XT20 to nie FF tylko APS-C. Aparat co prawda bardzo spoko, jak to u Fuji ale ja na Twoim miejscu nie porzucałbym systemu 4:3. Jesli odpowiadaja Ci proporcje obrazu i najwiecej fotografujesz w plenerze, to pomyslalbym o zakupie dobrego prime zooma, ze stalym swiatlem plus jakies tele. Dopiero pozniej pomyslec o zmianie body na wyzsza polke.
Jak zmienisz system i wydasz 4 tys, to dalej zostaniesz z kitowymi obiektywami, a do focenia widoczkow z wypraw nie potrzebujesz ultra nowych matryc, z wysoka czuloscia i duza ilosci mpx.
www.youtube.com/channel/UCqRkV8eRVvxwVStV5May0rQ tu masz spoko goscia, ktory foci Olkami
I na koniec, kazdy inny system jaki wybierzesz, bedzie mial wieksze rozmiary i wage od Olka. Zarowno body jak i obiektywy.
Ja mam A7, ale nie polecilbym Ci tego aparatu do fotografii podróżniczej.
Jak zmienisz system i wydasz 4 tys, to dalej zostaniesz z kitowymi obiektywami, a do focenia widoczkow z wypraw nie potrzebujesz ultra nowych matryc, z wysoka czuloscia i duza ilosci mpx.
www.youtube.com/channel/UCqRkV8eRVvxwVStV5May0rQ tu masz spoko goscia, ktory foci Olkami
I na koniec, kazdy inny system jaki wybierzesz, bedzie mial wieksze rozmiary i wage od Olka. Zarowno body jak i obiektywy.
Ja mam A7, ale nie polecilbym Ci tego aparatu do fotografii podróżniczej.
Skomentuj