Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

nowoczesne telewizory - fakty, mity, co kupic?

Collapse
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

w szoku jestem jaka jest roznica miedzy kanalami cyfrowymi w HD a analogiem - nigdzie wczesniej nie widzialem tego tak wyraznie
    kolumny podlaczone pod TV
    Niedlugo oczy ci się przyzwyczają/ lepiej przejdź się do sklepu obejrzyj jakiś demo filmik w ultra hd na wygiętym ekranie

Nie na temat...
    ... atak w ogóle....Paweł ale masz bajzel :)

Skomentuj

Nie na temat...
      e tam - meski pokoj

Skomentuj

Nie na temat...
        mało w nim plakatow z paniami...

Skomentuj

Nie na temat...
          to nie miejsce pracy :p

Skomentuj

O szkoda ze nie wiedzialem wczesniej ze kupujesz tv wpadl bys do mnie zobaczyl w akcji lg la690:)

Skomentuj

Jakies lg z magic pilotem maja moi bracia (jeden kupil, drugi 10min nie testowal i pojechal do sklepu)
              Ale ich kosztowaly 2500zl
              Jak masz jakis film 3d to mozemy porownac technologie

Skomentuj

No 3d i w hd cos sie znajdzie, tak wiec mozesz wpasc, sprawdzimy

Skomentuj

Odezwe sie jak bede mial czas

Skomentuj

panowie co powiedzie na lg 42la620?
                    http://www.mall.pl/smart-tv/lg-42la620s

full hd led, 3d, smart tv, odswierzanie 200hz, podswietlenie led calosciowe nie krawedziowe. mam lapka gdzie jest krawedziowo i czasem widac na brzegach przeswietlenia. Cena bardzo dobra, i to co mi psuje to pasywne 3d, czyli tanie okulary i wygoda :)

maks to 45", kwota do ok 2500
                    Last edited by konradzik88; 20.04.2014, 14:06.

Skomentuj

Witam,

czy ktoś może wyrazić swoją opinię na temat LG 42LA690 S ? Nie wykluczone, że dziś go kupię.

Pozdrawiam,
                      Jacek Zieliński

Skomentuj

Ogólnie na temat telewizorów. Ostatnio okazało sie że tv Samsunga i Lg wysyłają informacje do producentów. Oczywiście piszę o tv z dostępem do neta.
                        Do Jacek Zieliński. Najlepiej pojechać do jakiegoś marketu elektronicznego jednego, drugiego a czasami i trzeciego i porównać obraz ale po ustawieniu ich na tzw 50% czyli ustawienia obrazu na połowę skali. Jest również forum hdtv na którym można poszukać info . Sam mam chęć ale na Lg32LA620 S

Skomentuj

Tak jak pisałem pojechałem w niedzielę na zakupy. Celowałem w LG 42LA690S. Jednak u idiotów w Lublinie okazało się, że mieli jedyny, ekspozycyjny egzemplarz z wystawy a taki zakup w/g mnie jest nie do przyjęcia. Skończyło się o jeden numer niżej na 42LA641S w niskiej cenie z Saturna. Powiem, że bałem się zakupu takiego dużego telewizora bo to co widziałem nie raz w marketach miało się nijak do obrazu z mojego starego 25-cio calowego, kineskopowego, Philips-a. Jakaś kaszana i pixeloza. A tu powiem, że jestem bardzo zadowolony. Dla mnie obraz rewelacja. Pasują okulary 3D z Cinema City. Reklamówki robione pod 3D niczym nie ustępują temu co można zobaczyć w kinie 3D. Łepek jest zachwycony bo PS3 na tym TV w opcji 3D wygląda naprawdę nieźle. Nie sądziłem, że sztuczne 2D->3D może być aż tak skuteczne. Mnie to nie kręci ale uważam, że zdecydowanie może się to wielu osobom spodobać. Dla mnie najważniejsze jest to, że jestem bardzo zadowolony z telewizora jako całości, tj. obraz + wygląd + funkcjonalność. Myślę, że warto było dać 1999 PLN.

Pozdrawiam,

Skomentuj

a u mnie wyszla wada tv - niewystarczajaca jasnosc na sloneczne poludnie :(
                            zwiekszanie jasnosci w ustawieniach nie zwieksza podswietlenia!

Skomentuj

To raczej norma.

Skomentuj

dla mnie norma to bylo zmiania podswietlenia w lapku :/
                                dlaczego w lapku mozna to regulowac a w tv nie?
                                lapka spokojnie uzywalem na pelnym sloncu! :/

Skomentuj

W Samsungu 260HD mogłem zmieniać jasność podświetlenia. Zdechł mi jednak po prawie 8 latach. Mam wrażenie, że w około 3-letniej Toshibie też mogę.

Skomentuj

Nie na temat...

Zamieszczone przez Jacek Zieliński Zobacz posta
                                    Pasują okulary 3D z Cinema City
                                    Rozumie że wyniosłeś..

Skomentuj

Doliczyli mi 3 PLN do biletu. A z telewizorem były 4 pary. Teraz mam w domu chyba z 10....

Skomentuj

a propo okularow

ja mam 3d aktywne - niby lepsze itp itd
                                        jakosci efektow jeszcze nie porownywalem, bo dopiero jeden film obejzalem, ale te aktywne 3d ma wady!
                                        w ciagu dnia miganie okularow tak przeszkadza ze oczy bardzo szybko bola
                                        po zakryciu bokow lub w ciemnosci juz da sie ogladac
                                        ale wczoraj zaraz po wylaczeniu filmu nadal wzrok mi migal wyraznie

Skomentuj

Nie tylko ty masz problemy, wiele osob ma problemy po dluzszym ogladaniu i to jest wlasnie wada tej technologi, ze zle wplywa na mozg, przez to 3D mimo, ze swego czasu mocno promowane na rynku jednak nie do konca sie przyjelo, o ile TV sie jeszcze sprzedaja, bo dostajesz 3D nie jako w bonusie, tak juz na rynku kamer producenci poniesli totalna porazke.

Skomentuj

Czaruję...
                                          X