Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

[komputery] temat ogólny

Collapse
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

W radiowce tez nie wplywaja bo to ta sama technologia
    Zegarka nie ruszalem
    Mam w lapku do wymiany wlacznik zasilania, glosniczek i klawiature. Wiec jak bedzie kasa to i baterie wymienie

Skomentuj

Zamieszczone przez Pawel S. Zobacz posta
      Mam w lapku do wymiany wlacznik zasilania, glosniczek i klawiature. Wiec jak bedzie kasa to i baterie wymienie
      Mając tyle do wymiany nie lepiej rozważyć wymianę?

Skomentuj

Wymiana lapka 2000zl, wymiana czesci max 100zl.
        A obecnie nawet tych 100zl nie mam :p

Skomentuj

100zł za baterię?:)

Skomentuj

Bateria to nie problem. Problem to wlacznik zasilania. Musze rozebrac calego lapka na czesci pierwsze zeby sie tam dostac. A jak mam to juz robic to wymienie wszystko co trzeba. Wiec pakiet ok 100zl

Skomentuj

A jaki lapek?

Skomentuj

asus k70io

Skomentuj

Jestem zainteresowany kupnem laptopa (używanego), który posiadał by:
                  - 2 rdzeniowy procesor
                  - z 2gb ramu
                  - możliwie jak największy dysk twardy
                  - 15"
                  - z HDMI

Ogólnie żeby sprawnie działał; pod Win7 (systemu nie wliczam w cenę pc)

Cena takiego plasuje się w jakim przedziale ?
                  Czy ktoś może mi coś polecić, doradzić (tyle tego w sieci...)

Skomentuj

Dell studio 1555, miałem i polecam:) Godziwy lapek. za ok 1300 kupisz z fajnym prockiem, 4gb ramu, i ok 500gb dyskiem jak nie wiecej. Ma hdmi, esata, bateria tez spoko.

Skomentuj

Zamieszczone przez ir0nhide Zobacz posta
                      Jestem zainteresowany kupnem laptopa (używanego), który posiadał by:
                      - 2 rdzeniowy procesor
                      - z 2gb ramu
                      - możliwie jak największy dysk twardy
                      - 15"
                      - z HDMI

Ogólnie żeby sprawnie działał; pod Win7 (systemu nie wliczam w cenę pc)

Cena takiego plasuje się w jakim przedziale ?
                      Czy ktoś może mi coś polecić, doradzić (tyle tego w sieci...)

zobacz na
                      http://allegro.pl/toshiba-l750-i3-23...945814839.html

tego bym podrasował
                      stara szkoła IBM
                      http://allegro.pl/lenovo-thinkpad-ed...927735218.html

jak przeszkadza pęknięcie w/w
                      http://allegro.pl/sony-vaio-vpceb2s1...932147909.html
                      Last edited by wrotekpoz; 04.02.2014, 21:04.

Skomentuj

Heh nie, nie, za dużo :) Coś za połowę tej ceny; mój błąd bo nie podałem +/- budżetu.
                        Chodzi mi o coś starszego do powiedzmy 600zł.
                        PC stacjonarnego mam więc drugi zasadniczo taki sam komp mi nie jest potrzebny, ja potrzebuje coś "warsztatowego"...
                        W sumie taki roboczy PC najlepiej pod Win7 szczyt jego możliwości to proste programy, filmy (dlatego duży dysk...) z dostępem do internetu i jego sprawnym przeglądaniem. Jedyny sztywny wymóg to te HDMI (...)

Z takimi powyżej 1200zł to jakoś bym już sobie poradził, gorzej właśnie z tymi starszymi, tyle tego na allegro :blink:, nie wiem w co iść...

PS zdaje sobie sprawę z tego że pojemność HDD idzie w parze z parametrami pozostałych podzespołów, dlatego nie wykluczam opcji późniejszego dokupienia po prostu większego dysku...
                        Last edited by ir0nhide; 04.02.2014, 21:08.

