Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

[komputery] temat ogólny

Collapse
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

Podziękował :) Rozjaśniło się. A z raidu korzystałeś w kontrolerze, czy jakiś softwarowy?

Skomentuj

Panowie, ktoś ogarnia klawiatury i myszy bezprzewodowe?
      Nie jestem bardzo wymagający (widziałem myszki za 500zł nawet :rolleyes:), chciał bym jednak aby sprzęt działał bez problemu i abym się na niego nie wkurzał.
      W Biedronce kiedyś widziałem komplet mysz i klawiatura za 80zł, ale nie wiem czy to jest dobry sprzęt.
      Za 150zł znajdzie się coś odpowiedniego dla mnie?

Skomentuj

Miałem zestawy logitecha ale później zaczynało łapać przerwy, poszukalem okazji na klawiaturę Microsoft a później się mysz trafiła, teraz działa dużo lepiej, plus mysz ma podstawkę więc odstawiam i się ładuje od razu

Skomentuj

Zamieszczone przez marian Zobacz posta
          Za 150zł znajdzie się coś odpowiedniego dla mnie?
          Rozejrzyj się w ofercie Logitecha, na stacjonarce mam klawiaturę i mychę z jednego zestawu wireless. Sprawują się nieźle, jedyny problem był taki że mysz nie posiada ani czasowego ani fizycznego wyłącznika tylko wchodzi w jakiś taki tryb czuwania w którym sensor miga. Aczkolwiek chyba nie ma to wpływu na zużycie prądu, bo dwa akumulatorki AA wystarczają na około miesiąc bez ładowania przy normalnym użytkowaniu.

- - - - - aktualizacja - - - - -

Zamieszczone przez szastal Zobacz posta
          klawiaturę Microsoft
          Miałem mychę Microsoftu i po pół roku zepsuła się rolka. Najgorszy zakup w życiu to był, bo z reguły mało rzeczy się u mnie psuje.

Skomentuj

Później sprawdzę jakie to modele, bardziej mnie irytowalo że łapie mi co któryś znak z klawiatury i strasznie męczące było ciągłe edytowanie albo czekanie aż klawiatura dostanie sygnał po myszce. Mysz obecnie chyba z jakiejś firmy odkupiona z tego co w aukcji było, sprawna tylko lekko przytarta, logitech leży gdzieś w szafie, może do kompa od pomiarów się przyda

Skomentuj

Mam zestaw logitecha k360 + m560 od ponad pół roku i działa bez problemu jeszcze na fabrycznych bateriach z zestawu (w myszy pokazuje ok 2/3 a w klawiaturze ok 3/4 stanu naładowania - zwykłe alkaliczne duracell).
              Był z tym problem że przerywało, ale wystarczyło oddalić na przedłużaczu usb odbiornik od blaszaka i problem zniknął :-)
              Kupowałem osobno więc mam dwa odbiorniki, jeden w blaszaku a drugi czasami w laptopie.

Skomentuj

oo co mi się przypomniało, w klawiaturze logitecha łatwo nóżki mozna było odłamać. Jak teraz patrzę to robią je już inne także nie ma się co martwić.

Skomentuj

Bocian mówił że ma logitech MK250 i że jest spoko.
                  Kosztuje 96zł w Morele.net.
                  Myślę że to dobra opcja.

Skomentuj

Logitecha szczególnie myszkę to najpierw omacaj. Sporo Logitechów ma kłopot ze środkowym przyciskiem. Tzn jak chcesz środkowy, to się włącza przewijanie lewo/prawo. Trzeba mocno docisnąć żeby środkowy się uaktywnił. A ja ze środkowego przycisku bardzo dużo korzystam (zoom/pan/obroty). Sprawdź to. Albo kup myszę bez przewijania lewo/prawo.

Skomentuj

Kupiłem Logitecha MK330.
                      Jak na razie spoko :)

Skomentuj

ja dziś walczyłem z korsarzem :) i walkę zwyciężyłem :biggrin:
                        komp ma być z lewej strony więc okno było by przy ścianie trochę się pomęczyłem ale udało się :)

Skomentuj

Ok problem z pamiecia RAM rozwiazany, wystarczyl reinstal windowsa. Teraz mam inny problem. Kupiłem za grosze stary PC do garażu. Chcialbym aby w garażu był internet. Garaż od domu oddalony ~20m. Wykopanie jamy na kabel w ziemi nie wchodzi w gre. Jak to ugryzc bezprzewodo. W domu internet z neostrady (obecnie chyba orange). Router to pentagram cerberus p6331-42. Chcialem sie zorientowac jak mozna to zrobic i z jakimi kosztami sie to wiaze.

Skomentuj

To powinno zdać egzamin http://www.komputronik.pl/product/17...arter_Kit.html

Skomentuj

Zamieszczone przez lonevolf Zobacz posta
                              ja dziś walczyłem z korsarzem :) i walkę zwyciężyłem :biggrin:
                              komp ma być z lewej strony więc okno było by przy ścianie trochę się pomęczyłem ale udało się :)

a myślałem że tylko ja obudowy tne pod swoje potrzeby, niezła robota

Skomentuj

20 metrów wifi pociągnie tylko zewnętrzną antene i powinno dać radę

Skomentuj

U siebie mam 2 antenki teoretycznie 2x12dbi + router z przerobionym softem. Router na 1 pietrze,zasieg na ogrod na odległość 15-20m.

Do komputera dobra antenke wifi i nie powinno byc problemu.
                                  Last edited by gavron04; 19.09.2015, 09:12.
                                  http://www.gavron04.diyaudio.pl

Skomentuj

Zamieszczone przez szastal Zobacz posta
                                    a myślałem że tylko ja obudowy tne pod swoje potrzeby, niezła robota
                                    Przypomniały mi się stare czasy, ponad 10 lat temu, zanim przesiadłem się na laptopy właśnie takie DIY miałem w głowie :)
                                    Asustor AS-5002T z MPD + konwerter USB .3lite + DAC PCM1704 by olog + autorskie PRE z PVC + Monobloki Ravlus Amplifilo + kolumny Tatami Audio Hudba

Skomentuj

Zamieszczone przez bartek200a Zobacz posta
                                      Rozumiem iz wystarczy tylko zakupić to urządzenie i odpowiednio skonfigurowac, tak?

Skomentuj

Zamieszczone przez LuSzTi Zobacz posta
                                        Przypomniały mi się stare czasy, ponad 10 lat temu, zanim przesiadłem się na laptopy właśnie takie DIY miałem w głowie :)
                                        cable management jak i położenie rurek chłodzenia słabo..

Skomentuj

zero konfiguracji.
                                          Wpinasz do gniazdka i sketką z jednej strony do routera , a drugie urządzonko analogicznie do gniazdka i kablem do kompa.
                                          Jedynie trzeba pamiętać by nie podpinać poprzez listwy zasilające, miałem już tak że wycinało sygnał.
                                          Robię w sieci ponad 10 lat trochę się tego zamontowało.

Skomentuj

Czaruję...