Dragon jeżeli ci tamto w miarę odpowiadało to pewnie i3 wystarczy na 100% co do lenovo kupiłem żonie i jestem zadowolony z jakości wykonania :) Mogłbys powiedzieć jeszcze do jakiej kwoty mamy pomóc wybrać tego laptopa :) jaki rozmiar matrycy itd :)
Konradzik88 teraz większość kart ogarnia więcej niż 2 monitory :) Ja bym polecał coś z AMD bo ma lepszą konfiguracje wielu monitorów. Czy ta karta graficzna prócz obsługi wielu monitorów podejrzewam full HD ma spełniać jakieś inne wymagania ? będziesz na tym grać czy tylko przeglądarka ?
Konradzik88 teraz większość kart ogarnia więcej niż 2 monitory :) Ja bym polecał coś z AMD bo ma lepszą konfiguracje wielu monitorów. Czy ta karta graficzna prócz obsługi wielu monitorów podejrzewam full HD ma spełniać jakieś inne wymagania ? będziesz na tym grać czy tylko przeglądarka ?
nie musi byc full hd, ma wyswietlac rysunki i projekty a w wolnym czasie 40-50stolikow pokerowych :P do gier mam konsole i projektor :P
nie mam zielonego pojecia bo w tym momencie nie uzywam stacjonarki tylko netbooka, na stacjonarce tylko robie wielkie projekty. Hmm plyta jakis gigabyte na s775 procek E6750 jeszcze 5lat temu ten komp kosztowal 4,5k a uzywany byl pol roku a teraz :( dlatego juz nigdy kompa do gier tylko konsola :P a do projektow starczy :P karta graficzna jakis geforce 512mb. to lepiej dokupic dodatkowa karte graficzna i bedzie ok? :P
Jeżeli na płycie jest miejsce na 2 kartę graficzną jest możliwość dokupienia drugiej i skonfigurowania aby podpiąć więcej monitorów. Jeżeli nie wiesz jakie masz podzespoły zainstaluj program Everest powinien ci wszystko powiedzieć :) Ja osobiście nie podpinałem 2 karty graficznej ale widziałem że ludzie do gier tak robili i potem odpalali gry na wielu monitorach. takie rozwiązanie mogłoby być tańsze dla ciebie.
Co do cen komputerów wszak wiadomo że jak się kupuje maszynę za więcej niż 3 tys to szybciej stanieje niż ta za 2 tys :) Konsole też szybko tanieją a ich możliwości zawsze są dużo słabsze niż PC :)
Wątpię że będziesz miał 2 x PCI-E, weź też pod uwagę że z zasilacza trzeba poprowadzić drugie zasilanie - sprawdź czy Twój zasilacz ma taką możliwość :). Nie tylko pod względem okablowania, ale też mocy
Jeżeli wystarczą ci 4 monitory to najlepszym chyba rozwiązaniem będzie zakup karty przykładowo sprawdziłem swoje gigabyte 7850 i obsługuje 4 monitory :)
Musisz sprecyzować ile tych monitorów będzie dokładnie.
Wątpię że będziesz miał 2 x PCI-E, weź też pod uwagę że z zasilacza trzeba poprowadzić drugie zasilanie - sprawdź czy Twój zasilacz ma taką możliwość . Nie tylko pod względem okablowania, ale też mocy
Myślę że jak dał za komputer 4,5 k zł to będzie miał płytę główną z obsługa sli/crossfire w tamtych czasach były bardzo modne :)
ZAsilacz trzeba sprawdzić ale jeżeli ma jakikolwiek markowy 500 wat powinien to pociągnąć :)
Wątpię że będziesz miał 2 x PCI-E, weź też pod uwagę że z zasilacza trzeba poprowadzić drugie zasilanie - sprawdź czy Twój zasilacz ma taką możliwość :). Nie tylko pod względem okablowania, ale też mocy
zasilacz wyrobi na pewno, mam pelna konfiguracje kompa ale nie mieszkam teraz tam gdzie on stoi i dlatego nie pameitam
Konsole też szybko tanieją a ich możliwości zawsze są dużo słabsze niż PC
tylko ze wszystkie gry sa optymalizowane tak by chodzily na konsoli a gry nie :) maja coraz wieksze wymagania :) i troche nieprawda jest ze konsole tanieja bo kolejna wychodzi po 5-6latach? nawet wiecej i przez ten okres ceny sie trzymaja caly czas :) do wprowadzenia ps4, ps3 kosztowala caly czas 1200-1300pln-500gb :) nie mowie o 12gb ktora w sumie nie wiem do czego ma sluzyc bo jedna gra wiecej potrzebuje dysku :P ps4 1700pln a mozliwosci ma przeogromne i wyjdzie taniej niz PC do gier za ktorego trzeba zaplacic 4k dlatego komp sluzyc ma do projektow i pokera nie do gier
Skomentuj