Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

nowoczesne telewizory - fakty, mity, co kupic?

Collapse
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

Zamieszczone przez Pawel S. Zobacz posta
    wkurzony jestem tez ze nie moge sprawdzic drozszego modelu z 3D bo "okularow nie mamy rozpakowanych" !!!!!
    Tak ci powiedzieli? Oj chyba się skapnęli, że ty nie chcesz u nich nic kupić i tylko oglądasz Coraz częściej stosowana praktyka klientów to obejrzeć w sklepie a kupić w internecie. Sprzedawcy RTV są coraz bardziej świadomi istnienia tego problemu i mogą robić problemy przy bardziej wybrednych, znających się na rzeczy (Z ich punktu widzenia) klientach.

Skomentuj

w jasny dzień zużycie 180-280W
      VS 89W MAX przy ledzie
      Jak z tv korzysta cała rodzinka,jak u mnie to przez kilka lat różnica w rachunkach będzie spora.

Skomentuj

Jest przeciez coś takiego jak tryb energooszczędny. Nie trzeba przecież używać tv cały czas z najlepszymi ustawieniami obrazu- można mieć profil z ciemniejszym obrazem itp. Można też włączyć tryb oszczędzania energi/ lub automatyczny czujnik jasności. To chyba standard w tv. Niektóre mają tez czujniki czy przed tv siedzi osoba wpatrująca się w w ekran i inne bajery.

Skomentuj

dzisiaj sprawdzilem sharpa i philipsa na probkach video

sharp zaskoczyl mnie tym ze odtwarza M2TS !
          plusem sharpa jest tez wygodnie umiejscowienie gniazd (w philipsie trzeba gleboko szukac zeby wlozyc usb) i przyciski na widoku. szkoda ze sa one dotykowe bo sa bardzo malo precyzyjne :/
          kolejny plus to troche szybsze przelaczanie kanalow niz w philipsie...

no ale za to philips wygrywa jakoscia obrazu, iloscia funkcji (nie chodzi mi o bajery typu smart tv) czy nawet prostota obslugi pilota! no i ma ladniejsze menu

szkoda ze mialem problem z ratami i nie moglem tego dzisiaj kupic :(

aha - raty 0% to sciema!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
          wg kalkulatora na stronie powinna mi wychodzic rata 110zl. babka mi policzyla i wyszlo 150zl!!!!!!!!

Zamieszczone przez ruffpl Zobacz posta
          bierz 50
          przeciez to mi polowe sciany zajmuje! to jest CHORE!
          ale plazma byla tylko jedna w sklepie. niedosc ze za droga to jeszcze z duza iloscia wiatrakow :/

Zamieszczone przez gooralesko Zobacz posta
          Tak ci powiedzieli? Oj chyba się skapnęli, że ty nie chcesz u nich nic kupić i tylko oglądasz
          ale ja przeciez chcialem u nich kupic :p
          myslalem ze ten TV jest z okularami... okazalo sie ze okulary trzeba dokupic! jaki debil wymyslil sprzedawanie TV bez okularow?!

Zamieszczone przez gooralesko Zobacz posta
          Coraz częściej stosowana praktyka klientów to obejrzeć w sklepie a kupić w internecie.
          akurat w przypadku tych TV roznica jest mala

Zamieszczone przez ruffpl Zobacz posta
          Jest przeciez coś takiego jak tryb energooszczędny.
          i wtedy 40" LED pobiera 30W

no ale coz, musze czekac az splace obecne kredyty lub poszukac rat w innym banku

Skomentuj

Tylko w led-ach podają MINIMALNĄ wartość.

Więc nie trudno się domyślić że zużycie jest dużo większe.

Natomiast w plamach podany pobór jest MAXYMALNY.

Więc też nie trudno się domyślić że zużycie będzie mniejsze.

Skomentuj

O tym co ja pisałem o zużyciu to tak mi miernik pokazuje , tragedii nie ma

Skomentuj

Zamieszczone przez dan124 Zobacz posta
                Tylko w led-ach podają MINIMALNĄ wartość.
                nie. w ledach podaja SREDNIA wartosc, a w nawiasie max

wczesniej na to nie zwrocilem uwagi ale dziewczyna podliczyla mi kwote rat jakie mi zaproponowali

24x144,94=3478,56zl!
                20x140,95=2819zl
                11x267,56=2943,16zl

mozecie mi powiedziec gdzie tu logika?
                suma zakupow to 2389zl i wg reklamy raty do 40x0%!!!!!

