Sprawdź czy są dobrze podokręcane przewody do bezpieczników. Miedź z czasem "płynie" i pojawiają się luźne przewody. Kilka podobnych przypadków miałem i po sprawdzeniu w rozdzielni trzeba było dokręcać przewody.
Ogłoszenie
Collapse
No announcement yet.
nowoczesne telewizory - fakty, mity, co kupic?
Collapse
X
-
Zamieszczone przez Tom_ek Zobacz postaWitam
Proszę o poradę w kwestii kupna telewizora led do 1600-1700 zł 39-40 cali, bez 3d
Bardzo poważnie myślę o Panasonic TX-L39E6E , posiada go ktoś? jeśli tak to proszę o opinie.
Pozdrawiam
a jezeli cos tanszego to 4508 lub 4908 odświezanie matrycy 50Hz
poszukaj na hdtv.com.pl
Skomentuj
-
Zamieszczone przez Tom_ek Zobacz postaWitam
Proszę o poradę w kwestii kupna telewizora led do 1600-1700 zł 39-40 cali, bez 3d
Bardzo poważnie myślę o Panasonic TX-L39E6E , posiada go ktoś? jeśli tak to proszę o opinie.
Pozdrawiam
Skomentuj
-
Zamieszczone przez dolphin123 Zobacz postaRzekłbym, że coś jest nie tak w instalacji...
Skomentuj
-
Tevau oddany na gwarancji.
Nie miałem paragonu - zleciłem w sklepie jego odnalezienie w archiwum (Auchan). Kręcili nosem i dali termin 4-6 tygodni "bo są bardzo zajęci i robią to z wielką łaską i w czasie pracy i tylko wtedy, gdy akurat nie ma klientów". Najpierw chciałem tam komuś zapłacić aby został chwilę po godzinach i mi to odnalazł, bo 6 tygodni... no bez jaj - nie było takiej możliwości. Poczytałem trochę i dowiedziałem się, że sklep nie może żądać paragonu (lub faktury) jako warunek konieczny na oddanie sprzętu na reklamację - nigdzie w ustawie i rozporządzeniach nie ma o tym wzmianki i zgodnie z przepisami wystarczy świadek zakupu lub zwykłe oświadczenie kupującego na piśmie, że zakup został dokonany w danym sklepie i terminie. Jeśli sklep odmówi przyjęcia towaru - musi to zrobić na piśmie z podaniem uzasadnienia, np "brak paragonu" - idzie się z takim świstkiem do Rzecznika Praw Konsumenta i podobno sprawa wygrana... Ale wydawało mi się to zbyt proste, bo taki sklep jak Auchan zapewne ma dobrych prawników, i gra może być nie warta świeczki... Byłem już trochę zniechęcony całą sytuacją, miałem sprzęt oddać jakiemuś "macherowi" do naprawy poza gwarancją - bałem się tylko, że jeśli to np ekran a nie ten nieszczęsny zasilacz, to będzie buła... Aż tu nagle, po 3 tygodniach od zgłoszenia, zadzwonili do mnie z info, że mają ten paragon. Na szczęście sprawa potoczyła się tym "bardziej optymistycznym" torem - oddałem telewizor i czekam co dalej...Last edited by dabyl; 17.03.2014, 10:56.
Skomentuj
-
Ja zawsze powtarzam rodzicom, że jak mają paragony to niech je skanują i robią bazę danych na kompie. Póki co nauczyli się robić kserówki, żeby paragony nie blaknęły. I tak dobrze. Niby bez paragonu jest szansa oddania, ale problemy i czas stracony mogą się mnożyć w nieskończoność. Miałeś szczęście :)
Skomentuj
-
Zamieszczone przez waloos Zobacz postaJa zawsze powtarzam rodzicom, że jak mają paragony to niech je skanują i robią bazę danych na kompie. Póki co nauczyli się robić kserówki, żeby paragony nie blaknęły. I tak dobrze. Niby bez paragonu jest szansa oddania, ale problemy i czas stracony mogą się mnożyć w nieskończoność. Miałeś szczęście :)
Skomentuj
-
Ale wtedy znów mogą Ci powiedzieć, że na podstawie potwierdzenia faktury muszą poszukać u siebie tej transakcji, co może potrwać tak jak wyżej od 4 do 6 tyg. Mając paragon, mają określoną liczbę dni roboczych na ustosunkowanie się do reklamacji. To jest najlepszy i najpewniejszy sposób. Choć jeśli robi się kopię to trzeba zachować oryginalny paragon, niektóre sklepy tylko takie przyjmują. Miałem tak przy reklamacji butów, jestem tylko ciekaw co by było gdyby paragon wyblakł, jak mają w zwyczaju robić...
