Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

[komputery] temat ogólny

Collapse
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

Zamieszczone przez marian Zobacz posta
    Dzięki uprzejmości Dresa otrzymałem od Niego kość 2GB RAM.
    Gra Medal Of Honor nadal się tnie, więc postanowiłem zmienić system na Windows 7.
    Dziś, może jutro będę instalował.
    Na takim sprzęcie jak podałeś to jest niemożliwe, że się tnie. Sterowniki od grafiki masz wgrane?
    http://www.gavron04.diyaudio.pl

Skomentuj

czasem przycinki mogą być spowodowane brakiem sterowników do dysków SATA, zwłaszcza jak jedziesz na XP jeszcze

Skomentuj

Zamieszczone przez gavron04 Zobacz posta
        Sterowniki od grafiki masz wgrane?
        Dres mi zalecał zrobić reinstalke sterowników do grafy.
        To pomoże?

Skomentuj

1. Sterowniki od płyty głównej, chipsetu - wejdź na stronę producenta mobo i ściągnij.
          2. Sterowniki od karty graficznej - najnowsze.
          3. Sterowniki od dźwięku (niestety mówię poważnie)
          4. Directx raczej masz?

Skomentuj

Wszystkie sterowniki do sprzętu mam na płytach, przy instalacji pewnie pyta czy pobrać najnowsze z sieci.
            Ale jeśli miał bym wszystkie sterowniki aktualizować, to wolę to zrobić przy instalacji nowego systemu.

Skomentuj

Jak już wgrasz win7 to ściągnij sterowniki do płyty głównej, wątpię, że na płycie są też pod win7.

Skomentuj

Zawalony dysk.
                Zainstaluj na nowo 7 tak jak pisałeś, sterowniki itp i będzie działać jak trzeba.
                Ew dyskowi coś dolega i przycina.
                Jaki to dysk? Sprawdź go np hdtune.
                Jakiś czas temu na nowych dyskach były zakładane zworki ograniczające transfer.
                Last edited by dzwiedziu; 22.12.2014, 21:22.

Skomentuj

Które dyski miały takie zworki.. ? Pierwsze słyszę :)

Skomentuj

było coś takiego przy przechodzeniu z jednej prędkości SATA na nowszą ale co to dokładnie było sam nie pamiętam

Skomentuj

Było, jak się miało stary kontroler sata a dysk sata2 to czasem nie był widoczny jak mu się zworki nie wsadziło który go limitowal do sata

Skomentuj

Zamieszczone przez gavron04 Zobacz posta
                        Które dyski miały takie zworki.. ? Pierwsze słyszę :)
                        Chyba od nie dawna w tym siedzisz :-)
                        http://www.elektroda.pl/rtvforum/vie...52474#12452474
                        Ja kupując jakieś 3 lata temu dyski, miałem te zworki fabrycznie założone, i mało kto zwracał na nie uwagę.
                        Last edited by dzwiedziu; 22.12.2014, 22:53.

Skomentuj

Trochę się tym interesuje. Zworki zazwyczaj były, ale od ustawienia, który dysk jest pierwszy, a który drugi. O tym, że są do ograniczenia prędkości to nie wiedziałem. Dzięki Teraz będę się przyglądać dyskom czy nie mają tych zworek

Skomentuj

zworki często były na dyskach ale nie było opisane do czego są, jak ktoś wiedział i potrzebował to spinał odpowiednie i działało

Skomentuj

Kiedyś to na HDD zawsze były zworki Master/Slave

Skomentuj

zabralem sie za reanimacje komputera siostrzenca
                                mial zainstalowany WIN98 wiec myslalem ze to prehistoria...
                                ale to komp z 2002 roku!
                                pentium 4 2,0GHz
                                128mb ramu
                                40gb hd
                                GF 4 MX

pomyslalem ze zamowie mu nowsza karte...
                                sprawdzam co tam za plyta siedzi i jakie bebechy tam moge kupic
                                zdziwilem sie jak zobaczylem na allegro 512mb ramu za 7zl!

zamowilem mu 1gb ramu, przelozylem mojego GF ti4200, wymienilem baterie (bios sie resetowal), dokupilem panel z 4 portami USB i wi-fi na USB
                                teraz pora na instalacje winxp i mlody bedzie mogl sobie pograc jeszcze w spora ilosc gier

a sobie przy okazji rowniez dokupuje 1gb ramu (znowu 14zl, ale juz szybszy ram) i GF7600GT za skromne 90zl!
                                nie wiem po co mi to, bo na blaszaku robie tylko pomiary... :p

Skomentuj

Nie na temat...
                                  Jak mój pierwszy komp na którego zbieralem wiele lat/ wtedy szczyt technologi i mega wydatek :)

Skomentuj

Nie na temat...
                                    A tam Pentium 4. Pentium II 350MHz, dysk 3,2GB, RAM 32MB, Riva TNT2, zasilacz 300W, cd-rom, monitor, Sound Blaster sterowany z pilota, głośniki i oryginalny Win 98 - 4200zł w lutym 1999roku. Pamiętam to choć miałem 11 lat :) Kupiony (razem z autem i meblami do pokoju) w większości za spieniężenie akcji Browaru Tyskiego, które mama dostała za przepracowane tam lata :) To były czasy; Toca touring cars championship 2, Need for speed 2SE i 3SE, Settlers 3, Age of empires, Crusaders of Might and magic, Heroes of might and magic 1, później 3 ... ech... gdzie się podziały takie gry...

Skomentuj

To ja się męczyłem jakiś czas z 486dx2, windows 3.11, i gra hexen.

Skomentuj

Haha, a ja się męczyłem na pc xt 086 z kartą graficzną EGA 16 kolorów, stacją dyskietek 5.25" i twardym dyskiem z zawrotną pojemnością 10 Mb który był wielkości napędu CD. To i tak był postęp w porównaniu do wcześniej posiadanych ZX Spectrum plus i Atari 130 XL. Nastęnie powoli awansowałem przesiadając się kolejno na 286, 386 DX, 486 DX2, Pentium 75, Pentium 200 MMX, Celeron M i dzisiejszy Core 2 Duo.

Skomentuj

Mam jeszcze w szafie pcta który ma intela 333 ale nie w płycie głownej tylko w specjalnej płytce wpinanej w płytę główną i na tym win 98 chodzi i tam mam arta limp ;D pomiary wychodzą ;D

Skomentuj

Czaruję...
                                          X