Jeśli chodzi o smart to chyba LG najwięcej ma do zaoferowania
Ogłoszenie
Collapse
No announcement yet.
nowoczesne telewizory - fakty, mity, co kupic?
Collapse
X
-
No najlepiej by bylo ogladac z blureja, i tylko tak ja ogladalem i efekt byl super.
W kinie jest duzy ekran, ale co tego skoro jakosc obrazu jest fatalna. Ciemny, malokontrastowy obraz, slabe szczegoly, rozmywajacy sie efekt 3d. Na dobrym, duzym tv efekt jest moim zdaniem lepszy, no i co najwazniejsze nikt za uchem nie zre czipsow, glupio sie nie smieje i nie siorbie coli z wiadra.
Skomentuj
-
ja rzadko bywam w kinie mam projektor budzetowy ale juz 2k godzin nalatane na filmach i ps3 a jakosc lepsza niz w kinie, lepszy kontrast i dynamika wiec wiem o czym mowisz :) rodzice w uk raczej filmow wypożyczac nie beda... co najwyzej moge im scaignac... smart tv sie przyda do skype, ipla itp wiec w to warto zainwestowac ale mysle teraz nad 3d :)
Skomentuj
-
Zamieszczone przez lonevolf Zobacz postaJeśli chodzi o smart to chyba LG najwięcej ma do zaoferowania
Skomentuj
-
Na samsungu chodzą wszelkie najnowsze formaty filmów, a gdzieś tu lub na AS ktoś pisał że LG miewa z tym problemy.
Jak kupowałem TV do kuchni to najbardziej interesowało mnie, aby można było oglądać nawet praktycznie stojąc obok TV i samsung i LG to oferują, w sony i panasonicu obraz był już znacznie przyciemniony w tej pozycji, ale oczywiście jest to zaleta przydatna tylko w niektórych warunkach.
Skomentuj
-
na toshibie tez wszystkie formaty lataja bo sprawdzalem :] wezme chyba LGchce juz sie uwolnic od samsunga bo telefony monitory telewizor to za duzo juz a jakosc juz mi nie odpowiada i ich polityka gwarancyjna tj nie uznawanie miedzynarodowej karty gwarancyjnej... moze to sie zmienilo ale juz im podziekuje
Skomentuj
-
nie przegladalem tematu od dosc dawna i nie jestem na bierzaco z telewizowami...
ale od kilku dni mijam reklame 40x0% w euro rtv
tak przegladam ich propozycje i powaznie sie zastanawiam czy nie kupic teraz tv - przeciez 40-45zl/miesiac to zadne obciazenie a nowy tv bedzie
http://www.euro.com.pl/telewizory-le...,d3,i5:6.bhtml
mysle raczej o ok 40-42"
cos z tych w promocji jest warte uwagi?
Skomentuj
-
nie przepadam za 3d, ale za taka cene chyba warto
ten mi wpadl w oko http://www.euro.com.pl/telewizory-le...509.bhtml#opis
Skomentuj
-
Zamieszczone przez rumunn95 Zobacz postatak do 3,5k
Zamieszczone przez Pteterycz Zobacz postaPaweł jeśli idziesz w oszczędność prądową to Led, jeśli stawiasz jakość obrazu to plazma.
chyba trzeba sie przejsc jeszcze raz do sklepu
Skomentuj
-
Oszczędności są, i to spore. Mój stary SAMSUNG (32' LCD/świetlówki) nie dość, że po kilku latach pojawiły się "duchy" to jeszcze żarł ze 160W. Nowy (kupiony ze 3 lata temu) UE40D6500 mieści się w 40W - no i jakość lepsza, mimo iż 2x tańszy od starego - wiem, wiem... 10 lat różnicy - przepaść technologiczna :P
Producenci plazm zmniejszają pobór mocy, producenci LED "pogłębiają czerń". Mnie tam plazma niepotrzebna, mam naleśnik na ścianie (2.5cm) i jestem zadowolony. WiFi ma - ma, 3D ma- ma, czipsy ma - nie ma
Dodawali akurat gratis okulary 3D (2szt.) to wziąłem, ale nie lubię kina w domu, więc poza kilkoma demówkami i paroma scenami filmów 18+ ściągniętymi z ciekawości nie oglądamy. Kino to kino, niestety multiplexy zapchane są widzami obżerającymi się pop-cornem i siorbiącymi colę, a stare dobre kina zamykają, burzą i stawiają na to miejsce kolejne galerie...
A kino w domu to wydzielone pomieszczenie, porządnie wytłumione, ekran, projektor, no i dźwięk, dużo dźwięku :lol:
(ale nie o tym temat :/)
Skomentuj
-
Zamieszczone przez konradzik88 Zobacz postachyba wezme LG 42 lub 46'' zaleznie jaki sie zmiesci :] w 3d chyba sensu nie ma inwestowac bo nikt tego nie oglada
Skomentuj
-
Zamieszczone przez lonevolf Zobacz postano i dobry wybór :thumbup: a czemu nie 55'' :cool: ja tez sie rozglądam ale jak tylko debet spłacę to biorę panasonica 55'' ewentualnie coś z LG ale Panasonic obecnie najlepszy na rynku
Skomentuj
Skomentuj