Skomentuj
-
Płaciłem kartą - na tej podstawie szukali paragonu. Co prawda później gdzieś wyczytałem, że takie potwierdzenie płatności kartą może być również traktowane jako dowód zakupu, ale nie chciałem się z nimi od razu kłócić. Jak widać, sprawa jakoś tam się potoczyła pozytywnie (choć nie mam jeszcze odpowiedzi na reklamację), i nie było konieczności wytaczania ciężkich dział.
Skomentuj
-
Wbrew pozorom sprawy reklamacyjne w takich sieciach jak Tesco, Auchuan, Lidl sa bardzo korzystnie rozpatrywane. To prawda, ze w tak duzym sklepie moze sie sprawa ociagac, ale na ogol ( z wlasnego doswiadczenia ) moge powiedziec, ze zawsze wyszedlem na plus. Trzeba tylko przypominac sie, walczyc o swoje i napewno sie uda :)
Skomentuj
-
witam, szukam jakiegos tv dla rodzicow na ich 30ta rocznice slubu... ze rodzice nie mieszkaja w pl to na wilkanoc zmierze ile jest miejsca i jaki sie zmiesci, bo maja 32'' LED full hd z poprzedniego mieszkania, wiec ten pojdzie do sypialni a ja mysle o 42-47''.
Pytanie Smart tv czy nie patrzec na to? fajnie by bylo odpalic jakies filmy online i ogladac bezposrednio na tv bo ich lap nie ma hdmi. Do skype tez by byl fajny ale kamera to koszt 400-600pln.... Wiec sam zglupialem jak przegladam oferty... czesc ma karte wifi czesc nie ale ciekawe czy ktos z tego korzysta czy to tylko zbedny bajer, i nie iwem czy dyskwalifikowac tv bez wifi
Skomentuj
-
Nie wiem jak różnice w cenach między smart TV a bez ale może zamiast dopłacać do TV to lepiej kupić przystawkę ? tylko jak rodzice z obsługą wiem przykładowo że moi by sobie nie poradzili raczej :) Ja kupując TV zawsze sugerowałem się jakością obrazu wielkością i ceną inne aspekty mnie nie interesowały.
Skomentuj
-
mnie interesuje tylko LG i Sony, sa identyczne wersje ale jedna jest np z wifi a inna wifi ready czyli na adapter ktory duzo kosztuje i sie nie oplaca.. a roznica w uk miedzy smart a nie to ok 100gbp wiec sporo w cenie 42 smart mam sony 46'' bez. ogladalem i te obrazy mi sie podobaja. samsunga mialem cale zycie ale na tle konkurencji w bezposrednim porownaniu wyszedl blado, slabe nasycenie, mala dynamika :/ teraz maja toshibe leda full hd i obraz mi sie podoba :) kasa nie ma znaczenia bo to prezent ale nie chce przeplacac za cos co i tak bedzie nie uzywane... juz mialem kilka takich zakupow bezsensownych jak tel za 2k ktory sluzy tylko do rozmow i sms
Skomentuj
-
konradzik88 - tylko powiedz co do czego porownywales? porownywales w domu czy na polce w sklepie? bo to raczej slabe argumenty, za duze uogolnienie. Sam posiadam Samsunga juz nie mlodego z serii B650 z podswietleniem CCFL, ktory kiedys mial bdb opinie, dzis faktycznie w porownaniu z byle ledem wyglada blado, ale tylko na pierwszy rzut oka, bo tak naprawde to co widzimy na wspolczesnych (szczegolnie tanich) ledach to przesycony nienaturalnie obraz, ktory nie ma nic wspolnego z rzeczywistoscia.Last edited by jacekxyz; 27.03.2014, 16:07.
Skomentuj
-
LG plazme maja moi rodzice i fajnie sie prezentuje ja mam samsunga plazme 50 cali ps50c450 i też jestem bardzo zadowolony 1 szwagier ma jakiś model philipsa LED i jest to najmłodszy TV i najgorszy pod względem jakości obrazu 2 szwagier ma panasonica LCD jakiś wysoki model i obraz też jest dobry :) Ogólnie dla mnie najlepiej preferuje plazma pod względem jakości, wady plazmy są 3 odbicia w sloneczną pogodę, delikatne buczenie i w porównaniu do innych TV pobór prądu ale dla mnie gdzie TV chodzi może 20 godzin w tygodniu jestem to w stanie poświecić a i zapomniałem plazma średnio nadaję się do statycznych obrazów poprzez powidoki.
Skomentuj
Skomentuj