tak, 3d to byl tylko bajer a nie gowny punkt wyboru tv
Ogłoszenie
Collapse
No announcement yet.
nowoczesne telewizory - fakty, mity, co kupic?
Collapse
X
-
Co do 3d, to mój mózg jest z nim niekompatybilny: filmy 3D To dla mnie murowane wkur...., ból oczu i głowy.
Idiotyzmy, jakie się teraz puszcza w TV, nie są warte tych 100-200 Pln/m-c
W związku z tym zakupiłem projektor, telewizji w domu nie mam i jestem z tego bardzo zadowolony. Na ponad 100 calach ekranu doskonale gra się w gry na konsoli, ogląda filmy, czy przegląda internety. Niestety, projektor wymaga filmów najwyższej jakości: w praktyce tylko Bluray i najlepsze piraty (10GB/film i w górę).
Planuję jeszcze dedykowany ekran,ale na razie priorytet ma audio :)
Skomentuj
-
Zamieszczone przez Pawel S. Zobacz postaA i tak szybki ruch w 3d to porazka - klatkuje strasznie :/
Skomentuj
-
Zamieszczone przez ov_Darkness Zobacz postaCo do 3d, to mój mózg jest z nim niekompatybilny: filmy 3D To dla mnie murowane wkur...., ból oczu i głowy.
Idiotyzmy, jakie się teraz puszcza w TV, nie są warte tych 100-200 Pln/m-c
W związku z tym zakupiłem projektor, telewizji w domu nie mam i jestem z tego bardzo zadowolony. Na ponad 100 calach ekranu doskonale gra się w gry na konsoli, ogląda filmy, czy przegląda internety. Niestety, projektor wymaga filmów najwyższej jakości: w praktyce tylko Bluray i najlepsze piraty (10GB/film i w górę).
Planuję jeszcze dedykowany ekran,ale na razie priorytet ma audio :)Dobry dvd rip i jest cudo
a co do tv to rodzicom zamawiam PHILIPS 46PFL4508H/12 dzis bylem widzialem ogladalem ma wszystko czego mi potrzebacena w UK odpowiednia rowniez, na hdtv polecany wiec jest ok tym bardziej ze ta cena 1/2katalogowej obecnie
Pawle to ty ten model w wersji 40'' chyba chciales wziaca 46 jest raptem 300pln drozsza :)
Skomentuj
-
Zamieszczone przez konradzik88 Zobacz postaPawle to ty ten model w wersji 40'' chyba chciales wziac a 46 jest raptem 300pln drozsza
Skomentuj
-
wydaje mi sie ze one sa na 100Hz. gdzies o tym czytalem
ogolnie to ma kilka minusow
-jasnosc - za mala na sloneczny dzien
-jakosc dzwieku jedynie poprawna. ale wyjscie sluchawkowe dziala bardzo dobrze i szybko podlaczylem kolumny
-okulary 3d aktywne - w dzien nie da sie tego ogladac. trzeba zakryc boki albo ogladac wieczorem
-jakosc wykonania pilota nie powala
-szybkosc dzialania mnie nie zachwyca, ale niestety to norma we wszystkich tv
ogolnie jestem zadowolony i nie zaluje zakupu
Skomentuj
-
50Hz, te ktore maja podkrecone do 400hz przez marketingowcow maja 100hz.
okulary dostales w komplecie?bo do 46'' nie ma ale okulary 60pln wiec zadne pieniadze.
Janosc to pobaw sie w ustawieniach bo ten w sklepie bardzo jasno swiecil nawet bardzo... ja nie bede korzystal z pilota tv wiec jego wykonanie jak i szbkosc tv z kanalami mnie nie dotyczy bo mam podpiety dekoder sat tv.
Hmm za 2250pln 46'' smart+3d chyba o lepsza opcje bedzie ciezko :P jeszcze sa soniaki i szajsungi ale mam za duzo szajsungow w domu i nie chce juz tej firmy poprzez straszny system reklamacyjny...
Na hdtv nie moge znalezc testu tych tv ale jest to pierwszy tv polecany przez modow w tych kwotach razem z panasami.. jak sprawuje ci sie smart? jak smiga ipla czy tvn player?
Skomentuj
-
Zamieszczone przez konradzik88 Zobacz postaokulary dostales w komplecie?
Zamieszczone przez konradzik88 Zobacz postaJanosc to pobaw sie w ustawieniach bo ten w sklepie bardzo jasno swiecil nawet bardzo...
wiem ze w sklepie byl jasny... ale w domu przy sloncu w okno nie daje rady :(
Zamieszczone przez konradzik88 Zobacz postajak sprawuje ci sie smart? jak smiga ipla czy tvn player?
zdazylem tylko sprawdzic ze cos tam dziala
Skomentuj
-
a pochwale siedzisiaj kupilem sobie do sypialni w uk sony 26'' KDL-26S2010 :) i pomyslec ze w 2007r trzeba bylo dac za to 4.000pln co w tamtych czasach bylo ogromem pieniedzy a dzis kupilem za 25f=130pln az zal bylo nie wziac tym bardziej ze z tego samego miasta i odbior osobisty :) do sypialni przed snem jak znalazl
tylko trzeba bedzie multiroom powiekszyc i kupic poczworny konwerter :P
Skomentuj
-
Widzial ktos ta promocje?
http://www.mediamarkt.pl/rzeszow/tel...10m4,id-974971
Nie znam marki, a cena mnie bardzo zacheca. Jest ktos wstanie cos o tym powiedziec, bo przymierzalem sie na 32" samsunga ale w tym wypadku... Budzet to 900 zł
Skomentuj
-
Zamieszczone przez Pawel S. Zobacz postaIdz i sam zobacz. Wiele razy no-name mialy lepszy obraz niz markowe.
Porownywanie obrazu telewizorow w sklepie, tez ma slaby sens, bo ich porownanie rzadko jest miarodajne i przeprowadzone w odpowiedni sposob.
Skomentuj
-
Zamieszczone przez Jimy-Adi Zobacz postaWidzial ktos ta promocje?
http://www.mediamarkt.pl/rzeszow/tel...10m4,id-974971
Nie znam marki, a cena mnie bardzo zacheca. Jest ktos wstanie cos o tym powiedziec, bo przymierzalem sie na 32" samsunga ale w tym wypadku... Budzet to 900 zł
Skomentuj
Skomentuj