Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

[komputery] temat ogólny

Collapse
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

Dla mnie najwygodniejszy Pot Player.
    Ma duzo opcji, konfiguracja prosta i pozwala na wiele

wytapatalkowane
    marcinsywala.pl
    Cambridge Audio Stream Magic 6 | Power Amplifier Class D Hypex 2x Ncore NC2k | T29MF001 + MW16P-4 + 2xTIW 200 XS

Skomentuj

Ile ludzi tyle rozwiązań. Najważniejsze że działa.

Skomentuj

Zamieszczone przez marian Zobacz posta
        Zainstalowałem VLC 2.2.3.
        O to chodziło :thumbsup:

Włączyłem Szeregowca Ryana, kule świstają po pokoju
        Jeszcze się pobawię ustawieniami, ale myślę że więcej już się nie da zrobić (to co ma być w danym kanale, to jest).
        Z wyjściami czasem muszę poprzestawiać bo pod opcją panasonic przeskakuje na amplituner jak go włączę ale też czasem sam windows świruje jak przęłączam między tv ampli a monitor.

Ale tak ustawione powoduje że wszystko koduje sobie sam ampli a np na tv teraz mogło by nie być dźwięku

Dobrze jest też wywalić sobie ulepszenia i inne cuda z odtwarzacza

I jak widać prawdopodobnie nie mam kodowania dźwięku bo strumień idzie do ampli :

Co do odtwarzaczy to kiedyś się z tym bujałem bo program 32bit a win 64 już nie łapie sterów karty graficznej i zamiast sprzętowego dekodowania wszystko obciążało niepotrzebnie cpu kompa, łatwo to idzie sprawdzić, wystarczy włączyć film hd np i sprawdzić użycie procesora

Skomentuj

Witam,

Mój "gracz" upatrzył sobie coś takiego: http://www.x-kom.pl/p/258737-desktop...00-gtx960.html. Nie potrafię go ocenić. Pociągnie to, w co się aktualnie gra? Wart jest tych pieniędzy? Z pewnych względów odpada samodzielne składanie i będę musiał kupić gotowy produkt a i wizualnie mu się spodobał.
          Proszę o pomoc i opinie.

Skomentuj

komputer jest złożony zachowawczo mocny proc i podstawowa jak na dzień dzisiejszy czyli za półtora roku dokładamy albo drugą grafę albo pakujemy nową grafika bardzie optymalny był by :

http://allegro.pl/fox-skylake-i5-660...206836974.html
            uczciwe podzespoły zasilacz chifteca czyli albo konstrukcja własna albo rebrand seasonic nie wiem co lepsze w tym wypadku ale to najwyższa półka mimo że to ich podstawowe PSU
            ale jakość chifteca i seasonica nigdy nie była czymś co podlegało dyskusji

lecz ja bym brał osobiście :

http://allegro.pl/nx8-isolatic-i5-65...101243652.html
            wszystko na dobrych częściach markowy i stabilny zasilacz corsaira czyli flaki seasonic w specyfikacji bronze+ mamy tu 16GB czyli minimum do najnowszego

i dopłacił 239 zł do ssd

Aby nie być gołosłownym i potwierdzić moją wiedzę merytoryczną udostępniam link do mojego profilu na chip.pl
            można zobaczyć ile zestawów skonfigurowałem w kwotach od 1000 do nawet kilkudziesięciu tysięcy

http://www.chip.pl/@@profile_view?login=natalleos&cat=2

Skomentuj

Jaki wybrać typowo domowy monitor, żeby też odrobinę nadał się do obróbki zdjęć?
              Takie mam pomysły:
              http://proline.pl/?p=MONBENL240090
              http://proline.pl/?p=XB2283HSU-B1DP

Skomentuj

Byle na pva albo ips. Żadne tn itp się nie nadaje.

Skomentuj

Bedziesz drukowal czy tylko obrobka na www?

