Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

[komputery] temat ogólny

Collapse
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

Nie na temat...
    Panowie - tutaj rozmawiamy o komputerach a nie samochodach.
    Asustor AS-5002T z MPD + konwerter USB .3lite + DAC PCM1704 by olog + autorskie PRE z PVC + Monobloki Ravlus Amplifilo + kolumny Tatami Audio Hudba

Skomentuj

Nie na temat...
      Zamieszczone przez cursor Zobacz posta
      W pewnym momencie chęć kupna nowszego samochodu(i nie tylko) to kwestia pokazania się przed sąsiadem. Wiadomo, młodsze sprzęty posiadają funkcję, które ułatwiają życie i mogłyby się przydać(np. xenon w samochodach itp.), ale pytanie czy faktycznie jest nam to konieczne.
      o prosze, kto wrocil
      wkurzaja mnie osoby ktore zmieniaja samochod co pare miesiecy. jak ja juz kupie to na dekady

---------- Post dodany o 12:52 ---------- Poprzedni post o 11:35 ----------

dysk kupiony - 300zl
      jutro odbior... dziwna gwarancja. 2 lata, a zglaszajac przez strone producenta jakos wydluza sie do 3 lat

Skomentuj

A ile w nim będzie tej pamieci SSD ?

Skomentuj

Musisz zarejestrować produkt najprawdopodobniej
          marcinsywala.pl
          Cambridge Audio Stream Magic 6 | Power Amplifier Class D Hypex 2x Ncore NC2k | T29MF001 + MW16P-4 + 2xTIW 200 XS

Skomentuj

uuuu - zle doczytalem. "zaledwie" 4Gb :???:
            gdzies na aukcjach widzialem ze 8Gb, ale to dopiero w modelu 750gb
            1Tb kosztowal juz 450zl wiec troche za duzo

Skomentuj

No to wszystko teraz bedzie zależeć od sposobu użytkowania. Jeżeli ciagle będa odpalane różne pliki to taki dysk niewiele da. Zapewne w tych 4GB w wiekszosci bedą siedziały pliki systemowe + pliki najczęsciej używanych programów i to wszystko. Na pewno kopa na wszystkim nie będzie. To jest troche bolączką tych dysków, że one musza sie "uczuć" tego co mają przekopiować na pamięc SSD a to trochę trwa i co gdy ilość najczęsciej używanych plików przekracza rozmiar pamięci ssd albo odpalisz 5x z rzedu ten sam film i dysk uzna ze nalezy go rpzekopiowac bo w końcu tak czesto go używasz...

Skomentuj

Pawel na allegro sa ponizej 300zl 500bg z 8gb SSD - zawsze mozesz wymienic

Skomentuj

Zamieszczone przez Yoshi_80 Zobacz posta
                  Jeżeli ciagle będa odpalane różne pliki to taki dysk niewiele da. Zapewne w tych 4GB w wiekszosci bedą siedziały pliki systemowe + pliki najczęsciej używanych programów i to wszystko.
                  win, chrome, winamp itp itd
                  te najczesciej uzywane beda szybko sie ladowaly. muzyka czy zdjecia nie sa przegladane za czesto i nie wymagaja juz tak szybkiego dysku
                  mi najbardziej zalezalo zeby win sie szybciej ladowal

Zamieszczone przez mIKI Zobacz posta
                  Pawel na allegro sa ponizej 300zl 500bg z 8gb SSD - zawsze mozesz wymienic
                  hybrydy robi tylko segate. dane sprawdzalem na stronie producenta - skad wiec maja miec z wersja 8gb? pewnie nie zwracali uwagi z jakiego modelu kopiuja opisy

Skomentuj

Zobaczywsz w praktyce. Powinno być lepiej niz na zwykłym. Chociaż widziałem gdzies test w którym w jakis określonych sytuacjach hybryda działała wolniej niż zwykły HDD. Ale tak ogólnie to było in plus, system dział szybciej.

Skomentuj

jak na zlosc komp zaczal dzialac normalnie!

Skomentuj

Może to nie problem z dyskiem a z płytą główną? Miałem takie wrażenie czytając opis problemów (że po kolei zaczęły siadać podzespoły), być może coś z mostkiem?

Skomentuj

a przeczytales dokladnie temat?
                          wystarczy spojzec na zdjecie wyzej

Skomentuj

Zamieszczone przez ruffpl Zobacz posta
                            Po pierwsze- jaki tv? Po drugie - czy widzi filmy i uruchamia, czy tylko pokazuje foldery.

Jak udostępniasz coś przez DLNA np filmy, to musisz mieć te pliki w folderze takim jak widzi ci tv/ czyli np włączając player w tv - workgroup/ komputer zdziśka / movies. Możesz też zaadresować link do folderu, aby otwierał np. movies/filmy hd/ i tam wszystkie filmy.
                            Podstawowa sprawa z napisami to to, że większość tv nie czyta plików txt tylko srt. Jak masz w folderze film i napisy txt do tego filmu to musisz je przekonwertować za pomocą np To SRT Converter. Możesz zaznaczyć w programie wszystkie katalogi na dyskach w jakich masz filmy z napisami i po chwili po konwersji masz dodatkowo do każdego filmu plik srt. Teraz tv powinno wyśwetlić film z napisami :razz:. U mnie zawsze działa.
                            tv to Thomson 39fu6663, napisow txt nie czyta, dlatego wszystkie mam w formacie SRT, wszystkie te filmy z pendrive chulaja jak ta lala z napisami, ale przez dlna leca bez nich. Kazdy film mam w osobnym folderze z plikiem srt nazwanym tak samo jak plik filmowy.

Skomentuj

A próbowałeś innymi programami ustawić kompa jako serwer np Twonky?

Skomentuj

Numer seryjny
                                Numer części Seagate
                                Status gwarancji
                                (* patrz szczegóły poniżej) Opcje
                                (* patrz szczegóły poniżej)

W370XXX 1EJXXXXX In Warranty
                                Data wygaśnięcia 02-Jul-2016
                                Objęte gwarancją
                                czyli mam jednak 3 lata gwarancji

szkoda ze mi koles nie powiedzial ze mu sie kieszenie na dysk skonczyly - teraz nie przegram zawartosci dysku :/

Skomentuj

No to pożycz sobie od kogoś jakiś przenośny i przerzuć

Ej jak mogę wgrać firmware do dysków Seagate?

Skomentuj

Co do gwarancji, to tak jest, ja na swojego WD chyba dostałęm do 5 lat gwar po rejestracji, w zasadzie przydało by się to zrobić, już rok mija od zakupu

Skomentuj

juz pozyczony
                                      zaraz zgram pare programow i rozkrecam lapka

Skomentuj

To się obecnie Panowie nazywa konsupcjonizm i konsupcyjny tryb życia. Tego chcą od nas wielkie corpo.

Skomentuj

jak na zlosc plyta z windowsem sie porysowala :(

Skomentuj

Czaruję...
                                          X