Ja na tym małym pudełeczku zainstalowałem openelec i kodi (domyślny zestaw..) wtyczka youtuba w kodi działa przyzwoicie - ale przyznam się, że i tak korzystam z telefonu i z niego kolejkuję do odtwarzania filmy.. więc sam musiał byś zobaczyć czy tą wtyczkę dobrze Ci się będzie obsługiwać..
Ogłoszenie
Collapse
No announcement yet.
[komputery] temat ogólny
Collapse
X
-
Ja sobie kupiłem taką płytę główną Asrocka Q1900DC http://www.asrock.com/mb/intel/q1900dc-itx/ zasilane z zasilacza laptopowego, podłączyłem pod telewizor, do tego klawiaturka z touchpadem. I nadaje się i do muzyki (bezgłośne nie licząc dysku) i do filmów (włącznie z 20Gigowymi mkv 3d) i do oglądania/podstawowej obróbki zdjęć i do internetu i do worda czy tam czego. Prądu dużo nie ciągnie, działa prawie 12h/dobę. Wprawdzie jedna poszła do naprawy, bo była felerna, ale po wymianie już wszystko hula jak trzeba. jestem mega zadowolony. Tylko to nie takie całkiem mini, u mnie to siedzi w normalnej obudowie modecom canopus (taka ładna aluminiowa, do htpc - tylko napisy usunąłem)
Skomentuj
-
Ja w domu i tak używam Ubuntu.. na tym cubox-ie wiem, że pełnoprawny system też już działa.. ale trzeba by zobaczyć jak działa przeglądarka z napotwiranymi stronami.. (na youtube jest cała masa filmów do poogladania) Do takiego pomysłu pewno wersja z większą ilością ramu by się przydała.. ale jako całkiem jedyny komputer w domu bym się aż tak nie pchał.. Natomiast do pooglądania stron.. i nawet dla pakietu biurowego.. myślę, że spokojnie da radę..
Skomentuj
-
Shizo
Czy jakiekolwiek współczesne płyty główne pod procesory Intela na chipsetach H81/85 mają sterowniki pod Windows XP - da się w ogóle coś Poniżej Win7 zainstalować?
Jak wygląda kompatybilność dysków SSD i USB 3.0 ze starszymi Windowsami?
Skomentuj
-
Panowie, jaki program jest najlepszy do odtwarzania filmów z dźwiękiem 5.1?
Właśnie podłaczyłem (analogowo) kartę 7.1 do amplitunera, włączyłem film, ale żeby to było 5.1 to nie za bardzo... 5.1 było jak tą samą płytę z filmem odtworzyłem na odtwarzaczu DVD podłaczonym do tego amplitunera za pomocą optyka. Teraz odtwarzałem za pomocą power dvd v7 (mam system Xp).
Skomentuj
-
Zamieszczone przez szastal Zobacz postaJeśli masz ampli to masz w programie ustawić że ma iść dzwiek bezpośrednio ba wyjście i amplituner ma dekodowac ścieżkę.
Zamieszczone przez szastal Zobacz postaChyba że masz film 2.0 np a chcesz 5.1.
- - - - - aktualizacja - - - - -
Zamieszczone przez malikowy Zobacz postapamiętaj że musisz jeszcze w systemie ustawić że masz 5.1
Skomentuj
Skomentuj