Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

[komputery] temat ogólny

Collapse
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

Zyxel służyłby tylko jako serwer. Osobną kwestią są multimedia (np coś takiego, tyle że z hdmi: http://allegro.pl/komputer-dualcore-...580495991.html czy jakieś raspberry pi).
    Last edited by dolphin123; 06.08.2015, 07:54.

Skomentuj

Będziesz miał problem ze ścieżkami sieciowymi, poza tym w Twoim przypadku fajnie byłoby postawić np serwer photo z dostępem z zewnątrz itp :)
      Mi też było ciężko odżałować hajs na asustora, ale kurde - wygoda, jedno urządzenia do wszystkiego, mały pobór mocy, zamknięte w małej obudowie, prostota konfiguracji, dostęp z zewnątrz przez chmurę asustora, apki mobilne itp
      Zastanów się czy nie szkoda Ci będzie czasu spędzonego na połączenia NAS z komputerkiem w sprawnie działającą całość :)
      Asustor AS-5002T z MPD + konwerter USB .3lite + DAC PCM1704 by olog + autorskie PRE z PVC + Monobloki Ravlus Amplifilo + kolumny Tatami Audio Hudba

Skomentuj

Masz rację, dlatego ciągle myślę jak to połączyć w całość i być najbardziej zadowolony z funkcjonalności.
        Przeglądam także mniejsze płyty główne z pasywnym chłodzeniem, może tu znajdę rozwiązanie.

Skomentuj

Zamieszczone przez Micwoj Zobacz posta
          Dysk Seagate st2000dm001
          Kupić pożyczyć taki sam dysk - przełożyć elektronikę (nie inwazyjna metoda) i może dysk ruszy
          Szukałbym czegoś na olx.pl allegro - może z tym sprzedającym ponegocjować cenę http://olx.pl/oferta/seagate-barracu...tml#d29519a168
          Kupno używanego takiego samego dysku to żadna strata nawet jak się nie uda mozna go sprzedać
          Ze starszymi dyskami Seagate parę razy udawało mi się już reanimować dane w ten sposób.

Skomentuj

A czy ktoś się bawi RPi2 ?
            http://www.aliexpress.com/item/2015-...284875135.html

Skomentuj

Dzięki, nie widziałem tej oferty, wpisał w symbol o 0 za dużo.
              Elektronika w nowszej wersji (ja mam pcb rev B, on ma rev C) mimo to może pasować? Wersja na naklejce podobna, 1CH164-572 ja mam 1CH164-302, znów nie wiem czy to jakaś różnica...
              Jeśli to nie pomoże, zastanawiam się nad ewentualną przekładką głowic. A ten ma badsectory, to i głowica może być uszodzona?

Skomentuj

Zamieszczone przez dolphin123 Zobacz posta
                A czy ktoś się bawi RPi2 ?
                Mamy to w firmie, wydajność duuuużo lepsza niż w przypadku RPi1. Nie sprawdzałem HDMI ani żadnych takich, ale sam proc chodzi naprawdę wydajnie :)
                Asustor AS-5002T z MPD + konwerter USB .3lite + DAC PCM1704 by olog + autorskie PRE z PVC + Monobloki Ravlus Amplifilo + kolumny Tatami Audio Hudba

Skomentuj

Zamieszczone przez LuSzTi Zobacz posta
                  Nie sprawdzałem HDMI ani żadnych takich, ale sam proc chodzi naprawdę wydajnie
                  Mi przede wszystkim chodzi o odpalanie z takiego Rpi2 filmów, w tym mkv 1080p.

Skomentuj

Na Rpi1 nie miałem żadnych problemów z 720p i 1080p. Więc i na Rpi2 nie powinno być problemów :)
                    http://www.gavron04.diyaudio.pl

Skomentuj

ja jak wyżej. 1080p latało aż miło
                      marcinsywala.pl
                      Cambridge Audio Stream Magic 6 | Power Amplifier Class D Hypex 2x Ncore NC2k | T29MF001 + MW16P-4 + 2xTIW 200 XS

Skomentuj

MKV?

Skomentuj

Tak
                          marcinsywala.pl
                          Cambridge Audio Stream Magic 6 | Power Amplifier Class D Hypex 2x Ncore NC2k | T29MF001 + MW16P-4 + 2xTIW 200 XS

Skomentuj

No to chyba sobie z alli zamówię na testy :)

Skomentuj

Mogę Ci wysłać moją "jedynkę" na testy jeśli chcesz
                              marcinsywala.pl

Skomentuj

Dzięki, ale nie ma potrzeby, bo na miejscu znajomy ma też jedynkę i po weekendzie przetestuję :)

Skomentuj

Zobacz sobie jeszcze coś takiego jak Banana Pi.

Paweł.S zobacz jeszcze czy P8600 ci się nie kalkuluje. Na twoim miejscu więcej jak 40zl bym nie dawał, bo niedługo za kilkaset zł dostaniesz używany komputer nowszej generacji. Jednak core 2 duo to już dziadek
                                  Last edited by scythe1123; 08.08.2015, 17:10.

Skomentuj

Albo Orange Pi, wersja plus ma fajne bajery jak WiFi czy gigabit.

C2D z 2-4GB RAM mimo lat to całkiem udany sprzęt dla osób co nie grywają w najnowsze tytuły albo tym bardziej wcale, jedynie strony niektóre przeładowane teraz i przy sporej ilości kart sprzęt się "poci".

Skomentuj

oo , nie słyszałem o orange pi :) wygląda jeszcze bardziej wypasienie
                                      Ciekawe czy system potrafi ten odbiornik IR do pilota wykorzystać.
                                      Dużym plusem jest port SATA tak jak w 1 wersji banana pi no i wifi

BTW sam mam laptop na C2D P8600 i 6gb ramu i całkiem sprawnie chodzi, do gier już się nie nadaje.
                                      Last edited by scythe1123; 08.08.2015, 19:56.

Skomentuj

http://cubieboard.org/ - moze ktos jeszcze nie wie....

Aczkolwiek, jak ktos lubi grzebac to tylko cox na x86 micro atx. Nie trzeba sie pozniej jeb* przy kompilacji itp.

Skomentuj

Pod te płytki zazwyczaj jest zmodyfikowany Debian, więc chyba z jego poziomu powinno dać rady kompilować?

W cross kompilację raz się bawiłem (na Atherosa - router), najbardziej wkurza te przerzucanie plików do testów.

Skomentuj

Czaruję...
                                          X