Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

[komputery] temat ogólny

Collapse
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

Dwie opcje ... kabelek albo matryca.... poruszaj ekranem na zawiasach jak się pojawi to je*nij ręką z gory jak nie zniknie to kabel xD

Skomentuj

Oby to byla tasiemka i problemy z polaczeniem. Zepsulo mi sie na warsztacie i nie moglem dokonczyc roboty :(

Skomentuj

Z tym je***niem z góry to ostrożnie
        Może być, że tasiemka, może być matryca, a może i BGA. 3-ci wariant najmniej chyba prawdopodobny :P
        Co to za laptop?

Skomentuj

Asus Eee PC 1001 HA.

Narazie dziala ok, ruszalem ekranem, troche potrzasalem, ale nic sie nie dzialo.

Skomentuj

Zamieszczone przez Pogromca mitow Zobacz posta
            Asus Eee PC 1001 HA.
            A pisałeś że laptop :P
            Mnie pewna młoda pani rozwaliła obudowę, naprawiając "metodą plotera" Samsunga NC10. Trzeba uważać jak się wali i w co.

Skomentuj

Tak badaliśmy asusa na studiach... urwała sie tasiemka przy zawiasie wymiana pomogła :)

---------- Post dodany o 22:47 ---------- Poprzedni post o 22:46 ----------

Zamieszczone przez infinity Zobacz posta
              "metodą plotera"
              moja metoda i tak jest delikatniejsza zależy czy masz wielką "łapę" lekkie stuknięcie palcem w matryckę jeszcze nikomu nie zaszkodziło...

Skomentuj

Zamieszczone przez infinity Zobacz posta
                A pisałeś że laptop :P
                Laptok :P taki maly laptop ;]

---------- Post dodany 03.03.2014 o 00:38 ---------- Poprzedni post 02.03.2014 o 23:06 ----------

I znowu sie popsulo

Dziwne, mam wrazenie, ze to jest powiazane z temp komputera. Jak go wylacze i ostygnie, to po wlaczeniu wychodza syfy. Jak troche pochodzi to znikaja...

Skomentuj

ojoj chyba grafa... ja tak mialem i jeszcze mi ekran na 4 male ekrany podzielilo może wystarczy wyczyścić wentylator z kurzu :mellow:
                  Last edited by ruffpl; 03.03.2014, 07:02.

Skomentuj

Odnośnie wentylatora to można szybko sprawdzić. Wystarczy pobrać hwmonitor i sprawdzić temperatury
                    http://www.gavron04.diyaudio.pl

Skomentuj

artefakty ? przegrzewający się układ graficzny ?

Skomentuj

Jak na moje oko na pewno niewinna jest ani matryca, ani tasiemka. Albo pada układ graficzny, albo jakieś zimne luty...

Skomentuj

Podłącz pod zewnętrzny monitor, to będziesz wiedział czy to wina karty.

Skomentuj

Mam pytanie o komputer mojej kuzynki.

Laptop Toshiba. Od naciśnięcia przycisku "Uruchom ponownie", do włączenia przeglądarki mija 25 minut (z zegarkiem w ręku). Windows 7 64bit. Potem chodzi jak igła, bez najmniejszej zwiechy. Format robiony miesiąc temu przeze mnie. System czyściutki (dzisiaj sprawdzałem), przy starcie (sprawdzane w msconfig) uruchamia się jedynie antywirus AVG (wcześniej była Avira i to samo się działo). Żadnych śmieci, dysk ani C, ani D nie zawalone, dużo miejsca wolnego. Zainstalowane tylko najpotrzebniejsze lekkie programy (7zip, burnaware, k-lite codec pack, MPHC, AIMP, office, mozilla firefox).

Powiem szczerze, że ja obstawiam problem sprzętowy (dysk twardy), ponieważ laptop nie raz mojej kuzynce upadł (...)
                            Czytałem w internecie i wychodzi na to, że moje podejrzenia mogą być prawdziwe.

Co o tym sądzicie?

Skomentuj

Zobacz, czy HDD nie chodzi cały czas na 100%
                              marcinsywala.pl
                              Cambridge Audio Stream Magic 6 | Power Amplifier Class D Hypex 2x Ncore NC2k | T29MF001 + MW16P-4 + 2xTIW 200 XS

Skomentuj

Dziwny ten moj laptok. Te smieci maja zwiazek z obciazeniem pracy komputera. Jesli nic mu nie zajmuje glowy to smieci wychodza. Jak mu wlacze obciazenie tak zeby sie grzal i pracowal to po chwili artefakty znikaja i wszystko wyglada cacy.

Skomentuj

Zamieszczone przez cudny90 Zobacz posta
                                  Powiem szczerze, że ja obstawiam problem sprzętowy (dysk twardy), ponieważ laptop nie raz mojej kuzynce upadł (...)
                                  Czytałem w internecie i wychodzi na to, że moje podejrzenia mogą być prawdziwe.
                                  Dysk możesz sprawdzić programem HDtune pod względem wydajności jak i uszkodzonych sektorów.

Skomentuj

Koledzy stoje przed dylematem wyboru monitora. W tym roku inżynierka do pisania, a przełączanie się pomiędzy okienkami na lapku jest dobijające. Monitor głównie będzie używany do programów typu cad, jakieś pisanie/czytanie, film lub dwa tygodniowo okazjonalnie do grania.
                                    Założenia:
                                    - około 800zł,
                                    -23-24 cale
                                    -Bez zbędnych pierdół typu tuner, głośniki, etc.
                                    -Pivot mile widziany, ale nie konieczny, w pracy mam ale praktycznie nie korzystam.

Moje typy:
                                    http://www.x-kom.pl/p/70823-monitor-...l-u2312hm.html
                                    http://www.x-kom.pl/p/163764-monitor...ll-p2414h.html
                                    http://www.x-kom.pl/p/174070-monitor...ips--hdmi.html

Główna różnica pomiędzy delami to jasność podświetlenia, i rozmiar plamki. Czy ma to aż takie znaczenie? podczas wstępnego oglądania różnica znikoma, no ale to było w sklepie za gablotką więc trudno stwierdzić jak to w praktyce wyglądać będzie.

Skomentuj

wybrałbym LG

Skomentuj

Heh, a ja szukałbym dalej.
                                        DELL nie słynie z monitorów, w wielu zresztą jest matryca LG, ale samo LG... :P

Skomentuj

Dzięki za opinie.
                                          Problemem jest, że wszystko praktycznie jest oparte o matryce LG lub samsunga i w sumie w tym przedziale cenowym różnica jest chyba tylko w designie ( ale tu mogę się mylić :P).
                                          Moglibyście w taki razie polecić jakieś swoje typy, albo za czym się rozglądać?
                                          Wybieram się w tym tygodniu na oględziny do sklepów, więc fajnie byłoby mieć jakieś upatrzone modele do obejrzenia.
                                          Na pewno matryca IPS, nawet przy tych tanich jest zauważalna różnica względem zwykłych. Pytanie na co jeszcze zwracać uwagę?
                                          Last edited by Chilihead; 09.03.2014, 19:17.

Skomentuj

Czaruję...
                                          X