Skomentuj

Paweł tu nie chodzi o logikę tylko o kase
                  Bierz tak jak wychodzi najtaniej
                  Juz mi sie nie chce...

Skomentuj

Jeju Ty tak każdy sprzęt wybierasz? Mi co prawda przeszła ochota na TV, nie mam parcia. Ale jak wróci to pojde i kupie najtańsza plazme panasa 42" i nie bede studiował tych pilotów, menu , wejsc wyjsc. Z tego i tak się nie korzysta a w pilocie ma działać zmiana kanałów i głośność, reszta zbędna.

Acha raty w euro nigdy nie działały na 0% . A jak działały to pod warunkiem że ubezpieczałeś kredyt za co trzeba było w cholere zapłacić. Najlepiej brać za gotówke.

Skomentuj

Doliczają ubezpieczenie kredytu ale możesz się nie zgodzić.

Jak postawisz sprawę jasno to wypiszą ten kredyt.

Skomentuj

mozecie mi powiedziec gdzie tu logika?
                        Oprocentowanie rat jest po prostu przeniesione na coś, co może nazywać się np koszt kredytu, koszty manipulacyjne lub ubezpieczenie kredytu. Oprocentowanie samych rat pozostaje faktycznie zerowe, a o tych "opłatach pobocznych" po prostu w reklamach nie wspominają. Oszukańczy to marketing - jedyne co nam, klientom, pozostaje, to mieć głowę na karku i pytać nie o oprocentowanie rat (bo ono jest formalnie zerowe), a o faktyczny koszt zakupu towaru na raty - razem z właśnie tymi "opłatami manipulacyjnymi" i ubezpieczeniem. Prawie zawsze za gotówkę wyjdzie taniej.

Kiedyś, jeszcze za gówniarza, gdy zaczynałem pracować, sytuacja zmusiła mnie do wzięcia kredytu. Wtedy jeszcze (miałęm jakieś 20 lat) moja czujność była jeszcze niewyklarowana, ale wydawało mi się, że wypytałem o wszystko. "Wziąłem" pięć tysięcy; oprocentowanie w tamtych czasach było dosyć niskie i miałem spłacić około pięciu i pół tysiąca (nie pamiętam dokładnie, ale dla uproszczenia przyjmijmy, że było to 10. Dwa dni później zaglądam na konto, a tam wpływ - cztery i pół kawałka. Mocno zdziwiony dzwonię do banku z zapytaniem "co kłuerwa" (tylko grzeczniej ) i w odpowiedzi słyszę: "No tak, wziął pan 5000 kredytu, spłaca pan 5500, a te dodatkowe pięć stówek to "koszt wzięcia kredytu"...".

A co do zakupów za gotówkę - jest to świetna opcja, bo np daje nam możliwość lekkiego ponegocjowania :) Ja np nie mam skrupułów - zawsze się targuję (nooo... chyba, że kupuję chleb w piekarni - wtedy płacę potulnie :P ). Od kilku lat nie zdarzyło mi się, żebym kupił jakiś sprzęt RTV/AGD lub elektronarzędzia po cenie z półki. Polecam - sporo ludzi krępuję się, ale nie ma czego - sporo dutków można zaoszczędzić. Ostatnio np kupowałem pralkę - jakąś taką niszową, bez fajerwerków - 150 zł na niej ugrałem a kosztowało mnie to zaledwie 15 minut miłej rozmowy z obsługą sklepu. Z kobietą u której kupowałem swego czasu wiertarkę (taki mały sklepik w środku miasta) jestem umówiony na kawę... Co prawda pewnie nic z tego nie wyjdzie - tym bardziej, że już minął z rok od tamtych zakupów - ale co tam, trzy dyszki zostały mi w kieszeni. Oszczędza się na targowaniu, a nie na "ratach zero procent".

