Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Tonsil wraca do gry :)

Collapse
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

Może dali dwa komplety :)
    DAC .3lite AD1865 | Accuclone E450 | BMS 4524 + 18sound XT120 horn + Sonido SFR 175 AlNiCo + Eminence Alpha 15a - 99% progress… | SBA TW29BN-B + 15M4531 + 2x 18W8531 - 1% progres...

Skomentuj

Zamieszczone przez Pawel S. Zobacz posta
      kontynuując temat WOŚPu - czy ja dobrze widze ze oni przekazali na aukcje 2 PRAWE (lewe?) kolumny i to w dodatku kazda inaczej pomalowana?! :o
      Oj Paweł Paweł, rusz troche glowa :)

Skomentuj

http://www.forbes.pl/trzecie-zycie-t...86132,1,1.html

Skomentuj

Czy wie ktoś może co oznaczają kolejne cyfry w modelu głośnika Tonsila np.15/40/??

Skomentuj

średnica(rozmiar)/wytrzymałość mocowa cewki/ wersja(rodzaj) głośnika

Skomentuj

To mam jeszcze jedno pytanie do tych co mieli oba głośniki i mogą je porównać, głównie brzmieniowo. 15/40/5 i 15/40/4.

Skomentuj

15/40/5 8 ohm - wyważona średnica , basik punktowy z wykopem , jak na tą wielkość głośnika w nie za dużej obudowie .
                15/40/4 8 ohm - średnica wymaga dużo pracy aby zagrała , jest dobitniejsza i bardziej ofensywna , basik podobnie ale trochę trudniej o niższe oktawy .
                Podstawowa różnica to materiał membrany plecionka włókna vs. polipropylen .
                Last edited by toopcool; 27.01.2015, 13:05.

Skomentuj

W sumie to odpowiedziałeś mi na pytanie :-) "obrabiałem" i mam tylko 15/40/5 i zastanawiałem się jak na jego tle wypada 15/40/4.

Skomentuj

Może powiedzieć ktoś coś o starym GDN 16/10 z kobaltowym magnesem ? Posiadacze mile widziani i ich opinie

Skomentuj

7 koła za sztukę.. ja pierpapier gdzie oni chcą to sprzedać..

http://www.skleptonsil.pl/822470/tonsil-omega-hi-end

Skomentuj

Troche drozej od tych malych slupkow na STX z Seasem, glosnik wysokotonowy to jakas zupelnie nowa konstrukcja, kij wie jakie to ma faktyczne mozliowosci, na AS nie dalo sie tego posluchac. W porownaniu do cen zachodnich to wcale nie tak wiele.

Skomentuj

Zamieszczone przez Pogromca mitow Zobacz posta
                          na AS nie dalo sie tego posluchac
                          Posłuchać czy słuchać?
                          Nie mów że słyszałeś, ale nie mogłeś ocenić bo coś Tobie przeszkadzało :)

Skomentuj

To moze inaczej. Cos tam gralo, ale jak sam wiesz nie bylo warunkow, do oceny brzmienia. Wiele glosnikow na AS mi nie odpowiadalo, ale bylbym glupi, gdybym powiedzial sa do kitu. Po prostu nie gralo, dlaczego? Nie wiem.

Skomentuj

http://nt.interia.pl/audio-wideo/new...en,nId,1704647

Skomentuj

Brylował jedwabny tonsil?
                                Killer usherow audaxow i innych takich?
                                Ciekawe....

Skomentuj

Nie na temat...
                                  dopiero co byla informacja o berylowym stx... ciekawe kto od kogo kopiuje :p

Skomentuj

boże, kto to pisał?!
                                    nie ma to jak profesjonalny artykuł...
                                    człowiek, który to pisał sam nie wie o czym pisał

Skomentuj

Trzecie życie Tonsilu

Trzecie?

Moim zdaniem to już będzie piąte życie Tonsilu.

- - - - - aktualizacja - - - - -

Zamieszczone przez scythe1123 Zobacz posta
                                      boże, kto to pisał?!
                                      nie ma to jak profesjonalny artykuł...
                                      człowiek, który to pisał sam nie wie o czym pisał
                                      Tonsil tak pracuje, zaraz będzie drugi rok mijał jak pracuje nad nowościami. Poprzedni Tonsil tez pracował nad nowościami dwa lata.

Tylko nadal tych nowości nie widać.

- - - - - aktualizacja - - - - -

Zamieszczone przez Pogromca mitow Zobacz posta
                                      gdn 13/40/9

Plan jest na kino, fronty podlogowe tyly monitor. Na centrala trzeba dokupic. Narazie brak koncepcji co do tweetera, ale pobiezne testy wskazuja na bardzo dobre dopasowanie do TL ;]
                                      Seas 22 TFF - ten z tkaninową membraną.

Skomentuj

Tonsil jest jak kot. Ma 7 żyć, a potem umiera w głupi sposob

Skomentuj

Widac, ze spuscizna Tonsilu nie idzie w zapomnienie http://www.lprd.eu/loudspeakers.html

Skomentuj

Czaruję...
                                          X