Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

[komputery] temat ogólny

Collapse
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

Dysk ST94813AS masz na sata1 więc będziesz musiał zmienić w biosie tryb na ahci jeśli taką masz możliwość lub jeśli instalujesz xp a nie przełączysz na ten tryb to instalator nie zobaczy dysku bo instalka xp zapewne nie ma zintegrowanych driverów do sata a konkretnie kontrolera chipsetu - dla sata (lub do instalki xp zintegrować drivery sata konkretne dla modelu laptopa w trybie tekstowym poprzez nlite), a na pc zainstalowałeś ubuntu w trybie ahci. Dawniej jak pojawiły się dyski sata1 aby można było zainstalować xp, należało poprzez klawisz F6 wybrać drivery ale i tylko poprzez klasykę ze stacji dyskietek 1,44". Zainstaluj bezpośrednio na lapku np opensuse, z satami radzi sobie doskonale, ubuntu do opensuse jest dość ubogi. Lub szybciej odpal wersje live opensuse gnome lub kde http://software.opensuse.org/131/pl zobaczysz bezpośredni dostęp do dysków z poziomu odpalonego systemu live przez eksplorator Dolphin lub Konqueror.

Skomentuj

Przelaczyc raczej na IDE, wtedy nie bedzie problemu przy instalacji XP (mnie wiem jak miales wczesniej ustawione, sprawdz czy sie nie przestawilo z ahci na ide albo odwrotnie) ja bym jeszcze sprobowal zainstalowac testowo win7, czy wogole ruszy instalka.

Skomentuj

Jesli dobrze zrozumialem to:
        - sprawdzić czy w biosie mam ahci lub ide (ewentualnie przestawić)
        - uruchmic kompa na tym systemie z pendriva albo z cd.
        Przy wgrywaniu ubuntu przez pc nie odlaczylem dysku i teraz mam jakies cuda na drugim komputerze. Zmotywowala mnie ta sytuacja do zrobiebia pożądku na C...

Skomentuj

Zamieszczone przez _NATAN_5064 Zobacz posta
          Przy wgrywaniu ubuntu przez pc nie odlaczylem dysku i teraz mam jakies cuda na drugim komputerze.
          Bootloader grub z ubuntu został pewnie na pc i dlatego nie odpaliłeś na laptopie.

Skomentuj

Spróbuje jeszcze dołączając swoj dysk.

Skomentuj

Zamieszczone przez jaman7 Zobacz posta
              jeśli instalujesz xp a nie przełączysz na ten tryb to instalator nie zobaczy dysku bo instalka xp zapewne nie ma zintegrowanych driverów do sata.
              można również dograć drivery do płyty instalacyjnej xp

Skomentuj

znowu jestem bez internetu - facet od radiowki to jakis wariat. od dawna nie zjawil sie z umowa, mimo ustalania kilku terminow, a teraz mi zablokowal neta bo nie place rachunkow :/
                olewam go i oddaje mu jego sprzet

aero2 zamowione, ale to potrwa

przypadkiem mam u siebie starter z heyah "rok internetu za darmo"
                czy znacie lepsze oferty tego typu?
                play LTE odpada bo nie mam kasy na modem :(

Skomentuj

Zamieszczone przez Pawel S. Zobacz posta
                  aero2 zamowione, ale to potrwa

przypadkiem mam u siebie starter z heyah "rok internetu za darmo"
                  czy znacie lepsze oferty tego typu?
                  play LTE odpada bo nie mam kasy na modem :(
                  Przecież możesz w playu z 3g korzystać.

Skomentuj

Captcha co godzine w aero2 trochę "umila" życie ale nie ma limitu. Ja czekałem tydzień, zamawiane miesiąc temu. W heyah musisz mieć aktywne poł. wychodzące czyli musisz płacić. Bardziej darmowego niż aero nie ma.

Skomentuj

Zamieszczone przez mobias Zobacz posta
                      Przecież możesz w playu z 3g korzystać.
                      No wlasnie nie - ten darmowy net bez limitow jest wylacznie w lte

Za heyah musze placic. 50zl na 3 miesiace. A za te pieniadze wykupie dodatkowy pakiet neta

Skomentuj

Zamieszczone przez Pawel S. Zobacz posta
                        No wlasnie nie - ten darmowy net bez limitow jest wylacznie w lte

Za heyah musze placic. 50zl na 3 miesiace. A za te pieniadze wykupie dodatkowy pakiet neta
                        A masz modem do Aero?

Skomentuj

W biedronce za 69zł teraz można kupić

http://media2.pl/telekomunikacja/110...-miesiace.html
                          Last edited by wrotekpoz; 30.04.2014, 11:10.

Skomentuj

Za modem robi telefon
                            To w biedronce to tani modem... Ale net nie zachwyca :/ 1gb leci w max 2 tyg tylko ogladajac strony :/

Skomentuj

Wg info z strony masz 20zł za 3GB.
                              http://www.t-mobile.pl/pl/oferta_spe...ernet-na-karte

Skomentuj

Lub 6gb za 30zl
                                Mozesz mi porownac z heyah. Teraz w pracy na telefonie troche trudno...
                                Tak wychodzilo 50mb dziennie + za pieniadze na utrzymanie konta dokupic transfer

Skomentuj

Zawsze możesz AirCrackiem się pobawić

Skomentuj

A mialem 10mb bez limitu za 49zl

Skomentuj

No jest jeszcze opcja internet mobilny(3G, CDMA) na abonament w orange jest 35GB za ~50zł, modem kupisz używany za 50zł (axess mv400). Ale i tak najlepiej by było wrócić do tej radiówki.

Skomentuj

To nie byla radiowka tylko kablowka. Odpada bo umowa na 2 lata a to nie moje mieszkanie.
                                        Obecna radiowka odpada bo facet jest nieslowny i mam z nim same problemy. Dopiero po ok 3 miesiacach net dzialal w miare poprawnie!

Kolejnej radiowki nie chce brac bo nie wiem ile tu pomieszkam

Skomentuj

A co to jest air crack?

Skomentuj

Czaruję...
                                          X