Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Aparat cyfrowy - co kupić?

Collapse
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

Jest to bardzo dobry aparat jednak irytuje mnie wolniejsze działanie, nie chodzi tutaj o AF a o choćby wyświetlanie fot po ich zrobieniu. Gdy się ma lustra pokroju 6D/5dmkIII ciężko przejść na coś "gorszego".

Skomentuj

Panowie - jakie body Canona warto kupić? Generalnie chcę coś taniego i musi być nowe, na raty. Samo body. Czy podstawowy model 1100D do czegoś się nadaje? Czy lepiej wziąć 600D?
      Asustor AS-5002T z MPD + konwerter USB .3lite + DAC PCM1704 by olog + autorskie PRE z PVC + Monobloki Ravlus Amplifilo + kolumny Tatami Audio Hudba

Skomentuj

Krzysiek Canon poniżej modelu 7/6D to zło Kup Nikona D3100 z obiektywem KIT. Moja dziewczyna ma taki i uważam go za świetny aparat:) Kilka stron wcześniej namawialiśmy KonradRak na niego i jest zadowolony.

Skomentuj

Mogę mieć za friko fajny obiektyw Sigmy 18-200 do systemu Canona. Dlatego myślę o Canonie.
          Asustor AS-5002T z MPD + konwerter USB .3lite + DAC PCM1704 by olog + autorskie PRE z PVC + Monobloki Ravlus Amplifilo + kolumny Tatami Audio Hudba

Skomentuj

Jak to nowy obiektyw Sigmy to fajny jak stary to jak każdy mega zoom do dupy W takim razie szukaj 550/600D nie masz wyboru jednak matryca w tych aparatach jest cholernie do kitu.

Skomentuj

600d lepszy. Ja siedzę na 500d i dopiero zmienię go na 6d lub 5d mk3..

Skomentuj

Ja właśnie posiadam 600D i na pewno szczerze polecam :P

Skomentuj

A nie myślałeś o niConie? :P Zibi pisał kiedyś pozytywne opinie o d3100, a jest o 5stówek tańszy niż 600d i do tego ma kitowy obiektyw.

Skomentuj

Myślałem o NiConie.....o Canonie pomyślałem dlatego, że mogę mieć obiektyw, o którym pisałem :)

Skomentuj

Zamieszczone przez .3lite Zobacz posta
                      Ja właśnie posiadam 600D i na pewno szczerze polecam :P
                      Ja polecam Canona 5dmkIII bo mam i co z tego? Masz punkt odniesienia do innych aparatów? Nie chodzi o to by polecac to co sie ma....
                      Jak dla mnie wszystko co ma matryce 18mpix Canona(poza 7D) jest uwstecznianiem fotografii. Jesli ktoś nie jest trzymany w systemie Canona to Nikon ma dobra ofertę a Pentax jeszcze lepszą Nikony D3100, D3200, D5100 to aparaty które obrazkiem biją Canony dość mocno że o wspaniałych Pentaxach nie wspomnę

Skomentuj

A jaki Pentax jest warty zainteresowania? Dla zastosowań amatorskich.

Skomentuj

Zamieszczone przez dj_zibi Zobacz posta
                          Ja polecam Canona 5dmkIII bo mam i co z tego? Masz punkt odniesienia do innych aparatów? Nie chodzi o to by polecac to co sie ma....
                          Jak dla mnie wszystko co ma matryce 18mpix Canona(poza 7D) jest uwstecznianiem fotografii. Jesli ktoś nie jest trzymany w systemie Canona to Nikon ma dobra ofertę a Pentax jeszcze lepszą Nikony D3100, D3200, D5100 to aparaty które obrazkiem biją Canony dość mocno że o wspaniałych Pentaxach nie wspomnę
                          Gdyby coś mi się nie podobało kolego w nim to bym go nie polecał - ja nie mam tak, że jak coś kupię to muszę to polecić bo wydałem X pieniędzy na to, o nie.

