Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

nowoczesne telewizory - fakty, mity, co kupic?

Collapse
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

Jeśli chodzi o smart to chyba LG najwięcej ma do zaoferowania

Skomentuj

chyba wezme LG 42 lub 46'' zaleznie jaki sie zmiesci :] w 3d chyba sensu nie ma inwestowac bo nikt tego nie oglada

Skomentuj

3d na tv wyglada lepiej niz w kinie, no chyba ze mamy dostep do imaxa, to bedzie lepiej w kinie :)

Skomentuj

no ale trzeba filmy wyporzyczac tak? czy z torrentow tez normalnie dzialaja na 3d? ogladalem jakis film na tv w 3d i mi sie nie podobalo ze wzgledu ze jest maly ekran i efekty sie koncza w ramce tv

Skomentuj

No najlepiej by bylo ogladac z blureja, i tylko tak ja ogladalem i efekt byl super.

W kinie jest duzy ekran, ale co tego skoro jakosc obrazu jest fatalna. Ciemny, malokontrastowy obraz, slabe szczegoly, rozmywajacy sie efekt 3d. Na dobrym, duzym tv efekt jest moim zdaniem lepszy, no i co najwazniejsze nikt za uchem nie zre czipsow, glupio sie nie smieje i nie siorbie coli z wiadra.

Skomentuj

ja rzadko bywam w kinie mam projektor budzetowy ale juz 2k godzin nalatane na filmach i ps3 a jakosc lepsza niz w kinie, lepszy kontrast i dynamika wiec wiem o czym mowisz :) rodzice w uk raczej filmow wypożyczac nie beda... co najwyzej moge im scaignac... smart tv sie przyda do skype, ipla itp wiec w to warto zainwestowac ale mysle teraz nad 3d :)

Skomentuj

Zamieszczone przez lonevolf Zobacz posta
                Jeśli chodzi o smart to chyba LG najwięcej ma do zaoferowania
                Jesli chodzi o smart to samsung nie ma sobie rownych dziekuje dobranoc ;p ale kupic z normalna matryca to jak wygrac w totka

Skomentuj

Na samsungu chodzą wszelkie najnowsze formaty filmów, a gdzieś tu lub na AS ktoś pisał że LG miewa z tym problemy.

Jak kupowałem TV do kuchni to najbardziej interesowało mnie, aby można było oglądać nawet praktycznie stojąc obok TV i samsung i LG to oferują, w sony i panasonicu obraz był już znacznie przyciemniony w tej pozycji, ale oczywiście jest to zaleta przydatna tylko w niektórych warunkach.

Skomentuj

na toshibie tez wszystkie formaty lataja bo sprawdzalem :] wezme chyba LG chce juz sie uwolnic od samsunga bo telefony monitory telewizor to za duzo juz a jakosc juz mi nie odpowiada i ich polityka gwarancyjna tj nie uznawanie miedzynarodowej karty gwarancyjnej... moze to sie zmienilo ale juz im podziekuje

Skomentuj

poczekaj na nowe philipsy z tego roku ,bedzie model z android smart tv i calkowicie przebudowana platforma smart sam uzywam pfl7008 i moge szczerze polecic

Skomentuj

z tv mi sie nie spieszy to zakup za kilka mcy bo rocznica jest w grudniu tylko z andriodem cena bedzie ostro wywindowna na pewno a moi rodzice tego uzwac nie beda... jedynie youtube, ipla, jakies filmy online i skype nic wiecej na pewno

Skomentuj

nie przegladalem tematu od dosc dawna i nie jestem na bierzaco z telewizowami...
                          ale od kilku dni mijam reklame 40x0% w euro rtv

tak przegladam ich propozycje i powaznie sie zastanawiam czy nie kupic teraz tv - przeciez 40-45zl/miesiac to zadne obciazenie a nowy tv bedzie

http://www.euro.com.pl/telewizory-le...,d3,i5:6.bhtml
                          mysle raczej o ok 40-42"
                          cos z tych w promocji jest warte uwagi?

