Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

[komputery] temat ogólny

Collapse
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

Ja w swoim laptopie kiedyś wyciągałem ale od pewnego momentu siedzi non stop wsadzony mimo to, że siedzę cały czas na kablu.
    Według programy HWmonitor bateria jest zużyta w 60%, w rzeczywistości ma ok 50% tego co miała na samym początku ale to jest taki bardzo niedokładny szacunek, a laptop ma już 4,5 roku :P

---------- Post dodany o 20:33 ---------- Poprzedni post o 18:39 ----------

haha co za ironia, dziś windows mi powiedział "rozważ wymianę baterii"

Skomentuj

Zamieszczone przez cudny90 Zobacz posta
      2TB nie występują chyba w wersji 2,5", dlatego o tym wspomniałem.
      występują bez zasilania ....tylko ze na USB 3.0, sam mam taki zewnetrzny 2TB, 2,5" .... tylko że są w "grubszej" obudowie...bo sie nie zmiesci 2TB na 1 talerzu ;p ...
      jak ktos chce podpiac pod USB 2.0 to musi podpiac pod dwa porty bo ten dysk pobiera 0.75A ..a obciazenie 1 portu USB 2.0 to 0,5A ...w USB 3.0 masz 1,5A z 1 portu ... a to juz naprawde duzo ..

Skomentuj

jak to mówią nie chwal dnia przed zachodem... :lol:
        DAC .3lite AD1865 | Accuclone E450 | BMS 4524 + 18sound XT120 horn + Sonido SFR 175 AlNiCo + Eminence Alpha 15a - 99% progress… | SBA TW29BN-B + 15M4531 + 2x 18W8531 - 1% progres...

Skomentuj

cos mi sie dzieje z kompem - przestawia mi sie godzina
          o nascie minut do tylu kazdego dnia :/

Skomentuj

może bateryja już na wykończeniu, ale to powinno zerować całkiem zegar... ;/
            DAC .3lite AD1865 | Accuclone E450 | BMS 4524 + 18sound XT120 horn + Sonido SFR 175 AlNiCo + Eminence Alpha 15a - 99% progress… | SBA TW29BN-B + 15M4531 + 2x 18W8531 - 1% progres...

Skomentuj

Paweł sprawdź czy masz włączoną synchronizację czasu z internetu

Skomentuj

jest wlaczone
                czyzby winny byl tu wadliwy, malo stabilny internet?
                mam czas cofniety o 6min :/
                a przed wyjsciem do pracy aktualizowalem i bylo OK

Skomentuj

To może odwrotnie, wyłącz synchronizację czasu z netu.

Skomentuj

wylaczylem wczoraj - zobaczymy czy cos sie ruszy

Skomentuj

mialem tak na moim starym hpku, chwile potem (kwestia miesiaca) padło całkowicie mobo.
                      Ale sprawdź czy czasem bateryjka biosowa ci sie nie wyładowywuje.

Skomentuj

ale komp pare dni chodzi bez wylaczenia, wiec tutaj baterial nie powinna miec nic wspolnego

Skomentuj

Ta mała bateria jest kluczowa, przykładowo w stacjonarkach jeśli jest padnięta pokazuje złą godzinę kiedy komp jest na stałe podłączony do gniazka. Więc moduł zegara jest zależny tylko od tej baterii.

Skomentuj

Są jeszcze RTC Dallas'a :P

Skomentuj

mam dylemat z internetem

obecnie "testuje" internet radiowy, ale dziala fatalnie i facet nic z tym jeszcze nie zrobil (wina anteny, kolega 2 ulice dalej nie ma problemow)

i teraz zastanawiam sie nad alternatywa

jest druga firma z radiowym internetem
                              instalacja 99zl, 55zl miesiecznie za 4/1mbps na czas nieokreslony

wczoraj kolega mi podsunal pomysl z play na karte
                              http://www.play.pl/oferta/play-inter...ter-4glte-9zl/
                              30zl/miesiecznie i mam niby internet bez limitu
                              zakup modemu to tez ok 100zl, ale w razie czego zostaje mi modem np do aero2

i teraz sie zastanawiam co brac, bo play ma minusy w postaci koniecznosci doladowywania konta (malo komfortowe), braku pewnosci ile bedzie trwala ta promocja, no i nie podlacze tego do routera

Skomentuj

Są routery z obsługą kart SIM.
                                Asustor AS-5002T z MPD + konwerter USB .3lite + DAC PCM1704 by olog + autorskie PRE z PVC + Monobloki Ravlus Amplifilo + kolumny Tatami Audio Hudba

Skomentuj

Dopóki nie dorobiłem się tableta, używałem starej NOKII E-51 jako routera , a i tablet głównie jako router LTE/WiFi robi.

Skomentuj

tak, ale nie kosztuje 100zl
                                    a ja przez kilka miesiecy mam problem z gotowka wiec im taniej tym lepiej

---------- Post dodany o 11:34 ---------- Poprzedni post o 11:31 ----------

Zamieszczone przez infinity Zobacz posta
                                    Dopóki nie dorobiłem się tableta, używałem starej NOKII E-51 jako routera
                                    tez myslalem o telefonie, ale ta promocja jest wylacznie w 4G/LTE a moj telefon tego nie obsluguje

Skomentuj

W miarę nowe routery z wejściem USB mają możliwość obsługi modemów gsm na usb
                                      Ale i tak nie polecam internetu mobilnego...

Skomentuj

Eee, LTE z Plusa, u nas na rancho śmiga 40-60Mb/s (jak wcześniej była totalna niemoc, czyli GPRS i to na zewnątrz)
                                        Ale to zadupie, w mieście wielkości LBN nie jest już tak różowo. W sumie to normalne, więcej ludzi.

p.s. A jak tam zegarek?

Skomentuj

Pawle również skłaniał by sie do LTE, jeszcze jedna zaleta wydaje mi się że kluczowa przy lte warunki pogodowe nie wpływają na siłę/jakość sygnału!

Skomentuj

Czaruję...
                                          X