Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Tonsil wraca do gry :)

Collapse
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

Zamieszczone przez Pogromca mitow Zobacz posta
    Dlatego marian jak ktos szuka plumkania w dzwieku to kupuje vifke, a jak drajwu i zycia to kupuje tubke
    tubkę się kupuje żeby koty straszyć :P

W tym Tonsilowym czarnym Hi-Endzie myślałem, że dali w pizdu pierdziwaek żeby zachować modną wąską ściankę i wysoki WAF.
    Myliłem się . Kolumny są szerokie :???: Chyba nawet 8 cali by weszło . WAF pozostał niski .
    Zastanawiam się jaki jest target docelowy .
    Zamożnych entuzjastów Tonsila jest za mało aby przedsięwzięcie było opłacalne - tak mi się zdaje .
    A żaden szanujący się audiofil - nawet jak by to grało i kasowało uznane hi-endy - to nie da za Tonsila takiej kasy bo się marka jednoznacznie kojarzy z... Altusami .
    Wybierze uznany namaszczony (niekoniecznie zagraniczny) , rasowo audiofilski produkt o znanym wysokim WAF i dodający +10 do audiofilskiego "respekt" . W tej cenie ma już w czym wybierać .
    U nas w kraju produkt będzie miał ciężko na starcie. Największy sukces firmy (Altus) może paradoksalnie okazać się jej gwoździkiem do trumny bo nie pozwoli jej wyjść z tej szufladki .

Skomentuj

http://www.in4.pl/news_Tonsil_-_pier...umny,27838.htm jada z koksem

O i co na to milosnicy Morela? Takieee glupio zaprojektowane kolumny.

Skomentuj

Już widzę te zastępy audiofilii kupujących kolumny tonsila z 10 głośnikami na stronę.

Skomentuj

Zamieszczone przez Cacek Zobacz posta
          Już widzę te zastępy audiofilii kupujących kolumny tonsila z 10 głośnikami na stronę.
          Gdyby zamiast nalepki Tonsil miały nalepkę Morel kolejka byłaby przez pół Wrześni...

Skomentuj

Dla mnie ten obrazek wcale nie gra :P Jak usłyszę to uwierzę.

Skomentuj

Zamieszczone przez benek161 Zobacz posta
              Gdyby zamiast nalepki Tonsil miały nalepkę Morel kolejka byłaby przez pół Wrześni...
              Wątpię... weź zobacz jak to wygląda :glare:

Skomentuj

Marian, ale tak szczerze, co w nich zle wyglada? Bo nie maja forniru w hebanie? Przeciez to bardzo ladne kolumny, calkiem na czasie, teraz w modzie lakierowane kolory.

Skomentuj

Marian, ale tak szczerze, co w nich zle wyglada?
                  Mi się nie podoba rozmieszczenie głośników na froncie i to, że są w tych wnękach. Jak dla mnie sekcja basowa mogła być bliżej siebie, średnica bliżej wysokotonówki.
                  Nie podoba mi się to, że z tyłu są głośniki, to implikuje ustawienie daleko od ściany. Oczywiście dla kogoś kto ma miejsce to nie jest problem i może nawet być zaletą, choć mało która kobieta na to się zgodzi :)
                  Mi tam podoba się koncepcja czarnego lakieru i wielu małych głośników w CL, choć ja zrobiłbym to inaczej. Jeśli prawdą jest, że są to nowe konstrukcyjnie głośniki to tylko się cieszyć. Szkoda, że o wysokotonówce tego nie napisali :P
                  Ja tam kibicuję :)
                  Asustor AS-5002T z MPD + konwerter USB .3lite + DAC PCM1704 by olog + autorskie PRE z PVC + Monobloki Ravlus Amplifilo + kolumny Tatami Audio Hudba

Skomentuj

Marian, ale tak szczerze, co w nich zle wyglada? Bo nie maja forniru w hebanie? Przeciez to bardzo ladne kolumny, calkiem na czasie, teraz w modzie lakierowane kolory.
                    To że zrobiłem 3 konstrukcje z fornirem Heban, nie oznacza że to co nie w hebanie to już dla mnie jest beeee.

Zamieszczone przez LuSzTi Zobacz posta
                    Mi się nie podoba rozmieszczenie głośników na froncie i to, że są w tych wnękach. Jak dla mnie sekcja basowa mogła być bliżej siebie, średnica bliżej wysokotonówki.
                    ...i do tego dodam, że mogły by być węższe.

Jak by były nawet na Revelatorach to bym takich nie chciał mieć w domu.
                    Co do czarnego lakieru, owszem, może i jest w modzie, ale kolumny trzeba robić z jakimś smakiem, całą konstrukcję a nie tylko wykończenie, bo czarny lakier będzie cool...
                    Niestety smaku "artystycznego" ja tutaj nie dostrzegam.

