Jest to bardzo dobry aparat jednak irytuje mnie wolniejsze działanie, nie chodzi tutaj o AF a o choćby wyświetlanie fot po ich zrobieniu. Gdy się ma lustra pokroju 6D/5dmkIII ciężko przejść na coś "gorszego".
Ogłoszenie
Collapse
No announcement yet.
Aparat cyfrowy - co kupić?
Collapse
X
-
Panowie - jakie body Canona warto kupić? Generalnie chcę coś taniego i musi być nowe, na raty. Samo body. Czy podstawowy model 1100D do czegoś się nadaje? Czy lepiej wziąć 600D?Asustor AS-5002T z MPD + konwerter USB .3lite + DAC PCM1704 by olog + autorskie PRE z PVC + Monobloki Ravlus Amplifilo + kolumny Tatami Audio Hudba
Skomentuj
-
Zamieszczone przez .3lite Zobacz postaJa właśnie posiadam 600D i na pewno szczerze polecam :P
Jak dla mnie wszystko co ma matryce 18mpix Canona(poza 7D) jest uwstecznianiem fotografii. Jesli ktoś nie jest trzymany w systemie Canona to Nikon ma dobra ofertę a Pentax jeszcze lepsząNikony D3100, D3200, D5100 to aparaty które obrazkiem biją Canony dość mocno że o wspaniałych Pentaxach nie wspomnę
Skomentuj
-
Zamieszczone przez dj_zibi Zobacz postaJa polecam Canona 5dmkIII bo mam i co z tego? Masz punkt odniesienia do innych aparatów? Nie chodzi o to by polecac to co sie ma....
Jak dla mnie wszystko co ma matryce 18mpix Canona(poza 7D) jest uwstecznianiem fotografii. Jesli ktoś nie jest trzymany w systemie Canona to Nikon ma dobra ofertę a Pentax jeszcze lepsząNikony D3100, D3200, D5100 to aparaty które obrazkiem biją Canony dość mocno że o wspaniałych Pentaxach nie wspomnę
Z tym biciem Canonów to rozumiem, że masz bezpośrednie własne porównanie? Skoro mnie oskarżasz o to, że nie mam to najwidoczniej sam musisz mieć bo ja niestety brałem informacje z fotopolis.pl :)
Skomentuj
-
Zamieszczone przez dj_zibi Zobacz postaJa polecam Canona 5dmkIII bo mam i co z tego? Masz punkt odniesienia do innych aparatów? Nie chodzi o to by polecac to co sie ma....
Jak dla mnie wszystko co ma matryce 18mpix Canona(poza 7D) jest uwstecznianiem fotografii. Jesli ktoś nie jest trzymany w systemie Canona to Nikon ma dobra ofertę a Pentax jeszcze lepszą Nikony D3100, D3200, D5100 to aparaty które obrazkiem biją Canony dość mocno że o wspaniałych Pentaxach nie wspomnę
Skomentuj
-
.3lite
W tym roku fotografowałem(dość dużo) Canonami: 550D/650D, 7D, 5D;5DmkII;5dmkIII, 6D oraz 1Dx. Z nikona D3100, D5100, D90, D800 i D3s. Mam małe porównanie i tanie Canony są fajne do Video, matryca 18mpix zawala wszystko jesli chodzi o foto, niestety matryce APS-C Canon ma słabe co przy dość wysokich cenach samych korpusów stawia go w tyle. Tak jak napisał Pogromca jesli ktos nie jest przywiązany do systemu(ja jestem) to naprawdę można rozważyć Nikona lub Pentaxa, sony mimo wszystko bym odpuścił
Luszti jakie tokładnie ma oznaczenia Sigma o której mówisz?
Skomentuj
-
Zamieszczone przez .3lite Zobacz postaLuszti jakie tokładnie ma oznaczenia Sigma o której mówisz?Asustor AS-5002T z MPD + konwerter USB .3lite + DAC PCM1704 by olog + autorskie PRE z PVC + Monobloki Ravlus Amplifilo + kolumny Tatami Audio Hudba
Skomentuj
-
Zamieszczone przez .3lite Zobacz posta
Nie powiem, chciałbym postrzelać zdjęcia tymi zabawkami co wymieniłeś ale może kiedyś...
Skomentuj
-
Zamieszczone przez Pogromca mitow Zobacz postaJak sie ma szkla se stajni Eos, to warto kupic M. Rozwazalem jeszcze Sony nex, ale duzo drozsze i gorszej jakosci zdjecia od samsunga.
Samsung NX20, to bezlusterkowiec z wizjerem i wbudowana lampa, dlatego wyglada jak lustrzanka. Matryca ta sama co w NX1000. Zastanawialem sie ale NX20 jest prawie dwa razy drozszy od NX1000, przy czym zdjecia robia dokladnie to samo, a mi zalezy wylacznie na jakosci zdjec przy jak najmniejszych kosztach zakupu.
Dodam że chciałbym już z tą optyką mieć manualne ostrzenie i zoomowanie. Jednocześnie matrycę o jak największych wymiarach w tej klasie.
ps jest jeszcze samsung NX210 z wyglądu niemal identyczny ale tak z 50-60% droższy. Nie chwytam czym się różnią.
Skomentuj
-
Co do matryc to babka w MM mi powiedziała, że w nikonach siedzą przetworniki Sony. Dość mocno namawiała mnie na STL-58, ale jakoś nie jestem przekonany do Sony. Kiedyś kupiłem cyfrówkę to się mechanizm zasłaniający obiektyw się zablokował.
Modele Nikona 3100 i 5100 są już nie produkowane dlatego są w fajnych cenach.
Ja powoli odkładam kasę na 18-105 VR, myślę że za kit 18-55 VR dostanę minimum 250zł, w zasadzie niedawno kupiony i gwarancja na niego jest :)
Skomentuj
Skomentuj