Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

[komputery] temat ogólny

Collapse
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

Zamieszczone przez Shizo Zobacz posta
    szkoda że nie poszukałes lokalnie np. http://olx.pl/oferta/plyta-glowna-as...tml#6cda02c1a0 i nie sprawdziłeś u właściciela przed zakupem czy płyta działa
    Mam znajomego co jakiś czas temu przywoził po znajomości z elektroszrotu różne części komputerowe to oprócz najtańszych producentów płyt głównych sporo o dziwo asusów było różnych i to prawie każda uszkodzona także nie wiem jak jest z tą renomą ASUSA.
    Ja już miałem do czynienia z padnięciem różnych płyt, najciekawsze były płyty na chipsecie nVidii z czasów 775, padnięcie było mocno prawdopodobne, a grzanie pomaga na krótko.
    Też mam P5B i czasem pracuje normalnie, czasem się dziwnie zachowuje, ale nie ma się co dziwić, bo robiłem na niej OC niegdyś, mam jeszcze 2 inne niższe modele Asusa, też pod 775 i śmigają ok, a mają nabite pewnie kilkadziesiąt tyś. godzin, bo chodziły ciągle przez długi czas (kilka lat).

Skomentuj

Ciężko określić jakie producent płyt jest lepszy, w każdej serii zdarzają się modele wybitne, jak i całkiem pomylone, nie zależnie jakie logo noszą. Jeśli stosuje się zasadę że nie bierze się tańszych płyt niż 350zł, to jakość jest bardzo zbliżona u wszystkich.
      Z płytami różnie bywa, asusy w czasach LGA775 były dla mnie lepsze, niż gigabyte.
      Asusów padniętych może z dwa miałem (P5K Pro), a Gigabyte ga-p35-ds3r dobrze ponad 10, zwłaszcza leciały LAN i bliżej nie ustalone resety pod obciążeniem (które znikały po zmianie mobo). Choć dwie śmigają w serwerach w mojej serwerowni od 2008 roku i jeszcze długo tam posiedzą, gdzie serwerowe intel/super micro padły w tym samym czasie, choć one pracowały w bardziej obciążonych maszynach.
      Teraz więcej lecę na gigabyte, bo mają lepsze ITX na których ostro bazuję.
      GA-H77N-Wifi, GA-B75TN, super płyty, dość tanie i dobrze wyposażone.
      Asus podpadł mi P8P67, leciały im główne sloty PCI-E jak głupie, przy byle cięższej (wagowo) grafice, zwłaszcza jak trzeba było komp kurierem przesłać.
      Poza tym dość dużo asusa przez ręce mi przeszło.
      Bardzo fajne płyty to też Intel, pomimo kilka padniętych DH67GD, to bardzo lubię intela, zwłaszcza topowe ITXy jak DQ77KB.
      Jedyne płyty które od lat kupuję do bardzo „tańszych” zestawów, na zintegrowanych grafikach i małych serwerów (klasy NAS z bajerami dla małej firmy), a żadna nie padła, to Asrock (zwłaszcza H61MV-ITX). Tanie dobre, jakość jak u asusa.

Nie lubię MSI, za ten nieczytelny i mało ogarnięty UEFI BIOS, jakość jako taka.

Skomentuj

Nie śmiać się proszę z mojego pytania: jak mam prawidłowo obsadzić 4 gniazda pamięci dwoma modułami ?

Skomentuj

Żółty-żółty/czarny-czarny
          http://www.gavron04.diyaudio.pl

Skomentuj

Mam dwa moduły czyli obsadzić dwa żółte lub dwa czarne gniazda?

Skomentuj

Dwa moduły wkładasz w dwa żółte gniazda - instrukcja na http://www.asus.com/pl/Motherboards/...lpDesk_Manual/

Skomentuj

Dzięki.

Skomentuj

Po wymianie płyty głównej komputer ożył. Zobaczymy kiedy smrol znowu go zamęczy...

Skomentuj

Mój komputer ostatnio jakos bardziej halasuje, jakby inny dziwiek...

Skomentuj

Sam odleciał?
                      http://www.gavron04.diyaudio.pl

Skomentuj

ktos go na kropelkę przykleił i wypadł sobie normalnie.. dyndał sobie na kabelku

Skomentuj

https://www.youtube.com/watch?v=JEjeVjq5irk Imac retina 5k vs Dell 5k

Skomentuj

Zamieszczone przez Pogromca mitow Zobacz posta
                            Ale trzeba przyznać że iMac jest piękny... Na żywo robi jeszcze większe wrażenie.

Skomentuj

Zamieszczone przez charLeS Zobacz posta
                              Ale trzeba przyznać że iMac jest piękny... Na żywo robi jeszcze większe wrażenie.
                              Otoz to. Do poki nie zobaczy sie tego na zywo i nie spojrzy na ten ekran, to sie nie zrozumie jaki to jest skok jakosci w porownaniu do obecnych standardow.

Skomentuj

Nie na temat...
                                Komuś ramu, bo miał być w pracy do wyrzucenia...:)

Skomentuj

ruffpl, podaj więcej szczegółów.

Skomentuj

Czyżby ECC?

Skomentuj

Jak ddr2/3 to biere xD

Skomentuj

ma ktos tuner tv na usb?

Skomentuj

Miałem.
                                          Lipa straszna, czulosc zadna.

Skomentuj