Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

[komputery] temat ogólny

Collapse
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

moze byc na PCI to pod stacjonarke a potrzebuje miec otwarte wiele okien jednoczesnie i 2 monitory nie wyrabiaja potrzeba minimum 3 a optymalnie 5

Skomentuj

Ok właśnie lap kleknąl na amen tak, że nawet recovery nie da się zrobić. Przegladam w tych lenovo i się zastanawiam czy i3 nie wystarczy ?

Skomentuj

Dragon jeżeli ci tamto w miarę odpowiadało to pewnie i3 wystarczy na 100% co do lenovo kupiłem żonie i jestem zadowolony z jakości wykonania :) Mogłbys powiedzieć jeszcze do jakiej kwoty mamy pomóc wybrać tego laptopa :) jaki rozmiar matrycy itd :)

Konradzik88 teraz większość kart ogarnia więcej niż 2 monitory :) Ja bym polecał coś z AMD bo ma lepszą konfiguracje wielu monitorów. Czy ta karta graficzna prócz obsługi wielu monitorów podejrzewam full HD ma spełniać jakieś inne wymagania ? będziesz na tym grać czy tylko przeglądarka ?

Skomentuj

Zamieszczone przez konradzik88 Zobacz posta
          moze byc na PCI to pod stacjonarke a potrzebuje miec otwarte wiele okien jednoczesnie i 2 monitory nie wyrabiaja potrzeba minimum 3 a optymalnie 5
          http://www.club-3d.com/index.php/pro...efinity-6.html cena około 700zł

Masz HDMI ?
          Last edited by wrotekpoz; 07.06.2014, 16:28.

Skomentuj

Rozmiar matrycy mysle standard czyli te 15", i tak zew monitor bedzie podlaczony. Kwota w okolicach 2000zł, +/- 100zł

Skomentuj

Zamieszczone przez dragon Zobacz posta
              Rozmiar matrycy mysle standard czyli te 15", i tak zew monitor bedzie podlaczony. Kwota w okolicach 2000zł, +/- 100zł
              system w zestawie ?

Skomentuj

Tak, jak najbardziej

Skomentuj

http://allegro.pl/lenovo-g710-hd-i5-...272710169.html

Zamieszczone przez konradzik88 Zobacz posta

Tutaj tańsza wersja http://www.club-3d.com/index.php/pro...ty-4.1604.html

Aczkolwiek te karty są ze względu na te porty sporo droższe nie wiem czy nie kupiłbym normalniej kart i podpinał takimi gniazdami jak są:

http://msi.strefamarek.allegro.pl/ms...-1gb-ddr5.html
                  Last edited by siwy645; 07.06.2014, 16:52.

Skomentuj

Zamieszczone przez siwy645 Zobacz posta
                    http://allegro.pl/lenovo-g710-hd-i5-...272710169.html

Tutaj tańsza wersja http://www.club-3d.com/index.php/pro...ty-4.1604.html

Aczkolwiek te karty są ze względu na te porty sporo droższe nie wiem czy nie kupiłbym normalniej kart i podpinał takimi gniazdami jak są:

http://msi.strefamarek.allegro.pl/ms...-1gb-ddr5.html

wolałbym 15.6" cala za to z i7
                    http://allegro.pl/lenovo-g580-i7-3-4...303511454.html

Skomentuj

Takiej maszyny nawet w połowie nie wykorzystam...

Skomentuj

Zamieszczone przez wrotekpoz Zobacz posta
                        Ten rzeczywiście będzie lepszy nie zauważyłem nawet że tamten ma 17 cali :) szkoda że nie ma dysku hybrydy ale nie można mieć wszystkiego :)

- - - - - aktualizacja - - - - -

aszyny nawet w połowie nie wykorzystam...
                        Nie bądź taki pewny .. procesory mobilne nie są tak mocne jak stacjonarne a obróbka zdjęć potrafi pokazać że za przeproszeniem wpieprzy wszystko :)

Skomentuj

To poszukam czegoś z ssd :)
                          http://allegro.pl/laptop-lenovo-g510...299763314.html

Skomentuj

Takiej maszyny nawet w połowie nie wykorzystam...
                            Teraz nie, ale za parę lat nie będzie z tym problemu.