Trzeba po prostu być czujnym i nie wierzyć reklamom. Niestety, za darmo to można jedynie wieczorem na osiedlu w mordę dostać.
                        Last edited by dabyl; 29.12.2012, 23:45.

Skomentuj

Zamieszczone przez Yoshi_80 Zobacz posta
                          Jeju Ty tak każdy sprzęt wybierasz?
                          staram sie wybierac najlepsze na co mnie stac

Najlepiej brać za gotówke.
                          ok - nazbieram i za rok kupie

Zamieszczone przez dan124 Zobacz posta
                          Jak postawisz sprawę jasno to wypiszą ten kredyt.
                          pytalem i mowilem ze nie chce zadnego ubezpieczenia... babka takie bzdury gadala ze nic nie dalo sie zrozumiec
                          ale zwrocil ktos uwage na kwote tych rat?

kupilem rower na raty i wyszlo 200-250zl wiecej (10 rat)
                          a tutaj przy 11 ratach wychodzi 554zl drozej!
                          DEBILE!!!!!!!! powinni ja zwolnic bo skutecznie zniechecila klienta do zakupu! (pomijam fakt ze i tak by nie przyznali na wiecej niz 11 rat)

Skomentuj

Zamieszczone przez gooralesko. Zobacz posta
                            Tak ci powiedzieli? Oj chyba się skapnęli, że ty nie chcesz u nich nic kupić i tylko oglądasz
                            Dwa dni temu byłem w saturnie i kupilem sharpa le830e tez chcialem zeby mi pokazali oraz w 3d jednak nie mieli rozpakowanych zadnych okularow, wiadomo nie moga tez rozpakowywac sprzetu bez zezwolenia , pozatym byli zajeci bo straszne tłumy byly. kupilem sharpa bo jestem przywiazany mam le820 u siebie a le830 wyladował u rodzicow , wiadomo kazdy telewizor ma wady i zalet . Pozatym nie znalazłem zdanego philipsa w saturnie :glare:

Skomentuj

Paweł masz większe ciśnienie niż młodzi wybierający ich pierwsze głośniki do pierwszej konstrukcji :P
                              Juz mi sie nie chce...

Skomentuj

Zamieszczone przez lklukasz Zobacz posta
                                Paweł masz większe ciśnienie niż młodzi wybierający ich pierwsze głośniki do pierwszej konstrukcji :P
                                juz mi sie odechcialo
                                jak jutro w innym sklepie nie dostane normalnych rat to wezme od brata starego baniaka 28" (dziwne ze dopiero dzisiaj o nim wspomnial)

Skomentuj

Napisał Yoshi_80

Najlepiej brać za gotówke.

ok - nazbieram i za rok kupie
                                  i za rok kolejny dylemat co wybrac z nowych modeli

---------- Post dodany o 23:43 ---------- Poprzedni post o 23:40 ----------

juz mi sie odechcialo
                                  jak jutro w innym sklepie nie dostane normalnych rat to wezme od brata starego baniaka 28" (dziwne ze dopiero dzisiaj o nim wspomnial)
                                  jak chesz to ci opchne 32" crt z plaskim kineskopem <rotfl>

Skomentuj

Kuman tylko kto zapłaci za wysyłke?
                                    TV waży prawie 70 kilo
                                    Juz mi sie nie chce...

Skomentuj

Zamieszczone przez lklukasz Zobacz posta
                                      Kuman tylko kto zapłaci za wysyłke?
                                      TV waży prawie 70 kilo
                                      wiem o tym ze sie nie oplaca tak tylko zartowalem :flapper:

Skomentuj

juz mi sie odechcialo
                                        Nie no z ratami to ty nie kupuj telewizora. Dabyl ci wyjaśnił jak się ma sprawa z ratami 0% i taka jest bolesna prawda. Ja tam wolę nie mieć niż mieć na raty ale drożej.

Uzbierasz to kupisz. 2000 to aż tak dużo nie jest przecież.

Skomentuj

kupie najtańsza plazme panasa 42" i nie bede studiował tych pilotów
                                          Akurat nowe panasy podłączone do sieci w domu można sterować za pomocą tel lub tabletu, czasem fajna sprawa, szczególnie że na androida mam i aplikacje od tv i do amplitunera

Skomentuj

Czaruję...
                                          X