Podziękował :) Rozjaśniło się. A z raidu korzystałeś w kontrolerze, czy jakiś softwarowy?
Ogłoszenie
Collapse
No announcement yet.
[komputery] temat ogólny
Collapse
X
-
Panowie, ktoś ogarnia klawiatury i myszy bezprzewodowe?
Nie jestem bardzo wymagający (widziałem myszki za 500zł nawet :rolleyes:), chciał bym jednak aby sprzęt działał bez problemu i abym się na niego nie wkurzał.
W Biedronce kiedyś widziałem komplet mysz i klawiatura za 80zł, ale nie wiem czy to jest dobry sprzęt.
Za 150zł znajdzie się coś odpowiedniego dla mnie?
Skomentuj
-
Zamieszczone przez marian Zobacz postaZa 150zł znajdzie się coś odpowiedniego dla mnie?
- - - - - aktualizacja - - - - -
Zamieszczone przez szastal Zobacz postaklawiaturę Microsoft
Skomentuj
-
Później sprawdzę jakie to modele, bardziej mnie irytowalo że łapie mi co któryś znak z klawiatury i strasznie męczące było ciągłe edytowanie albo czekanie aż klawiatura dostanie sygnał po myszce. Mysz obecnie chyba z jakiejś firmy odkupiona z tego co w aukcji było, sprawna tylko lekko przytarta, logitech leży gdzieś w szafie, może do kompa od pomiarów się przyda
Skomentuj
-
Mam zestaw logitecha k360 + m560 od ponad pół roku i działa bez problemu jeszcze na fabrycznych bateriach z zestawu (w myszy pokazuje ok 2/3 a w klawiaturze ok 3/4 stanu naładowania - zwykłe alkaliczne duracell).
Był z tym problem że przerywało, ale wystarczyło oddalić na przedłużaczu usb odbiornik od blaszaka i problem zniknął :-)
Kupowałem osobno więc mam dwa odbiorniki, jeden w blaszaku a drugi czasami w laptopie.
Skomentuj
-
Logitecha szczególnie myszkę to najpierw omacaj. Sporo Logitechów ma kłopot ze środkowym przyciskiem. Tzn jak chcesz środkowy, to się włącza przewijanie lewo/prawo. Trzeba mocno docisnąć żeby środkowy się uaktywnił. A ja ze środkowego przycisku bardzo dużo korzystam (zoom/pan/obroty). Sprawdź to. Albo kup myszę bez przewijania lewo/prawo.
Skomentuj
-
Ok problem z pamiecia RAM rozwiazany, wystarczyl reinstal windowsa. Teraz mam inny problem. Kupiłem za grosze stary PC do garażu. Chcialbym aby w garażu był internet. Garaż od domu oddalony ~20m. Wykopanie jamy na kabel w ziemi nie wchodzi w gre. Jak to ugryzc bezprzewodo. W domu internet z neostrady (obecnie chyba orange). Router to pentagram cerberus p6331-42. Chcialem sie zorientowac jak mozna to zrobic i z jakimi kosztami sie to wiaze.
Skomentuj
-
Zamieszczone przez lonevolf Zobacz posta
Skomentuj
-
U siebie mam 2 antenki teoretycznie 2x12dbi + router z przerobionym softem. Router na 1 pietrze,zasieg na ogrod na odległość 15-20m.
Do komputera dobra antenke wifi i nie powinno byc problemu.Last edited by gavron04; 19.09.2015, 09:12.
Skomentuj
-
Zamieszczone przez szastal Zobacz postaa myślałem że tylko ja obudowy tne pod swoje potrzeby, niezła robota
Asustor AS-5002T z MPD + konwerter USB .3lite + DAC PCM1704 by olog + autorskie PRE z PVC + Monobloki Ravlus Amplifilo + kolumny Tatami Audio Hudba
Skomentuj
-
Zamieszczone przez bartek200a Zobacz postaTo powinno zdać egzamin http://www.komputronik.pl/product/17...arter_Kit.html
Skomentuj
-
Zamieszczone przez LuSzTi Zobacz posta
Skomentuj
-
zero konfiguracji.
Wpinasz do gniazdka i sketką z jednej strony do routera , a drugie urządzonko analogicznie do gniazdka i kablem do kompa.
Jedynie trzeba pamiętać by nie podpinać poprzez listwy zasilające, miałem już tak że wycinało sygnał.
Robię w sieci ponad 10 lat trochę się tego zamontowało.
Skomentuj
Skomentuj