Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Tonsil wraca do gry :)

Collapse
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

http://www.audiostereo.pl/parametry-...-ma_11446.html
    na dole tematu
    i tutaj w tabeli
    http://www.elektroda.pl/rtvforum/topic413244.html
    i jeszcze tutaj
    http://eryksc.blogspot.com/2012/07/zg80c115.html
    Last edited by KAPRINT; 06.04.2014, 20:04.

Skomentuj

Potrzeba parametry T-S do obliczenia obudowy. Tonsil stosował dla niego 65 litrów, ale może lepiej zagrać w większej budzie trzeba sprawdzić.

Skomentuj

http://allegro.pl/gdn-13-50-10-8ohm-...142643688.html
        Taka ciekawostka, chciałem kupić ale trochę średnio wyglądają

Skomentuj

Dlaczego średnio?
          Juz mi sie nie chce...

Skomentuj

Spójrz na kosz i membranę: albo podrapane albo ubrudzone. Ale jak to gra to i tak jestem ciekaw

- - - - - aktualizacja - - - - -

Zresztą brak jest jakichkolwiek oznaczeń, kiedyś na allegro były takie same ale miały "wybite" numery

Skomentuj

Pewnie wyrwane z kolumn.

Skomentuj

Nie koniecznie wyrwane z kolumn.
                Gdy handlowałem głośnikami Tonsila mieli magazyn w tym starym kinie ( tam gdzie na mapach Google teraz stoi koparka - są foty z czasu rozbiórki )
                Będąc na miejscu nie raz można było kupić głośniki bez oznaczeń . Były to nadwyżki z produkcji dla zewnętrznych odbiorców , sporo prototypów i innych dziwolągów .
                Wada była taka że były to okazje jednorazowe

Skomentuj

Parametry Gdn 30/60/3 Kobalt podane przez Tonsil

Impedancja 8ohm
                  Rezystancja cewki 6,4ohm
                  Efektywność 93db
                  Fs 22hz
                  Bl 16Tm
                  sd 0,05m2
                  mms 0,048kg
                  cms 98x10-5m/n
                  vas 0,28m3
                  qms 2,11
                  qes 0,28
                  qts 0,23

Jaka by była dla niego najlepsza obudowa? Symulowałem w winisd 85 litrów strojoną na 37hz i wygląda dobrze. Jakieś propozycje?

Skomentuj

Super, Tobie podali :)

Skomentuj

Sansui AU-α 907MR, Sony CDP-557ESD, T+A Criterion TCI 3R

youtube.com/user/Mr1Raziel

Skomentuj

ciekawe brednie w tej reklamówce
                        "dostrajanie brzmienia głośników"
                        albo inne hasło - produkujemy zestawy uznawana za jedne z najlepszych na świecie - coś mały ten ich świat

Skomentuj

A ja powiem tak, fajny film i nieźle zrobiony. Przynajmniej coś made in Poland i chęci robienia i tworzenia czegoś a nie tylko handelek..o jakości się nie wypowiadam bo to inny temat.
                          Jako Prawdziwy Polak nie odbiegasz od średniej krytykowania, do czego oczywiście masz prawo a kupować nie musisz.

Co do marketingowego gadania, chyba jest jego i tak mało w porównaniu do innych "audiofilskich" firemek i gazetek.
                          Last edited by Marios; 26.04.2014, 11:28.

Skomentuj

Widzisz tak samo jak tu nie lubię wciskania kitu w innych reklamach . Dla mnie osobiście hasła typu "dostrajanie brzmienia" to robienie z klienta debila albo... kompletny brak wiedzy o tym co jest na filmie .
                            Zwiedzałem zawodowo sporo wytwórni głośników i tylko w 2 miejscach za granicą próbowano mi wciskać to samo co w latach 90 robili niektórzy pracownicy naszego potentata. Na szczęście udawanie magicznych właściwości własnych produktów jest w biznesie źle widziane i firmy wolą nie powiedzieć nic albo sprytnie zmienić tok rozmowy i przejść np na użyte materiały .

Swego czasu pewien inżynier z Tonsilu wciskał mi kit przy innych pracownikach że produkują tytanowe membrany . Warto zobaczyć reakcje reszty pracowników jak się pukali w czoło bo była to zwykła blacha aluminiowa . Człowiek nie wiedział że na produkcji co chwila bywałem i poznałem tam sporo bardzo sympatycznych ludzi .Jednak mitomani opanowali biurowiec i koniec firmy jest jaki jest .

A co gadek marketingowych to muszę się z Tobą zgodzić - są i lepsi magicy od tych z filmu

Skomentuj

Mi tam nic nie przeszkadza, aby tylko pokazali nowe przetworniki i nieco z cenami zjechali, bo sa ciut za wysokie.

Skomentuj

Zamieszczone przez Pogromca mitow Zobacz posta
                                Mi tam nic nie przeszkadza, aby tylko pokazali nowe przetworniki i nieco z cenami zjechali, bo sa ciut za wysokie.
                                Tak jak kolega Utopia zauważył kwestię strojenie może dostroili cenę do awxa z stx reszta blaszaków oczywiście za droga, masz rację.

- - - - - aktualizacja - - - - -

Zamieszczone przez utopia Zobacz posta
                                Na szczęście udawanie magicznych właściwości własnych produktów jest w biznesie źle widziane
                                Niestety takich jak ty co to rozumieją jest niewielu a duża część wiary (jak to mówicie w wielkopolsce) łyka kit, może z niewiedzy lub innych powodów ale tak jest.

Skomentuj

To jest film skierowany do przecietnego klienta, ktory ma prawo w ogole nie znac sie na glosnikach. Po prostu chce zobaczyc jak tworzy sie produkt, ktory kupil. Stad takie ogolnikowe i moze czasami smieszne dla nas teksty w tym wideło.

Skomentuj

Apropo cen Gdn 15/40/5 znowu kosztuje 99zł, ktoś przejrzał na oczy..?

http://www.tonsilproducent.pl/files/...20Glosniki.pdf

Skomentuj

gdzie najbezpieczniej kupywać Tonsile?

Skomentuj

Zamieszczone przez Adam_85 Zobacz posta
                                        gdzie najbezpieczniej kupywać Tonsile?
                                        bezpośrednio u nich.

Skomentuj

Zamieszczone przez awaria Zobacz posta
                                          bezpośrednio u nich.
                                          Nie widzę tam sklepu internetowego:-P

Skomentuj

Czaruję...
                                          X