Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Tonsil wraca do gry :)

Collapse
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

I juz marudza... masakra. :>

---------- Post dodany o 22:23 ---------- Poprzedni post o 22:18 ----------

a tak nawiasem piszac to : "Ciekawość obudowy polega na wykonaniu w jej wnętrzu toru półfalowego, który w pełni pozwala na wykorzystanie promieniowania tylnej powierzchni membrany głośnika niskotonowego."

Czyzby sie chlopaki naszego tematu o TL naczytali? :P

Skomentuj

Pogromca, kto Ci tu marudzi
      Po prostu luźne opinie o produkcie :)

Skomentuj

plastikowo brzmiacy woofer + piaszczaca wysokotonowka
        powrot do przeszlosci w ladnym opakowaniu :/

Skomentuj

Zamieszczone przez Pawel S. Zobacz posta
          plastikowo brzmiacy woofer + piaszczaca wysokotonowka
          Nie wiem jak brzmi 17 stka szklana, ale 15 ma wyborna srednice jak na swoja cene. Nie ma sie do czego przyczepic.

Skomentuj

17/50 dobry głosnik, jeden z lepszych co im w zyciu wyszlo, ale kopulki to tragedia, mogli przeciez wlozyc cos lepszego ;p
            Sansui AU-α 907MR, Sony CDP-557ESD, T+A Criterion TCI 3R

youtube.com/user/Mr1Raziel

Skomentuj

Zamieszczone przez Pogromca mitow Zobacz posta
              a tak nawiasem piszac to : "Ciekawość obudowy polega na wykonaniu w jej wnętrzu toru półfalowego, który w pełni pozwala na wykorzystanie promieniowania tylnej powierzchni membrany głośnika niskotonowego."
              Hahahahahah! "Ciekawość" ROTFL!!! Ten co to pisał to naprawdę niezły analfabeta!

Skomentuj

Nie wiem jak brzmi 17 stka szklana, ale 15 ma wyborna srednice jak na swoja cene. Nie ma sie do czego przyczepic.
                glosnika nie mialem - sluchalem jedynie PYLON PEARL
                srednica plastikowa jak nic :/

Zamieszczone przez Bumpalump Zobacz posta
                mogli przeciez wlozyc cos lepszego ;p
                jak mogli? co mogli? maja cos lepszego? :/

Skomentuj

Zamieszczone przez Pawel S. Zobacz posta
                  glosnika nie mialem - sluchalem jedynie PYLON PEARL
                  srednica plastikowa jak nic :/
                  Pawel, widzalem zwrotnice Pylona i to zwykla zwrotka 2 rzedu, ktora sie nie nadaje do szklanych tonsili. Zobacz na pomiar tego midwoofera http://obrazki.elektroda.pl/9971113100_1325600801.jpg Jak to ma grac dobrze z taka szpila?? Nie da sie tego wyciac tylko 2 rzedem.

---------- Post dodany o 01:12 ---------- Poprzedni post o 01:11 ----------

http://highfidelity.pl/foto_testy/1109/pylon/11.jpg zwrotnica pylona pearl. Jakies pytania?? :)

Skomentuj

Pawel, widzalem zwrotnice Pylona i to zwykla zwrotka 2 rzedu, ktora sie nie nadaje do szklanych tonsili. Zobacz na pomiar tego midwoofera http://obrazki.elektroda.pl/9971113100_1325600801.jpg Jak to ma grac dobrze z taka szpila?? Nie da sie tego wyciac tylko 2 rzedem.

---------- Post dodany o 01:12 ---------- Poprzedni post o 01:11 ----------

http://highfidelity.pl/foto_testy/1109/pylon/11.jpg zwrotnica pylona pearl. Jakies pytania?? :)
                    Ja mam - po co komu tak spieprzony głośnik? 8-O (emm, bo to nie piszczałka jest? :P)

Skomentuj

Zamieszczone przez krzych.s Zobacz posta
                      Ja mam - po co komu tak spieprzony głośnik? 8-O (emm, bo to nie piszczałka jest? :P)
                      Nie jest spiepszony, spierdzielil akcje konstruktor zwrotnicy i zle gra :) Kazdy glosnik z twarda membrana ma takie dzwony, ktore trzeba umiejetnie wyciac.

