Zamieszczone przez marian
Zobacz posta
Ogłoszenie
Collapse
No announcement yet.
[komputery] temat ogólny
Collapse
X
-
Zamieszczone przez gavron04 Zobacz postaSterowniki od grafiki masz wgrane?
To pomoże?
Skomentuj
-
Zawalony dysk.
Zainstaluj na nowo 7 tak jak pisałeś, sterowniki itp i będzie działać jak trzeba.
Ew dyskowi coś dolega i przycina.
Jaki to dysk? Sprawdź go np hdtune.
Jakiś czas temu na nowych dyskach były zakładane zworki ograniczające transfer.Last edited by dzwiedziu; 22.12.2014, 21:22.
Skomentuj
-
Zamieszczone przez gavron04 Zobacz postaKtóre dyski miały takie zworki.. ? Pierwsze słyszę :)
http://www.elektroda.pl/rtvforum/vie...52474#12452474
Ja kupując jakieś 3 lata temu dyski, miałem te zworki fabrycznie założone, i mało kto zwracał na nie uwagę.Last edited by dzwiedziu; 22.12.2014, 22:53.
Skomentuj
-
zabralem sie za reanimacje komputera siostrzenca
mial zainstalowany WIN98 wiec myslalem ze to prehistoria...
ale to komp z 2002 roku!
pentium 4 2,0GHz
128mb ramu
40gb hd
GF 4 MX
pomyslalem ze zamowie mu nowsza karte...
sprawdzam co tam za plyta siedzi i jakie bebechy tam moge kupic
zdziwilem sie jak zobaczylem na allegro 512mb ramu za 7zl!
zamowilem mu 1gb ramu, przelozylem mojego GF ti4200, wymienilem baterie (bios sie resetowal), dokupilem panel z 4 portami USB i wi-fi na USB
teraz pora na instalacje winxp i mlody bedzie mogl sobie pograc jeszcze w spora ilosc gier
a sobie przy okazji rowniez dokupuje 1gb ramu (znowu 14zl, ale juz szybszy ram) i GF7600GT za skromne 90zl!
nie wiem po co mi to, bo na blaszaku robie tylko pomiary... :p
Skomentuj
-
Nie na temat...A tam Pentium 4. Pentium II 350MHz, dysk 3,2GB, RAM 32MB, Riva TNT2, zasilacz 300W, cd-rom, monitor, Sound Blaster sterowany z pilota, głośniki i oryginalny Win 98 - 4200zł w lutym 1999roku. Pamiętam to choć miałem 11 lat :) Kupiony (razem z autem i meblami do pokoju) w większości za spieniężenie akcji Browaru Tyskiego, które mama dostała za przepracowane tam lata :) To były czasy; Toca touring cars championship 2, Need for speed 2SE i 3SE, Settlers 3, Age of empires, Crusaders of Might and magic, Heroes of might and magic 1, później 3 ... ech... gdzie się podziały takie gry...
Skomentuj
-
Haha, a ja się męczyłem na pc xt 086 z kartą graficzną EGA 16 kolorów, stacją dyskietek 5.25" i twardym dyskiem z zawrotną pojemnością 10 Mb który był wielkości napędu CD. To i tak był postęp w porównaniu do wcześniej posiadanych ZX Spectrum plus i Atari 130 XL. Nastęnie powoli awansowałem przesiadając się kolejno na 286, 386 DX, 486 DX2, Pentium 75, Pentium 200 MMX, Celeron M i dzisiejszy Core 2 Duo.
Skomentuj
Skomentuj