Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

nowoczesne telewizory - fakty, mity, co kupic?

Collapse
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

tak, 3d to byl tylko bajer a nie gowny punkt wyboru tv

Skomentuj

Co do 3d, to mój mózg jest z nim niekompatybilny: filmy 3D To dla mnie murowane wkur...., ból oczu i głowy.
      Idiotyzmy, jakie się teraz puszcza w TV, nie są warte tych 100-200 Pln/m-c
      W związku z tym zakupiłem projektor, telewizji w domu nie mam i jestem z tego bardzo zadowolony. Na ponad 100 calach ekranu doskonale gra się w gry na konsoli, ogląda filmy, czy przegląda internety. Niestety, projektor wymaga filmów najwyższej jakości: w praktyce tylko Bluray i najlepsze piraty (10GB/film i w górę).
      Planuję jeszcze dedykowany ekran,ale na razie priorytet ma audio :)

Skomentuj

U mnie bez okularow korekcyjnych tez nic nie widac :p
        A i tak szybki ruch w 3d to porazka - klatkuje strasznie :/

Skomentuj

Pawle,

A jak znosisz wizyty w kinie na filmach 3D ? Może aktywna technogia Ci poprostu nie pasuje ?

Skomentuj

Zamieszczone przez Pawel S. Zobacz posta
            A i tak szybki ruch w 3d to porazka - klatkuje strasznie :/
            To raz, a jako ciekawostke dodam jeszcze, ze przy kreceniu filmow 3D obowiazuja nieco inne zasady niz dla tradycyjnych, inaczej planuje sie oswietlenie planu (aby wydobyc glebie) i najwazniejsze - jak najmniej panoram i dziwnych, gwaltownych ruchow kamery. Ile wytrzyma mozg patrzac na np taki obraz - biegnacy ktos przez las wsrod drzew z nie ustabilizowana trzymana w rece kamera, gwarantuje, ze po kilku minutach wiekszosc osob sie po prostu porzyga. Tego typu problemy plus skomplikowany montaz przyczynily sie do totalnej porazki 3D w amatorskim wydaniu. Ciekawe jak 4K sie przyjmie?

Skomentuj

Szczerze mowiac to bylem tylko na avatarze w kinie i obejrzalem jeden film na tv
              Mialem porownac efekty z bracmi na pasywce, ale brak czasu...

Skomentuj

Również uważam ze 3d w domu to zbędny bajer. Osobiście kupiłem lg 39ln575 i szczerze mogę polecić za te pieniądze porządny sprzęt. Używam od jesieni i jestem bardzo zadowolony

Skomentuj

Zamieszczone przez ov_Darkness Zobacz posta
                  Co do 3d, to mój mózg jest z nim niekompatybilny: filmy 3D To dla mnie murowane wkur...., ból oczu i głowy.
                  Idiotyzmy, jakie się teraz puszcza w TV, nie są warte tych 100-200 Pln/m-c
                  W związku z tym zakupiłem projektor, telewizji w domu nie mam i jestem z tego bardzo zadowolony. Na ponad 100 calach ekranu doskonale gra się w gry na konsoli, ogląda filmy, czy przegląda internety. Niestety, projektor wymaga filmów najwyższej jakości: w praktyce tylko Bluray i najlepsze piraty (10GB/film i w górę).
                  Planuję jeszcze dedykowany ekran,ale na razie priorytet ma audio :)
                  bez przesady... od 5lat jade na projektorze, tv nie wlaczam... CP podpiety pod projektor... Divixy tez dobrze widac na projektorze... zadnych pixeli jedynie trzeba ustawic rozdzialke na kompie i jest ok Dobry dvd rip i jest cudo

a co do tv to rodzicom zamawiam PHILIPS 46PFL4508H/12 dzis bylem widzialem ogladalem ma wszystko czego mi potrzeba cena w UK odpowiednia rowniez, na hdtv polecany wiec jest ok tym bardziej ze ta cena 1/2katalogowej obecnie

Pawle to ty ten model w wersji 40'' chyba chciales wziac a 46 jest raptem 300pln drozsza :)

Skomentuj

Zamieszczone przez konradzik88 Zobacz posta
                    Pawle to ty ten model w wersji 40'' chyba chciales wziac a 46 jest raptem 300pln drozsza
                    tak, widzialem. ale niestety nie byl objety promocyjnymi ratami a tylko dzieki temu kupilem tv

Skomentuj

i jak sie podobal ogolnie? bo chce wlasnie zamowic dla mnie byl ok, szkoda ze namatrycy 50Hz ale na 100hz trzeba zaplacic prawie 2x tyle

