Z tym je***niem z góry to ostrożnie
Może być, że tasiemka, może być matryca, a może i BGA. 3-ci wariant najmniej chyba prawdopodobny :P
Co to za laptop?
---------- Post dodany 03.03.2014 o 00:38 ---------- Poprzedni post 02.03.2014 o 23:06 ----------
I znowu sie popsulo
Dziwne, mam wrazenie, ze to jest powiazane z temp komputera. Jak go wylacze i ostygnie, to po wlaczeniu wychodza syfy. Jak troche pochodzi to znikaja...
Laptop Toshiba. Od naciśnięcia przycisku "Uruchom ponownie", do włączenia przeglądarki mija 25 minut (z zegarkiem w ręku). Windows 7 64bit. Potem chodzi jak igła, bez najmniejszej zwiechy. Format robiony miesiąc temu przeze mnie. System czyściutki (dzisiaj sprawdzałem), przy starcie (sprawdzane w msconfig) uruchamia się jedynie antywirus AVG (wcześniej była Avira i to samo się działo). Żadnych śmieci, dysk ani C, ani D nie zawalone, dużo miejsca wolnego. Zainstalowane tylko najpotrzebniejsze lekkie programy (7zip, burnaware, k-lite codec pack, MPHC, AIMP, office, mozilla firefox).
Powiem szczerze, że ja obstawiam problem sprzętowy (dysk twardy), ponieważ laptop nie raz mojej kuzynce upadł (...)
Czytałem w internecie i wychodzi na to, że moje podejrzenia mogą być prawdziwe.
Dziwny ten moj laptok. Te smieci maja zwiazek z obciazeniem pracy komputera. Jesli nic mu nie zajmuje glowy to smieci wychodza. Jak mu wlacze obciazenie tak zeby sie grzal i pracowal to po chwili artefakty znikaja i wszystko wyglada cacy.
Powiem szczerze, że ja obstawiam problem sprzętowy (dysk twardy), ponieważ laptop nie raz mojej kuzynce upadł (...)
Czytałem w internecie i wychodzi na to, że moje podejrzenia mogą być prawdziwe.
Dysk możesz sprawdzić programem HDtune pod względem wydajności jak i uszkodzonych sektorów.
Koledzy stoje przed dylematem wyboru monitora. W tym roku inżynierka do pisania, a przełączanie się pomiędzy okienkami na lapku jest dobijające. Monitor głównie będzie używany do programów typu cad, jakieś pisanie/czytanie, film lub dwa tygodniowo okazjonalnie do grania.
Założenia:
- około 800zł,
-23-24 cale
-Bez zbędnych pierdół typu tuner, głośniki, etc.
-Pivot mile widziany, ale nie konieczny, w pracy mam ale praktycznie nie korzystam.
Główna różnica pomiędzy delami to jasność podświetlenia, i rozmiar plamki. Czy ma to aż takie znaczenie? podczas wstępnego oglądania różnica znikoma, no ale to było w sklepie za gablotką więc trudno stwierdzić jak to w praktyce wyglądać będzie.
Dzięki za opinie.
Problemem jest, że wszystko praktycznie jest oparte o matryce LG lub samsunga i w sumie w tym przedziale cenowym różnica jest chyba tylko w designie ( ale tu mogę się mylić :P).
Moglibyście w taki razie polecić jakieś swoje typy, albo za czym się rozglądać?
Wybieram się w tym tygodniu na oględziny do sklepów, więc fajnie byłoby mieć jakieś upatrzone modele do obejrzenia.
Na pewno matryca IPS, nawet przy tych tanich jest zauważalna różnica względem zwykłych. Pytanie na co jeszcze zwracać uwagę?
Skomentuj