmuchane monitory ze wszystkimi dotykającymi je bolączkami

Skomentuj

Zamieszczone przez dan124 Zobacz posta
                                      ze wszystkimi dotykającymi je bolączkami
                                      tzn?

ide do sklepu dla idiotow

Skomentuj

Zamieszczone przez Pawel S. Zobacz posta
                                        zauwazylem to przed chwila w sklepie
                                        bylem narazie tylko w media expert. wszystkie drogie TV na ktorych leciala telewizja lub reklamy wygladaly paskudnie!
                                        jedynie avatar w HD wygladal dobrze (z wyjatkiem jednego TV)
                                        tylko na tanich tv wygladalo to znosnie. i nawet mimo ze plazma ma 1024x768pix to nie widac tego z bliska
                                        Plazmy tak mają, że upscalowany obraz wyświtlają w znośnej jakości. Jak ktoś kupuje TV do oglądania programów telewizyjnych w jakości SD to ten typ matrycy nadaje się idealnie. A lepsza jakość obrazu niż w LCD można potraktować jako bonus.

@wojcat
                                        Zależy dklaczgo ktoś kupuje TV. Jak chesz mieć dobry obraz (Głębię czerni, świetny kontrast, naturalne kolory) to nie kupujesz LCD (Nawet tego z podświetleniem LED) a plazmę. jak zalezy ci na wyświetlaniu obrazu bez wyznaczania kryteriów jego jakości i lubisz mieć niskie rachunki za prąd (A te wyjdą jak TV użytkujesz kilka do kilkunastu godzin dziennie) to bierzesz LCD.

Skomentuj

w sklepie dla idiotow znalazlem tylko 2 tv - samsunga i i sharpa

w euro rtv agd dopiero znalazlem wszystko co mnie interesuje

a wiec ograniczylem sie do:

PHILIPS 42PFL4007H/12 - 2089zl
                                          http://www.euro.com.pl/telewizory-le...pfl4007h.bhtml

Philips 40PFL5007K - 2190zl
                                          http://www.euro.com.pl/telewizory-le...pfl5007k.bhtml

Philips 40PFL5507K - 2499zl - troche drogo. jezeli rozni sie od 5007 tylko tym ze ma 3d to wtedy odpada
                                          http://www.euro.com.pl/telewizory-le...pfl5507k.bhtml

Sharp LC-40LE540E - 1999zl
                                          http://www.euro.com.pl/telewizory-le...40le540e.bhtml
                                          tutaj mi sie bardzo podoba sterowanie reczne na widoku. niby malo kiedy bede uzywal, ale jak sie pojawi taka koniecznosc to jest na widoku i wygodnie

toshiba 40rl939 - 1999zl
                                          http://www.euro.com.pl/telewizory-le...-40rl939.bhtml

Samsung UE40ES5500 - 2290. w sklepie byl jedynie 37" za 1990zl i raczej tanszego bym wybral
                                          http://www.euro.com.pl/telewizory-le...40es5500.bhtml

moi faworyci to philips i sharp

teraz podpowiedzcie mi jak je przetestowac?

Skomentuj

Czaruję...
                                          X