Nie dziwota, że tonsil upadł jak niemalże na każdym kroku jego produkty są odradzane na forach, no i dystrybucja chyba dosc słaba, bo jak nawet ktoś nie kierował się opiniami innych to małe prawdopodobieństwo, że w sklepie do ktorego poszedł trafił na wyroby tej marki.
tak, masz racje. to jest DOKLADNIE w takiej kolejnosci jak napisales
poniżej link do bardzo ciekawej historii najnowszej firmy pseudo Tonsil która według usera nie ma nic wspólnego ze starą firmą Tonsil. Jak to nazwał cement/ beton nowy produkt też może mieć w nazwie Tonsil.
Osobiście dziwię się takiemu "wyjadaczowi" jak mbar że kupił potencjalny fabryczny szrot, według autora wskazanego linku. Nie dość że nie jest to oryginalny stary Tonsil to jest wielce prawdopodobne że każdy głośnik jest "inny" według ostatnich doniesień odnośnie jakości-oryginalności na tym i innych forach.
Zresztą mam zamiar je pomierzyć, rozkręcić i zrobić zdjęcia tu na forum, to sobie sami ocenicie.
Poza tym, w tym wątku co podałeś, ktoś napisał:
Podobno wznawiają produkcję GDN 13/50/9 i Premium - to znacznie lepsza kombinacja niż Siesty/Fiesty i to za połowę ich ceny...
Ciekawa sprawa - jeszcze wczoraj na ich stronie nie było tych głośników.
Od kilku dni natomiast były kolumny Tonsil Premium , tyle tylko że gdy zadzwoniłem z pytaniem czy wznowili produkcję tych kolumn to mi powiedziano , że nie - po prostu zostało im kilka sztuk na magazynie.
Więc są szanse, że te Premiumy to ze "starego wypustu"
---------- Post dodany o 10:13 ---------- Poprzedni post o 10:12 ----------
Ciekawe czy to podpucha, bo wyglada jak render troche.
---------- Post dodany o 10:14 ---------- Poprzedni post o 10:13 ----------
o jest koment producenta
"Tonsil Premiera zestawu głośnikowego nastapi na przełomie lipca ,sierpnia wtedy zostanie ujawniona nazwa zestawu oraz parametry elektroakustyczne, zestaw jest na chwilę obecną w fazie badań i pomaiarów w komorze bezechowej na UAM Poznańskiej, Nazwa zestawu nie została jeszcze zatwierdzona w zwiasku z powyższym Prośimy o sugestie z Panstwa strony "
PYLON PEARL to juz STX + monacor. widac nawet PYLON dal do zrozumienia ze tonsil upadl
Pylonowi to daleko do STx'a i Tonsila, jak narazie to kupują najtańsze głośniki i pakują w pudła meblarskie, bo trudno to w tych konstrukcja znaleźć ciekawe stolarskie rozwiązania.
Stabilność firmy STX i marki (bo firmą to trudno na razie nazwać) jest nieporównywalna, stąd nikt nie będzie ryzykował stosowania głośników Tonsila nie mając ciągłości dostaw.
Ja im życzę ..kolejny już raz powodzenia. Solidna konkurencja na rynku dodatkowo zmotywuje również STX a my tylko na tym skorzystamy.
Mam już te Premiumy. Na recenzję musicie poczekać parę dni, bo niestety żona mi złapała grypę jelitową :(
Poza tym w sobotę jedziemy na wakacje, więc cienko z czasem... ale paczki (w sensie opakowania) są naprawdę porządne, zajrzałem do jednej i w środku są faktycznie Premiumy
Zresztą mam zamiar je pomierzyć, rozkręcić i zrobić zdjęcia tu na forum, to sobie sami ocenicie.
Poza tym, w tym wątku co podałeś, ktoś napisał:
Podobno wznawiają produkcję GDN 13/50/9 i Premium - to znacznie lepsza kombinacja niż Siesty/Fiesty i to za połowę ich ceny...
Ciekawa sprawa - jeszcze wczoraj na ich stronie nie było tych głośników.
Od kilku dni natomiast były kolumny Tonsil Premium , tyle tylko że gdy zadzwoniłem z pytaniem czy wznowili produkcję tych kolumn to mi powiedziano , że nie - po prostu zostało im kilka sztuk na magazynie.
Więc są szanse, że te Premiumy to ze "starego wypustu"
Witam
Produkcja zestawu Premium skończyła się w czasach ProTonsila. Jeżeli to leżak magazynowy to dlaczego ma tabliczkę znamionową współczesnego Tonsila? Patrz zdjęcia na skleptonsil.pl
Położenie loga też się nie zgadza.
Jak przejmujesz prawo do nazwy, to przecież zmienić tabliczkę znamionową na gotowym sprzęcie to żaden problem. Przecież nie będziesz sprzedawał ze starym logo.
Poza tym jakbyś sprzedawał z logo upadłej firmy, to chyba Urząd Skarbowy miałby pretensje
EDIT: natomiast nie wiem, czy zauważyliście, że skończyła się promocja na Premiumy, teraz cena jest z powrotem 1099,00 PLN za parę. Ale mi się udało
Skomentuj