Z tym biciem Canonów to rozumiem, że masz bezpośrednie własne porównanie? Skoro mnie oskarżasz o to, że nie mam to najwidoczniej sam musisz mieć bo ja niestety brałem informacje z fotopolis.pl :)

Skomentuj

Zamieszczone przez dj_zibi Zobacz posta
                            Zibi ma racje. Amatoskie niskie modele Canona sa daleko za konkurencja. Chyba tylko przywiazanie do marki i juz posiadany zestaw dobrych szkiel moze byc wymowka do kupna tego sprzetu. Pentaxa i Nikon ( rowniez Sony ) za te same pieniadze daje duzo wiecej niz Conan z niskiej polki.

Skomentuj

.3lite
                              W tym roku fotografowałem(dość dużo) Canonami: 550D/650D, 7D, 5D;5DmkII;5dmkIII, 6D oraz 1Dx. Z nikona D3100, D5100, D90, D800 i D3s. Mam małe porównanie i tanie Canony są fajne do Video, matryca 18mpix zawala wszystko jesli chodzi o foto, niestety matryce APS-C Canon ma słabe co przy dość wysokich cenach samych korpusów stawia go w tyle. Tak jak napisał Pogromca jesli ktos nie jest przywiązany do systemu(ja jestem) to naprawdę można rozważyć Nikona lub Pentaxa, sony mimo wszystko bym odpuścił

Luszti jakie tokładnie ma oznaczenia Sigma o której mówisz?

Skomentuj

No to widzę, że kolega obeznany - dobrze wiedzieć bo zawsze będzie ktoś kogo można zapytać o porównanie :)

Nie powiem, chciałbym postrzelać zdjęcia tymi zabawkami co wymieniłeś ale może kiedyś...

Skomentuj

Luszti jakie tokładnie ma oznaczenia Sigma o której mówisz?
                                  Nie wiem, ale się dowiem :)

Skomentuj

Nie powiem, chciałbym postrzelać zdjęcia tymi zabawkami co wymieniłeś ale może kiedyś...
                                    Gdy do rak weźmiesz Canona 1dX i zrobisz kilkanaście zdjęć wtedy juz nic się nie liczy

Skomentuj

Zamieszczone przez Pogromca mitow Zobacz posta
                                      Jak sie ma szkla se stajni Eos, to warto kupic M. Rozwazalem jeszcze Sony nex, ale duzo drozsze i gorszej jakosci zdjecia od samsunga.

Samsung NX20, to bezlusterkowiec z wizjerem i wbudowana lampa, dlatego wyglada jak lustrzanka. Matryca ta sama co w NX1000. Zastanawialem sie ale NX20 jest prawie dwa razy drozszy od NX1000, przy czym zdjecia robia dokladnie to samo, a mi zalezy wylacznie na jakosci zdjec przy jak najmniejszych kosztach zakupu.
                                      A jeśli sie nie ma szkieł od EOSa i w zasadzie zamiaru kupowania dodatkowych poza zoomem dołączanym do EOSa M? Czy jednak Samsung NX1000 będzie trafniejszym i ekonomiczniejszym wyborem?
                                      Dodam że chciałbym już z tą optyką mieć manualne ostrzenie i zoomowanie. Jednocześnie matrycę o jak największych wymiarach w tej klasie.

ps jest jeszcze samsung NX210 z wyglądu niemal identyczny ale tak z 50-60% droższy. Nie chwytam czym się różnią.

Skomentuj

Eos M nie dośc ze ma do dupy AF to ta sama słaba matryca 18mpix:) Z tanich bezlusterkowców to Sony Nex 3 z tym małym zommek ewentualnie Szajsungi:)

Skomentuj

Co do matryc to babka w MM mi powiedziała, że w nikonach siedzą przetworniki Sony. Dość mocno namawiała mnie na STL-58, ale jakoś nie jestem przekonany do Sony. Kiedyś kupiłem cyfrówkę to się mechanizm zasłaniający obiektyw się zablokował.
                                          Modele Nikona 3100 i 5100 są już nie produkowane dlatego są w fajnych cenach.
                                          Ja powoli odkładam kasę na 18-105 VR, myślę że za kit 18-55 VR dostanę minimum 250zł, w zasadzie niedawno kupiony i gwarancja na niego jest :)

Skomentuj

Czaruję...
                                          X