Skomentuj

wydaje mi sie ze one sa na 100Hz. gdzies o tym czytalem

ogolnie to ma kilka minusow
                        -jasnosc - za mala na sloneczny dzien
                        -jakosc dzwieku jedynie poprawna. ale wyjscie sluchawkowe dziala bardzo dobrze i szybko podlaczylem kolumny
                        -okulary 3d aktywne - w dzien nie da sie tego ogladac. trzeba zakryc boki albo ogladac wieczorem
                        -jakosc wykonania pilota nie powala
                        -szybkosc dzialania mnie nie zachwyca, ale niestety to norma we wszystkich tv

ogolnie jestem zadowolony i nie zaluje zakupu

Skomentuj

50Hz, te ktore maja podkrecone do 400hz przez marketingowcow maja 100hz.
                          okulary dostales w komplecie? bo do 46'' nie ma ale okulary 60pln wiec zadne pieniadze.
                          Janosc to pobaw sie w ustawieniach bo ten w sklepie bardzo jasno swiecil nawet bardzo... ja nie bede korzystal z pilota tv wiec jego wykonanie jak i szbkosc tv z kanalami mnie nie dotyczy bo mam podpiety dekoder sat tv.
                          Hmm za 2250pln 46'' smart+3d chyba o lepsza opcje bedzie ciezko :P jeszcze sa soniaki i szajsungi ale mam za duzo szajsungow w domu i nie chce juz tej firmy poprzez straszny system reklamacyjny...
                          Na hdtv nie moge znalezc testu tych tv ale jest to pierwszy tv polecany przez modow w tych kwotach razem z panasami.. jak sprawuje ci sie smart? jak smiga ipla czy tvn player?

Skomentuj

okulary dostales w komplecie?
                            tak. w tej samej cenie byly tez zestawy bez okularow :p

Janosc to pobaw sie w ustawieniach bo ten w sklepie bardzo jasno swiecil nawet bardzo...
                            niestety jasnosc nie dziala na moc podswietlenia!
                            wiem ze w sklepie byl jasny... ale w domu przy sloncu w okno nie daje rady :(

jak sprawuje ci sie smart? jak smiga ipla czy tvn player?
                            nie zdazylem sprawdzic - odlaczyli net
                            zdazylem tylko sprawdzic ze cos tam dziala

Skomentuj

bo przy swietle sie tv nie oglada :P ja mam okno z boku ale tv stoi w rogu pokoju wiec na niego swiatlo nie pada wcale :P no przy 46'' nie ma opcji z okularami trzeba dokupic no ale 60pln nie majatek, kupie 4 pary okularow i kamere za 500pln i bedzie ladny zestaw :]

Skomentuj

a pochwale sie dzisiaj kupilem sobie do sypialni w uk sony 26'' KDL-26S2010 :) i pomyslec ze w 2007r trzeba bylo dac za to 4.000pln co w tamtych czasach bylo ogromem pieniedzy a dzis kupilem za 25f=130pln az zal bylo nie wziac tym bardziej ze z tego samego miasta i odbior osobisty :) do sypialni przed snem jak znalazl tylko trzeba bedzie multiroom powiekszyc i kupic poczworny konwerter :P

Skomentuj

Widzial ktos ta promocje?
                                  http://www.mediamarkt.pl/rzeszow/tel...10m4,id-974971
                                  Nie znam marki, a cena mnie bardzo zacheca. Jest ktos wstanie cos o tym powiedziec, bo przymierzalem sie na 32" samsunga ale w tym wypadku... Budzet to 900 zł

Skomentuj

Idz i sam zobacz. Wiele razy no-name mialy lepszy obraz niz markowe.

Skomentuj

Zamieszczone przez Pawel S. Zobacz posta
                                      Idz i sam zobacz. Wiele razy no-name mialy lepszy obraz niz markowe.
                                      To jest malo prawdopodobne. Kazdy producent podzespolow telewizora, oznacza swoje wyroby w kilku klasach jakosci. Te o najlepszych parametrach trafiaja do drogich i markowych produktow. Te gorsze, lecz nadal nadajace sie do montazu sa stosowane wlasnie w takich tanich telewizorach marketowych, jakis dziwnych, wymyslonych na poczekaniu firmach.
                                      Porownywanie obrazu telewizorow w sklepie, tez ma slaby sens, bo ich porownanie rzadko jest miarodajne i przeprowadzone w odpowiedni sposob.

Skomentuj

Zawsze moze byc jako monitor do kompa

Skomentuj

Zamieszczone przez Jimy-Adi Zobacz posta
                                          Widzial ktos ta promocje?
                                          http://www.mediamarkt.pl/rzeszow/tel...10m4,id-974971
                                          Nie znam marki, a cena mnie bardzo zacheca. Jest ktos wstanie cos o tym powiedziec, bo przymierzalem sie na 32" samsunga ale w tym wypadku... Budzet to 900 zł
                                          w realu stoja 32" za 550. srednia jakosc.

Skomentuj

Czaruję...
                                          X