Skomentuj

Nie jest spiepszony, spierdzielil akcje konstruktor zwrotnicy i zle gra :) Kazdy glosnik z twarda membrana ma takie dzwony, ktore trzeba umiejetnie wyciac.
                        Hmm, no ale skoro to ma być średniotonowy (wbrew oznaczeniu GDN) to po cholerę taka membrana która robi piki tam gdzie piszczałki sobie radzą bez niczyjej pomocy? Przecież to nie ma sensu... A pasmo ma od 80 do 10k, coś szeroko jak diabli. Jakbym miał wybierać, wolałbym coś powyżej 100 i poniżej 8k za to bez pików A później ze zwrotnicą 3 rzędu albo gorzej brzmi to płasko miałko i nijako?

Skomentuj

Ma pik przy 5 khz, ale tam sie podzialu nie robi. Do 2.5khz spokojnie wykorzystujesz pelne mozliwosci membrany. Z reszta zobaczysz u mnie w monitorze Tonsila, pewnie na dniach bedzie walka ze zwrotnica.

Skomentuj

Ma pik przy 5 khz, ale tam sie podzialu nie robi. Do 2.5khz spokojnie wykorzystujesz pelne mozliwosci membrany. Z reszta zobaczysz u mnie w monitorze Tonsila, pewnie na dniach bedzie walka ze zwrotnica.
                            Hm, fakt, coś pokiełbasiłem, za szybko obejrzałem . Ale pik jakiego jeszcze nie widziałem (może mało oglądam ). To ja już wolę mojego szerokopasmowca z lat 70tych . A Twojej walce chętnie się przyjrzę szczególnie jeśli opiszesz dokładnie jak robisz taką zwrotnicę (w sensie, jak mierzysz, dobierasz elementy etc. - jak chłop krowie )

Skomentuj

chętnie się przyjrzę szczególnie jeśli opiszesz dokładnie jak robisz taką zwrotnicę (w sensie, jak mierzysz, dobierasz elementy etc. - jak chłop krowie )
                              O tym juz jest sporo na forum. Szukajcie, a znajdziecie. Szczegolnie arty na stronie glownej.

Skomentuj

Hmm, no ale skoro to ma być średniotonowy (wbrew oznaczeniu GDN) to po cholerę taka membrana która robi piki tam gdzie piszczałki sobie radzą bez niczyjej pomocy? Przecież to nie ma sensu... A pasmo ma od 80 do 10k, coś szeroko jak diabli. Jakbym miał wybierać, wolałbym coś powyżej 100 i poniżej 8k za to bez pików A później ze zwrotnicą 3 rzędu albo gorzej brzmi to płasko miałko i nijako?
                                Jak na gościa, który mało wie to masz bardzo dużo do powiedzenia. Proponuję się douczyć a dopiero później tak kategorycznie wypowiadać. Bo wg Twojej teorii wszystkie głośniki z twardą membraną za setki złotych nie nadają do niczego. A zdecydowanej większości jest zupełnie odwrotnie.
                                Asustor AS-5002T z MPD + konwerter USB .3lite + DAC PCM1704 by olog + autorskie PRE z PVC + Monobloki Ravlus Amplifilo + kolumny Tatami Audio Hudba

Skomentuj

Budowałem monitory na GDN 17/50/5 8 ohm i te głośniki były niezłe ( również biała membrana z włókna ). Do dzisiaj grają u znajomego i jest z nich bardzo zadowolony.
                                  W trakcie budowy eksperymentalnie wstawiałem GDN 17/40/ 4 ohm i powiem że to już nie grało. GDN 17/50/5 ciąłem chyba na 2.8 kHz i grał w 18 l .
                                  Jak dla mnie na srednich grał porównywalnie z GDN 13/50/9 , jednak na basie miał znacznie więcej do powiedzenia.
                                  Natomiast GDN 17/40 w 18 l strasznie się gubił . Obudowa znacznie za duża i głośnik potrzebuje około 13l .
                                  GDN 17/40 4 ohm niczym nie zachwyca i nie wyróżnia się . Jeśli nowy produkt "LIBRA" jest oparty na tym głośniku to szkoda kasy na te zestawy.
                                  Last edited by toopcool; 04.07.2013, 07:20.

