Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

[komputery] temat ogólny

Collapse
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

Ja na tym małym pudełeczku zainstalowałem openelec i kodi (domyślny zestaw..) wtyczka youtuba w kodi działa przyzwoicie - ale przyznam się, że i tak korzystam z telefonu i z niego kolejkuję do odtwarzania filmy.. więc sam musiał byś zobaczyć czy tą wtyczkę dobrze Ci się będzie obsługiwać..

Skomentuj

Bardziej chodzi mi żeby tym zastąpić tani pecet niż centrum multimedialne. Głównie ma to służyć do neta i programów biurowych. Mam świadomość że AutoCADa ciężko bedzie na tym pociągnąć

Skomentuj

Ja sobie kupiłem taką płytę główną Asrocka Q1900DC http://www.asrock.com/mb/intel/q1900dc-itx/ zasilane z zasilacza laptopowego, podłączyłem pod telewizor, do tego klawiaturka z touchpadem. I nadaje się i do muzyki (bezgłośne nie licząc dysku) i do filmów (włącznie z 20Gigowymi mkv 3d) i do oglądania/podstawowej obróbki zdjęć i do internetu i do worda czy tam czego. Prądu dużo nie ciągnie, działa prawie 12h/dobę. Wprawdzie jedna poszła do naprawy, bo była felerna, ale po wymianie już wszystko hula jak trzeba. jestem mega zadowolony. Tylko to nie takie całkiem mini, u mnie to siedzi w normalnej obudowie modecom canopus (taka ładna aluminiowa, do htpc - tylko napisy usunąłem)

Skomentuj

Ja w domu i tak używam Ubuntu.. na tym cubox-ie wiem, że pełnoprawny system też już działa.. ale trzeba by zobaczyć jak działa przeglądarka z napotwiranymi stronami.. (na youtube jest cała masa filmów do poogladania) Do takiego pomysłu pewno wersja z większą ilością ramu by się przydała.. ale jako całkiem jedyny komputer w domu bym się aż tak nie pchał.. Natomiast do pooglądania stron.. i nawet dla pakietu biurowego.. myślę, że spokojnie da radę..

Skomentuj

Pytanie bylo Panowie o konkretny typ komputerka a nie o rozwiazaniach audio-video przy tv. :)

Skomentuj

Mnie też bardziej interesuje mini komp który postawię gdzieś z boku. Klawiatura z padem . Prostu i na zasadzie plug end play a nie taka płyta główna z inną obudową a zasilanie od helikoptera. Proste i do obsłużenia przez dziecko.

Skomentuj

Czy jakiekolwiek współczesne płyty główne pod procesory Intela na chipsetach H81/85 mają sterowniki pod Windows XP - da się w ogóle coś Poniżej Win7 zainstalować?
                Jak wygląda kompatybilność dysków SSD i USB 3.0 ze starszymi Windowsami?

Skomentuj

Dlatego wpisałem cubox-a - to jest wszystko w ładnej (moim zdaniem) obudowie.. z zasilaczem.. podpinasz peryferia i pełny komputer.. tylko trzeba ustalić czy wydajność odpowiada...

Skomentuj

Kupiłem na próbę, najwyżej oddam po 14 dniach ;-) Ale moge powiedziec ze zwykłego kompa nie zastąpi ale wydajność jak na takie maleństwo jest ok, do neta i Worda sie nadaje

Skomentuj

Panowie, jaki program jest najlepszy do odtwarzania filmów z dźwiękiem 5.1?
                      Właśnie podłaczyłem (analogowo) kartę 7.1 do amplitunera, włączyłem film, ale żeby to było 5.1 to nie za bardzo... 5.1 było jak tą samą płytę z filmem odtworzyłem na odtwarzaczu DVD podłaczonym do tego amplitunera za pomocą optyka. Teraz odtwarzałem za pomocą power dvd v7 (mam system Xp).

Skomentuj

Mpc-hc

Skomentuj

albo VLC, pamiętaj że musisz jeszcze w systemie ustawić że masz 5.1, a nie tylko samo podłączenie.

Skomentuj

Pot player ma tez mnóstwo funkcji konfiguracji i ciekawe skórki

Skomentuj

Jeśli masz ampli to masz w programie ustawić że ma iść dzwiek bezpośrednio ba wyjście i amplituner ma dekodowac ścieżkę. Chyba że masz film 2.0 np a chcesz 5.1. Musiałbym w domu zobaczyć jak to mam

Wysłane z mojego LG-D855 przy użyciu Tapatalka

Skomentuj

Zamieszczone przez szastal Zobacz posta
                                Jeśli masz ampli to masz w programie ustawić że ma iść dzwiek bezpośrednio ba wyjście i amplituner ma dekodowac ścieżkę.
                                W którym programie?

Zamieszczone przez szastal Zobacz posta
                                Chyba że masz film 2.0 np a chcesz 5.1.
                                Tak oglądałem filmy do wczoraj, ampli ze stereo robił pseudo kino i grało to lepiej niż teraz jak mam podłaczone pod 5.1.

- - - - - aktualizacja - - - - -

Zamieszczone przez malikowy Zobacz posta
                                pamiętaj że musisz jeszcze w systemie ustawić że masz 5.1
                                Mam tak ustawione.

Skomentuj

Marian jak wrócę pod wieczór do domu. Ja od lat czy do mkv czy do filmów bd mpc i tam jak mam nie tak wyjście ustawione to mogę zapomnieć o dźwięku wielokanalowym

Wysłane z mojego LG-D855 przy użyciu Tapatalka

Skomentuj

No coś musi być nie tak w ustawieniach programu, bo w ustawieniach karty mam OK (a przynajmniej podczas testu dźwięku wychodzi że jest dobrze).

Skomentuj

Zainstalowałem VLC 2.2.3.
                                      O to chodziło :thumbsup:

Włączyłem Szeregowca Ryana, kule świstają po pokoju
                                      Jeszcze się pobawię ustawieniami, ale myślę że więcej już się nie da zrobić (to co ma być w danym kanale, to jest).

Skomentuj

KMplayer polecam.

Skomentuj

To jaki bedziesz mial dzwiek z filmow zalezy od uzytego kodeka i jego konfiguracji. Odtwarzacz nie ma wiekszego znaczenia, choc ja chyba najbardziej lubie VLC.

Skomentuj

Czaruję...