Skomentuj

Sporadycznie 10x15, cała reszta pozostanie w cyfrze

Te 2 co podałem to AMVA+ oraz VA. Przy okazji dodam, że piwota być nie musi, mam w starym Eizo i jeszcze się od kilku lat nie przydał.
                    Przy wyborze jak na razie patrzę tylko żeby nie było TN i rozdzielczość była FHD, budżet około 500-600.

Skomentuj

Panowie, taki problem :

- komputer służbowy - nie mam praw administratora
                      - mam aplikację która się nie instaluje tylko startuje z pliku exe
                      - niestety aby wystartowała potrzebuję praw administratora

czy jest szansa aby hmm .. zainstalować tą aplikację tak aby uruchamiała się bez praw admina (jak np. excel czy inna aplikacja offica) ? Chłopaki mi to zainstalują, ale praw admina raczej nie dostanę.

Skomentuj

Kup swojego kompa. Te komputery firmowe to już są inwigilowane na maxa o niektórych rzeczach nawet nie wiemy.

Skomentuj

Niby tak, ale używam tego od wielkiego dzwonu i bez sensu kupować lapa tylko dla tego celu. To jest oprogramowanie diagnostyczne do interfejsu OPCOM dla Opla. Na prywatnym stacjonarnym działa ale nie chcę mi się taszczyć blaszaka do garażu.

Moja korporacja narazie przez małe "K", więc jest pewna elastyczność ;-)

Skomentuj

Ja do tego celu zakupiłem starego lapka za grosze. Mam na nim XP więc i do pomiarów jak najbardziej się nadaje (E-mu 0404).

Skomentuj

Zamieszczone przez dzabij Zobacz posta
                              To jest oprogramowanie diagnostyczne do interfejsu OPCOM dla Opla. Na prywatnym stacjonarnym działa ale nie chcę mi się taszczyć blaszaka do garażu.
                              Zamieszczone przez Artmag Zobacz posta
                              Ja do tego celu zakupiłem starego lapka za grosze.
                              To może zamiast się prosić łaskawców, albo następnego grata, kupić za 30 zł interfejs z bluetooth i za darmo aplikacja na smartmartfon.

Skomentuj

Jak złamiesz zabezpieczenie w lapku i ktoś to odkryje to będziesz mieć kłopoty w pracy. Łatwiej kupić laptopa.

Skomentuj

Panowie, jaki dysk SSD (SATA) polecacie?
                                  120GB mi styknie, bo to tylko na system.

Skomentuj

Zamieszczone przez marian Zobacz posta
                                    Panowie, jaki dysk SSD (SATA) polecacie?
                                    120GB mi styknie, bo to tylko na system.
                                    Sobie i na kilku kompach plextory. Mój drugi rok 24h działa a podobno miał paść szybko

Wysłane z mojego LG-D855 przy użyciu Tapatalka

Skomentuj

U siebie w laptopie mam crucial bx100 250gb. Zero problemów. Komputer zyskał nowe życie. Generalnie na forach polecają modele bx100 mx200 samsunga 850 evo. Czy warto tyle inwestować? Nie wiem. Może wystarczający będzie jakiś goodram za 165zł.

Skomentuj

A propos dysków SSD zależy jaką cena się trafi sam mam akurat sandiska
                                        Poniżej jakieś świeże porownanie
                                        http://www.purepc.pl/pamieci_masowe/...dyski_ssd_2016

Z podaniem ssd jest inny kłopot działają perfekcyjnie trach i całego dysku niema.. bez żadnego ostrzeżenia.. więc backup wiecznie żywy
                                        Last edited by LubMich; 02.06.2016, 18:56.

Skomentuj

Zamieszczone przez LubMich Zobacz posta
                                          więc backup wiecznie żywy
                                          dlatego na ssd tylko system i programy, dokumenty i całą reszta na talerzowych plus i tak kopia na zewnętrznym co ważniejszych

Skomentuj

Czaruję...