Skomentuj

nie przepadam za 3d, ale za taka cene chyba warto

ten mi wpadl w oko http://www.euro.com.pl/telewizory-le...509.bhtml#opis

Skomentuj

tak do 3,5k
                              Panasonic TX-P42ST60E
                              Sony KDL-42W805A
                              Philips 42PFS7109
                              Samsung UE40F6500
                              LG 42LA641S

Skomentuj

Paweł jeśli idziesz w oszczędność prądową to Led, jeśli stawiasz jakość obrazu to plazma.
                                DAC .3lite AD1865 | Accuclone E450 | BMS 4524 + 18sound XT120 horn + Sonido SFR 175 AlNiCo + Eminence Alpha 15a - 99% progress… | SBA TW29BN-B + 15M4531 + 2x 18W8531 - 1% progres...

Skomentuj

Zamieszczone przez rumunn95 Zobacz posta
                                  tak do 3,5k
                                  ja tu chce wykorzystac fakt ze bede placil 40-50zl miesiecznie a ty mi wyskakujesz z kwota 3,5k :/

Zamieszczone przez Pteterycz Zobacz posta
                                  Paweł jeśli idziesz w oszczędność prądową to Led, jeśli stawiasz jakość obrazu to plazma.
                                  to juz wiem. ale nie trawie piszczacych czy buczacych tv :p

chyba trzeba sie przejsc jeszcze raz do sklepu

Skomentuj

Oszczędności są, i to spore. Mój stary SAMSUNG (32' LCD/świetlówki) nie dość, że po kilku latach pojawiły się "duchy" to jeszcze żarł ze 160W. Nowy (kupiony ze 3 lata temu) UE40D6500 mieści się w 40W - no i jakość lepsza, mimo iż 2x tańszy od starego - wiem, wiem... 10 lat różnicy - przepaść technologiczna :P
                                    Producenci plazm zmniejszają pobór mocy, producenci LED "pogłębiają czerń". Mnie tam plazma niepotrzebna, mam naleśnik na ścianie (2.5cm) i jestem zadowolony. WiFi ma - ma, 3D ma- ma, czipsy ma - nie ma
                                    Dodawali akurat gratis okulary 3D (2szt.) to wziąłem, ale nie lubię kina w domu, więc poza kilkoma demówkami i paroma scenami filmów 18+ ściągniętymi z ciekawości nie oglądamy. Kino to kino, niestety multiplexy zapchane są widzami obżerającymi się pop-cornem i siorbiącymi colę, a stare dobre kina zamykają, burzą i stawiają na to miejsce kolejne galerie...
                                    A kino w domu to wydzielone pomieszczenie, porządnie wytłumione, ekran, projektor, no i dźwięk, dużo dźwięku :lol:
                                    (ale nie o tym temat :/)

Skomentuj

jeden problem rozwiazany - brak tego philipsa na miejscu :(

Skomentuj

Zamieszczone przez konradzik88 Zobacz posta
                                        chyba wezme LG 42 lub 46'' zaleznie jaki sie zmiesci :] w 3d chyba sensu nie ma inwestowac bo nikt tego nie oglada
                                        no i dobry wybór :thumbup: a czemu nie 55'' :cool: ja tez sie rozglądam ale jak tylko debet spłacę to biorę panasonica 55'' ewentualnie coś z LG ale Panasonic obecnie najlepszy na rynku

Skomentuj

Zamieszczone przez lonevolf Zobacz posta
                                          no i dobry wybór :thumbup: a czemu nie 55'' :cool: ja tez sie rozglądam ale jak tylko debet spłacę to biorę panasonica 55'' ewentualnie coś z LG ale Panasonic obecnie najlepszy na rynku
                                          Bo stolik pod tv ma ograniczone wymiary oraz sciana w pokoju bo barek duzy jest

Skomentuj

Czaruję...