Skomentuj

Nie na temat...

Zamieszczone przez LuSzTi Zobacz posta
                                    Jak na gościa, który mało wie to masz bardzo dużo do powiedzenia.
                                    Dobrze to ująłeś, dodałbym właściwie we wszystkich tematach.

Swoją drogą to nie rozumie dlaczego jest tak dużo niechęci do Tonsila. Jak pojawi się STX to najgorsza opinia brzmi "gra poprawnie jak na tą ceną".
                                    Za 400-500 stówek brutto za sztukę sonusów nie da się wyprodukować..

Skomentuj

Nie na temat...
                                      Ale pik jakiego jeszcze nie widziałem
                                      Mało seas l15 :
                                      https://diyaudio.pl/i/15982/7o70baui...1371593201.jpg
                                      Jakoś nie przeszkadza mu to grać fajnie średnimi :)

Skomentuj

Nie na temat...

Zamieszczone przez LuSzTi Zobacz posta
                                        Jak na gościa, który mało wie to masz bardzo dużo do powiedzenia. Proponuję się douczyć a dopiero później tak kategorycznie wypowiadać. Bo wg Twojej teorii wszystkie głośniki z twardą membraną za setki złotych nie nadają do niczego. A zdecydowanej większości jest zupełnie odwrotnie.
                                        Uważam, że to całkiem normalne dla rozgadanych gości którzy mało wiedzą. A że rozgadany jestem, cóż poradzę :P Przynajmniej się uczę :P I jakbyś nie zauważył, pomyliłem się oglądając wykres, taki drobiazg. A z membranami nieestradowymi (nie papierowymi) miałem do czynienia tyle co nic, być może stąd moja reakcja. Kategoryczny też nie byłem, kto ze mną pisze, wie . Mam dziwny styl pisania

Zamieszczone przez Marios Zobacz posta
                                        Swoją drogą to nie rozumie dlaczego jest tak dużo niechęci do Tonsila. Jak pojawi się STX to najgorsza opinia brzmi "gra poprawnie jak na tą ceną".
                                        Za 400-500 stówek brutto za sztukę sonusów nie da się wyprodukować..
                                        Może dlatego, że rozmowa z Panem Wieszczecińskim kiedykolwiek nie następuje (a miałem ich już kilka) dowodzi mi wszem i wobec, że nijak mu na kliencie nie zależy, pomijając już tak ważną kwestię jak niedostępność głośników czy ich średnie dość parametry. Swoją drogą, jaki prezes odpisuje na maile do klientów? Nawet na handlowca ich nie stać? :)

Zamieszczone przez raven1985 Zobacz posta
                                        Mało seas l15 :
                                        https://diyaudio.pl/i/15982/7o70baui...1371593201.jpg
                                        Jakoś nie przeszkadza mu to grać fajnie średnimi :)
                                        Dzięki, zapamiętam .

Skomentuj

Nie na temat...

Może dlatego, że rozmowa z Panem Wieszczecińskim kiedykolwiek nie następuje (a miałem ich już kilka) dowodzi mi wszem i wobec, że nijak mu na kliencie nie zależy, pomijając już tak ważną kwestię jak niedostępność głośników czy ich średnie dość parametry. Swoją drogą, jaki prezes odpisuje na maile do klientów? Nawet na handlowca ich nie stać?
                                          To na co ich stać to ich sprawa. Ponownie wrócę, czy w cenie 400-500zł za 1 szt. oczekujesz opieki handlowca i wsparcia technicznego? proszę podać przykłady gdzie tak jest.
                                          Oczekujesz że kupisz od nich 2 głośniki za 200zł i będą przy tobie tańczyć, raczej nie.

Wiele osób wścieka się na STX'a bo nie odpowiedaja na emaile, nie odbierają telefonów itd.. Mają rację? może tak ale raczej nie. Zapewne koncentrują się na biznesach i klientach które przynoszą zyski pozwalające się utrzymać, lub w przypadku Tonsila rozwijać co prawdopodobnie chcą robić przez dystrybutorów. Zajmuje to trochę czasu a to co pozostaje poświęcają na odpowiedzi na emaile które w większości są spamami z głupimi pytankami i marnymi szansami na zarobek.

Skomentuj

Czaruję...
                                          X