Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Tonsil wraca do gry :)

Collapse
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

Glosniki w AMS1 byly Tosilowskie, wiec co tu dumac.

Mimo tego, ze firma od lat nie pokazal zadnych nowych przetwornkow, to w swojej cenie dalej uwazam je za konkurencyjne. Szczegolnie jesli wziac pod uwage gotowe zespoly glosnikowe. Maja niska cene i ladne wykonanie.
    Oczywiscie nie tego wymagaja starzy wyjadacze, ale co zrobic...

Skomentuj

Same przetworniki były Tonsilowskie jednakTLC to już była spółka córka bo jednocześnie działał Tonsil.
      A wyprodukowali tego wszystkiego ile? Sto zestawów? To są produkty które giną w ilości reszty .

Skomentuj

Sto? Moze na Polske. Do australii polecialo kilka tys sztuk.

Skomentuj

Byłem ciekaw co z tymi tonsilami, mam jakiś tam szacunek do tej firmy, ale wiem że w hi-endzie będzie im bardz ciężko się przebić. Myślę ż enajlepszą promocja jest prezentacja zespołow w najlepszych salonach audio w Polsce, z konkretną elektroniką, jeszcze lepsza byłaby możliwośc posłuchania/ wypożyczenia do domu, ale najpierw sam zestaw musi powstać. No i wielka odwaga do starcia z konkurencją w podobnej cenie choć nawet wyższej bo tylk owtedy audiofil zwróci uwage na tonsila. Ja tak widzę jakąś szansę na sukces. takie moje zdanie na ten temat.

Skomentuj

Ktos ma lub mial GDN 17/100 i moze cos o nim naskrobac? Cena mysle dosc atrakcyjna.

Skomentuj

jak sie pojawil to zainteresowanie bylo spore. tylko ze kupic sie nie dalo
              na elektrodzie kilka osob je przerabialo, ale oni wiele nie napisza

Skomentuj

Tak pytam, bo sa w Tonsilu od reki...

Skomentuj

Taka sprawa:

Od zamowienia do realizacji dwa dni. Wzorowo zapakowane i zabezpieczone, ale... Co z tego jak to zupelnie inny glosnik niz oryginal gdn 17/100! Magnes jest duzo duzo mniejszy, co przeklada sie na iscie gowniane parametry. Inna jest rowniez kopulka przeciwpylowa, mniejsza niz w oryginale, moze to detal ale jednak.
                  Ogolnie jestem zniesmaczony tym, ze Tonsil co innego podaje na stronie, a co innego dostaje w pudelku. Jutro jade na urlop i prawdopodobnie bede przejezdzal kolo Wrzesnii i odwiedze sklep z reklamacja towaru.

Skomentuj

Książkowy przykład jak nie należy robić biznesu?
                    Jeśli masz jak to je pomierz ? :)

Skomentuj

Mierzylem wstepnie bez vasu, qts powyzej 0.7, rezonans 60hz

http://www.skleptonsil.pl/210405/gdn-17-100-8-ohm tutaj zdjecia opis produktu

Tutaj duze zdjecia i karta
                      http://www.tonsil.ro/Drivers/GDN1710012.htm
                      http://www.tonsil.ro/Specs/GDN17100.htm
                      Last edited by Pogromca mitow; 10.08.2014, 13:52.

Skomentuj

Ni jak ma się to do noty katalogowej..

Skomentuj

Zamieszczone przez Pogromca mitow Zobacz posta
                          Chyba nawet ( a raczej napewno ) mylisz sie :P
                          No i gdzie się pochowali w Tonsilu inżynierowie którzy konstruowali ten głośnik?

Głośnik z takimi parametrami do niczego się nie nadaje. Z GDN 13/50/9 też jest taka kaszana?

Skomentuj

Zamieszczone przez Echo1 Zobacz posta
                            No i gdzie się pochowali w Tonsilu inżynierowie którzy konstruowali ten głośnik?
                            A co ma zalozenie mniejszego ukladu magnetycznego do inzynierow? Stawam, ze Tonsil chce robic ludzie w balona i tanszym kosztem wprowadzic na rynek produkt, ktory niegdys byl poszukiwany.

Głośnik z takimi parametrami do niczego się nie nadaje.
                            Mylisz sie, nadaje sie, ale ja potrzebuje glosnik o innych parametrach, a nie takich jakie ma ta sztuka.
                            Jutro bede we Wrzesni, to postaram sie wyjasnic cala sprawe i dowiedziec sie czegos wiecej z pierwszej reki.

Skomentuj

A ja się zastanawiam, czemu nadal brniesz w te Tonsile...

Skomentuj

Zamieszczone przez marian Zobacz posta
                                A ja się zastanawiam, czemu nadal brniesz w te Tonsile...
                                Bo lubie wspierac krajowych producentow, tylko widocznie trzeba im troche pomoc :)

Skomentuj

A co ma zalozenie mniejszego ukladu magnetycznego do inzynierow?
                                  To jaki ma być układ magnetyczny powinien decydować inżynier a nie spec od marketingu.

Bo lubie wspierac krajowych producentow, tylko widocznie trzeba im troche pomoc
                                  A ja nie mam zamiaru dorabiać kilku cwaniaków którzy wykorzystują do tego legendę Tonsilu. W kilku innych głośnikach też widziałem zbyt małe magnesy.

Skomentuj

To jaki ma być układ magnetyczny powinien decydować inżynier a nie spec od marketingu.
                                    Widocznie w tonsilu jest inaczej :)

Skomentuj

Widocznie w tonsilu jest inaczej :)
                                      Ale nie powiesz że tak jest lepiej?

- - - - - aktualizacja - - - - -

Ma ktoś GDN 13/50/9 wyprodukowany po wznowieniu produkcji i mierzył jego parametry?

Skomentuj

Ale nie powiesz że tak jest lepiej?
                                        Oczywiscie, ze nie. Problem wyglada na taki, ze obecny tonsil nadal chce zerowac na spusciznie denata i wydymac z tego jak najwiecej. Smutne jest to, ze nie maja ambicji na nowe produkty, tym bardziej, ze dzis nie jest to tak skomplikowane i niemozliwe. Jakis park maszynowy maja, robia sami prawie kazdy element glosnika, a mimo to nie tworza niczego nowego. Chyba nie tworza, bo poki co niczego nie widac. Ten nieszczesny GDN 17/100 moze tu byc takim przykladem zerowania na naiwnych fanatykach marki. Kupilem ten glosnik, bo odpowiadaly mi jego parametry podane na stronie sklepu, ale okazal sie byc niemal zupelnie innym przetwornikiem.

Skomentuj

Piszesz że kilku inżynierów tam się uchowało więc czym oni się zajmują w Tonsilu?

Skomentuj

Czaruję...
                                          X