Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

[komputery] temat ogólny

Collapse
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

Panowie,

zabrakło mi portów lan w routerze (oczywiście chodzi o kablowe gniazda RJ45) - czy podłączenie dodatkowego switcha pod jeden z portów w routerze rozwiąże problem ?

Skomentuj

dzabij
      Tak rozwiąże. Wszystko będzie śmigało, sam mam podłączone dwa switche pod jeden router wszystko jest ok.

Skomentuj

Jaki polecacie zestaw procesor,płyta używany tak do 100-120zł pod xbmc ,ale wydajniejsze od rasberry pi ? z portem pci express

Skomentuj

Zajrzyj do tego wątku :

http://diyaudio.pl/showthread.php/19...medialne/page5

Znaleźliśmy kilka płyt (głównie gigabyte) z zabudowanym procesorem, pasywne chłodzenie (cicho), z HDMI i SPDIF. Nowe ok 250-260 PLN, co prawda dwa razy droższe ale to i tak grosze.

Skomentuj

Panowie próbuję zrobić pomiary ale nie mogę zrobić kalibracji. Czy ktoś z was robi to z win7, bo ja nie mogę dotrzeć do ustawień rejestratora dżwięku ?!

Skomentuj

może nie ten wątek ale nie chciałem zakładać nowego.

Panowie, potrzebuje założyć własną stronę internetową.

Będzie tam tylko galeria zdjęć
              Krótki opis o mnie
              Kontakt

Nie wiem czy to możliwe ale nie chciałbym reklam

Bez pozycjonowania

Bez końcówek np. republika.pl ,

I aby było to proste w wykonaniu dla takiego laika jak ja

I najlepiej darmowe

Domenę moge wykupić a nawet muszęe póki jest jeszcze wolna z moją nazwą firmy.

Do czego mi to potrzebne???
              Do tej pory zdjęcia trzymam na fmixie czy tam fotosiku
              ale zdarzaj się klienci którym wysyłam galerie zdjęć i nie potrafią poruszać się np po fmixie.
              Last edited by awaria; 13.05.2014, 09:47.

Skomentuj

http://www.ovh.pl/hosting/hosting-osobisty.xml
                Na zwykłą stronkę w zupełności wystarczy. Pojemność 100gb, więc możesz na FTP'a ładować wszystko
                marcinsywala.pl
                Cambridge Audio Stream Magic 6 | Power Amplifier Class D Hypex 2x Ncore NC2k | T29MF001 + MW16P-4 + 2xTIW 200 XS

Skomentuj

Ja od wielu lat używam darmowego hostingu na:
                  http://www.000webhost.com/

Żadnych reklam, bez problemu podłączałem płatne domeny i chyba ma jakiś prosty builder do stron WWW.

A i niedawno utworzyli polską wersję: http://www.hostinger.pl, ale jeszcze z niej nie korzystałem.
                  Last edited by mobias; 13.05.2014, 10:06.

Skomentuj

Jeżeli chodzi o serwer to nie pomogę ale jeżeli chodzi o galerie zdjęć ja korzystam z Piwigo i moge polecić.

U mnie galerie proste bez żadnych udziwnień wyglądają tak:

http://siwy.l2fun.eu/

http://gosiamarcin.l2fun.eu/

Skomentuj

A ile by mnie to kosztowało gdybym musiał to komuś zlecić??
                      Nie chodzi mi o firmę tylko ktoś prywatnie by to zrobił , nie potrzebuję faktury na to.
                      Naprawdę jestem za cienki aby poradzić sobie samemu z tym.

Skomentuj

Zależy, jeden weżmie 100 a drugi weźmie 300

Skomentuj

Zamieszczone przez mobias Zobacz posta
                          Zależy, jeden weżmie 100 a drugi weźmie 300
                          Chyba licealista tyle weźmie :)

awaria, gg
                          marcinsywala.pl
                          Cambridge Audio Stream Magic 6 | Power Amplifier Class D Hypex 2x Ncore NC2k | T29MF001 + MW16P-4 + 2xTIW 200 XS

Skomentuj

Zamieszczone przez awaria Zobacz posta

Będzie tam tylko galeria zdjęć
                            Krótki opis o mnie
                            Kontakt
                            Nie chodzi mi o firmę tylko ktoś prywatnie by to zrobił , nie potrzebuję faktury na to.
                            Zamieszczone przez Hermes Zobacz posta
                            Chyba licealista tyle weźmie
                            Nie sądzę żeby 2 strony plus galeria w jakimś darmowym CMS-ie i standardowym szablonie miały kosztować więcej.

Skomentuj

Grafik też jest w cenie 300zł, który zrobi grafikę i pięknie potnie layout :)
                              Takie rzeczy tylko w erze
                              marcinsywala.pl

Skomentuj

Zamieszczone przez Hermes Zobacz posta
                                Grafik też jest w cenie 300zł, który zrobi grafikę i pięknie potnie layout :)
                                Takie rzeczy tylko w erze
                                Nie powiesz mi że na swojej prywatnej stronie ze stopki (a zainteresowany chyba taką stronę chce) masz taki porządny layout

Skomentuj

na swojej prywatnej
                                  (a zainteresowany chyba taką stronę chce)
                                  No niestety, po raz kolejny jesteś w błędzie. Zainteresowany chce stronę dla swojej firmy, a nie prywatną
                                  marcinsywala.pl

Skomentuj

Krótki opis o mnie
                                    Ok, nie pisał nic o firmie.

Skomentuj

Cóż, kolego mobias, bierz zlecenie i pochwal się efektem końcowym.
                                      marcinsywala.pl

Skomentuj

Ale w dalszym ciągu twierdze że wykonanie prostej strony wykonanej na CMS-ie, bez żadnych wodotrysków i udziwnień nie powinno kosztować więcej niż parę stówek.

- - - - - aktualizacja - - - - -

Jestem informatykiem z wykształcenia i chociaż zrobiłem kilkanaście stron WWW, nie pracuję w zawodzie więc nie jestem zainteresowany.

Skomentuj

Jestem informatykiem
                                          Ja też
                                          zrobiłem kilkanaście stron WWW
                                          Pogratulować
                                          nie pracuję w zawodzie
                                          Ja pracuję
                                          więc nie jestem zainteresowany
                                          Ale jako fuszkę po pracy można zrobić. Masz doświadczenie w WWW, wiec dla Ciebie powinno to być parę godzinek
                                          Last edited by Hermes; 14.05.2014, 13:08.
                                          marcinsywala.pl

Skomentuj

Czaruję...
                                          X