Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

[komputery] temat ogólny

Collapse
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

Zamieszczone przez Echo1 Zobacz posta
    Początek instalacji jest OK dopóki po skopiowaniu plików się nie zrestartuje. Po restarcie wyświetla komunikat błędnego ładowania systemu.

Chyba najsensowniej będzie dokupić jakiś napęd CD na USB i z niego próbować zainstalować system.
    Jak masz starszą płytę główną to może bootowalny USB wcale nie ruszać. Mi na przykład nigdy się nie udało stworzyć boot-usb które by działało na moim pc.
    Najprościej i najtaniej (nówka 55zł) będzie zaopatrzyć się w nowy napęd cd/dvd wpinany w płytę i normalnie odpalić instalację z płyty.
    Co to w ogóle za komp?

Skomentuj

Zamieszczone przez Shizo Zobacz posta
      Co to w ogóle za komp?
      Fujitsu FUTRO S450

- - - - - aktualizacja - - - - -

Na płycie nie widać ani jednego złącza do podłączenia dysku lub napędu CD

Skomentuj

Trzeba sprawdzić możliwości BIOS czy da radę odpalić z usb. Wogóle to płyta główna do kompów ,,klientów". I przez to nie bardzo nadaje się do normalnego użytkowania. Na płycie jest bodajże złącze do Flash lub Microdrive jako dysk.

Skomentuj

Bo to pewnie terminal

Skomentuj

Zamieszczone przez Artmag Zobacz posta
            Trzeba sprawdzić możliwości BIOS czy da radę odpalić z usb.
            Da się ustawić start z USB i bez problemu zainstalowałem Daphile ale nie można zainstalować XP.

Skomentuj

Wogóle na tej płycie głównej był kiedyś Xp? Może po prostu płyta nie obsługuje starszego systemu niż Vista?

Zainstaluj win XP na innym kompie bez żadnych sterowników dosłownie do pierwszego uruchomienia po instalaxji , zrzucić Norton ghostem obraz dysku na pendrie, odpal na tym swoim kompie. Norton Ghostem i odtwórz obraz dysku na swoim. Będzie można odpalić win XP choćby w trybie awaryjnym i przekonasz się czy xp wogóle działa na tej płycie.

Skomentuj

Oficjalnie ten terminal Windowsa nie wspiera

Skomentuj

Zamieszczone przez Shizo Zobacz posta
                  Będzie można odpalić win XP choćby w trybie awaryjnym i przekonasz się czy xp wogóle działa na tej płycie.
                  Z doświadczenia niekoniecznie, nie zawsze na nowej płycie czy procesorze odpali. Wększa szansa na W7 na takie operacje.

Skomentuj

Mam na podobnym terminalu Fujitsu Debiana, śmiga ładnie (w trybie tekstowym), na płynne działanie windy nie licz.

Skomentuj

Jaki program do wirtualizacji dla Windows 8 polecacie do instalacji Win XP?

Skomentuj

VMware lub VirtualBox - z obu korzystam. jest git
                        marcinsywala.pl
                        Cambridge Audio Stream Magic 6 | Power Amplifier Class D Hypex 2x Ncore NC2k | T29MF001 + MW16P-4 + 2xTIW 200 XS

Skomentuj

Dzięki. XPek już śmiga na obydwu

Skomentuj

Zamieszczone przez Echo1
                            Wyskoczyło mi takie badziewie. Na czym polega wałek bo nie zamierzam na to klikać?

http://answers.microsoft.com/pl-pl/p...1-ea3fd3d1d6ff

Wałek polega na tym, żebyś kliknął i zainstalował sobie jakieś niegrzeczne oprogramowanie albo podał swoje dane osobowe, które zostaną wykorzystane w niecny sposób.

Skomentuj

Panowie wiecie może czy jest możliwość aby komputerowa karta dźwiękowa realizowała podział pasma akustycznego? Tzn działała jako zwrotnica?

Skomentuj

A w jaki sposób chciałbyś rozdzielić sygnał na głośniki?

Skomentuj

http://www.audiostereo.pl/zwrotnica-...000_28074.html

Skomentuj

Zamieszczone przez Marios Zobacz posta
                                    A w jaki sposób chciałbyś rozdzielić sygnał na głośniki?
                                    Osobna końcówka mocy na każdy głośnik.

Właśnie o coś takiego mi chodziło :-)

Skomentuj

Poszukaj w wątkach o akustyce, z tego co pamiętam była szersza dyskusja na ten temat.

Skomentuj

Szukałem jakiś czas temu sposobu na podłączenie karty PCI do slotu PCI-E. Mam kartę dźwiękową Prodigy HD2 Audiotrak i jestem z niej zadwowolony i chciałbym jej wciąż używać. Tylko czy takie cudo jest bezpieczne ?

http://www.ebay.co.uk/itm/Sintech-PC...-/321073301734

Skomentuj

Tak jest to taki parchastyczny mostek PCI - PCI-E, problemy mogą być jeśli będziesz katował na niskich buforach w ASIO.
                                          W wdm powinno być ok, trochę*tych przejściówek od żółtych braci przewaliłem i bronią się tym że raczej nikt nie robi takich herezji, a dodatkowo działają. Ale reguły nie ma.

Skomentuj

Czaruję...
                                          X