Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

[komputery] temat ogólny

Collapse
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

A ja ostatnio z tym walczyłem i zobaczyłem że w wierszu poleceń skrótu do przeglądarki dodają (skrót w menu start albo na pulpicie, albo gdzie kto klika)

Skomentuj

Adwcleaner z tego co pamiętam to rejestr też skanuje.

___

Tak, rejestr też czyści. Dostałem dzisiaj do zrobienia laptopa win8 > po zalogowaniu czarny ekran + myszka. Da się odpalić ctrl+alt+delete > klikamy nowe zadanie > przeglądaj > odpalamy z pendriva adwcleaner, klikamy ok > czyści > po włączeniu komputer działa :) A syfu trochę... trochę dużo było
      Last edited by gavron04; 09.01.2015, 14:49.
      http://www.gavron04.diyaudio.pl

Skomentuj

Już mi się pomysły kończą, mam msi b85g43 specjalnie wersję normalną z PCI , jak stawiałem kompa to miałem karte na pci z sata na via ale w końcu coś tam nie trybiła, nie wnikałem co i jak tylko wrzuciłem do szuflady i tyle w temacie, teraz potrzebuje kartę muzyczną a że leży mi sb audigy 2 zs gold to ją wrzuciłem, w biosie piszę że jest ta karta i który slot zajmuje, natomiast win7 64 ani śladu po karcie, patrze bo menadżerze i też nigdzie zmianki o pci nie widzę, oczywiście sterowników nie idzie załadować bo jest błąd brak karty, miał ktoś coś podobnego, niby wszystkie stery intela wrzucone nic nie brakuje . Zawsze jak coś dokładałem to najwyżej nie szło zainstalować a nie że system wstaje i kompletnie nic nie wykrywa

Skomentuj

Próbowałeś wyłączyć w BIOS wbudowaną kartę dźwiękową?

Skomentuj

Tak też zrobiłem, ale graficzna ma hdmi więc mam tylko opcje cyfrową jako dźwięk

w systemie z pci dziwne rozpiski wychodzą

ale w biosie pokazuje że slot zajęty jest
            Last edited by szastal; 11.01.2015, 21:43.

Skomentuj

Dawno temu miałem taki motyw z kartą Audigy SE, w biosie widziało ją, ale w systemie nic, okazało się że właśnie w czasie leżakowania na półce, coś ją uszkodziło.
              Objawem który potwierdzał tą teorię było to że główny scalak na karcie bardzo szybko nagrzewał się tak że nie szło go dotknąć. Normalnie był lekko ciepły.

Weź włóż ten interfejs sata na via i sprawdź czy system do zobaczy.
              Zawsze możesz odpalić jakieś iso linuxa np.: „recovery is possible” i poleceniem lspci wyświetlisz to co w kompie, tak dla pewności.

Skomentuj

ok, jutro zerknę do tego i się zobaczy co jest grane i dam znać

Skomentuj

To jest magic jakich mało, wczoraj jeszcze na szybko przełożyłem sb do slotu obok czyli pierwszy od lewej a w miejsce po sb wsadziłem kontroler via, teraz od razu windows widzi oba urządzenia, muszę tylko podłączyć pod dac i zobaczyć czy gra, ale niby asio ma ale spdif tylko 48 albo 96 przyjmuje więc jak włączę standardowa 44.1 to mi foobar błąd wywala, niby na wasapi chodzi ale muszę jakiś kabel zrobić i podłączyć bo mam tylko optyk ułożony w okolicy kompa

Skomentuj

Jak to mawiał znajomy.
                    Komputer to nie żarówka, co działa albo nie.

Skomentuj

no niestety niby proste, a trzeba mieć cierpliwość i kombinować
                      mi powtarzają "poczarowałbyś trochę"

Skomentuj

Panowie, gdzie można założyć skrzynkę pocztową z możliwie najmniejsza ilością spamów. Mam prywatną skrzynkę od paru lat na o2 ale, już mnie to trochę irytuje i muszę się przerzucić na coś innego.

Skomentuj

To i tak długo z o2 wytrzymałeś :-)
                          Ja używam gmaila.

Skomentuj

gmail! i jeśli masz telefon z Androidem i korzystałeś ze sklepu Google Play to masz już założoną skrzynkę na gmailu
                            Last edited by malikowy; 18.01.2015, 13:13.

Skomentuj

Potwierdzam, gmail . Mam też skrzynkę na onecie i jest mega dramat. Po 10 reklam dziennie, rozsyłanych przez onet więc reguły, ze to spam nie działają. Gnojki w ten sposób chcą zmusić użytkowników do płacenia za "lepszą" skrzynkę, czyli takiej której sami chamsko nie zaśmiecają.

Skomentuj

Mam to samo na interii, na laptopie skutecznie spam odsączam używając Thunderbirda, na telefon niestety przychodzi wszystko. Drugą skrzynkę mam na gmailu od wielu lat i żadnego spamu.
                                Swoją drogą przeraża mnie ostatnio te google. Po zakupie nowego telefonu, google przeszukało moje wiadomości i automatycznie dodało do kalendarza różne wydarzenia (np. kiedy mam rezerwacje hotelu i o której godzinię lecę), jak wracałem pociągiem z pracy to wyskoczyło że będę do domu jechał jeszcze 34 minuty, jak zostawiłem auto w garażu to google zapamiętało to miejsce, gdy siedzę w pracy to pokazuje mi rozkład jazdy z najbliższego przystanku.... totalna inwigilacja!
                                Last edited by mobias; 22.01.2015, 07:16.

Skomentuj

Jest opcja w ustawieniach, żeby nie udostępniać swojego położenia. I chyba coś jeszcze jest. Musiałbyś poszukać w ustawieniach. Miałem już kilka różnych telefonów na Androidzie i nigdy nie miałem takich sytuacji.

Skomentuj

Tak samo jak wyżej.
                                    Wszystkie synchronizacje po za gmailem mam wyłączone i przy gps także nie wyrażam zgody na odczyt mojej likalizacji.

Skomentuj

Czasami po prostu warto czytać informacje, pytania, które są przy 1 włączeniu telefonu tj konfiguracji całego telefonu Tam jest pytanie dotyczące tego, czy pozwalasz udostępnić swoją lokalizację.

Tak samo jest w Windows 8, każdy narzeka na samo aktualizujące się aplikacje a wystarczyło poczytać przy konfiguracji systemu (podczas instalacji lub 1 uruchomienia) tam również jest pytanie czy system ma samemu aktualizować wszystkie aplikacje itd... :)

Skomentuj

Ja pozwoliłem na śledzenie lokalizacji, bo chciałem mieć prognozę pogody aktualną dla miejsca gdzie przebywam. Wiedziałem z czym się taka zgoda wiąże, ale nie spodziewałem się ze zaszło to aż tak daleko.
                                        Last edited by mobias; 22.01.2015, 12:01.

Skomentuj

przyjrzyjcie się dokładnie ustawieniom :) tak wygląda historia map jak ma się raportowanie lokalizacji do Google uruchomione, mi tam nie przeszkadza, a w razie czego mniej więcej wiadomo gdzie byłem gdybym zaginął albo zgubił telefon

Skomentuj

Czaruję...
                                          X