Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

nowoczesne telewizory - fakty, mity, co kupic?

Collapse
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

Co sądzicie o telewizorach LG? Bo mi już ręce opadają.
    Mam LEDa 42 cale, smart TV, bez 3d. Nie jest to najtańsze gówno z tego rozmiaru, bo cenowo plasował się tak mniej więcej pośrodku stawki, nawet z lekkim plusem. Kupiony w marcu 2013. W styczniu 2014 padł zasilacz (opisywałem problemy na forum) - poszedł na gwarancję, naprawiony. Teraz znowu kupa z ekranem. Kilka sekund po włączeniu gaśnie - reszta działa, głos jest, można zmieniać kanały. Off, on - znowu to samo - i tak z 10 razy. Później, chyba jak się trochę nagrzeje, przestaje się wyłączać, ale przez pewien moment jest ciemniejszy, czasem pośrodku lewego boku jest dużo ciemniejsza plama. Nie wiem czy to ja trafiłem na felerny egzemplarz, czy ogólnie ten model to takie gówno... Szwagier i teść też mają LG w takim rozmiarze (inne modele - z 3d) - działają bez zarzutu. Czy Wasze tevau działają ogólnie bez problemów, czy coś się z nimi dzieje od czasu do czasu?

Skomentuj

Od maja mam 42LA641S więc niezbyt długo. Do tej pory (tfuuu, tfuuu) nie mam z nim żadnego problemu i powiem, że z jakości obrazu i dźwięku jestem zadowolony. Zobaczymy co będzie dalej i czy zrobiłem źle nie decydując się na wydłużoną gwarancję oferowaną za dopłatą.

Pozdrawiam.

Skomentuj

wydaje mi sie ze wszystkie wspolczesne tv maja jakies trzaski
        moj nowy philips od czasu do czasu zmienia jasnosc obrazu sam z siebie

jednak stare analogowe tv mialy swoje plusy :/

Skomentuj

A ja ostatnio zajrzałem w sklepie i obejrzałem sobie pierwszy raz obraz z oleda. Powiem wam, że jak mam przyzwoitą plazmę, to oled zrobił na mnie duże wrażenie. Następny będzie oled (nie za szybko, bo plazmę kupiłem w zeszłym roku)

Skomentuj

Tylko znajac życie filmik na oledzie w jakości uhd z wyostrzonymi kolorami jakbyś postawil koło swojej plazmy i puścił to samo szału by nie było.

Skomentuj

Mam plazme lg od 3 lat ,póki co nie narzekam.

Skomentuj

Zamieszczone przez Pawel S. Zobacz posta
                moj nowy philips od czasu do czasu zmienia jasnosc obrazu sam z siebie
                U mnie też tak było na początku. Później odkryłem funkcję "inteligentne podświetlenie" czy coś w tym stylu (i jest to chyba połączone z opcjami oszczędzania energii). Coś tam mierzy w pomieszczeniu i zmienia jasność ekranu - strasznie wkurzające, wręcz frustrujące... Wyłączyłem jak tylko odkryłem tę opcję - poszukaj u siebie, może to coś podobnego. Gorsze od tego jest tylko całkowite gaśnięcie ekranu... :razz:

Skomentuj

Hmm tak czytam o waszych problemach i trochę się dziwię. Mój ojciec jakieś 3 lata temu pojechał do sklepu i bez większych przemyśleń kupił samsunga 40 cali zwykłe lcd. Kupił bo była promocja i kosztował chyba 1600zł, czyli jak na taki tv to niska półka. Póki co nic się z TV nie dzieje, żadnych martwych pixeli, przebarwień, migotania obrazu czy innych niekontrolowanych wyłączeń.

Jakość obrazu, hmm tu wychodzą gusta moim zdaniem. Mnie zawsze matryce samsungów się podobały, w marketach nie dla idiotów na wystawowej ścianie zawsze one wydawały mi się najbardziej naturalne, bez przejaskrawiania barw. Tanie samsungi wygrywały u mnie z nawet droższymi modelami innych marek.

Chyba LG coś ma w sobie, bo teraz mam problem z monitorem 3 letnim LG, a stary samsung jeszcze 4:3 ma z 12 lat i śmiga idealnie.