Skomentuj

Zamieszczone przez siwy645 Zobacz posta

Konradzik88 teraz większość kart ogarnia więcej niż 2 monitory :) Ja bym polecał coś z AMD bo ma lepszą konfiguracje wielu monitorów. Czy ta karta graficzna prócz obsługi wielu monitorów podejrzewam full HD ma spełniać jakieś inne wymagania ? będziesz na tym grać czy tylko przeglądarka ?
                              nie musi byc full hd, ma wyswietlac rysunki i projekty a w wolnym czasie 40-50stolikow pokerowych :P do gier mam konsole i projektor :P

Skomentuj

Jaką masz płytę główna ? może taniej będzie kupić 2 słabe karty graficzne :)

Skomentuj

nie mam zielonego pojecia bo w tym momencie nie uzywam stacjonarki tylko netbooka, na stacjonarce tylko robie wielkie projekty. Hmm plyta jakis gigabyte na s775 procek E6750 jeszcze 5lat temu ten komp kosztowal 4,5k a uzywany byl pol roku a teraz :( dlatego juz nigdy kompa do gier tylko konsola :P a do projektow starczy :P karta graficzna jakis geforce 512mb. to lepiej dokupic dodatkowa karte graficzna i bedzie ok? :P

Skomentuj

Jeżeli na płycie jest miejsce na 2 kartę graficzną jest możliwość dokupienia drugiej i skonfigurowania aby podpiąć więcej monitorów. Jeżeli nie wiesz jakie masz podzespoły zainstaluj program Everest powinien ci wszystko powiedzieć :) Ja osobiście nie podpinałem 2 karty graficznej ale widziałem że ludzie do gier tak robili i potem odpalali gry na wielu monitorach. takie rozwiązanie mogłoby być tańsze dla ciebie.

Co do cen komputerów wszak wiadomo że jak się kupuje maszynę za więcej niż 3 tys to szybciej stanieje niż ta za 2 tys :) Konsole też szybko tanieją a ich możliwości zawsze są dużo słabsze niż PC :)

Skomentuj

Wątpię że będziesz miał 2 x PCI-E, weź też pod uwagę że z zasilacza trzeba poprowadzić drugie zasilanie - sprawdź czy Twój zasilacz ma taką możliwość :). Nie tylko pod względem okablowania, ale też mocy

Skomentuj

Jeżeli wystarczą ci 4 monitory to najlepszym chyba rozwiązaniem będzie zakup karty przykładowo sprawdziłem swoje gigabyte 7850 i obsługuje 4 monitory :)

Musisz sprecyzować ile tych monitorów będzie dokładnie.

Wątpię że będziesz miał 2 x PCI-E, weź też pod uwagę że z zasilacza trzeba poprowadzić drugie zasilanie - sprawdź czy Twój zasilacz ma taką możliwość . Nie tylko pod względem okablowania, ale też mocy
                                        Myślę że jak dał za komputer 4,5 k zł to będzie miał płytę główną z obsługa sli/crossfire w tamtych czasach były bardzo modne :)

ZAsilacz trzeba sprawdzić ale jeżeli ma jakikolwiek markowy 500 wat powinien to pociągnąć :)

Skomentuj

Wątpię że będziesz miał 2 x PCI-E, weź też pod uwagę że z zasilacza trzeba poprowadzić drugie zasilanie - sprawdź czy Twój zasilacz ma taką możliwość :). Nie tylko pod względem okablowania, ale też mocy
                                          zasilacz wyrobi na pewno, mam pelna konfiguracje kompa ale nie mieszkam teraz tam gdzie on stoi i dlatego nie pameitam
                                          Konsole też szybko tanieją a ich możliwości zawsze są dużo słabsze niż PC
                                          tylko ze wszystkie gry sa optymalizowane tak by chodzily na konsoli a gry nie :) maja coraz wieksze wymagania :) i troche nieprawda jest ze konsole tanieja bo kolejna wychodzi po 5-6latach? nawet wiecej i przez ten okres ceny sie trzymaja caly czas :) do wprowadzenia ps4, ps3 kosztowala caly czas 1200-1300pln-500gb :) nie mowie o 12gb ktora w sumie nie wiem do czego ma sluzyc bo jedna gra wiecej potrzebuje dysku :P ps4 1700pln a mozliwosci ma przeogromne i wyjdzie taniej niz PC do gier za ktorego trzeba zaplacic 4k dlatego komp sluzyc ma do projektow i pokera nie do gier

Skomentuj

Czaruję...
                                          X