Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Tonsil wraca do gry :)

Collapse
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

Nie na temat...
    Gucio, jeszcze parę postów i będziesz cytowany w wątku "najlepsze hasełka na formum"

Skomentuj

STX tak zrobił i na dobre im to wyszło.... koniec tematu zapomniałem o kilku aspektach których na tym forum nie wolno pisać !

Skomentuj

O niczym nie zapomniałeś
        A stx zatrudnił inżyniera w odpowiednim kierunku którego zainteresowania były tożsame z kierunkiem firmy
        A nie "forumowego znafce" jakich nie mało na forum
        Juz mi sie nie chce...

Skomentuj

To forum nie służy temu żeby mówić producentom co mają robić ;-)

Skomentuj

Masz rację, ale takie fora jak to to najlepsze miejsce do badania rynku i potrzeb klientów.

O to mi chodzi właśnie inżynier o odpowiednik kierunku, zainteresowaniach, nie musi być inżynierem aby mieć łeb na karku.

Może się jeszcze podniosą i ruszą w tej nowej hali z jakimiś ceramikami :flapper: a nie następnym GDN 30 KOBALT ( z przed 30 lat)

Skomentuj

Zamieszczone przez gucio. Zobacz posta
              Masz rację, ale takie fora jak to to najlepsze miejsce do badania rynku i potrzeb klientów.
              Chyba nie najlepsze. To tak jakby producent samochodów badał rynek na forum tunningowym i by mu wyszło, ze najlepsze auto dla przeciętnego Kowalskiego to takie z podkręconym silnikiem, glebą, gwintowanym zawieszeniem, masą spojlerów i gadżetów, najlepiej ulepione w garażu po kosztach ;-)

Skomentuj

Zamieszczone przez gucio. Zobacz posta
                Może się jeszcze podniosą i ruszą w tej nowej hali z jakimiś ceramikami a nie następnym GDN 30 KOBALT ( z przed 30 lat)
                Topowe midbasy TAD, niewiele sie zmienily od 30 lat http://tad-labs.com/en/professional/...ker/unit1.html

Zupelnie nowych na owe czasy glosnikow szybko w Tonsilu nie bedzie. Zarabiaja na starych kapciach, a zupelnie nowe przetworniki bylyby duza inwestycja dla firmy. Dwa lata temu zapowiadali nowy glosnik wysokotonowy, ktory juz byl niemal gotowy do sprzedazy i co? Nic. Chyba, ze tym glosnikiem mial byc ten w nowych Altusach, ale nie takie byly zapowiedzi.

Skomentuj

Odbiegliśmy od tematu trochę to ja zapytam inaczej z ciekawości nt starego kapcia

Te nowe Kobalty ktoś może miał w rękach ?

Skomentuj

Tonsil gra coraz głośniej!! http://www.conowego.pl/aktualnosci/t...j-marki-16783/
                    marcinsywala.pl
                    Cambridge Audio Stream Magic 6 | Power Amplifier Class D Hypex 2x Ncore NC2k | T29MF001 + MW16P-4 + 2xTIW 200 XS

Skomentuj

http://highfidelity.pl/news/nowosci-...l-marzec-2016/

Skomentuj

Fajnie, niech sie kreci, ale niech juz kuzwa dadza ludziom nowe kopulki wysokotonowe, zamiast tych starych "piaskowych cykaczy".

Skomentuj

Dokładnie, midbasy są całkiem nie głupie ale te ich kopułki to porażka?
                          Czy ja dobrze widzę, że tu siedzi bez podfrezowania..?

Skomentuj

z boku widac ze jest podfrezowanie

jestem ciekaw 15cm z korektorem fazy

Skomentuj

http://www.skleptonsil.pl/874036/gdn...g-8-ohm-nowosc To chyba głośnik basowy z Altusów 380?

Skomentuj

mozliwe
                                jak tylko udostepnia projekt zwrotnicy do tej kolumny to maja szanse ze ktos ten glosnik kupi

Skomentuj

Zamieszczone przez Pawel S. Zobacz posta
                                  mozliwe
                                  jak tylko udostepnia projekt zwrotnicy do tej kolumny to maja szanse ze ktos ten glosnik kupi
                                  nie wiem czy nie lepiej już wsadzić swoją zwrotnicę i przyjemniejszy wysokotonowy, np spokojnego Morela 308

Skomentuj

Poszli trochę z ceną.
                                    14000 PLN za TONSIL OMEGA HI-END ?
                                    http://www.skleptonsil.pl/822470/tonsil-omega-hi-end

Ktoś ich słuchał ?

Skomentuj

szybki jestes
                                      od 2-3 lat da sie ich sluchac na audio show
                                      za pierwszym razem graly fatalnie
                                      za drugim razem cos tam poprawili
                                      ale za polowe ceny kupisz lepsze kolumny

Skomentuj

I co z tym Tonsilem wracającym do gry? Zrobili trochę szumu i ucichło.

Skomentuj

No jak co? Wrocili i klepia Altusy, ktore sprzedaja sie super :)

Skomentuj

Czaruję...
                                          X