Skomentuj

Zamieszczone przez krojo Zobacz posta
                    filmik na oledzie w jakości uhd z wyostrzonymi kolorami
                    Raczej się nie łapię na takie efekty, a od marketowych kolorowych prezentacji to mnie zwykle zęby bolą.
                    Jakość obrazu była porównywalna z plazmą, bez jej naleciałości. W cieniach i światłach tez było dużo szczegółów.

Skomentuj

Jaki możecie polecić monitor komputerowy z wbudowanym tunerem TV z matrycą IPS full HD o przekątnej co najmniej 27" w cenie do 1200zł?

Skomentuj

Nie wiem dlaczego ale monitory Hyundai świecą dla według mnie najlepiej ale jest z dostępnością problem w Polsce.

Skomentuj

Mam pytanie do użytkowników Samsung Smart TV. Będę wymieniał telefon na nowszy, w związku z tym mam kilka pytań. Czy smartfony innych marek niż samsung będą współpracowały ze Smart TV? Czy telefony samsunga dają więcej możliwości we współpracy z TV niż inne na androidzie?

Skomentuj

Ja tylko ci powiem że mam tel na androidzie i aplikacje do amplitunera yamahy czy tv panasonica ściągam i już można sterować tym po całym domu w obrębie sieci w samsungu pewnie będzie podobnie bo poprzednio miałem note2 i tak samo chodziło

Skomentuj

Zamieszczone przez Jimy-Adi Zobacz posta
                              Widzial ktos ta promocje?
                              http://www.mediamarkt.pl/rzeszow/tel...10m4,id-974971
                              Nie znam marki, a cena mnie bardzo zacheca. Jest ktos wstanie cos o tym powiedziec, bo przymierzalem sie na 32" samsunga ale w tym wypadku... Budzet to 900 zł
                              Jak mówi Paweł, idź I zobacz. Sencor to japońska marka z ponad 60-letnią tradycją, ale czego są warte ich telewizory to nie wiem. NIestety robią wszystko, od suszarek do telewizorów, coś jak Philips, tylko w tańszym segmencie.

Skomentuj

Sencor to wykupiony znak towarowy.

Skomentuj

To bylo ponad 4 miesiace wstecz :) ale dzieki.

Skomentuj

Żeby mnie mnożyć wątków.
                                    Potrzebuję coś co oglądania filmów, I nie wiem czy telewizor czy używany projektor full HD?
                                    Można dostać 2-letnie modele w fajnej cenie = raz na jakiś czas się pojawia coś sensownego.

Tylko nie wiem czy z projektora będzie fajny obraz... ilekroć w życiu cokolwiek oglądałem na projektorach, to zawsze rozdzielczość dupiata, kolory kompletnie blade I bez życia, mdłe to wszystko.

Czy to wynik dziadoskiego projektora?

Nie chcę dać 1,5 tysiąca a potem być niezadowolony z efektu.
                                    Dodam, że interesują mnie tylko projektory wyświetlające w rozdzielczości Full HD.

Skomentuj

Zamieszczone przez kapelli Zobacz posta
                                      Czy to wynik dziadoskiego projektora?
                                      Tak. Ja sam na urodziny ostatnio dostałem taki właśnie używany projektor. Generalnie fajnie się ogląda bo duże, ale poza tym bryndza. Przy czym daje obraz lepszy niż kilka biurowych z którymi porównywałem.
                                      Ale. W sobote byłem u kuzyna który ma jakiś fajny projektor FHD typowo do kina domowego. Obraz nie ma jakości plazmy, ale ogląda się fantastycznie. Tyle że to nie budżetowy sprzęt. Ale wrażenie niesamowite.
                                      Last edited by Micwoj; 08.01.2015, 15:10.

Skomentuj

Dzięki za odp. Zważywszy że dobra używka kosztuje tyle co nowy telewizor.... (uwzględniając duperele związane z montażem, kable itd) to kwestia wymaga zastanowienia. Tymbardziej że nie zamierzam kupować ekranu, tylko na białej ścianie to puszczać (no, jest delikatnie kremowa, ale tak naprawdę delikatnie).

Skomentuj

Dobra używka może warta grzechu. Mój kosztował 700zł.

Skomentuj

Czaruję...
                                          X