Skomentuj

Marudzisz, tylko 17 stron :)

Ciekawa opcja
                          http://allegro.pl/laptop-fujitsu-e84...938663684.html
                          dołożyć ram i można działać

i zobacz jeszcze
                          http://allegro.pl/ibm-r61i-pudelko-d...934507218.html

Skomentuj

Zamieszczone przez wrotekpoz Zobacz posta
                            Ciekawa opcja
                            http://allegro.pl/laptop-fujitsu-e84...938663684.html
                            dołożyć ram i można działać
                            Bateria może trzyma 5 min..

Skomentuj

Rozejrzyj się za Dell Latitude d600 albo d630

Skomentuj

620-tka jest optymalna, RS, stacje dokujące za grosze. 630 to już wypas
                                DELL z tamtego okresu są prawie niezniszczalne, kupiłem tego kilkadziesiąt sztuk. i na firmę i prywatnie. Niestety nikt już nie robi lapków "na całe życie"

@edit: wielką zaletą tej serii są właśnie stacje dokujące z pełnym RS232 i LPT-em - idealne do programowania i pomiarów.
                                Last edited by infinity; 04.02.2014, 23:20.

Skomentuj

Mam teraz E6420 i też jest niezły, przewaliłem parę przez kilka lat i daję radę. Ma już 3 lata i bateria trzyma całkiem nieźle.
                                  Wejście mikrofonowe mono kiepskie do pomiarów

Skomentuj

Nie wiem dlaczego, ale nie znoszę FS (Fujitsu-Siemens) A DELL: po kolei: Ja 3550, Żona - XPS1530, Junior1 XPS M2010 - potwór, ale ciągle przenośny, Junior2 3750, w szufladzie XPS1330. W międzyczasie 610, 620, 630
                                    XPS-y miały wspólną wadę; skopana grafika, 90% modeli z serii XPS miało problemy z grafiką, wymieniali na gwarancji i po gwarancji bez pytania. Niestety 1330 nie załapał się i leży w szufladzie (NVIDIA dała d..y i GPU - nVidia GeForce 8400M GS (chyba ten, nie pamiętam dokładnie) - grzały się tak, że gdyby nie były przyciśnięte radiatorem wypadałyby z obudowy ) Nie pomaga żaden reballing, coopermody ani pakowanie płyty głównej na 3 zdrowaśki do pieca W XPS-ie 1530 wymienili mi na gwarancji całą płytę główną. Także od tej serii (XPS) z daleka. No chyba, że ktoś ma pewność, że wymieniono płytę główną na gwarancji. W XPS M2010 da się ponoć wsadzić jakąś inną grafikę, ale nie miałem okazji.
                                    Last edited by infinity; 04.02.2014, 23:50.

Skomentuj

Nie wiem skąd takie zniechęcenie FS, miałem okazję współpracować dość blisko z tą firmą i żaden z klientów nie narzekałna jakość wykonania. Wiadomo że Dell się ceni, ale z starszych laptopów to wlasnie takie poleasingowe głównie ludzie spraedają.

Co do baterii - nie brałem jej pod uwagę, gdyż to ile trzyma bateria w używanym sprzecie to loteria, jeden napisze 30min , drugi że godzinę. Z starszych marek poleciłbym Thinkpady, najcześciej mają RS232 na pokładzie, lan, solidne wykonanie, minusem zawsze będzie wielkość dysku, te 80-120GB to z tego co widzę po aukcjach to standart. Dlatego podałem te , nie inne, gdyż inwestycja w ram zawsze będzie mniej bijąca op kieszeni.

Skomentuj

Nie na temat...
                                        Zamieszczone przez wrotekpoz Zobacz posta
                                        Nie wiem skąd takie zniechęcenie FS
                                        Zamieszczone przez infinity Zobacz posta
                                        Nie wiem dlaczego, ale nie znoszę FS (Fujitsu-Siemens)
                                        Może dlatego, że każdy widział 20-letniego DELL-a, a nikt nie widział 20-letniego FS? :lol:
                                        (co też nie musi być prawdą :flapper:)

Skomentuj

Mam jeszcze bardzo starego FS C-6555 i ten laptop jest "niezniszczalny" :) Tyle przeżył i dalej działa jak działał a bateria trzyma spokojnie ponad godzinę (słuchanie muzyki) ale jest już zbyt stary jak na dzisiejsze czasy...

Skomentuj

Czaruję...
                                          X