Skomentuj

Może by i tak by było.
                      Chociaż, patrząc na te 500W i 10 głośników to wydaje się że tonsil chcę odebrać klientów voice kraftowi, a nie xavianowi czy innemu focalowi. Nawet jeśli będą grały świetnie to i tak ich audiofile nie kupią. No chyba że naczelny redaktor napisze jakieś kwieciste recenzje :biggrin:

Dlatego wydaje mi się że Tonsil powinien walczyć w zupełnie innym przedziale cenowym.
                      No ale poczekamy zobaczymy.
                      Last edited by Cacek; 06.02.2014, 17:11.

Skomentuj

Wydaje mi się, że nie ma co dzielić skóry na niedźwiedziu, poczekamy może komuś ze znawców z forum dane będzie tego posłuchać.

Skomentuj

Ale Cię ściska, co nie? Kup sobie je i daj już spokój z tymi zaczepkami... Dodaj sobie do tego jeszcze tubkę na kilometr i będziesz w siódmym niebie, nic mi do tego.

Normalnie jak dziecko, które próbuje udowodnić innym wyższość zabawki, której nawet nie posiada.

Skomentuj

Zamieszczone przez .3lite Zobacz posta
                            Ale Cię ściska, co nie? Kup sobie je i daj już spokój z tymi zaczepkami... Dodaj sobie do tego jeszcze tubkę na kilometr i będziesz w siódmym niebie, nic mi do tego.

Normalnie jak dziecko, które próbuje udowodnić innym wyższość zabawki, której nawet nie posiada.
                            Nic mnie nie sciska, po prostu smieje sie, bo widze Wasze skwaszone miny. Najpierw jazda na Tonsila, co to za glupi produkt, a nagle okazuje sie, ze projektowal to facet, ktory sprzedaje glosniki, do jakich mlaskacie bez opamietania. To jest wlasnie dziecinne :)

Skomentuj

Tylko, ze ja nigdy nie miałem problemów do tej konstrukcji Tonsil'a i żadnej innej. Piszesz, że my mlaskamy bez opamiętania, w takim wypadku powiedz mi, co Ty robisz? Cały czas próbujesz udowodnić wyższość jakiegoś mitycznego zestawu, którego nawet nie miałeś.

Jeśli Ci się podoba to proszę bardzo, kup sobie i daj innym spokój.
                              Last edited by .3lite; 06.02.2014, 18:18.

Skomentuj

UWAGI MODERATORA
                                PM i .3lite - wystarczy uprzejmości.

PM - to, że gość sprzedaje kolumny oparte o Morele to w zasadzie nie wiele znaczy. O czym to świadczy w przypadku Tonsila? Jak dla mnie o niczym. Chodzi o nazwisko znane w świecie audio. Jakoś trzeba promować produkt i tyle. Poza tym rozróżnijmy głośniki od kolumn. Głośniki częściowo znamy, kolumny zna mało kto. A dobrze wiesz, że to dwie zupełnie różne rzeczy.
                                Ze ślinieniem się do Morela to z lekka przesadziłeś, uważam, że wysokotonówki mają dobre, reszty głośników nie znam. Nie sądzę aby ktokolwiek na tym forum się do nich ślinił. Zachowaj takie zaczepliwe uwagi dla siebie.
                                Asustor AS-5002T z MPD + konwerter USB .3lite + DAC PCM1704 by olog + autorskie PRE z PVC + Monobloki Ravlus Amplifilo + kolumny Tatami Audio Hudba

Skomentuj

Fajnie że Tonsil coś robi... ale wolał bym jak by to były nowe fajne przetworniki którymi mógł bym się pobawić :)

Dla mnie ta konstrukcja jest brzydka .
                                  Tak samo nie podoba mi się dziwadło Fat Lady Morela .
                                  I nie lubię wysoktonówek morela chociaż nie są to złe głośniki.

Te 500W to chyba PMPO :p

Skomentuj

Lepiej się ślinić do morela czy scan speaka którego można w każdej chwili posłuchać i kupić niż do tonsila którego nie potrafią nawet dokończyć w 1 pary kolumn ..

Skomentuj

Zamieszczone przez marian Zobacz posta
                                      Wątpię... weź zobacz jak to wygląda
                                      Wcale nie najgorzej, fakt że trochę za szerokie jak na 15cm głośniki ale wykonanie na poziomie.
                                      Tak swoją drogą niektórzy na nazwę Tonsil reagują jakąś dziwną alergią a tak naprawdę większość słyszała na imprezie u znajomego Altusy i od razu opinie sobie wyrobiła co do marki :/

Skomentuj

Nie na temat...
                                        Tak swoją drogą niektórzy na nazwę Tonsil reagują jakąś dziwną alergią a tak naprawdę większość słyszała na imprezie u znajomego Altusy i od razu opinie sobie wyrobiła co do marki :/
                                        Sorry, ale jaki TONSIL? to jest to, co zostało z Tonsil-u jaki ja pamiętam.

A to, co nazywasz TONSILEM ma z tamtym tyle wspólnego co Swarzędzkie Meble ze Swarzędzem.

Skomentuj

To są bardzo fajnie wykonane kolumny -- wyróżniają się na tle innych, i o to chodzi.
                                          Z chęcią bym ich posłuchał.

Skomentuj

Czaruję...
                                          X